Pôrodnica Nitra - ktorý pôrodník?

erika276
2. máj 2019

Ahojte vedel by mi poradiť nejakého pôrodníka v Nitre.

ladybug6
7. máj 2019

mna zas zaujima ci tam vobec rodit...

apip42
7. máj 2019

Aj ja sa pripajam😉

bibi_279
1. júl 2019

Ja tiez momentalne riesim kde rodit...uz som rozmyslala nad Nr, To a Pe ale pri kazdej som našla aj dobre aj zle recenzie. Asi to zavisi od pripadu k pripadu. Ja som z Nr a nechce sa mi niekde v bolestiach cestovat hodinu autom. A tiez by ma zaujimal nejaky dobry porodnik v Nr.

apip42
1. júl 2019

@bibi_279 no osobne by som urcite do TO a PE nesla, nemaju neonatologiu a v pripadne komplikacii su neschopni (osobna skusenost).. cize ked si z NR urcite zostan tam😉

erika276
autor
1. júl 2019

@bibi_279 ahoj Bibi. Mi už to máme za sebou. Rodili sme pred mesiacom v Nitre. Tiež som riešila kde a akého pôrodníka no nakoniec sme zostali pri pôrodnici v Nitre nakoľko sme tiež nechceli cestovať ďaleko.
Mali sme cisársky a musím povedať doktorky ktoré akurát mali službu boli veľmi milé a šikovné a na porodnickom personál úplne že klobúk dole. Na šestonedelí boli sestričky tiež v pohode ako aj ústretové sestričky z novorodeneckého. Nemala som s nimi problém. Chcela som nadštandardnú izbu ale nedostala som ju nakoľko sa môžeš len pri príjme nahlásiť a poradovník tam bol už teda riadny. To mi tak prekážalo najviac nakoľko wc a kúpeľne sú na chodbe a bolo to horšie behať hore dole a ešte keď máš už dieťatko na izbe tak rozmýšľas ako odbehnúť keď tvoja spolubývajúca sa nemôže postaviť z postele po cisárskom. To mi tak najviac vadilo a ešte to neuveriteľné teplo čo bolo na izbe že hnus. Inak nemám čo vytknúť ale zas každý má inú skúsenosť. Návštevy sú len na nadštandardných izbách povolené inak len na chodbe vonku kde tiež pri cisárskom si rada že prejdes na wc a nie ešte byť na chodbe. Ale zas každý sme inak na tom.

bibi_279
1. júl 2019

@erika276 dakujem krasne za skusenost. Mna to caka az v novembri takze tym teplam sa vyhnem, chvalabohu.

simonecka008
1. júl 2019

@bibi_279 ja som rodila v NZ. A to som mala par km do NR. V NR som lezala 3 dni koli tlaku chceli ma rezat v 25 tt. (Strach z bieleho plasta) nevedeli to pochopit ... Ja som isla rodit cisarskym mala som papier ( chrbtica ) a mala sa narodila v 40 tt. Ja som s NZ spokojna.

erika276
autor
2. júl 2019

@simonecka008
Syndróm bieleho plášťa som mala aj ja. Doma som si merala a zapisovala tlak celé tehotenstvo všetko ok ako som prišla k lekárovi tak už bol hneď vysoký. Síce na kontroly som chodila do rizikovej v Nitre len posledný mesiac chvála Bohu sme to vydržali až do 39 týždňa ale lekár ktorý mňa ošetroval to chápal a dokonca som to mala aj od internej napísané že mám taký syndróm a na kontrole mi viac krát premeriavali tlak a keďže vždy o niečo klesol po čase tak ma nechceli hospitalizovať. Sekciu som mala plánovanú tiež kvôli chrbtici a na príjme som mala tlak 170 na 110 takže hneď mi dávali magnézium ako ma prijali ale tlak opäť klesol takze sme odrodili ako bolo planovane.

