Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?
Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej
@laurajana Ahojte no chvalabohu tam nič nemam len nejake kožneho typu, nejaka uzlina.....No ale super doktor tam bol ktorý vraví radčej 2krat zbytočne ako neskoro, že teraz má jednu s krupiny ktorá ma 30rokou a má rakovinu prsníka a zanedbala preventívne vyšetrenia.
Veru počasie na držku boli sme vonku 3 krat a vždny náš rozohnal dažd.....Tak sa jašíme v nutri, dostal od naších tatrovku predčasne tak sa vyváža......
Tak jani držím palčeky aby boli vysledky ok...
@lienkad no len nerozumiem slovu "preventívne vyšetrenia" ja mám cez 30 a ešte mi nevyšetroval nikto prsníky a sama si to ako "laik" neviem ako sa to správne, myslíš, že koho to je chyba?! Nehovorím, že by mi mali niečo nájsť, ale predsa len ako tebe povedali, radšej viac krát zbytočne ako raz a neskoro...
myslela som tím že vobec nechodila ni na preventívky ku gynekologovi a nie na prsia....Ja som napr bola už teraz 3krát na prsníkoch....Ja som čítala niekde že žena si ma každy den alebo raz za čas pri sprchovaní prejsť cele prsia teda prehmatať ako keby ich masírovala..... Mna prvý krat poslala andrejčákova a to preto, lebo som mavala časte problemi teda zapali a vytoky a druhy krat to bolo v BA ked som nemohla otehotnieť tak ma poslala preistotu...😉 😉 😉 😉 Ja viem že ženám ked nič nieje tak na chodia na vyšetrenia.No chodia na preventívne vyšetrenia 40-Ročné, tak mi to vysvetlili v Ba ked som sa musela objednať za poplatok inak by som čakala asi 3m, lebo je veľa po 40-tke žien čo chodia..... Jani neboj ak nemaš žiadne problemi tak máš ešte čas....... 🙂 🙂 🙂 🙂
Ahojte maminky.Ako sa máte?Čo nového?Vidno že sa nám oteplilo a začolo sa sadiť zeleninky, lebo sme tu málo.....
Zajtra má naš milačík ročik a v nedelu robíme taku malu oslavu pre neho.Marcipán kupeny aj postavičky, no dufam že sa mi podarí ho vyvalkať a spraviť dobru tortu.....
@laurajana Jani k tím cystam, čakam na vysledky, či nemam zapalenu lebo že má iny tvar ako obyčajna cysta tak sa aj bojím lebo ževraj to može byť aj nádorová....
Prajem všetkym krasny den......
ahoj Leni, my sme absolvovali Jurajský jarmok v sobotu, ešte že doobeda vyšlo počko...tak bolo fajn, deti sa vyšantili. S Mattiaskom sme boli včera u očnej má namiesto -0,75 už -1 na ľavé očko, ale to bude mať po mne vrodenú vadu, aj dr. tak hovorila, že do 7 rôčkov sa to môže zhoršovať, uvidíme, či to ustane, alebo sa to bude kaziť, nosíme aj nálepku na zdravé očko, aby sme ľavé trošku namáhali, tak je to vraj lepšie, ako bez nej a malý to chce nosiť, tak som rada aspoň tomu. Od nedele sa mi M. vyhádzal asi 40-50 kopriviek, bála som sa, že sú to kiahne a to má alergiu, pretože od piatku musí byť bez sirupu proti alergii, lebo ideme na alergo testy, tak ak sa to zhorší do zajtra budem volať alergologičku. Ešte ideme o týždeň na očné s M. a potom na výlet do Terchovej s mamičkami a detičkami na 3 dni, tak sa tešíme, snáď budeme zdraví...
Ufffffffffff k cystám držím moc palčeky, mysli pozitívne a bude to určite dobrý výsledok...nič zlé Ťa nečaká, ja som tiež volala Andrejčákovej mám dobré výsledky, že všetko v naj poriadku, tak som rada.
caute babenky,
my sme tiez boli minulu sobotu na takom mini jarmoku u nas. 🙂 🙂 mali sme Jurajske hody,tak tu boli kolotoce,aj stanky.Sofi sa povozila,ani odist nechcela.oblecenie v stnkoch sa mi zdalo az prilis predrazene,tak sme kupili len zopar malickosti.
Leni Markuskovi este raz blahozelam.
No,aj ja musim ist k Andrejcakovej,ale ani netusim kedy sa mi tam podari zbehnut...uz aj tabletky mi dochadzaju,nejaky zapal mam znova......
Sofi uz vysiel 9 zubok,tak snad budeme mat chvilku klud a bude trocha kludnejsia.odkedy beha,ani na chvilku sa nezastavi. 🙂 🙂
tak pekny zvysok vikendu vam prajem-pisem cez prestavku v hokeji. 🙂 🙂
ahojte.No mi máme po oslave tortička sa mi celkom vydarila, len ten marcipán už nikdy nekupim s tesca lebo sa ledva dal rozvalkať.....Dakujeme kati.No mi na podiv už chodíme aj ked tak že sa mu niekedy prepletu nožky ale snaží sa a nebojí sa aj ked spadne alebo si buchne hlavu postaví sa a ide dalej bez revu, normalne sa tomu čudujem že aku ma hlavu asi zo" železa"hihi...
No aj nám ide zas 9zubok- stolička to je bolesti a kriku a do toho soplíki a kašel tak super.
Pekný večer prajem s hokejom dufam že zajtra aspon vyhrame.... 😉 😉 😉 😉
hokej riadne sklamanie, fakt, nečakala som, že také "hviezdy" a prehra až toľko krát, keby bolo keby a boli tam hráči, ktorí by hrali lepšie tak by bolo fajn, takto klobúk dolu Hanzušovi, Vyšňovskému, Demitrovi a Naď hral ako pán Boh, škoda toho zranenia a škoda, že Vyšňa nebol fit...škoda, škoda a to sa aj malá naučila povzbudzovať pri tom mojom fandení "godoho, ešte jeden, Slovensko" kričala...srandovne tak detsky, ale na to mohli vyhrať, keď už aj takých malých fandov majú, no nie? ☹
ahojte maminky.Ako sa máte?Nám idu naraz 2stoličky už vyše mesiaca, to je ale plaču a k tomu zas tá zapcha ide ma vyrutiť....bojím sa že bude musieť isť na operáciu toho bruška abu sa mu konečne uzatvorilo.... ☹ ☹
Už chodíme len keby chodil pekne stupa na špičky, no hadam sa to zlepší....Zachvílu možeme bazeny vitiahnuť a šantiť, dufam že sa počko nezmení, zajtra chceme isť na otvorenie kupelneho mesta do Dudiniec......Prajeme krasny slnečný víkend 🙂 🙂 🙂
ahojte maminky, ako sa Vám darí v slniečkove...také je to počko na táranie sa po vonku, že? My sme boli od 12.-15.05. v Terchovej v Hoteli Gold na stretnutie s júlovkami a júlovčiatkami 2009 (aj keď je Laurinka augustová - mala byť narodená v júli), mali sme stretko teda a bolo super, veď možnosť vidieť fotky máte v mojom albe...bolo nás 66 mamičiek, detičiek, niektorí mali aj svoje staršie deti, ako napr. my Mattiaska a tiež oteckovia niektorí boli, fakt sme sa stretli dobrá partia a bolo smiechu, ďavotu detičiek, pohoda, pokec, túry, voda, strava zabezpečená, no super aj ubytko aj personál a hotel odporúčame, lebo je stvorený pre rodiny s deťmi a je to tzv. rodinný hotel...ako sa Vám darí, rastiete do krásy všetci chalani aj babenky? 🙂
@monka1305, @lienkad, @kozorozec27, ahojte babule, plánujeme stretko, takže dátumy a miesto padnú vhod ako nápady, rady a tak. Určite by bolo naj stretnúť sa ešte počas týchto teplejších dní...ja navrhujem - U Marca-rusticana, máva tam stretnutia sesterka s kamoškami a s deťmi, takže viem, že si tam maminky môžu posedieť a detičky sa poblíž hrajú 🙂 ...zisťujem presne kde to je, ale hlavné je, že sa tam dá aj vonku posedieť a detičky sa môžu hrať. Napíšte teda dátumy, kedy by ste s detičkami mohli, dám dokopy dátumy, aby sme sa mohli potom lepšie zorientovať, ak viete lepšie miesto v ZV - ak súhlasíte, dajte návrhy.
Čaute babeny, ja sa prispôsobím, môžem kedykoľvek (pokiaľ neochorieme) okrem víkendu 24.-25.9. (vtedy sme v Hlohovci, neter má oslavu 2.narodenín). Už teraz sa teším!!!!
caute baby, no neviem ako to bude s nami, moja Sofi total nerada cestuje, celu cestu preblaci...tak neviem ako, lebo od nas je do ZV velmi daleko. 😒
@monka1305
@kozorozec27
@lienkad
a v Krupine niekde alebo bližšie, Monika, bol by to problém Ti prísť bližšie? 😉 ...ja som síce šofér, ale tu by som si nevzala na zodpovednosť, aj keď by som mile rada vzala baby s detičkami smer ZV - aby sa nedajbože niečo neprihodilo...tu je to strašné na cestách...ako aj inde samozrejme, no tak sa nejak dohodnime baby...teraz má Lenka asi oberačku a my oslavu Mattiho narodiek od bud. víkendu by to aj šlo...
Ahojte.No na buducu mne by to vyhovovalo ale asi tiež skor bud v krupine alebo niekde bližšie?No ale neviem o žiadnom detskom ihrisku blízko nejakej cukrárni?Ty Jani asi ano....Tak sa tešíme len moj hypo neobsedí ani sekundu na mieste takže to bude s ním veselé, No tešíme sa a asi zoberieme aj otecka aby sme si mohli poklebetiť...
@lienkad veď to by bolo super, poďme ako rodinka, ja si tiež neviem predstaviť, že niekde len tak chceme pokecať a budem behať na dve strany za Laurinkou a za Mattim, lebo už vidím ako nás bude Matti chcieť pustiť bez neho 🙂 a o cukroške veru moja neviem to by skôr bolo fakt niekde pri tom detskom ihrisku...no idem pozisťovať 🙂
Nové info k stretávke - v Krupine je detské ihrisko za Korou ak vieš kde to je, tam kde predávajú točenú zmrzlinu tak vzadu vo dvore, tam sa dá posedieť a je tam šmýkľavka a hojdačky a asi aj pieskovisko 🙂 v Dudinciach s ihriskom asi nič - tak ak je možné v Krupine spáchať stretko poteší info...lebo bude aj snehu kým sa dohodneme 😉 pozisťujeme otváraciu dobu...ak by sme sa tam mohli dohodnúť, hm?
No v Dudinciach nieje nič také.....No ja viem kde to je tak možeme....mne je jedno kedy?Ak teda ovšem nč ho toho nepríde?
@lienkad Leni neviem čo je toto za obdobie, ale nás nabúral zas pri Tescu taký starý dedo (vraj vyklepete, vytlačíte) no našťastie ho manžel pri tom zastihol tak šli na poisťovňu tiež budeme min. týždeň-dva bez auta, lebo musíme meniť blatník a pod. veci okolo, nám kúpa tohto auta "doniesla smolu" najprv kamión do nás vrazil (našťastie sa nič vážne nestalo), potom nám u našich pes ho poškriabal a ohrýzol štople na kolesách (čo e smiešne - ale aj keď milujem zvieratá roztrhla by som psa) 😉 a teraz tento dedo...no proste úchvat...už...
Mamičky som z BS a chcela by som ist rodiť do KA !
idem rodiť sekciou ...a chcela by som sa opýtat boli ste spokojné ?
@lienkad ahoj bola si teda rodiť v KA?
ja by som tam chcela ist !
@miskachrumka Ahoj a v BS sa ti nepáči?že tam nechceš isť?No v KA zrušili porodnicu pred vyše rokom.....Ale primár a jedna dr. šli robiť do ZV.....Ja by som tam inak už ani nešla a ani k tým doktorom......Neboli zlý ale zlý prístup poisťovní a oni si to beru na krk.....
@lienkad nie nepáči sestričky su nepríjemne !
@miskachrumka ano, tak pod do Lv?A kedy máš termín?
@lienkad no v auguste ......tu som bola dnes na oddelní a som sklamaná že su tam stále také svine ako su :(
jedna sestrička mi zneprijemnila pobyt pri prvom malom ..a dnes som videla jej face a bolo mi až zle :/ všetko sa mi vrátilo všetko zlé :(
nemám chut tam ist rodiť !
nechápem ako može tolko žien chodiť sem rodiť !
no chápem ťa.....ale tak skus ten zvolen tam sú v pohode sestričky jedna je tam od nás suseda a je fajn.......

@lienkad Leni možno len otočený chĺpok na prsníku zarastený...držím päste, ja budem o týždeň volať o výsledky na gyndu...snáď tiež všetko ako má byť. Dnes sa tu poriadne ochladilo a tento vietor mi už lezie...ale apríl je apríl asi.
@kozorozec27 počasie pod psa, prší, sneží, fučí...no ešte že mi to tak na striedačku stíhame byť vonku s Laurinkou doobeda keď je slniečko 🙂