Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?
Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej
Ahojte.Tak dnes sa tu všetky stretávame....Janka teším sa s tebou že vysledky su super a asi to len musí s toho vyrasť.....My ešte nemame vysledky možno v stredu....ideme na rehabku a aj rehabiltčnej doktorke tak uvidíme čo povie....Ale chcem jej povedať že už nechcem cvičiť lebo je to uplne zbytočne tak sa zapiera že až a zbytočne chodíme na rehabku každy tyžden a mení cviki ale zbytočne, som s toho len na nervy a ked ho vydím stať na tych zavretych prstoch tak nemam slov.....Možno s toho vyrastie a ked nie tak bude s neho baletka....hihi 😉 😉 😉 My máme zas obdobie že mi nechce jesť len ked sám si bude dávať do pusi napr. piškotu a pomedzi to mu šupnem nejaku tu vyživu alebo jogurt......
Vy čo chodíte tak Vám gatulujem a som prekvapena aké šikulky mate doma že tak rychlo sa pustili chodiť.....Teším sa s Vami....... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Moni- veľmi pekná torta, akú príchuť bude mať?....A aj tvoja Kati?Ja budem piecť doma a rozmyšlam že aku najradčej by som jablkovo piškótovú čo može aj malí ale neviem či sa na to hodí ten marcipán?
Leni my budeme mat cokoladovu.chceli sme bananovo-smotanovu,ale povedali nam,ze banan by moc scernel. 🙂
Aj mala isto ochutna,ale zase nie moc,aby sa nepovedalo.
zajtra musim isteste zopar drobnosti dokupit,tak snad vsetko najdem.
babenky,tak dobru noc vam prajeme a som fakt rada,ze tu znova cmarame. 😀 😀
@kozorozec27 ešte to že ste na MK nezabudli 😀 cmučkáme všetkých, mi chodíme často vonku, keďže je slničeko využívame 😉
Ahojte babeny, tortu by sme chceli nejakú šľahačkovo-ovocnú. Uvidíme, akú nám spraví teta,čo ju pečie 🙂 Ale piekla aj bratovi na svadbu a tá bola super. Kati, Vám sa to už blíži... Idete oslavovať v sobotu? Jéj, ako to ušlo, ešte nedávno sme si písali ako sa bojíme.... a Janka nás povzbudzovala 🙂 a už naše ratolesti behajú...
Ja som chorá, včera som bola na pohotovosti, mám horúčky, chripku spojenu s anginou, beriem Zinat, tak super... Horšie je, že začína pokašliavať aj Laura, tak dúfam, že moje ATB jej cez mliečko aspoň trochu pomôžu... Cez víkend máme ísť na oslavu, svokor oslavuje 60-ku, tak sa musím dať dovtedy dokopy 😝 Ale dnes tu boli svokrovci, aby som mohla ležať aspoň chvíľu, bola som im veľmi povďačná, lebo som skapatá ako kôň 😝 Pozdravujeme všetkých a aj posielame pusinky.... cmuk...
Caute koceny,
veru Monika,takto pred rokom sme sa riadne bali. 🙂 strasne to ubehlo,ani verit sa mi nechce,ze uz budu mat dievcatka rok.teraz sa narodili a uz oslavuju....dnes som triedila jej male vecicky,tak som si az teraz uvedomila ako velmi narastla. 🙂 🙂 aj ked bola riadne narocne miminko,chyba mi uz ten cas. 😀
Veru Monca,my uz v sobotu oslavujemee.tak sa tesim,ze az. 🙂 🙂 som zvedava,ako Sofi zareaguje na svoje darceky,snad sa im potesi.a ma prist aj dost vela ludi,tak sa uz chystame.tak drzte palceky,aby vsetko dobre dopadlo. 🙂
Monika prajemskore uzdravenie,liec sa,aby si do soboty bola fit. 🙂
Jani akoby sme mohli na MK zabudnut???? 😀 😀 len uz nemame akosi cas tu byt tak casto.Super,ze zase piseme,dlho sme nic o ostatnych nevedeli. 🙂
Maminky dobru noc prajem a babätockam posielam pusinky. 😲
Caute maminky a babiky,
tak ako sa mate:????tak my uz mame po narodeninovej oslave,celkom sa aj vydarila.tolko ludi sa u nas uz davno nezislo. 🙂 Sofi dostala kopu darcekov,tak bola stastnaaaaaaaaaa.som rada,ze sme celkom trafli co by sa jej pacli.
