icon

Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?

lienkad
16. feb 2010

Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej

lienkad
autor
15. apr 2010

Ahojte babenky...Tak dnes som bola prvý krat v porodnici a bol somnou aj priatel....No na sone sme uplne krasne vydili že to bude chlapec, normalne by som tomu neuverila že až do takej mieri vidno pipík a semeníki.....Tak som štastna...... 🙂 🙂
Lubka-ja som bola dnes na CTG a ako píše janka tak to asi je......
Všetci boli prekvapeny že som tam prvý krat a termín mám o týžden 😉
Jani- krasna je ako princeznička............ 🙂

lubina82
15. apr 2010

ahoj lienka 🙂 tak to sa teším spolu s tebou že je všetko v pohode...veru už sa ti to rýchlo blíži..raz dva budeš maminou 🙂

laurajana
15. apr 2010

Leni tak pindulka bolo vidno...super, blahoželáme k chlapčekovi...neboj aj chalani sa dajú krásne parádiť...prajeme príjemné dotehuľkovanie...

monka1305
15. apr 2010

Jani, kúpila som si tie klobúčiky, malá ale nechce z nich piť... Kúpila som si lanolin - Multi mam, dali mi vzorku v pôrodnici. Je to celkom dobre, netreba to ani umyvat pred kojenim, babu to neškodí. V tej značke sú aj také napustené obrúsky, tie sú na bradavky perfektné, celkom ich zocelia, len sú nekresťansky drahé ☹ 12 kusov stojí 16 €. Ale posledné dva dni som si masírovala prsník octanovým krémov, aby som si rozotrela hrče a myslím, že je to oveľa lepšie. Tak dúfam, že to zvládnem.
Jani, ďakujem za podporu. Pozerala som fotky malej, je nádherná, zlatunká. Musíš mať z Tvojich pokladov obrovskú radosť!

laurajana
16. apr 2010

Monika...neviem, mne krstná spomínala - že octánom prišla o mliečko...neviem čo je na tom pravdy, bolo to však dávno - tak snáď to tak neškodí, mne malá tiež nechcela cez tie klobúčiky piť, tak som jej najprv sama do nich mliečko strekla a potom začala piť...proste keď ma to bolelo, tak som musela - viem aj tie obrúsky ja som mala od chicco a super pomoc...fakt to bolo dobre, stále si to utrieť pred kojením a po kojení je fajn nechať si zaschnúť mliečko na bradavke, to lieči najlepšie 😉

Ďakujeme za pochvalu a držím silno palčeky aby nebolelo, viem aké to je pre maminu keď chce kojiť a pomedzi bolesť, držíme palčeky - my už máme 4 zúbky sranda, sa rýchlo rozbehli 😀

kozorozec27
16. apr 2010

ahojte kocky,tak konecne som tu aj ja. 😀 ako sa mi mate???mimi posluchaju???janka mala je zlatucka.inac aj ja som chvilku kojila cez tie klobuciky,no mojej to ani neprekazalo.taka bola furt hladna,ze jej bolo jedno cez co papka. 🙂 lenka ty si este stale cela???tak to bude teda chlapcek???to blahozelam.no my mame este stale mensie problemy s malickou.vobec nechce spinkat.uz ani v kociku. ☹ som z nej uplne vystavena.no snad sa to raz zmeni.a odpisujte rychlo. 😅

laurajana
17. apr 2010

Kati nááááááááááááádhernučký chrústik...aké máte krásne vlásky...a presne aj naša bola a je taký hladoš, že ju nejaké klobúčiky nerozhádzali...kiežby sa tak darilo Monike a cici neboleli... 😉

