Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?
Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej
@kozorozec27 nám dneska vyhralo krstniatko Nikolka prvé miesto v zjazde na lyžiach a to má 6-rôčkov, tak sme právom pyšní na ňu, škoda, že je v Ostrave a nemôžeme to riadne osláviť, niekde v cukroške...
Kati lieč sa...to je tak, že pre zápal priedušiek je potrebné niekedy vystriedať viac liekov, aby niečo zabralo.
Prajeme všetkým krásny slnečný piatok a pekný víkendík
ahojte.Kati prajem skore uzdravenie.....musí to byť riadna zaťaž lebo priedušky" je moja smrť vtedy som ako keby som umierala" a to sa musíš aj o maličku postarať.....Aj náš ocino je chory tak dufam že sa to knám nedostane spáva teraz radšej v obyvke tak dufam nás to obíde.....
Kati maja známa kupila dcérke detsky kočík a cely den sa s ním vyhrá....No mi toto na rok máme vyriešene naši idu kupiť trojkolku a my buď odrážadlo alebo tatrovku a nejakú tu naučnu hračku napr. aj ten cd-prehrávač je super vec......a samozrejme tortu....Inak babenky v tesku som našla všelijake postavičky s marcipánu a aj cesto čo sa torta obalí maju, stačí to len rozvalkať je to super.....
Kati čo je to projektor....netuším vobec?
Krásna torta.....to u koho dávaš piecť, či u vás?A za kolko ťa vyjde?
@lienkad davam to piect u nas jednej znamej.vyjdem a to na cca 15eur a 3eura za tu postavicku. 🙂 🙂 takze cenovo sa to velmi oplati.
projektor premieta na stenu take obrazky,citala som,ze pri tom deti lahsie zaspia.tak uvidime.
ozaj,uz aj mala je chora. 😒 😒 tak mame veselo
prijemny vikend 🙂
@kozorozec27 .Tak to je celkom fajn.Ja mám maminu cukrárku len sa jej nechce piecť no polu to nejak zvladneme a ten marcipán kupime v tesku takže vybavene 😉 ......Joj moje male tak sa len liečte a nech skoro uzdraviete ☹ ....
@kozorozec27 Kati krásna tortička...a trojkolka a to ostatné je tiež super, veď ja som len radila, každé dieťatko je iné a iné potrebuje, však to mamina vie naj, čo by jej asi bodlo pre dieťato...prajeme skoré vyzdravenie aj Tebe aj drobátku...nech ste rýchlo fit cmučkáme pre zdravíčko...ja meriam preventívne malej teplotu každý večer v konečníku, už som ako závislák, ale radšej, akoby malo byť neskoro, teraz má tak 37,5 tak dám na noc nurofen sirup-istota...
V piatok som bola na zumbe...teda baby riadny záber, ale super...tancujem a cvičím si kroky aj doma...mám tú čo dávajú v TV všetko pomaličky, postup, kroky môj skvelý mm mi nahral 😉 a vy chodíte? Ste spomínali tuším, že budete...mi budeme mávať každý piatok od 18:00 - 19:00 v Nemciach v telocvični, teraz nás bolo okolo 50 tak super nával 😀 na zumbamaratón
Haloooooooo kocky,kde ste vsetky????akosi prazdno tu mame. 🙂
ako sa mate????deticky posluchaju???
Janka,s Lenkou sme planovali chodit na zumbu do Dudiniec.ale od soboty bude byvat zumba aj u nas v Plastovciach,tak neviem co urobim. 🙂 🙂 a ako vyzera prva hodina??? ja som ju zameskala,kedze som este lieky uzivala.
prajeme vam pekny dnik. 😎
ahojte babule...ako čítam, zumba zachvátila veľa z nás...tak do Dudiniec chodí tá istá babenka ako k nám, teda "zumba s Albínou" 🙂 Nič si nezmeškala, spravidla je to stále dookola o tom istom, sem-tam sa zmení pieseň či krok, ale je to o tom, že niekto už na zumbu chodil a kroky ovláda super, niekto len poskakuje a tak podobne (u mňa je to tak, že niečo viem, niečo nie) hlavné je to že mám pohyb a pravidelný, taký len a len pre seba ako sa hovorí...takže v piatok fičím...a kde to máte v Pláštovciach? My tu v telocvični...nájdi si na FC "Zumba s Albína" a to je tá naša cvičiteľka 🙂
Detičky mi už mierne rastú cez hlavu, to je strašné ako Laurinka všetko po Mattiaskovi opakuje, nakoľko je doma aj Matti od min. štvrtku, už toho mám fakt dosť sem-tam , Laurinka najnovšie otvára dvere, tak mám radosť, tam kde nie je kľúčik...tam je perno....hlavne, že sú už na tom lepšie...takže Mattiasko snáď od pondelku môže ísť do škôlky 🙂
Ahojte.No dávno sme tu neboli....NO nám idu dosť veľa zubkov tak sme zas mrzutý a odmietame papať.....Inak v pohode.....Škoda kati už som sa tešila no jasne ked máte v plášťovciach tak to chápem.....
Jani ja mám len Markusíka a mám niekedy dosť no dvoch by som asi nezvládla.....Ako náhle sa otvoria dvere hned je v spálni a ked mu ich zavrem tak straný hysák chytí.....Tak sa vždy teším ked je večer lebo niekedy už neviem ako ho zabaviť,tancujeme, spievame, hojdáme, skáčeme na fit lopte a ked je večer tak už mám fakt dosť ani rozprávať sa mi nechce čo ma hrdlo boli.....Aj vy ste na tom rovnako či len ja mám fakt take veľmi hyperaktívne dieťa a musím mu vždy vymyšlať nove hračky teraz funguje fazula nasipana v malích flaškách, hrká a rehoce sa.....
@lienkad Leni určite by si zvládla a uvidíš časom sama, že by im bolo spolu oveľa veselšie a Tebe by sa tak odstúpilo pár "povinnosti" prehrali by sa, teda Matti a Laurinka sa v tomto období už veľa pohrajú, hádky patria k deťom...ale aj tak je to pomoc 😉 je to však na každom, niekomu fakt stačí jedno dieťatko a sú spokojní....asi sme v tom období jednoducho rodili hyperaktívne deti, dajú síce zabrať, ale "aspoň sa nenudíme" ja som tiež pri prvom odpadávala, predsa len človek nevedel, čo je to byť mamou...teraz už to viem - je to fuška, ale krásna fuška...Matiasko keď si spomeniem bol tiež taký, len na rukách, musela som mu vyspevovať, aby zaspal, Laurinka si sama otvorí spáleň, ľahne na postel a spí 😉 ...proste každé dieťatko je iné asi...posielam veľa poz. energie...a do "zumbovania" kamošky 😉 peknú nedeľu
Ahojte, baby. Lenka, neboj sa, nie si na tom až tak najhoršie, keď máš "pokoj" aspoň večer. My ani to nie 🙂 Naša Laura zaspí okolo 20,00 ako keby ju hodili do vody a 20,40 je vyspatá "doružova" a chytí druhý dych až do 23,00 - 23,30 a ide potom už spať len so mnou do veľkej postele. Celý deň je živá, občas urevaná (tiež jej idú zuby, ale mám pocit, že už večnosť a nie a nie vyjsť...). Keď má fázu revania, nikoho nechce, len mňa a musím ju nosiť na rukách... Uspávam tiež len ja, všetkým ostatným reve ako tur. A čo sa týka postieľky, môžem zabudnúť... Už som skúšali asi všetko, ľahla som si na zem vedľa nej, na postel, sedela som pri nej, držala za ruku, vyskočí ako strela a reveeeee.... a to nehovorim o tom že zaspi len na cicke. Desim sa toho, keď sa odstavíme z kojenia, ako ideme zaspávať. Ale uisťujem sa v tom, že všetky deti sa naučia spať (niektoré neskôr ☹) a žiadne sa nekojí do nekonečna... S Luckou som takéto problémy nikdy nemala ale ako píše Janka, každé dieťa je iné a jedinečné. Takže musíme si ich užiť také, aké sú a aj tak ich nadovšetko ľúbime, že? Sú to naše lásky a zmysel nášho života...
Ozaj, baby, ako vám závidím Vaše zumbovanie, ja sa nemôžem ani pohnúť. Manžel chodí z roboty až neskoro večer a to už Laura je na mne nalepená...
@monka1305 ...jáj ha moja tak to máš perné, ako mi napísala nedávno kamarátka, to máme zato, že to prvé dieťa bolo iné, tak to druhé je tiež iné...akože ak to prvé bolo "živáň" tak s týmto druhým je menej starostí a naopak, ako vidím u druhorodičiek je to pomaly pravda...čo narobíme...ja sa zasa teším tomu, že už 3-týždeň Laurinka spáva samá na posteli veľkej - svojej, takže sa môže aj maminka konečne vyspať. Výhodu máme to máš pravdu, že môj mm chodí z práce na 15:30 - takže sa stíha venovať...zumba je celkom dobrý relax....zaberák...ale aspoň mám zmenu.
Dnes sme boli opäť po doktoroch, našťastie ten náš má voľno, zastupuje ho iná, tak sme mali možnosť vyskúšať aj iného doktora - vysypala som všetky naše starosti s Laurinkou, čo sa týka teplôt a všetkého...tak nám pobrali krvičku. CRP 8mg v norme, zápaľ to nie je...potom nám brali krvičku zo žili, leukocyty budeme vedieť normu zajtra, či to nie je vírus, bacil...aké lieky nám má dať, ráno ideme na stery hrdlo - noštek...do rána mala opäť 40-tky ani písať sa mi nechce ako to prežívam tie teploty v strachu (snažím sa premáhať slzy a plač, lebo viem, že tým malej nepomôžem) túto noc som celú prebdela pri zábaloch, obkladoch, každú hodku meraní teploty...podávala sirupy - diazepan (keďže sme febrilný, tak už pri 38 musím dať) inak nám to letí hore...plná čakáreň usoplených a chorých detičiek, takže sme sa vrátili z riadnou nádchou...malá tú chodí ako mrcinka..tak zajtra opäť a 4.3. na imuno testy na alergo...som veľmi zvedavá, čo za záver od dr. to bude fakt...už sa nestíham čudovať, kedy sme posledne nemali teplotu. Mattiasko dnes nastúpil po 2 týždňoch zo zápalom priedušiek do škôlky - priniesol mi srdiečko na valentína tak som trošku pookriala... 😉
Ahojte maminky,
tak co sa tyka hyperaktivnych deti,poznam aj ja.cely den sa pri malej nezastavim.v kuse sa jej treba venovat..a ked ju vsetko omrzi,tak ju musim nosit ako opicu na rukach.a toje riadny zaberak. 😒 cez den mi uz absolutne nechce spavat,tak k veceru je uz umrncana az az...a aspon keby po kupani a papani zaspat chcela...no nehrozi. 🙂 u nas je postielka uplne zbytocna.cez tyzden sme doma same a to spava so mnou v posteli.aspon je kludnejsia
Jani prajeme skore uzdravenie.ajmy sme zase chori a to sme uz mali ist na ockovanie..
ozaj baby,objednali sme uz malej darcek na narodky,tak od nas dostane odrazadlo a interaktivny stolik 🙂
pekny zvysok dna vam prajeme.
Ahojte.Monika ako ja som rada e je večer no ale u nás to je tak že on zaspí za nejakých 10min no spí asi tak 2h a potom sa vkuse budí no tej 23:30 no a potom spí do 2:00 a niekedy je hore 2h a až potom zaspí ako keby to mal aj v noci tak lebo cez den je hore maxi 2-2apolh a ide zas spať....No od tej 22:30 je už u nás v posteli je mi tak lepšie ho hned pocapkať po riťke a spí dalej. Tak nieje to tiež ruzove no som rada aspon takto lebo inak cely den je umrnčany a musím byť len pri nom lebo inak je hned po PC a ťaha káble alebo sa všade štveria aked ho odtial zoberiem hrozny krik spustí...Už máme 8zubkou a stale sa mu tlačia ďalšie teda mám pocit že idu všetky naraz......
Jani prajeme skoré uzdravenie.......A imuno testy má v poriadku?Lebo fakt stale je choručka chudatko male....Tak nech sú testy v poriadku držíme pršteky........
Kati tak to je fajn ja som zas objednala vecičky pre synovčeka má 26 narodky a neterke ta bude mať až 10.6 ale jednov cestou a ešte som Markusíkovi objednala 2trička s oblubenou rozpravkou "No počkaj zajac"tá ho len zaujíma a tak sa na nej rehoce. 🙂 ....Zhánam aj na stenu nálepky no zatial som nezohnala.Neviete náhou o nejakom obchde?A ešte som tomto nezbedníkovi objednala multifunkčnú kocku tak dúfam že ju nehodí do kuta.....V sobotu ideme na Reprezentačný ples futbalistov ples tak sa už neviem dočkať no mamina sa bojí že ho nezvladne ak bude celu noc hore.....