ale som sa obavala,ci oslavu vobec budeme mat,lebo v piatok mi mala chytila velmi vysoke teplotky.vecer mala az 40,7.!!!!tak sme zavolali do nemocky,ze co s nou mame robit..tak celu noc sme je menili studene obklady na hrudnicku. 🙂 chudatko moje,tak plackala,ze az....a pricina horucok???rano nam vykukol 8.zubok. 🙂 🙂
No tak to budete na prvú narodeninovú oslavu riadne spomínať. Zúbky teda vedia riadne potrápiť všetky deti. My sa tiež trápime s každým jedným, zatiaľ ich máme von len štyri a jeden napoly prerezaný. Super, že oslava dopadla dobre, nás to čaká o dva týždne. Naša Lalinka veľa darčekov asi nedostane, všetci sa jej chystajú dať len peniažky, aby sme jej my kúpili čo potrebuje. Chcela by som jej kúpiť trojkolku smart de luxe, len ma trochu odrádza cena. Pozerala som na nete, sú aj iné a oveľa lacnejšie. Len švagriná má práve túto a veľmi si ju pochvaľuje.... Tak neviem.... Cez víkend sme boli na oslave svokrovej 60-ky. Som sa bála ako malá zareaguje na veľkú spoločnosť (bolo tam okolo 30 ľudí) a hrala živá hudba. Malá bola ako herečka, rozdávala úsmevy na všetky strany, chodila hore-dole, vôbec neplakala, tancovali sme spolu, vydržala až do 21,00 h. Tak som sa tešila, že aj maminka sa po roku mohla odreagovať 😀
@monka1305 skoré uzdravenie Monika, aby ste boli fit, aj keď ja mám pocit, že sa tá tohtoročná chrípka, angína a podobné pliagy vracajú viac krát, svokra už asi 3x po sebe ochorela, moji malý tiež obaja, tak fakt sa to nejak točí, už by mohlo byť také letné počko, teplejšie, lebo to striedanie horúce a zima, nepomáha - navyše raj pre alergikov začal, takže Matti aj Laurinka už mali od piatku zapálené spojivky a soplia stále, takže dávam calciový sirup na hrdielko, homeo sprej do nošteka - aspoň ho nemajú upchatý a ide to von a na preliečenie pamycon, inak sem tam malej zodac sirup a Mattimu alergo liečiky (to už si pripadám akoby sme boli závislí, lebo niet dňa, že by na linke neboli lieky, čo musím podávať) 😝 ☹ ale inak pohoda, snáď do piatku nechám aj M. doma a na víkend majú prísť naši, tak nech si ich užijú...lebo ja už sem-tam nevládzem, M. si zmyslel, neposlúchať a L. opakuje čo on začne 😀
@kozorozec27 fúúúúúúúúúúúúúúúúúúú riadne teploty, poznám o čom je reč, len nepodceniť, zábaly kým neklesne aspoň na 38,5, podávať liečik proti teplote, pri 39 určite diazepan, aby nedostala kŕče a dobré sú aj ponožky hrubšie dvoje namočiť do octovej letnej vody a dať na nožičky a ručičky, aby teplota klesala, ak nič nepomáha deti vraj lepšie znášajú sprchu letnú, proste pomôcť aby tá teplota šla dolu, lebo je "veľmi" nebezpečná...čo ste potom poriešili, klesla? ...áno zúbky vedia riadne neplechy robiť - strašné...
@monka1305 aha tak už po oslave, tak ste sa doliečili...super 😀
Ahojte kočeny.Tak su tu jarne nadchy aj nás trápia ale bez teplot.....klop klop, dufam že si to neprivoláme...aj nás trapia zubky je ako čert ale síce on je aj bez toho.No som rada že je teplejšie lebo žu mi aj v kočíku vydríží ked nieje taký pozakrívaný a rád beká za ručičky take sme skoro stale vonku...Len nech sa nám počko nezhorší, lebo zajtra máme karneval a ochutnávku vín tak sa tešíme.....Prajeme všetkým skore uzdravenie.....
@monka1305.aj mi chceme kupiť malemu trojkolku ale Be Fun Comfort je taká akurát aj cena v poho....A tu čo chceš ti tak je tušim podobná v tescu v akcii a volá sa leonardo...je v zahradníckom letáku
caute baby,
tak my sme uz zdravi. 🙂 mame novu d,tak konecne nam predpisala aj diazepan,ta druha to povazovala za zbytocnost....tak pri kazdej horucke som sa triasla od strachu,aby mala krce nedostala...
aj my travime vela casu vonku.teraz ked uz mala chodi,je to väcsia zabava. 🙂 ideme na ihrisko a lieta ako sarkan.a hrat sa s loptou uplne miluje.
aj ja by som chcela malej kupit trojkolku,ale vobec neviem aku...v maji ma meniny,taj aspon mam zamienku kupit jej ju. 🙂 🙂
Leni aky bol karneval a ochutnavka vin????
Ahojte.Viem Kati Dr spomínala že musí chodiť zastupovať do Plaáštoviec a preto zmenila ordinačne hodiny ona je v pohode ale podla mna trošku zanedbáva aspon pri nás ked nám zle dala lieky a neposlala skor na gastro a na neurologiu a tie dr. sa na na sťažovali že kde sme boli že sme mamli skor brať bud mlieko na zapchu alebo to sono mozgu a vyšetrenia.No našťastie sme z toho vonku už kaká pekne ale je furt s toho mlieka hladny v noci niekedy ked nezaspí hned tak papá za hodinu 2krat a cez den je za hodinu a pol hladny a to mlieko je dosť drahe..no čo už.. 🙂 🙂
Aj my tu trojkolku ideme preto kupovať lebo má na buduci mesiac meniny 25.4 a 4.5 narodeniny....Karneval super malemu sa o veľmi páčilo aj ked sme žiadna maska neboli no na buduci rok určite......Ochutnávka dopadla super s kamoškou sme si trošku vypili a zabavili takže fajn....trošku odreagovania 🙂 🙂 🙂 🙂
@lienkad babenky len tak naokraj my tiež predávame trojkolku, používanú Mattiaskom, malá na nej bola len raz...a chce skôr odrážadlo...tak ak náhodou, máme ju z 89 na 40 zľacnenú...ak by ste chceli, lebo by to bolo aj na osobný odber, a nemuselo by sa poštovné 😉 ...samozrejme, chápem, že skôr chcete asi čistonovú aj keď tejto nič nie je, len vidno na kolieskach používanie... 😉
super, že sa bavíte, či vonku, či na akciách, ja verím, že okrem piatkovej zumby už tiež budem môcť ísť konečne von, ešte tento týždeň snáď vydržíme, keďže M. užíva ANT...od dnes sa sťažuje na zúbok...tak musíme k zubárke
Ahojte.Jani no ano ked to má mať ako darček k narodeninám tak chceme novu, no určite jej nič nieje ale vieš....
Veru toto počasie je nadherne ani dnu sa nám nechce stale by len chodil za ruky ale čo moje kríže.....Tak sa teším s noho že už začína sam chodiť aj ked len za ručku, no niekedy ešte špičky ťaha po zemi no zlepšuje sa to a možno vobec nebude špičkovať...... 🙂 🙂 🙂 🙂 Poradte mi ake topánočky skor s klembou alebo bez lebo veľa som čítala že bez a zas aj s klembou a ešte akú zubnu pastu používate zatial používame len kefku?Dakujem 😉
Ahojte dievcata,
vidim,ze vsetky nas tesi toto pocasie.aj my travime vonku velmi vela casu...uz ked nemame kam ist,zlozime sa na dvore a hrame sa. 🙂 nasou naj hrackou je nase male,milucke steniatko,ktore k nam uz konecne dorazilo.
Janka psli mi fotku,ja kuknem,poreozpravam sa s chlapom a uvidime.
Leni mi sme malej kupili prve topanocky v zdravot.potrebach a uz od zaciatku v nich uplne perfektne beha.teraz dostala tiez aj ort.sandaliky a aj tie sa nam lubia.sice sme dost investovali,ale radsej akoby sa v buducnosti nejake prolemy vyskytli. 🙂 my pouzivame elmex,no nase umyvanie zubov je kazdonenny boj. 🙂 🙂 ale aspon ked zacne skriekat,otvori pusu a maminka bez problemov vysucha zuby. 🙂 🙂
@lienkad ahoj Leni, beztak som nakoniec trojkolku stiahla z predaja, lebo malá na ňu sadla a nie a nie si ju dať, takže najnovšie trojkolkujeme 😉 zistila že na tom sa tak nemusí namáhať, tak sa jej zapáčila 😉 ...čo sa týka topánočiek tak podľa mňa určite na prvé krôčky s ortopedickou vložkou, predsa len, sa mu ešte tá nôžka vyvíja, aby mal pevnú obuv také niečo ako členkové boty...nosil aj švagovej syn, kým sa tá chôdza zlepšila. Zubnú pastu sme používali-používame elmex 😉
@kozorozec27 Kati - nepošlem foto malá začala intenzívne využívať, tak potom ju už strelím len za pár eur, niekedy keď sa malej "zunuje" 😉 čo sa týka trojkolky. Čo sa týka umývania zúbkov, detičky si zvyknú nebojte nič, naše si už nevedia predstaviť život bez kefky a pasty, mám pocit, že niekedy si ich umývajú aj viac ako treba, ale radšej ako vôbec no nie? 😉
Inak sa máme fajn, aj keď malá na to čo všetko poje v noci vykrikuje často "mamaaaaaaaaaaa cicať daj" pochopíte to, ja som už zúfalá dnes 20 mesiacov a nie a nie prestať v noci pýtať cici...ja už nevládzem, aj Mattiho som kojo do 15mesiacov, ale to už postupne prestával chcieť, no táto dora mi nechce ani krupicu, ani puding, ani mliečko...takže to je asi tým, že jej to mliečko chýba...zúfalá som fakt...
Ideme 11.-13.05. s detičkami júlovčiatkami (aj keď sme augustové s Laurinkou - sa mala narodiť v júli, tak nás hneď od pôrodu k sebe prijali, lebo sme tam kecali) do Terchovej na stretko mamičiek a detičiek...tak sa tešíme...snáď budeme zdraví a v pohode ...držte palce
Ahojte aj ja som zastancom toho e určite zo zdravotnou vlokou teda s klembou mi u Baťu sme boli zvlašť na to školene e treba takuto obuv ponukať pre detičky, len pre info som chcela.....A to kde v zdravotníckych potrebach ste kupili?A čo stali?
@laurajana Jani Ja ťa chapem e máš toho dosť...čo poznam zname tak skor dievčata sa tak ľahko nechcu odučiť od cici...tak držkám palčeky.A prajem veľa zabavy v ťerchovej trošku rozptýlenia.....
@lienkad Leni sa som napr. aj pri Olejovi v lekárni videla a cenovo je to podobné ako v normál obchodoch, teda myslím, aspoň čo som ja videla ceny rôzne...určite drahšie ako u Deichmanna napr. ale určite zdravšie ako píšeš ty 😉 držíme palčeky pri kúpe a výbere, my sa ideme obliekať, idem na sono kamienkov a piesku žlčník-ľadviny, mala by som ísť na laparoskopiu 😒
Čaute kočeny, nestíham čítať, čo všetko máte nové. Tak pekne po poriadku. Jani, Tebe prajem nech to máš rýchlo za sebou a aby to dobre dopadlo. Kde Ti to budú robiť? Ste ma šokli, že detičkám (myslím tým menším, Jankina Laurinka je už "veľkáčka") riadne umývate zúbky pastou. My zatiaľ máme kefku len tak na hranie, keď som ja v kúpeľni potrebujem ju zamestnať... ale dali ste mi chrobáka do hlavy... začneme teda aj my. Veď aj v múdrych časopisoch sa píše že umývať od prvého zúbka. Ja som aj Lucku učila až tak po roku a má krásne zuby, doteraz nemala žiadny kaz. Dali sme jej zapečatiť stoličky. Myslím si, že zúbky sú aj otázkou génou. Ja si teda so zubami užijem svoje...
Trojkolku zatiaľ nemáme, musíme pobehať po obchodoch, nejakú vybrať a potom cez e-shop objednať (je to lacnejšie). Janka, s kojením Ťa budeme asi nasledovať, mám hrôzu z toho, ako sa ideme odúčať. Cicka je náš prostriedok uspávania. Len si ľahneme a už mi drme tričko... A v noci niekedy aj 5 x (takže zúbky sa nám môžu pokaziť aj kvoli sladkému mliečku v noci ☹
Už máme po oslave, najprv bolo super, ale potom mi Laura spadla z jedálenskej stoličky. Stála som kúsok od nej a ona sa postavila v stoličke a to bol moment... Toľko strachu čo som prežila... Našťastie stali pri nej všetci anjeli nespadla priamo na hlavu ale padala bokom, zachytila sa o stoličku a spadla na plece. Ani nejako strašne neplakala, skôr sa zľakla. Ja už som potom mala po nálade, len som ju sledovala, čo sa s ňou deje, či sa nepotáca, som sa bála, aby nemala otras mozgu... Som myslela, že sa zbláznim, Bože, jej oslava, toľko dospelých ľudí a dieťa sa mi prizabije ☹
Našťastie je ale úplne v poriadku, behá ako šarkan, robí nezbedu... Dostali sme nový kočík šu-šu tak s ním chodí ako pirát (moje dvere....)