Držíme palčeky Kati...naša som si všimla dora tiež nechce spať v kočíku, pokiaľ bol hlboký tak spala jaj dudok, ale teraz ako máme športový a všetko všade obdivuje, tak kašle na spanie, aj keď ju riadne "odtína" tak protestuje a nie a nie spať, aj dnes boli sme do 14:00 na dvore - hojdačka, piesok, pergola...nakoniec som musela Mattiaska nasilu ťahať dnu za ruku s plačom, že on nejde dnu...lebo som bola za jedno hladná, deti naobedované, ale ja som nestihla, potom poumývať Mattiho, dať mu ešte niečo papať, obliekol si pyžamko - vraj ako v škôlke a už je "tvrdý" protest okolo spania a 3 hodiny bude chrápať - potvora...a malá zaspávala na rukách, lebo tie spodné jedničky sa kľujú bolestivejšie, asi sme poriekli, že bezproblémovo...doteraz som ju položila do postieľky a hrkútala kým nezaspala sama, teraz musí mamina trošku nosiť...juj potvorky, len nepristúpiť na to, že varovať a varovať, lebo sa vyšťavíme-bacha na maniere miminka, ako si naučíš tak budeš mať 😉

kozorozec27
17. apr 2010

no jani tak to ma ani nestras.ta nasa zaspi iba vtedy,ked ju niekto hojda na rukach.uz si ich necitim.a ked ju dame do postielky,tak je hned hore. 🙂 no monika to snad zvladne,budeme jej drzat palce.a zeby lenka uz rodila????ani neodpisuje.uz som zvedava na jej mimi. 😀 tak aj u vas je veselo,no ale co uz narobime s tymi nasimi drobcami??? 😀 ozaj,vo fotoblogu mame nove foto.

laurajana
18. apr 2010

Kati môže byť, že nám Lenka - zdrhla do pôrodky, ale veď to by bolo super, prajeme jej nech má už aj ona v náručí ten krásny uzlíček lásky 😉 Ideme pokukať tú Vašu kočandu... od Laurinky poposielame niečo pekné - výhodný obchodík...postupne budeme vyrastať a vy môžete nosiť 😉

peknú nedeľu - my sme včera využili pekné počko, snáď aj dnes - aj keď sme bez ocka - maľuje od piatku jednej rodine domček...aj keď je správca siete...toto je jeho hobby, tak som na detičky sama...ale dá sa, včera som si pri nich aj navarila, aj napiekla...zlaté sú...potom sme boli na vzduchu 😀

kozorozec27
18. apr 2010

ahoj jani,tak nejaky obchodik urcite mozeme urobit. 🙂 my sme vcera boli cely den vonku,aspon malicka spala a nebola taka nervozna.tak to dobre stihas pri dvoch detoch. 😀 ja sa niekedy pri mojej babulke ledva stiham osprchovat.ale co uz!!!aj dnes je vonku krasne tak sa pojdeme trocha vyvetrat.ale aj my musime ist same,lebo tatina mame choreho. 😒 no tak to vyzera tak,ze lenku mame naozaj v porodnici.tak snad jej porod bude lepsi ako moj alebo ten tvoj.no uvidime,co nam napise ked pride.
tak vam prajeme prijemny zvysok nedele. 😎 😎

laurajana
18. apr 2010

ahojte...dnes sme pridali zas pár vecičiek, tak Kati ak niečo pokukaj... 😉 boli sme na preliezkach aj dnes doobeda, Matti spinká a Laurinka ani za nič spať...schrupla v kočíku, tak neviem, pochybujem že stačilo do večera 😖 ...a tu som ja taká velkáčka už 😀

monka1305
18. apr 2010

Ahojte, ako sledujem Lenka je už asi v pôrodnici. Tak jej držkám palce, aby bolo všetko OK 🙂 Ďakujem Vám za podporu, už je trochu lepšie, už si asi moje bradavky trochu "zvykli" a snáď som prekonala aj prvú krízu. Mne ten octanový zábal pomohol a prsník ma už nebolí. Pomaly sa mi vracia mlieko aj do toho druhého prsníka. Tak verím že sa to upraví, lebo už som mala strach, že v ňom stratím mlieko úplne a že s jedným by som to neutiahla ☹
Janka malá je rozkošná. Ako tie detičky rýchlo rastú! Aj mne sa zdá, že naša malá už trochu narástla. Kati, píšeš o tom hojdaní, už sme na tom asi rovnako, tiež nezaspíme, kým sa nemojkáme alebo ešte skôr kým sa neuspíme na prsníku. Potom si neodgrgne a o par minút je hore, lebo ju to tlačí a plače. No ale musíme si to užiť. Čítala som takú múdru vetu, že rodičia majú vydržať, že nikoho z nás rodičia nehojdali a neuspávali do 18 rokov.
Janka, kde si mám pozrieť vecičky, ktoré ponúkaš?

laurajana
19. apr 2010

Monika poslala som ti link na moj bazar postou-cez IP, dobre?

laurajana
19. apr 2010

ahojte maminky a mimiškovia či veľkáci 😀

Monika super, že octan pomohol..tuľkanie je asi pri miminkách normálka, ja som tiež poriekla našu Laurinku a už jej tie dolné jedničky - zubaté robia dobré nervy...aaaaaaaaaaach jo, ideme sa uspať.. 😉

monka1305
19. apr 2010

Janka, ešte som sa chcela opýtať, keď mala tvoja malá cca 3 týždne, tiež sa jej vyhodili take drobné a husté vyrážky po čielku a tváričke? Do toho sa ešte poškriabala nechtíkmi, tak chúďatko moje vyzerá ako po ťažkom boji. Rodina ma ukľudňuje, že sa bábatká čistia, že je to normálne. Pri prvej dcére som takýto problém nemala. Volala som dnes s detskou sestričkou, tá mi povedala, že jej to mám potierať len repíkom a čakať do stredy. Ak sa to neupraví, že pôjdeme na kožné ☹ A ešte prosím Ťa kedy si jej prvýkrát ostrihala nechtíky? V pôrodnici mi vraveli že jej môžem až o mesiac. Dovtedy bude ako bojovník 😀

laurajana
19. apr 2010

Monika s potničkami mal skôr problém Mattiasko-malá mala a aj má úplne čisté telíčko aj tváričku...sem-tam sa nám spraví tá plienková infekcia...sčervená pipinka...ale ak nemeníme obrúsky - máme od nivea neparfumované tak je pohoda, len nám dali do tých tesco plienok po novom esenciu nejakú (za viac penazí menej plienok a robia neplechu) tak neviem, či by sme nemali zmenit tie...nemá to velmi, ale ak je dlhsie v plienocke pocikanej tak je cervena pipinka... 😒

Nechtíky...ak som videla že mala pozalupované a dlhšie tak som ostrihala...to nie je o tom, že nemôžeš, len jej ich potom už budeš musieť tak každé 3 dni aspon ja to tak robím, lebo rastú viac a škriabe o prietrh 😉

laurajana
19. apr 2010

Moni ešte niečo, ja som od narodenia keď som kúpala malú natierala olejčekom nivea...potom po mesiaci asi už som jej po kúpaní natierala tváričku - krémom na tvár nivea baby a telíčko + vlásky-hlávku olejčekom NIVEA...pipinku som natierala a natieram sudocremom aj riťulku, takže žiadny problém nebol...ako píšem len tie plienky nám spravili neplechu, inak pohoda...skús ako poradila sestrička, podľa mňa sú to len potničky, alebo po prípade nejaká reakcia na niečo čo si zjedla a ona si dala v mliečku...neviem...jaj aký som odborník 😀

lubka89
19. apr 2010

ahojte baby .... bola som na kontrole a doktorka mi povedala ze uz teraz budem chodit do ka do porodnice 🙂 neviete ako tam ordinuju?a kedy tam maju menej ludi?

lubina82
19. apr 2010

ahoj Ľubka 🙂 aj ja chodievam do KA..ale ja chodievam konkrétne k primárovi na kontroly od začiatku môjho tehuľkovania....Neviem či aj ty budeš chodiť k nemu alebo k niekomu inému....Primár tam býva okrem piatku, každý deň...a ľudí je tam ako kedy...najlepšie by bola ak by si tam zavolala a dohodla by si si termín so sestričkou...držím ti palce nech ti to už všetko dopadne dobre....ja si na to budem ešte musieť počkať...