@kozorozec27 Katka malá sa určite poteší, bože že rôčik 😉 letí to riadne, naše zlatíčka...ja mám opäť doma Mattiaska, bol v škôlke len deň, zrejme niekto podcenil a dal choré dieťa a tak som ho radšej nechala doliečiť, na to všetko kým som chodila s malou po dr. som ochorela ja-toto počasie nepridáva na zdraví, fakt človek zalezený dnu ako myš v diere 🙄 🙄 🙄
@lienkad Lenka na testy ideme 4.3. chodíme do LV a tam má toho dr. veľa, tak musíme byť trpezlivý, potom doriešime tú neurológiu snáď konečne (lebo tam nesmie kašlať, aby ju to nezobudilo ak sa nám ju podarí uspať, proste musí byť fit). Na plese prajem príjemnú zábavu, mamina určite zvládne, budete prekvapený aký bude Markusko zlatý v ten večer - držím palčeky a poriadne si to užite (ja sa pamätám na môj ples, keď som kojila Mattiho-šlo mi prsia roztrhnúť čo sa nalievali pri tanci ☹ ) Leni tu sú väčšinou predlohy na maľovanie na stenu: http://www.predlohy.sk/tovar/pockaj-zajac-kamar... iné som žiaľ nenašla - nálepky a tak
Ahojte.Tak veru strašne rychlo to letí......
Jani-ty chodíš k detskej lekárke do Lv....Lebo u nás to robila detská doktorka Lubkinému Tobiasovi,že mu zobrala veľa krvičky, lebo je vkuse choručky a tak mu zistili že je chudokrvný, teda má slabú imunitu......Ďakujem ti za link a to sú ako tapety na stenu alebo malovanie?
Ja už týžden sa neviem na neurológiu dovolať stále dr. nestihnem a som tak zvedavá za výsledky....
No dúfam že sa zabavíme aj ked tento moj už teraz odmieta tancovať tak uvidíme dúfam že ma kamoši vykrútia...Mamina to určite zvládne aj keď sa bojí....
@lienkad Leni to sú skôr predlohy na to potrebuješ farby a všetko aby si si to vlastnoručne namaľovala, my máme podobne v Mattiho izbe maľované autíčka, nie sú tie farby také drahé, ale tlačíme si to doma na A4 to si pozliepame a potom prekresľujeme-na to mám manžela informatika, pomôže 😉 ...to si stačí nájsť obrázky "no počkaj zajac a čierno biele obrysy vytlačiť" a potom prekreslovať: http://www.google.sk/images?client=firefox-a&rl...
Do LV chodíme na alergológiu...a teraz budú malej robiť tie testy, krvičku jej brala aj teraz dr. a mala všetko v poriadku, trošku chudokrvná, ale nie nejak hrozne, ale určite bude na tom ako Matti málo železa, farbiva a imunita oslabená, potom budem múdrejšia...inak...
príjemnú zábavu...a nech si "dupne" aj manžel 😀
Ahojte.Jani.tak Vám budem držať pršteky aby sa testy vydarili....
No baby na tom plese bolo suprovo a tak rýchlo to ubehlo že ani som sa nenazdala a boli 4:00 no moje nohy už nevládali, teda topanky ma už tak tlačili že som skoro nedošla domou......No musím povedať že moj drahy sa prekonal a tancoval skoro celu noc a dokonca sa tak bavil že ani domou nehcel isť, no ja som už nevládala 😒 .No naši kamoši končili rano o 9:00, tak fakt sa im vydaril tento ples aj kapela bola suprová fakt krásne spievali a všetkým vyhoveli . 🙂 🙂
@lienkad Leni to som strašne rada, za ten ples...to je fakt pravda, človek sa od dieťatka ak môže niekam ísť na takúto akciu teší ako malé dieťa, teda ja som sa vtedy tak tešila tak viem o čom píšeš a super, že to tak dopadlo, vidíš ja som hovorila, že budeš prekvapená a máš skvelého drahého 😉 tak to má byť 🙂
Ahojte baby,
Leni tak super,ze vsetko dobre vyslo. 🙂 vidis,tito chlapi aj niekedy prekvapia. 🙂 🙂
ja so bola v sobotu na zumbe a super bolo.a na prvykrat mi to celkom aj slo. 🙂 🙂
baby neviete nahodou o niekom,kto predava steniatka kokerspanielov alebo dalmatincov???
Babyyyyyyyyyyyyy my už chodíííme. 😀 😀 som z toho úplne hotova a Sofi sa to náramne páči. 🙂
@kozorozec27 ahoj Kati...zumba super, tak som rada, ďalšia "zumbomaniačka" 😉 , o šteniatkach neviem a k chodeniu gratulkooooooooooooooooooooo šikulka Sofi ...teraz mami už nestačí pozerať za ňou už budeš za ňou behať 😀 🤐 😉
Ahojte.Najprv žiarlil lebo som tancovala s jedným chalanom čo on ho nepoznal a potom sa odomna nepustil.... 😉 😉 😉
Kati gratulujeme je to šikulka... 🙂 🙂 🙂 🙂 My si na to počkáme lebo vobec nevie poriadne stupať a rehabilitačná tvrdí že deti zo zvýšeným tonusom neskor chodia, tak uvidíme lebo ked ho držím za ručky tak sa podkýna o špičky...