erika276
autor
2. júl 2019

@bibi_279 tak nech ti to len dobre dopadne 😊

simonecka008
2. júl 2019

@erika276 ja som si koli tomu musela tlakomer kupit kedze doma take nepouzivame 😃 tlak pravidelne zapisovat a niekedy aj fotit. Mojmu doktorovi som si tlak ani nedavala merat vzdy dal to co som mala zapisane a odmerane ked som tam isla... no mne tam hned dali Dolpegyt a magneziove infuzky ... napichali aby malej dozreli plucka keby nahodou sa nieco stalo... s nastupom do nemocnice som mala 190/90 doktor v NR ma strasne vystrasil co vsetko sa moze stat a uz aj tlak sa dvihol tak som si tam polezala ale s tym ze v piatok som im podpislala papier ze na vlastnu zodpovednost idem dom. Tlak sa upravil ziadne opuchnute nohy a ani v moci bielkoviny nemala. a po 2 hodinach od nastupu 125/70 😃 papier som ja nemala nestihla som vybavit ale pri dalsom tehotenstve urcite ten papier vybavim aby som zasa nemusela ist lezat... tiez nechapem preco sa tak bojim tych doktorov.tak som povedala ze idem rodit do NZ.. no ja si le pametam ze ked ma uspali zasa (strach ) kedze som nikde nebola uspata bala som sa ze sa nezobudim 😃 vtedy si pametam ze som mala tlak 170/80 ... mala sa mi narodila s vahou 3300g a 50 cm. V NZ ked som isla rodit vobec neriesili moj tlak ... a dopegyt som vysadila . Akurat mi bolo z neho zle. (Busenie srdca)

erika276
autor
3. júl 2019

@simonecka008 to sme boli na tom podobné tiež som si kúpila domov tlakomer a dva krát denne som.si merala tlak. Doktor mi meral ale vždy mi kontroloval hodnoty čo som mala doma. Od 3 mesiaca som brala dopegyt raz denne ale nič z toho doma tlak super au doktora zas vysoký. Takže neviem či to k niečomu bolo. Ja som mala síce celé tehotenstvo opuchnuté nohy ale bielkoviny tiež ok. Ja som sa zas nebála doktorov ale akonáhle som vstúpila do ambulancie zalialo má teplo a už som vedela že tlak nebude dobrý. Mňa neuspavali iba spinkal som mala aj keď som sa toho obávala vydržala som to aj keď mi ju nevedeli pichnúť nakoľko tam boli moje problemi s chrbtom po pol hodine sa to podarilo s stalo to za to. Malinkeho som hneď videla.

simik411
5. jan 2020

Ahojte maminy, nasla som otázku ktorá trápi aj mňa ktorého pôrodnika v nr ale diskusia je tu o trosku inej téme tak sa pýtam znova aj ja. Viete poradiť nejakého ktorého by som mohla zajednat?? Vopred ďakujem 🙏

erika276
autor
5. jan 2020

@simik411
Ahoj. Ja som rodila v Nitre a mne bolo povedané, že sa tam nedá zajednať doktor k pôrodu. Neviem ako.pochodili iné mamičky ale ja takto. Nakoniec som mala pri pôrode dve šikovné doktorky keďže som rodila cisárskym.

markaterka
5. jan 2020

@simik411 ja som síce nemala zajednaneho doktora, ale v Nitre som rodila dvakrát. Prvý pôrod doktor Urban - spokojnosť a druhy PÔROD doktor Matejka - ešte väčšia spokojnosť.

simik411
5. jan 2020

@markaterka @erika276 ďakujem za odp no tiež som počula ze sa nedá ale na stránke už majú ze výber pôrodnika 220e a operater 200e tak možno novinka ale dobre vedieť ze ste boli spokojné s vašimi Dr aj tak. 😁🙏 Sama neviem ci to je potrebné kéd vraj dr príde až na konci keď ide babo von.... Opýtam sa ešte môjho dr. Mam posledný mesiac ešte čas 😃

miss_pavlova
12. jan 2020

@simik411 boze to vazne tolko stoji???

simik411
12. jan 2020

@miss_pavlova sama neviem ale na stránke nemocnice nr to tak majú, izby nadštandardne a vyber pôrodnika a operatera tak asi áno, ale keď baby píšu ze sa asi ani nedá zajednat netuším 🤷‍♂️ utorok sa opýtam na to môjho dr.

miss_pavlova
12. jan 2020

@simik411 ja idem k mojej az 29.1. ako neplanovala som si nikoho zajednavat muz spekuluje ale nkaoniec vidim ze sa to ani asi neda ...