laurajana
19. apr 2010

Lubka najlepšie je si tam zavolať 045/55 509 54 - myslím, že ja som tam chodila po odporučení svojej gynekologičky v čase doobeda vyšetrenia - musíš si doniesť prezúvky + ranný moč + robia sa CTG monitor + vyšetrenia toto absolvuješ každý týždeň určitý deň v nemocnici na pôrodnici a potom v ten istý deň je sono poobede - tuším od 13:00 ak Ti nepovedia pri vyšetrení ináč, je naj. si tam zavolať ktorý deň by si mola chodiť, lebo je tam dosť tehuliek niekedy...myslím, že aspoň pri nás to tak v r. 2009 bolo 😉 snáď som pomohla

lubka89
19. apr 2010

no tak dakujem za radu ... doktorka mi povedala ze bud stvrtok alebo pondelok 🙂 pojdem v pondelok a uvidim 🙂

laurajana
19. apr 2010

super - držíme palčeky, nech dotehuľkovanie prebieha v pohode, tak budete mať májové-zaľúbené mimčo..super! 😉

lubka89
19. apr 2010

dakujem pekne 🙂

monka1305
19. apr 2010

Jani, ďakujem za infošky. Si veľmi zlatá, každému sa snažíš pomôcť. Ja som zatiaľ na kúpanie používala takú penu (dali mi ju v lekárni k tým obrúskom na bradavky Multi mam - je určená priamo pre novorodencov). Raz za dva tri dni ju natieram mliečkom Excipial U Lipolotio - je tiež určený pre citlivú pokožku. Na telíčku nemá ani fliačik, len tá tvarička ☹ Na riťušku používam cez deň rybaciu masť a na noc jej dávam sudocrem (zatiaľ mam len vzorku z baby boxu). Keď domíňam rybaciu tak si určite kúpim sudocrem. Plienky aj vreckovky používame Pampers a zatiaľ nemá žiadnu reakciu. Nivea je super, ja ju tiež používam pre seba. Som aj členkou Nivea klubu, tak zbieram čiarové kódy. Jani, pozerala som vecičky, máte krásnu teplákovú súpravu Adidas, rozmýšľam nad ňou, len podobnú má aj švagriná a tá nám posúva všetky veci (jej dcéra má teraz 7 mesiacov). A ešte ma zaujala tá vesta z MMB (len neviem ako rýchlo budeme rásť, kedy budeme mať veľkosť 74, či to nebude v lete). Zatiaľ máme vecí ako na tri bábatká a nie na jedno 😀 Ale máte krásne vecičky, škoda že bábatká tak rýchlo rastú a nestačia to ani ponosiť. A ak sa rozhodnem pre tú teplákovú, malá má k tomu aj botasky, tie sú jej ešte dobré?

kozorozec27
19. apr 2010

ahojte babenky,dnes som sa pytala krkosovej na lenku,tak ze este asi nerodila,ale isla do nemocnice kvoli opuchom.monika aj nasej malej sa urobili na tvaricke tie vyrazky a detska doktorka povedala,aby sme ich natreli sudocremom.no celkom to pomohlo.ja som nasej ostrihala nechtiky po 3 tyzdnoch,lebo uz chuda vyzerala vselijako. 🙂 lubka do poradne sa chodi v pondelok a vo stvrtok od 10:00 do 13:00.tak uz aj ty nam onedlho ides rodit. 😀 janka tie vecicky urcite kuknem a dohodneme sa.a malicka je krasna.no dievcata tak vam prajem krasny tyzden a lenke drzim palceky.nech to ma uz za sebou. 🙂 🙂

