icon

Pôrodník MUDr. Ferianec a vaše skúsenosti

lenyy
4. sep 2012

Ahojte. mám termín v marci 2013 a vybrala som si za pôrodnika mudr. Ferianca. Máte nejaké skúsenosti , či už osobné alebo z "počutia" práve s týmto -podľa mňa veľkým odborníkom? ďakujem za každú Vašu odpoveď🙂.

lenyy
autor
23. feb 2013

@och v prvom rade som rada ze tvojim babatkam pomohol to sa vzdy dobre cita ze existuju ludia na spravnych miestach sby boli napomocny🙂. Teraz si ma ale trocha zneistila ci sa nevystavujeme riziku ked nechcem porod planovat kvoli jeho odchodu-ci by ozaj nebolo lepsir ostat v jeho rukach a "zbuchnut" to tento nasledujuci tyzden pod jeho zastitou:/

och
23. feb 2013

@lenyy neboj, ja by som to nechala na prírodu, v Ružinove sú super skoro všetci a Ferianec určite niekoho odporučí, teda aj mne hrozilo, že ma nestihne, ale prišla som na poradňu už 3cm otvorená, tak sme to zbúchli spolu (to som sa sama doviezla do pôrodnice, zbehla si všetky papiere, aj do auta pre kufor som šla sama 😀 len krútil nadomnou hlavou, že som neni normálna a to už ma krútilo od bolesti 😉 ) 😀 😀 ale verila som, že ak to nebude on, určite mi pošle niekoho komu plne dôveruje tak ako sebe 😉 neboj, len nohy hore a užívaj si posledné vyspaté dni 😉

lenyy
autor
23. feb 2013

@och tak to si potom podobny akcny typ ako ja🙂) ja som este donedavna "makala"na nasej novostavbe aby sme pre zabku stihli zbuchnut dim aspon do obyvatelnych provizornych podmienok a tiez nadomnou krutil hlavou ked mi v 33 tyzdni kvoli maksiemu krcku vravi nech sa zacnem setrit-a ja mu nato: zeca to znanena ze cez vikend nemozem malovat izby a sparovat kupelku🙂))? No uvidime v stredu u neho na poradni v nemocnici asi tiez takbskoncim ze uz si ma tam necha,lebo uz v piatok som SC mala 4-5 a udajne na spicku prsta, a cez tyzden sa ma vyrazne tlak a pocasie menit co nam tehulam tieto veci urychluje,tak do stredy je mozne ze uz aj na 3 prsty bhdem. Dakujem za nazor a skusenosti;)

lenyy
autor
23. feb 2013

@och este otazka-ked si dosla na 3 otvorena stihla si aj epidural!?ci si nemala epi?

och
23. feb 2013

@lenyy hej stihla som 😉 ale pri druhom dieťati to bolo ako keby som ho nemala, respektive kontrakcie neboli také silné ale pôrod bol bez epi, bo mi ukážkovo nestihla zabrať posledná dávka 😀 klasika 😉 ale prvú som odrodila so smiechom na perách, len po mne všetci kričali že tlač teraz a mne sa nechcelo bo som nič necítila 😀

och
23. feb 2013

@lenyy ozaj a mne pomohlo zbehnúť si 8 poschodí dole a hore a na druhý deň som rodila 😀 😀 to bolo tak, že v piatok bola poradňa, Ferianec to nechal ešte tak, že dáme si v pondelok spicha na 7.00 a uvidíme či sa to pohne a dohodneme ďalší postup, v nedeľu na obed mi svokra zahlásila, že by som mohla vydržať aby sa krpatá narodila na jej narodeniny, to ma vydesilo a poobede u našich som behala po schodoch 😀 😀 😀 a podarilo sa 😀

lenyy
autor
23. feb 2013

@och tak toto ma pobavilo lebo ja som zas az doteraz drzala pre istotu skriiizene nohy lebo svokrusa mala narodky 19nasteho a moj tatko 20februara a tiez som nechcela mat datum narodenia malej na ich narodky aj ked ich oboch mam velmi rada;). No som zvedava ako skonvim nakoniec ja ale vravim-kedze mam ist k feriancovi v stredu uz s pobalenou kabelou asi tam podla mna uz aj ostanem🙂. Ked si bola na tri cm - za ako dlho si asi porodila? A teda pocas pirodu bol aspon troska empaticky ci cisty profik;)?

