Pôrodnica Trstená verzus Dolný Kubín

maminkasue
26. máj 2017

Ahojte. Som prvorodička a mám do pôrodu ešte cca 8 týždňov. Neviem sa však rozhodnúť medzi 2 pôrodnicami na Orave (Trstená alebo DK). Známe, ktoré už rodili, mi povedali prečo neísť tam a radšej do druhej pôrodnice a iné kamarátky zas naopak. Som z toho skôr negatívne naladená, pretože sa chcem rozhodnúť správne. Keď som si čítala recenzie na internete, tiež sú rôzne. Pre mňa osobne by bolo najlepšie, keby som bola čo najbližšie (teda Trstená). Keby mohol byť manžel pri pôrode už od začiatku (1. doby pôrodnej) - v Trstenej to vraj nie je možné a v DK netuším. Keby náhodou nastali komplikácie, vraj sú v Trstenej väčší odborníci než v DK. Po pôrode by som chcela mať bábätko na sebe dlhšiu dobu (aspoň 2 hod.) - neviem či je to možné na tak dlho v týchto pôrodniciach. A najradšej by som bola, keby som nemusela mať nástrih, keby to až moc bolelo chcem epidurál. A asi by som aj prijala, keby som mohla mať bábätko stále pri sebe (rooming in), aby sme sa už od začiatku zblížili a hlavne aby dobre začalo kojenie - nielen každé 3 hod. V Trstenej je len 1 rooming in izba a v DK netuším. A ešte jedna vec - v Trstenej vraj uprednostňujú len 1 polohu pri pôrode a v DK neviem ... Trstená je zas modernejšie vybavená. A ohľadom Dr. a sestričiek neviem porovnať. Vedela by mi niektorá z Vás úprimne poradiť jednu z týchto pôrodníc? ĎAKUJEM MOC. 😊

frantis
26. máj 2017

V trstenej je len jedna cakacka-vzdycharen pre 1.dobu porodnu a partnerov tam ku zenam nepustaju aby mali ostatne zeny sukromie. Ja som vsak rodila posledna (stvrta) v ten den, poobede od 15:00, a dovolili mi mat cely cas manzelapri sebe, lebo uz tam mali len mna. Takze zalezi od okolnosti.
Epidural sa dava v predstihu aby zaucinkoval, budu sa ta nan pytat... dopredu si rozmysli, lebo tie najvacsie bolesti budu az na konci... ale da sa to aj bez toho, ja som mala len rajsky plyn nachystany, ale pocas porodu ma to uz absolutne nenapadlo si ho pytat, tak som rodila bez tyhto vymozenosti.
Rooming-in aby si dostala, musi byt ta izba samozrejme volna☺ A personal v Trstenej, uplni pohodaci, super.

lucinka511
27. máj 2017

Ten rooming si este rozmyslu.je to veeeeelmi narocne hl ak budes nevyspata...ak nechces nastrih.zacni xvicit s anibalom alebo epinom inak ta na 99% neminie....a za mna jednoznacne trstena kvoli odbornosti...dk su babraci.vid co sa stalo tej pani kt tam pri porode.vinou lekarov umrela..bolo to aj v spravach..samozrejme.ze nasli diagnozu.pre kt akoze umrela ale to.ze po pichnuti epi sa jej cosi nezdalo a dr na to nereagocala a ze ked bolo uz zle nemalu k dispozicii vhodne liekt sa zatajili...epi si nedavaj...porid zvladnes aj bez a zvladnes to aj bez manzela.ja osobne by som pri porode nechcela partnera ani lred porodom a ani pri druhom porode...ale to je vec vkusu...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre