icon

Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?

lienkad
16. feb 2010

Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej

kozorozec27
28. mar 2010

no monka,ja som bola vo stvrtok v poradni a uz odvtedy som mala taky cudny pocit v brusku.ale tam mi primar povedal,ze skor ako o 10 dni neporodim.ale v noci som zacala mat bolesti a aj som krvacala,tak som sa radsej v piatok vratila na porodnicu nech ma vysetria.a to som bola otvorena na 4cm.ale do 15.sa nic nedialo,tak mi pichli injekciu a dali infuziu,ze aby som uz porodila.ale nebudem ti tvrdit,ze to nebolelo.no ja som mala problemy so srdcom,tak som musela byt cely cas napojena na ctg.nemohla som chodit,.inak by sa to dalo.tak po cisarskom som cely jeden den prespala a na dalsi som uz musela aj chodit.too sa da vydrzat.a rodila som pri siskovi. 😀 tak tie tlaky uz mozu nieco znamenat.snad uz coskoro napises aj ty,ze si mamickou. 😅

lenka tak ja som potrebovala pre malicku plienky,vlhcene obrusky,kremik na zadocek a lieh na pupcek.no a pre seba hlavne vlozky.a nejaku tu drogeriu.ja som ju sice moc nevyuzila,lebo osprchovat som sa mohla az den predtym ako sme sli domov. 😖 a mala som aj take materske nocne kosele.a boli lepsie ako tie ich nemocnicne-nemusela som si to stale vyzliekat.

lubina82
28. mar 2010

áno už dávame o sebe vedieť a krútime sa hore dolu....je fajn ked si takto prečítam, aké je to, čo všetko ma čaká.....všetkým vám prajem, aby ste boli hlavne zdravé a potom to nejak zvládneme 🙂

lienkad
autor
28. mar 2010

Kati.To prečo si sa nemohla sprchovať?Ja som sa pytala Krkošovej a vobec my nechcela povedať pri kom si rodila že čo sa bojíme, že hluposti čítame na nete a potom sme vyplašene.No napokon som to s nej dostala tak som sa potešila že si nedostala tú Vlachovskú....
Tak maš to za sebou? 🙂
A vložky si ake kupovala, obyčajne alebo nejake konkretne po porode?

laurajana
28. mar 2010

ahojte...som sa zasmiala Lenka, že "sprostosti čítate na nete" niekedy pravdivé, čo narobí aj vrchná sestra, nechce si na svoje kolegyne nič zlé pripúšťať a keby vedela ako hlavne ju "osierali" tie dve pri pôrode, tak by asi moc nestála na ich stránke...ale je zlatá...fakt

Katuška nám má fakt krásnu babenku doma, pozrela som fotky, okomentovala a riadne narástla maminke pod srdiečkom, krásne miery fakt...bolo čo nosiť pod srdiečkom, tak ju takto na diaľku stískame a objímame, nech sa im darí a nech sa maličkej na svete páči 😉

Vám ostatným k tehuľkovaniu veľa spokojnosti, zdravíčka

lienkad
autor
28. mar 2010

No ved to ja som si hned na teba spomenula že ake su tam mrchy....
Aj ja som akurat pozrela fotečky prekrasna slečna..... 🙂 🙂 🙂
No mna už pomali chyta panika....Do rana sa my snívalo že som doma porodila sama, a taky to bol skutočny sen že rano som sa zobila v strachu či to nieje nahodou pravda.... 🙂

monka1305
28. mar 2010

Katka, ďakujeme za infošky. Snaď to už nejako dokopeme. Už sa neviem dočkať, kedy ten nádherný uzlíček budem mať pri sebe aj keď sa riadne bojím. 😝 Zajtra ráno mám volať, že kedy mám prísť na ďalšiu kontrolu. V noci som mala žlto-krvavý výtok (hlien), tak snáď sa to už pohne. Ináč malá má krásne vlásky, o chvíľu budete nosiť vrkoče 🙂 A ako spinká? A mliečka máš dosť? Kedy si začala kojiť po pôrode?