och
23. feb 2013

@lenyy 😀 😀 čistý profík, ale ja to mám radšej, cítim sa istejšie keď vidím niekoho ako sa tak vážne tvári a sústredí, na sestričky treba ísť s úsmevom a budú aj empatické aj posrandujú, jaaaaj normálne by som šla ešte rodiť 😀 asi som blázon ale brala som to ako dovolenku, celý deň v pyžame a v postely, jedlo až pod nos 3x denne, non stop v sprche a hlavne stačilo zakričať a odborná pomoc do 5 sekúnd 😉 ja som si to tam užívala 😀

lenyy
autor
23. feb 2013

@och no srandy kopec stebou vidim to tak;). Pytam sa preto lebo on je an na vysetreniach cisty profik;) ale asi ozaj lepsie jam by ma tam mal este dakymi sladkymi recami rozlutostit🙂. Inak nejak sa dnes sama sebe nepacim,ci ja este dnes v nemocke neskoncim som si ista neni;)

och
23. feb 2013

@lenyy aspon to budes mat za sebou 😉 skor je dolezita osoba pri porode a to ako ta podrzi, ja som mala segru, oba razy a na nezaplatenie, sme poohovarali vsetko co sa dalo aj nedalo a ked islo do tuheho teda ked to zacalo fakt boliet, som jej lipla na perach ako mi odratavala na monitore, ze kontrakcia uz konci strasne sa mi ulavilo ked som pocula ako odratava a som vedela ze do par stotin to prejde a tak aj bolo

lenyy
autor
24. feb 2013

@och no zvazujem manzela ale niesom si celkom ista ci aj priamo na sale ho chcem mat;). Dali sme to do tej roviny "ze uvidime podla priebehu"🙂. Ale toto co vravis moze byt ozaj dost psychicky napomocne ze ti pomaha niekto orientovat sa v zostavajucej dlzke kontdakcie. Porodne asistentky to asi nerobia co🙂?

och
24. feb 2013

@lenyy nie nerobia, ak nebudeš mať nikoho pri pôrode, budeš tam ležať sama, čo je dosť nuda 😝 môj muž je v tomto trošku padavka, nedokázal by sa pozerať na to, videla som ako mu je strašne, keď ma prišiel pozrieť na druhý deň 😀 😀 vtedy mu zaplo, že to asi dosť bolí 😀 😀 😀 na sále ležíš celý čas a pri samotnom pôrode ti bude mm pomáhať tlačiť bradu k hrudníku, nie je to ako v TV, že by tam poskakoval s foťákom či kamerou 😀 jeho miesto bude za tvojou hlavou 😉 a odtiaľ sa nebude môcť pohnúť

lenyy
autor
24. feb 2013

@och sak prave ze aj moj muz aj ked je z rodiny zdravotnikov nieje extra silneho zaludku na taketo veci.uvidime ako to budem citit v tom konkretnom momente,v prvej dobe potodnej ho chcem pri sebe,na sale uvidime. Sedi /stoji na sale tak ze nevidiet priamo medzi nozky zene dufam;)

och
24. feb 2013

@lenyy 😀 😀 😀 no podľa toho kde budeš, s prvou bola síce sestra za mojou hlavou ale keďže za Feriancom stála sklenená skriňa, mala to v priamom prenose, len zrkadlový obraz 😀 😀 😀 a to bola týždeň pred pôrodom zo školy na pitve 😀 😀 no a druhý krát bola síce za hlavou, ale keď odišla krpca fotiť ako ju umývajú a vracala sa späť nemohla prehliadnuť zašívanie v priamom prenose, keďže som bola tzv. riťou otočená k dverám 😀