Lenka, topánky aj my kupujeme len také ortopedické a aby mala pevný členok, kým sa nenaučí stabilne chodiť. Výber topánočiek je veľmi dôležitý aj keď žiaľ sú pre detičky strašne drahé, ale čo už... Veď oni vedia, že rodičia ich deťom kúpia aj drahé....
Aj my si vychutnávame pekné počko, tak sa snažíme byť čo najviac von.
@laurajana Jani tak si to daj do poriadku, viem čo to je moj tatko tiež má a čaka na operaciu ale on je po porážke tak musí prejsť všelijakými vyšetreniami a rokuju či v Ružomberku vo vojenskej alebo vo Zv tak uvidíme,
@monka1305 Jani aj my len pri kupani ako nahle mu dám do pusi tak mi ju trha z ruky a jačí on sa snou sam hra a sem tam do pusi.....Tak tých genou sa bojím lebo Ocinovi sa kazia zuby rad radom a bohužial pomali všetky musia isť von....No dufam že bude mať zuby po mne..... 🙂 🙂
Videla som fotky pekne, to musela byť zabava až teda na tu nehodu,Viem si to predstaviť aj tento sa mi už park krat postavil a len tak tak som ho zachytila.....No už som nejake našla na nete po 15-tom kupim, zatial má no asi sú nie origoš zo zdravotníckeho ale maju klembu, platenky aj prechodky tak ale radčej tieto sú take botasky s vyvýšeným členkom ortopedické....Dakujem za rady......
@lienkad Leni veď práve, mne to hlavne počas menzesu naskakujú také ukrutné bolesti, to sa nemôžem ani otočiť v posteli a vstávam na WC aj 5 minút, kým sa mi podarí vstať a to v plači a bolestiach (dnes už snáď doriešim aj Andrejčákovú - gynekológiu) aby som bola "na pokoji" a idem volať o tú laparoskopiu, niekedy v júni aby ma vzali, dovtedy toho mám dosť aj s deťmi - očná, alergo, potom tá Terchová, tak snáď dovtedy sanitka nehrozí, lebo už tu 1x bola pre môj záchvat, čo som sa nemohla ani nadýchnuť, pomoc? Veškerá žádna, tak najbližšie sa spoliehať na svoju vlastnú intuíciu...hol naše zdravotníctvo 😢 😝
@laurajana Maš toho dosť aj so sebeu aj s detičkami.....Ako to zvladaš?Ja sa bojím že mám cystu na vaječník, lebo mi stale menzes meška a ešte čo ma očkovala vrchná Krkošova tak sa mi to tak strašne zapálilo že až už 3 mesiace mam s típ trapenie.Tak aj kvoli tomu musím isť ku gynde, dufam že ten zapal tam nieje už nechcem brať anti.....Inak babenky po porode vam kedy brali krv na gynde, lebo mne ešte nebrali?No myslím žeby mali!!! 😉 😉 😉 😉
@lienkad ja mám tiež moja nejaký zápal, ale konkrétne sa Andrejčáková nevyjadrila, dala mi nejakú mycosyst tapletku to som užila práve, tak uvidíme, dnes ma príšerne boleli vaječníky aj pri vyšetrovaní, ale tvrdila aj pri sone, že žiadna cysta a nič iné tam nie je, že je všetko v poriadku...tak ak sa nebudem cítiť ok, tak pôjdem za ňou zas. Zvládam moja, človek keby si všetko pripúšťal sa zblázni...takže musíš si povedať, že "chvála bohu" že ie nič horšie, cysta ak je, tak to pri menzese môže odísť v pohode, len ten menzes potom chodí všelijak a treba Ti s tým asi zájsť, potom daj vedieť, isto ti dr. pomôže a budeš mať pokoj na duši ako ja 😉 držím palce..Mne teda na gynde krv nebrali po pôrode, mali by?