laurajana
20. apr 2010

Monika ak viem tak odpíšem čo sa pýtate, zas sa nechcem robiť prehnane múdrou 😀 áno máme aj capačko-botasky k súpravke, súpravku adidas sme kúpili už väčšiu a preto túto posúvame, lebo už nám je tesná gumička na páse a nôžkach z tepláčikov, mikinku by sme ešte mohli nosiť, ale je to kupované spolu tak spolu posúvame a capačko-botasky sme kupovali cez MMB tie nám budú kým nezačneme chodiť, tie sú nám väčšie, len sa dobre nosia lebo sú členkové a malá si ich len tak nezošuchne, lebo máme aj také poltopánočky a to dovtedy šuchá o seba nôžkami kým ich nezbierame po chodníku - potvorka to je 😀 čo sa týka tej vestičky - ja by som ju kľudne označila za veľkosť 68/74 pretože našej malej bola úplne malá fakt...veď počkaj nájdem a dám sem foto-len sme ju v nej odfotili...písaná je 80-tka ale je fakt menšia omnoho a vestičky sa kupujú s tým, že sú väčšinou obliekané na svetrík či mikinku...presne miminká rastú rýchlo a ak máš možnosť že Ti niekto posúva je to super 😉

aj my myslíme na Lenku nech to zvládne bravúrne 😉

Kati vďaka za pochvaly veď o tom to je každé dieťatko je krááááááááááááááááásnučké, zlatučké, milučké...počkajte keď začnú kecať ako ten náš Matti, Monika to už pozná od malej - veľkej slečny že? ☹

lienkad
autor
20. apr 2010

Ahojte kočky.Fuha nestíham ani čítať....Tak už som aj ja tu bola som o soboty v porodnici lebo mi dosť opuchla jedna noha tak ma tam na pozorovanie nechali...No domou som prišla bez mimi......že som otvorena len na mali prst ma pustili domou a v pondelok mám prísť do poradne......No aspon som si to tam okukala a spoznala doktorou a sestričky a musím povedať že su fakt super okrem vlachovskej tu som tam nestretla....Izbu som mala vedla porodnej saly čiže som všetko počula tak my trošku redlo....
No primar mi hovorí že to bude riadny valibuk tak sa trošku toho obavam že Kati skočím ako ty....

laurajana
20. apr 2010

Lenka...super flek si teda mala pri pôrodnej sále...ach mojka ťa to riadne muselo "strašiť" našťastie si nemala šťastie na tú Vlachovskú - joooooooj sa jej tak nebojte, ona sa tak milo najprv správa a tvári sa tak milúčko a je to riadna potvora 😕 😝 - tak tak Lenka v Krupinskej pôrodnici sa rodia veľkí chlapci 😉 Matti mal tiež 56cm a 4280g 😉 držíme palčeky, nech to máš čím skôr za sebou a malého v náručí...my sme prevažne vonku a poviem Vám malá mi cez deň už 3 deň nespí, neviem čo sa deje v noci sa budí tak každé 3 hodky, ale cez deň také miminko, že nepotrebuje spinkať, uhrá sa s bábikami autíčkami hrkoce buchore...keď ju kojím tak mi povie "tata papam mňam mňam" tak sa rehocem...že podarená, ale to spanie 😖

lienkad
autor
21. apr 2010

No ved uvidíme ked ju spoznam.......No veru to je riadne ak bude taký veľkí no len sa obavam že ma vytrapi a aj doktory ma vytrapia.... 😉 díki.
To ani v kočíku nezaspí ked ju daš v ležmo.....No možno už sa jej nechce ked je vonku pekne..... 😉
Jej to je super že už sa rozrečnila.....

laurajana
21. apr 2010

Leni dnes som jej dala na ráno mliečko a potom na 9:0 banán+jabĺčko, teraz haji asi dve hodky, potom pôjdeme vonku a na večeru nastolujem hustejšie jedlo uvidíme ako potom bude haji...hlavne v noci je to o držku, snáď to fakt tie zúbky tak mordujú, uvidíme keď ju viac nafutrujem, asi aj mliečko môžem mať nie tak sýte už, neviem, aj keď v 8 mesiačikoch 10 kg mať je dosť...hehe niečo pekné sem hodím 😀