och
26. feb 2013

@lenyy ahoj asi si uz pprodila tak gratulujem a ak nie tak zajtra drzim palce 😉

lenyy
autor
27. feb 2013

Ahoj. No stav je taky ze ma dnes poslal z kontroly este domjv,mala je vyssie este kustik asi nez predpokladal tak ze dnes by ma prijimal zbytocne. Takze neviem neviem ale vypada to tak ze ma bude adi rodit nakoniec dr. Krizko ml. Este mi navrhol ze mozem prist zajtra rano na pol 8na amb.ze ma kukne este raz ci nahodou ale neviem ci ma vyznam tam chodit vobec

och
4. mar 2013

@lenyy no ako? 😉

janka_k
16. mar 2013

@lenyy ahoj tak u koho si nakoniec rodila? a chcem sa spytat ked si si vybrala doktora v ktorom TT si si ho isla zazmluvnit, az ked sa ide do poradne do nemocnice na ten posledny mesiac? alebo skor?

lenyy
autor
25. mar 2013

Ahoj.som ti odpisala uz davnejsie ale kukam akurat ze dako to nepreslo;). No dr.ferianca sme nestihli lebo mala sa vypytala na svet 1.3. A v ten isty den on odchadzal na dovku. Odrodil nas dr.krizko ml. Bol to zazitok v tom najpozitivnejsom slova zmysle aj ked podla viacetch som mala tazky porod. Ja som si to uzila a najma stastne to dopadlo;)

lenyy
autor
25. mar 2013

@janka_k ahoj. Dopadlo to dobre;).ja som si porodnika vybrala uz v 12 tyzdni ked som sla na NT ultrazvuk a vedela som ze chcem u neho rodit. No ale nakoniec to osud ci nahoda zariadili tak ze som rodila u ineho

892
29. mar 2013

ja som rodila u pana doktora dve deti a bol perfektný,neviem si ho vynachvalit,velmi odporučam,spolahlivý,dostojný. 🙂

gabikababika
13. aug 2013

skusenosti velmi dobre odporucam vrelo

novazienka
22. máj 2014

@och ahoj A ako si potom riešila tu herniu. To má celkom zaujíma lebo ju mám aj ja.

olinkaolinka
18. jan 2016

@lenyy ahoj, ako si nakoniec dopadla? myslím pôrod. ďakujem

lenyy
autor
19. jan 2016

@olinkaolinka ahoj. rodil ma iiny dokror ked dr. ferianec tesne pred mojim porodom v marci odlietal na dovolenku a chce mi tym padom urobit "planovany porod" co je pre mna v preklade -porod vyvolavany.

tak smw to nechali na malu kedy sa vypyta- stalo sa tak snad par hodin po tom co dr. sadol do lietadla a nelutujem to 🙂)

olinkaolinka
19. jan 2016

A nevies nahodou, ci nieto nebol unho z tych dievcat, co tu pisali? A koho si mala nakoniec na porode?

olinkaolinka
19. jan 2016

@lenyy krizko ml.?

lenyy
autor
20. jan 2016

@olinkaolinka neviem ti poradit kto u neho nakoniec rodil. hej rodil ma krizko ml

olinkaolinka
20. jan 2016

Dakujem. Si zazrak ;)

violette86
23. mar 2016

@olinkaolinka ja som rodila u Dr. Ferianca v r. 2014 prirodzenym pôrodom, ale nastali komplikacie (kratka pupocna snura a mala uviazla v pôrodných cestach) a tak mi musel urobit urgebt sekciu.... a môžem povedať,vze keby nebolo jeho a jeho rychlej reakcie, tak tu mala dnes možno nie je... teraz cakam druhé bábätko a uz k nemu chodim aj ako ku gynekologovi a určite chcem.aby bol znovu.aj mojim porodnikom