@laurajana mna chvalabohu nič nebolí, no ja som si tiež užla s tými zapalmi po porode teraz chvalabohu mám s tím pokoj....No podla mna by mali zobrať či je všetko ok.....No zajtra sa opýtam.......To ano ked si to bude človek pripušťať ťažšie to bud zvladať....Ja si v noci trošku poplačem ked už ozaj nevladzem a som unavena a vyčerpana s toho nočneho xxx budenia a hajkania, a rano vstanem ako nič......Hadam raz mi to vrati ked bude veľkí...hihi
@lienkad Leni ja som bola presne taká istá pri Mattiaskovi, proste prvé dieťatko a všetko na mňa oveľa viac ako pri Laurinke doliehalo, aj keď poplačem si kde ma nik nevidí aj pri nej, ale je lepšie plakať človeku sa uľaví a ide to ľahšie, takže slzy fakt liečia ubolenú dušu a ak človek nevládze, presne viem o čom píšeš, aj keď ty máš toho pri malom oveľa viac, ale už som Ti to napísala šikovný Marcusko ti tú námahu pekne odpláca, začal chodiť...to fakt super...tešíme sa s Tebou s každého pokroku 😉 ...určite už teraz že je taký krásny a vitálny chlapček ti to vracia
Veru tak plač ozaj lieči.....tak to ano on mi každým dnom robí veľku radosť....Pomali aj my budeme už sami chodiť včera prešiel sam 4kroky ku mne a potom sa hodí do naručia....bohoví je 🙂 🙂 🙂 🙂
Bola som na gynde a mám tam cystu no mono po menzese sa stratí ale bojím sa či nie som tehu, lebo prestne takto isto to bolo ked prvý krat.....No a k tomu včera večer som si na lavom prsníku nahmatala hrčku ale taku nezvyčajnu ako pupák zapáleny no preistotu ma poslala na sono prsníkou no tak som zvedava musím sa dnes objednať ale trošku mi redne.... ☹
Ahojte dievcata,vidim ze om tu uz riadne dlho nebola.
Monika,malej Laurinke este raz vsetko najlepsie k prvemu rocku. 🙂 🙂 s tou stolickou to veru aj ja poznam,ice m rste z nej nespadla,ale stale a dokaze dostat von z tych popruhov.tak ju tam radsej uz ani nedavam.a popravde,uz tam ani nechce byt. 🙂
Jani,tak to ti tedda nezavidim taketo prolemy.veru,neviem ako by som sa ja s takym bolestami starala o malu.
Tak teda Laurinka je podarena,rozhodnes sa predat trojkolku a prave vtedy sa jej v nej zapaci. 🙂 🙂 🙂 ale to je dobre,aspon ju riadne vyuzijete.
Leni po porode mam aj ja strasne problemy s menzesom,niekedy ho nemam aj 2-3 mesiace...ze vraj po CS sa to stava.ale brala mi konecne krv a predpisala nove antikoncepcne tabletky,tak minuly mesiac mi uz dosiel,uvidim,co bude teraz..
tak Marcusko je riadne sikovny,zachvilku sa rozbehne a ani chytat ho nebudes stihat. 🙂 🙂
Joj baby,dnes boli u nas predavat detske kasicky,mliecka...znacky Milupa-u nas to je Nutrilon,tak som riadne nakupila.predstavte si,skatula mliecka,ktora u nas stoji aj 15 e,stala 20centov!!normalne v zaruke...a takysto aj kasicky.tak som sa normalne potesila,lebi inac to je velmi drahe..este keby tak aj plienky predavali. 🙂 🙂 no,nenahnevala by som sa. 🙂 🙂
ozaj Leni a je mozne,ze si tehu????Marcusko by mal sestrcku. 🙂 🙂 🙂
Ahojte.Ja mu tie popruhy ani nemoem dať lebo ich dned miksuje, ako tak si zvykol v kočíku byť priputany no v autosedačke to je tolko kriku že až......
Tak to máš super že si si mohla kupiť a to prečo chodili , nech prídu aj ku nám...... 😉 😉 😉
No chvalabohu v noci mi prišiel menzes....Už som sa obávala, no davame si pozor ale človek nikdy nevie.......Anti neberiem lebo som pred 3rokmi mala hrozne problemi s pečenou kvoli nej a už som aj vyskušala nuvaring to je take koliesko čo sa vklada dnu no nevyhovovalo mi tak radčej veríme kondomom......

Ahojte maminy,veru,uz sme tu dost dlho neboli..ved keby cosi.,piseme na fb. 🙂 🙂
Janka,tak to sa tesime s vami,ze Laurinka je v poriadku.Snad bude uz vsetko dobre.
Monika aj nasa Sofi mala na nohe hrcku po druhom ockovani a trvalo dost dlho,kym jej to zmizlo.Sofi este nie je zaockovana,ale snad uz coskoro,nech ma rychlo po tom.
Torta je velmi pekna.a aku prichut budete mat?????
u nas to momentalne zije bliziacimi sa narodeninami malej. 🙂