Katka, gratulujeme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sofinka je veľmi šikovná 🙂 Teším sa spolu s Tebou. My zatiaľ len popri stene, nábytku, potrebuje istotu, bojí sa sama pustiť. Stáť už vie sama v pohode, ale krok zatiaľ nespraví 🙂
My teraz "fičíme" na DVD "Spievankovo" Mária Podhradská a Richard Čanaky. Neviem, či to poznáte, ale je to super. U nás to ide aj 5x za deň, trvá to len 30 minút, máme to pustené ako "kulisu". A malá pri tom sedí, kýva sa - akože tancuje, kýva, napodobňuje tie deti, je to naučné pre deti...
Prajeme vám pekný slnečný víkend...
@lienkad Leni u Markuska sa to spraví, to je ako pri švagrininom Šimonkovi...tiež dlhšie nechodil a teraz ho nik nedohoní 😉 a aj s rozprávaním, najprv skoro nič a teraz by si sa z neho pocikala nejde sa mu pusinka zastaviť 😉 ...Leni super si šla na toho svovjho miláčika, sem-tam ich treba postrašiť a stojí to za to - samozrejme len s tým tancom som myslela
@monka1305 Monika na spievankove sme aj my "vycvičení" teda L. tá na to najradšej tancuje, je to super pre detičky, najnovšie presedlala na pesničky na zumbu, keďže maminka doma poctivo cvičí, tak ona tiež, no podívaná je na ňu 😉 a najradšej má "waka,waka" od Shakiry 😀
ahojte maminy ako je tu ticho...ako sa máte, rastiete, miery, váhy...všetko privítam aj to, ako sa máte, ako sa darí drobcom...slniečko nás vyhania vonku, čo je fajn, dnes zrovna je upršane, ale víkend bol nádherný...inak malá má z neurológie výsledky v poriadku, tak som veľmi rada, na alergo zatiaľ berie len preventívne sprej do nosa homeopatický ak by náhodou začala mať soplíky a na večer 2,5 ml zodac, ale to jej nie je zatiaľ treba ako prevenciu dávame sirup imunogrukan (ten je bez predpisu na posilnenie imunity a zatiaľ sme ok)...pekný deň Vám maminy
Ahojte, aj ja sem občas zavítam a tu ticho... Asi sme už viac na FB 😀 To sa veľmi teším, že Tvoja Laurinka má výsledky z neurológie v poriadku. Chúďatko malé, už si toho vytrpela myslím, že až-až. Asi Ti ostáva nič iné, len čakať, kedy z toho "vyrastie". Viem o čom hovorím, ja som si svoje preskákala s Luckou... tej to trvalo až do 8 rokov... v prvej triede sme mali za 1. polrok vymeškaných viac ako 140 hodín... ešte šťastie, že bola šikulka a všetko sme zvládli doma. A s tou alergo... to teraz asi trapi všetky detičky, my sme tiež celá rodina na antihistaminikách. Našej Laline idú teraz zuby a s tým máme ako inak spojené sople. Akurát dnes som bola u doktorky, lebo cez víkend teplotovala. Ešte v sobotu, keď bolo tak krásne, sme sa boli po dlhom čase celá rodina prejsť v meste (boli sme v cukroške na krémeš 🙂 ... mňam...) a večer sme už mali teplotu ☹ Včera to už bolo lepšie a dnes už ráno nemala. Ale aj tak som s ňou išla, nech ju aspoň popočúva. A okrem toho som chcela, aby jej pozrela nožičku, spravila sa jej hrča po očkovaní, asi sa jej nevstrebala vakcína ☹ Ale najnovšie, to čo už isto viete z FB je to, že naša princezná začala na MDŽ sama chodiť!!!! CHodíme ako malý pinguin 😀 Teším sa, že sa k nám opäť pridajú aj naše ostatné "modrokoňové" maminy a napíšu nám čo majú nové..... 😎

@kozorozec27 hrnček nechce ani mne malá ale skúšame...takže veľa úspechov aj Vám a tieto hračky so zvukmi sú fakt super, teda je to nie zbytočná investícia, aspoň podľa nás a keď bude väčšia tak je super tá detská kuchynka 😉