simik411
13. jan 2020

@miss_pavlova no ja som len bola zvedava tiež ale skôr nie ako áno co som počula od kamošiek rodiny tak sú vraj ozaj pohode dr tak verím ze dopadneme dobre. Kedy máš termín 🙂

miss_pavlova
13. jan 2020

@simik411 no ja som rodila pred 11r akútnym cisárskym a ani nemám šajn kto ma operoval brala som to tak že jednoducho doktorom musím veriť a ani na sekundu som sa nad ničím nezamýšľala, ani nebolo kedy... 3.4. mám termín ale idem cisárskym tentoraz plánovaným tak neviem či to nebdue aj skôr... čiže mňa by sa týkal výber operatéra ale ja tých doktorov ani nepoznám podľa mňa je to veľmi individuálne... a skôr muž začal riešiť že či dakoho nezaplatíme... ale príde mi to zbytočné... radšej by som si zaplatila nadštandard izbu to by som po minulej skúsenosti asi ocenila viac, je to viac súkromia a dôstojnosti a aj ten kľud a initmita...

simik411
13. jan 2020

@miss_pavlova jaj aha no tak to keď máš termín dopredu izba sa dá vybaviť to máš super keďže vieš kedy bude treba, ja idem zatiaľ prirodzene o mesiac mam termín presne 😁tak ci práve keď prídem bude nejaká lepšia izba free dosť pochybujem keby áno beriem už len kvôli návšteve ze tam môže prísť a nie na chodbe atď to je odveci trosku ale čo už no.. Jaj tak držím prsty nech všetko dobre dopadne 😉😊

miss_pavlova
13. jan 2020

@simik411 držím prsty aj ja. no s tými návštevami je to o hubu, fakt. najmä keď po cisaráku ledva chodíš, vlastne 3 dni nevieš vstať, na izbu nikto nemôže, dieťa za sklom a podobne... no celé také... už sa tešíš, kedy ideš domov... a s tou nadštandardnou je to veru tak, hop alebo trop, buď máš šťastie, že bdue voľná alebo nie :( držím palce, nech je všetko ok 🙂

erika276
autor
13. jan 2020

@miss_pavlova simik411
Držím Vám palčeky nech Vám to dobre dopadne dievčatá 😊
Ako som už písala vyššie s tými izbami je to ťažko dopredu sa nedala zarezervovať keď tam nemáte známosť. Mňa si zapísala lepšie povedané nezapisala sestrička po príchode až na izbu. Takže je to fakt hop alebo trop. Dúfam že budete mať viac šťastia v tomto lebo podľa mňa je fajn mať takú izbu hlavne po cisárskom keď nemusíte ísť v bolesti cez celú chodbu až do sprchy a na wc.
Doktori sú tam už prevažne všetko mladý akurát prednosta je už postarší takže ty doktorky boli v pohode ako aj doktorky čo chodili z novorodeneckého.
Tak ešte raz držím palčeky a keď už budete mať svoje pokladíky doma budem rada keď napíšete ako ste dopadli 🤩

erika276
autor
13. jan 2020

@miss_pavlova
A ešte čo sa týka cisárskeho rezu ležať ťa nechajú len deň potom ťa prídu postaviť aby si to rozhýbala a dieťatko už dajú k tebe takže si donútená vstať aby si sa o neho postarala.

miss_pavlova
13. jan 2020

@erika276 už som jeden mala a veru nechali ma lezat vstat som nevedela,urcite to nebolo den... Ved len kateter som mala 3dni ak si pamatam... A vdska za info, som nevedela ze sa to tak omladilo..

erika276
autor
15. jan 2020
markaterka
15. jan 2020

@miss_pavlova ak sú neni komplikácie, tak už na druhý deň po cisárskom kazu žene vstať a donesú jej aj dieťatko.

miss_pavlova
15. jan 2020

@markaterka to vážne? no to je pre mňa normálne novinka :O

erika276
autor
15. jan 2020

@miss_pavlova
Už ťa nenechajú keď nieje nejaký problém. Ale čím skôr vstaneš tým sa rýchlejšie zotavíš. Sestry ta prídu postaviť a zoberú ťa aj do sprchy a potom už skúšas sama pomaly vstať a ide to keď vidíš že tam máš pri sebe pokladík ktorý čaká na teba. A na piaty deň ideš domov keď ste obaja ok.

miss_pavlova
15. jan 2020

@erika276 no tak ja mám zafixované, že nasjkôr s amusím spamätať a potom mi zavesia na krk dieťa... ja som vôbec nevedela vstať, vždy, keď ma nasilu chceli, odpadla som. v sprche som bola s uzlami na vlasoch s praktikantom ktorý ma vyzliekal z košele a držal v ruke môj moč... krásna spomienka... z postele som vstávala potom pol hodinu na 4 etapy aj to mi museli dať k posteli šamlík lebo mi to bolo vysoko a nevedela som ani existovať

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre