Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?
Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej
no ahoooj,tak uz ti povedali co cakate????
Ahoj...Ani nehovor bol otočeny zadkom tak sa nedalo vydieť, Ale že asi vydí semeniki ale že o dva týždne hadam bude vydieť viac.....
ach jaj,tak to musite dalsie dva tyzdne cakat..ale snad sa male umudri a otoci sa. 😖 ja by som mala mat tu moju malu uz o dva tyzdne doma.tak dufam,ze tam aj bude. 😅 😅
no to ano hlavne ma trapi to že neviem ku ktorej farbe sa mam viac prikloniť ale kupim najprv len kočík a postielku a potom to ostatne ma aj čas.....
No to určite už ju budeš mať doma...teším sa s tebou.....
vies co,my sme kupovali aj take neutralne farby ako biela,oranzova.....celkovo my mame malo ruzovych veciciek,keby nahodou.. 😀 😀 a uz mas cosi pokupene???ci este nie???
no moja a zabudla som ti napisat,ze v noci som mala uz tie falosne kontrakcie.tak som myslela,ze uz rodim. 😀 toktorka mi kazala medzi nimi merat cas,ale zaspala sooom. 😠 😠
no niečo mame aj v ružovom lebo my doktorka vtedy povedala že dievča no už radšej kupujem iba kremove aj tak tie su velmi pekne no niektore veci by som aj inej farby ale radčej počkam...
No Ak si mala krvavy vytok tak už sa to može blížiť aspon tak my to vraveli zname že ked ti vyjde zatka tak porod je za dverami......No to si si mala merať.......no ved možno to poli len tie falošne...
kozorozec...keď si zaspala pohodička, ja som takto zaspávala "týždeň" asi...potom som už zaspať nemohla 😀
Andrejčáková je fajn, mám ju ako novú dr. od kedy som sa sem vydala...je super, zlatá, milá, ochotná a zaujíma sa o svojich pacientov...čo je super
lienkad...áno zátka...ale mne napr. ani zátka neodišla...pri prvom ani pri druhom mimi...ja som typ, ktorému napr. pri Mattiaskovi museli "prepichnúť plodovú vodu" aby odtiekla a potom mi odišla zátka a šlo sa rodiť - nabehli kontrakcie poriadne, ale to som už 2 dni ho prenášala a bol riadne veľký, tak nechceli už nič oddiaľovať mal 4,5 kg a 56cm...na spontánny a prvý pôrod riadne miery...fu - malá mala 3,88 a 56 cm - obaja mali dosť veľké hlávky, takže na spontánny pôrod ma pekne pri oboch museli nastrihnúť od A-Z 😒 😉
kozorozec tak viete na 100% že dievčatko to bude?
babenky čo tak dať si sem fotočky?!
Lienkad - kde bývaš v KA? 😉
caute kocky,tak ja som este vzdy cela. 😒 uz nech idem rodit,lebo to brucho je hrozne. 😀 😀 laurajana to si prebohoha ako porodila take velke babo????sice ta nasa tiez vyzera na riadnu babu.zevraj vo stvrtok mala 4100g.tak 4 doktori vraveli,ze to je dievca.tak snad sa nesekli. 😅 😅 ale ratame aj s chlapcekom.tak uvidime.ja som vcera mala taky cudny pocit v bruchu..akoby mi do neho pichali ihlami,tak som sa znovu potesila,ze uz idem rodit a znova nic.. 😵
no lenka,mne nic neodtieklo...doktorka mi vravela,ze ani nemusi.vsak hovorim,ja nakoniec ani nezistim,ze rodim. 😎
Ahojte...Tak to je super, lebo každy my vraví neboj sa ved ked ti vyjde zatka tak budeš vedieť, no teraz viem že pri každom je to individualne ako aj ty Lauraja že ti museli prepichnuť plodovu vodu.....
Kati tebe sa to krati ale nech to už maš za sebou....
Nie som z Ka ale blizko Dudiniec obec Lišov...Poznaš Laurajana?
no babenky moje,tak ja nebudem mat cez tyzden k dispozicii internet. 😖 tak sa tu majte krasne.papa.v piatok som tu. 😀
Katka, držíme palce! 🙂
tak Katka už je v pôrodnici? 😉 držíme moooooooooooc palčeky a tešíme sa na super správičky
lienka Lišov...hovoriť mi to niečo hovorí, ale nepoznám, ja som sa sem vydala, takže skôr poznám Sielnicu a okolie... 😉
No katka Ak teda si už v porodnici tak držíme pršteky a tešíme sa na spravičky.....
No jasne laurajana.Ja som chodila do Zv do školy tak to tam trošku poznám.....
Lenka, Ty chodíš na nejaké prípravné predporodné kurzy v Krupine? Nevieš či si treba niečo špeciálne so sebou doniesť? Napr. v Bystrici treba doniesť jednorázové podložky do postele (aby žena nepretiekla na plachtu, v rámci šetrenia ☹
Som zvedavá, aké nám dá Katka informácie, na čo sa máme tešiť a čoho sa máme obávať.
Ahoj monka.No tie predporodne kurzy už nebyvaju, robila ich vrchna sestra a ked dala vypoved nejaka sestrička tak to nestíha...Škoda aj ja som chcela....Tak to neviem či treba...A v kolkom si tt?Kedy maš termín?
Tak to som zvedava aj ja aspon budeme mať najčerstvejšie info. na čo sa pripraviť....
tak tu je ozaj mlkvo...tak sa asi rodí pomaly 😉
Ahoj.dnes som bola v poradni a krkšova my vravela že Katka porodila a rodila pri Šiskovi a že ma dievčatko......
Zavidim jej že ma už potom.....
Ty čo ako?
Ahoj, ja zatiaľ nič nové. Super že Katke to dobre dopadlo. Ja by som mala isť na kontrolu tento týždeň do Krupiny. Buď zajtra poobede alebo vo štvrtok ráno. Ešte sa musím dohodnúť s doktorom. A Ty ako sa cítiš? Ja zatiaľ v pohode, teraz som v 39. tt. Už by som to chcela mať za sebou! Už viete čo budete mať? Stále Vám bábatko nechce nič ukázať? Už keď si vydržala doteraz, tak sa nechaj prekvapiť až do samého konca. Ja by som bola v riadnom šoku, keby sa nám narodil chlapec. Ale hlavne len nech je dieťatko zdravé, na pohlaví nezáleží.
ja sa citim dobre začinaju my puchnuť nohy tak beriem lieky.......Tak to ti verím no ja mam podla terminu ešte 4tt tak to nejak vydržím......No mala som isť vo štvrtok na sono no ale doktorka my zobrala krv že či nemam zvyšenu pečen lebo ma už dosť dlho trapia vyražky na brušku no som si myslela že je to od alergie že neberiem tabletky ako som tehu.No teraz sa trošku obavam že som nejak babu neubližila...No v pondelok mam zavolať za vysledky a podla toho pojdem na sono....
Ty čo už sa ti to krati..........Kedy maš presny termín?
lienka "Šiška" to mi kamoška hovorila, že rodila pri údržbárovi 😉 že tak vypadal...jeeeeeeeeeeeeeej jupiiiiiiiiiiiii tak ma bambuľku už...super, blahoželáme 😉
My v pohode, malej asi už čoskoro zúbky sa vykľujú, lebo plačeme o preteky...a tak strašne ľútostivo, Mattiasko to tak strašne neprežíval...baby sú asi citlivejšie na toto
krásnu jar Vám prajeme
tak to neviem ako vyzera, ešte som ho nevidela, vlastne nikoho......
Kolko má?Je strašne zlatučka.....No to neviem či su citlivejšie, ale moj priatel je podla mna strašna citlivka trošku do zaboli zubok alebo hlava a hned pcha tabletky a do postele....keby sme my za všetko mali bať take tak neviem....
No u detičiek je to asi iné...
Ahoj Jani, malá Laurinka je strašne krásna! Ja sa už neviem dočkať, kedy aj ja budem mať takúto malú bambuľku. Myslím že najneskôr budúci týždeň by to už mohlo prísť. Aj sa strašne bojím, aj sa už neviem dočkať.
Bojím sa, lebo mi opakovane vyšiel streptokok a budem musieť "stihnuť" pred pôrodom infúziu s ATB. Verím, že nenastanú žiadne komplikácie a malá nechytí dáku infekciu.
Lenka, ty si na niečo alergická? Brala si pred tehotenstvom antihistaminiká? Ja som tiež občas brala Zodac alebo claritine (mam od detstva atopický ekzém), ale teraz cez tehotenstvo som nemala žiadne problémy ani bez liekov. Za to cez prvé tehotenstvo som si užila... Pichali mi calciovky keďže mi nemohli dať iné lieky.
no ja som alrgicka na bakterie, roztoče, plesne na nikel.No nikdy som nemala taketo vyražky.Ja som hlavne išla ku alergologičke s tím že som mala strašna ekzem s opaskou aelbo hodiniek kde bol nikel..No a tam že mam aj tie plesne......No ked som zostala tehu tak som ich vysadila lebo som sa obavala a aj lekarka my to odporučila...A nešla som s tím lebo som si myslela že je to od toho že neberiem tie lieky ktore som brala asi 3roky,.....Čo si o tom myslíš?
Určite máš zhoršený stav z toho, že si vysadila lieky, organizmus bol na ne naučený a okrem toho tehotenstvo tomu tiež neprospelo. Je to pre telo záťaž. Ale to nevadí, o chvíľu už budeš mať bábo a budeš kojiť. Pri tom budeš musieť držať "dietu" aby ste sa vyhli kolikam. Neviem, ako Ty ale ja sama reagujem velmi na stravu. Niklu sa da vyhnút, že nebudeš používať šperky, ktoré ho obsahujú a plesniam asi ťažko. Mojej staršej dcére tiež zistili alergiu na pleseň asi pred 7 rokmi, brala veľa liekov na podporu imunity /stále bývala chorá/ a teraz minulý rok, keď jej robili kontrolné testy, tak ich mala negatívne. Vraj z toho "vyrastla". Tým že ja som mala atopický ekzém od malička, bol predpoklad že aj dieťa ho bude mať. Dcéra "zdedila" kožu po manželovi a nemá žiadne problémy. Som zvedavá ako to bude teraz pri druhom.
Lienka - pozerala si "poisťovňu šťastia" som sa narehotala na tom "poisťovákovi" ako umieral čo bol trošku prechorený, celí chlapi...to je normálne 🙂 žena znesie oveľa, oveľa viac. Laurinka má 8 mesiacov 4. apríla...ach letí to riadne
Monika aká fešanda...super foto...a ako čítam v pase čakáte dievčatko a chcete mať Laurinku? Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej super - ďalšia menovkyňa našej malej 😉
ďakujeme za pochvalu a posielame pusinky na krásny jarný dník...mamuľky-tehuľky 😎
laurajana- nie nepozerala ale viem si predstaviť.... 🙂, tak to riadne letí no mne to ide teraz pomali, no ked sa narodí tak ani nebudem vedieť a bude mať rok.....
Aj mne sa strašne pači meno Laurinka, moja švagrina ma tiež Lauinku a ma 9mesiacou......
AJ ja prajem krasny dník, konečne sa počasie umudrilo a je teplučko....... 🙂
Jani, ďakujem, to som už na fotke tehotná, len som si odstrihla bruško 😀 Meno Laurinka vybrala moja dcéra a nepripustí žiadny kompromis! Aj mne sa to meno páči ale ja som chcela Leu. Lenže dohoda bola že pre dievča vyberá meno dcéra a pre chlapca ja. Chudák ocko sa musí prispôsobiť 😎
A Katka je ešte stále v pôrodnici? Nejako dlho, nie? Či sa mi to iba zdá? Alebo je už doma a nemá čas ísť na net? Asi využíva každú voľnú chvíľu, aby si oddýchla.

Ahoj.No dúfam.......Tak to ti verím aj ja sa už na to teším... 🙂