laurajana
28. mar 2010

babenky verím Vám, je to nádherné držať to zlatko v náručí, také malé nevinné krásnučké voňavučké 😉 pekný večer Vám

kozorozec27
28. mar 2010

no lenka,mne tiet vrchna hovorila o tom nete,vravela mi to pri celom porode. 😀 ale bola fakt zlata.aj som sa veru bala,ze dostanem tu vlachovsku.no nastastie tam nebola cely tyzden.a neboj,aj mne sa kazdu noc snivalo o porode a neboli to vzdy prijemne sny. 😖

monka,ved ty uz mozes rodit hocikedy.uz som zvedava na babo.tak malicka nam pekne spinka,vlastne je to velmi dobre babo.ani vela neplacka.ale s mlieckom mame velke problemy.mam velmi slabe,tak malicku musime dokrmovat aj umelym.no kojit som zacala hned na druhy den rano.cize uz par hodin po porode.vlasky ma teda riadne.ale je zlatucka. 😅

laurajana dakujeme ti za vsetky komentariky.no je to teda riadna baba,ani si neviem predstavit,ako sa mi mohla zmestit do brucha.ale uz som rada,ze je z neho von. 😀

lienkad
autor
28. mar 2010

bože ako sa to blíži tak sa viac bojím.....No dufam že sa mi už nebude nič podobne snívať.... 🙂
tak to je super lebo ževraj po cisarskom je to neskoršie s tím mliečkom.Čiže ho nemáš dosť alebo ho máš riedke?
A čím ho prikrmuješ?Ozaj bola sa uplne uspata alebo si ti len časť tela?

laurajana
29. mar 2010

Kati že? To človek najviac rozmýšľa ako sa to miminko tam pomestí a vidíš pomestí a ako mu tam dobre bolo, že? Keď príde na svet, človek sa ho poriadne aj chytiť bojí, aby mu niečo nespravil a ono to v brušku samo zvládalo, rôzne premety a tak...sranda, je to zaujímavé a krásne..

Leni nebooooooooj zlatko, veľa nás to prežilo a vydržalo, tak prečo nie ty?! No nie? Viem, že sa to strašne ľahko píše keď má človek po tom...uvidíš, budeš v dobrom spomínať 😉

Moje som Vás poriadne postrašila s tou Vlachovskou, tej sa musí "čkať" 😝

lienkad
autor
29. mar 2010

ahojte.No tie vysledku su v poriadku tak dnes idem na to sono a už sa neviem dočkať čo my povie 🙂 🙂
To máš pravdu aj ja sa snažím tím uťešovať že každy to yvladol čo má miminka, no obava tu je.A asi sa jej zbavím len keď porodím a potom sa budem na sebe smiať a spomínať.. 🙂
No to ano ale ja dufam že sa snou nestretnem......... 🙂

lubina82
29. mar 2010

ahojte maminy 🙂 prežívam to spolu s vami a držím nám všetkým palce, aby to dopadlo dobre. Ja idem na kontrolu vo štvrtok tak dúfam, že tiež všetko bude v poriadku. Prajem vám príjemný dník 😉

lubka89
29. mar 2010

kozorozec ako je to v krupine z cisarskym ? ze vraj uspavaju ?

monka1305
29. mar 2010

Ahojte, bola som dnes na kontrole v KA. Zatiaľ nič, poslali ma domov ☹ Znova mam prísť v stredu ...

lienkad
autor
29. mar 2010

Ahojte. Tak dnes som bola na tom sone, všetko v poriadku.No pytala som sa na pohlavie tak vraví že ona si myslí že chlapec že tak to tam vidí, ale nemohla pritlačiť lebo ma strašne bolia rebra, tak presne nevidela ale že chlapec. Tak teda chlapec... 😉

monka1305
29. mar 2010

Tak super, a Ty by si čo viac chcela? chlapčeka alebo dievčatko? Je mi jasné, že nech je to zdravé, ale ja som babu...

monka1305
29. mar 2010

chcela 🙂

lienkad
autor
29. mar 2010

no chcela som babu.Aj sa my snívalo o babe a aj mamina my veštela že budem mať babu a nejak som tomu uverila.Lebo veľa ludom veštila a vždy mala pravdu, tak nejak som tomu verila.No mamina si myslí že to bude aj tak dievka. No uvidíme ked porodím, no vecičky som mam pokupene viac pre chlapca tak uvidím.....Hlavne nech je zdravé.... 🙂

laurajana
30. mar 2010

Lenka...tak veríme Tvojej mamine zatiaľ ok? 😉

laurajana
30. mar 2010

Monika s tým chodením - že "stále ma pošlú domov" to ako ja - všetky z mojej moradne už mali odrodené a mňa stále domov len posielali, už som bola aj zúfalá, fakt 😉 baby ja Vás poteším, včera sme mali poradňu a malá má 9,5 kg na to, že 4.4. bude mať 8 mesiacov, tak riadny "klátik" 😀

lienkad
autor
30. mar 2010

tak to je riadny... 😀 Dobre ju chovaš?Bratov mali mal 26.2 rok a važíl 10kg......Veď ona to vybeha ked začne chodiť......... 😉
Už buha po štvornožky alebo v pavúku?

laurajana
30. mar 2010

Lenka...zatiaľ sa len plazí dozadu, štvorkovať sa jej nechce, len sedieť a do nôh sa nejak snaží stavať, inak je také miminko stále...sranda, aj sesterka má ročného - teda vyše roka a má 11 kg...iné je keď už dieťatko behá...no čo narobíme...do pavúka ju ani nedám, ako aj Mattiasko nebol v pavúku a v 11 mesiacoch začal pekne sám bez držania chodiť...takže nesilím nič....

laurajana
30. mar 2010

uf som bola riadiť dvor a záhradu, vyhrabávať, malá mi dovolila, pekne si pospala...berie sirupčeky na kašlík a vôbec sa mi nepáči od teraz jej dýchanie...asi s tým vo štvrtok zas musím ísť...ach držte palce 😒

lienkad
autor
30. mar 2010

no jasne netreba to siliť, veď si ju užijete ked začne chodiť.Teraz si trošku odychnete a potom len zanou behať.. 😀
Ani mne sa to nepači ked davaju do toho pavuka, napr. švagrina ho hned dala do pavuka ako dovršil pol roka.Najlepšie je ked sa sam nauči a sam bude skušať.....
Šikulka.....No ja som si pospala a asi sa chytnem žehliť nejak sa my to nahromadilo...
no tak to budem držať pršteky aby sa s toho rýchlo dostala a aby to nebolo niečo vážne....

laurajana
31. mar 2010

Lenka ďakujeme...zatiaľ sme na tom v celku ok, liečiky asi zaberajú, včera to bol len taký prvý poplach pri prvej dávke asi...polievočka dovarená, idem sa naraňajkovať, kým sa malá nezobudí 😉 poobede idem za Mattim do škôlky robiť ozdôbky...toto sa nám podarilo na Veľkú noc 😉

lienkad
autor
31. mar 2010

laurajana- tak je super že je v pohode.....Je to pekne, to si čo na to použila je to fakt pekne... 🙂

laurajana
31. mar 2010

volaj ma Jana, aby si nemusela dlho písať 😀 ...balón, vodné sklo, nitky na vyšívanie, vyschnúť, puk balón, vystrihnúť otvor, vydekorovať..nenáročné, fajn na zábavku 😉 ako sa cítiš, ako pred pôrodom? 😉

lienkad
autor
31. mar 2010

ok....ja som taky anitalent čiže mne by sa to určite nepodarilo....super to ťa ako napadlo či odniekiaľ si sa inšpirovala?
No všelijak rano ked som sa chcela obratiť na bok tak ma ukrutne rozbolel vaječník že som sa nemohla ani pohnuť, no potom to ustupilo....No stale ma bolia rebre, čo do nich tlačí..... Inak dá sa..
Akurat som dorobila palacinky, priatel si rozkazal.Konečne po 3t príde domou, už sa neviem dočkať 🙂

laurajana
1. apr 2010

Lenka..to je tak už pár dní do pôrodu, všetko tlačí...proste mimi je už veľké a pripravené 😉

Inšpirujem sa väčšinou na mimibazáre a pod. stránkach...akoby som nemala čo robiť pri dvoch deťoch občas si pripadám 😉 včera som bola po Mattiho v škôlke a spravili sme im jedno, tak sa vytešili pani učiteľky, dnes dorábam ešte pani riaditeľke - je nám do rodiny - inak by som asi nie 😉 a fajront výzdoba na túto Veľkú noc.. 😀

Jaaaaaaaaaaaaaaj tak si uži priateľa, palacinky isto potešia...mňam, my máme rezník+kaša + zel. polievka, lebo toto moje staršie dieťa je len na polievku a na kašu, tak aby sa aj ono najedlo keď príde zo škôlky hladné 😝 idem vyvesiť prádlo vonku je prekrásne, tak si uži priateľa a príjemný štvrtok

kozorozec27
1. apr 2010

ahojte babenky,no konecne som uz aj ja tu. 😀 .ano lubka,pri cisarskom uspavaju...no my mame zase mensie problemy.mam zapalene prsniky,tak je to riadna bolest.a hroozne vysoke horucky. ☹ ani o malicku sa momentalne nedokazem postarat.no lenka uz viete co budete mat???