icon

Potrebujem do pôrodnice umelé mliečko?

emakiki
22. mar 2013

Ahojte, pripravujem sa do pôrodnice a potrebujem poradiť, aké umelé mliečko a či vôbec ho treba. Rozmýšľam nad Sunarom, aké ste si kúpili Vy? Treba nejaké špeciálne? Napr. hypoalergénne? Za všetky rady a tipy, ďakujem... 🙂

Strana
z2
sirinka
22. mar 2013

@emakiki uz len taka rada mimo temy... Netreba brat do porodnice UM, ale zabezpec si naozaj dostatok neperlivej cistej vody, najlepsie je pit 2-3 litre denne aby tvoje telo malo z coho mliecko tvorit, pocas porodu stratis dost vela tekutin, treba ich co najrychlejsie doplnit.

aliza
22. mar 2013

ale k otazke, do porodnice UM netreba, tam dietatko dokrmia 😉

seva
22. mar 2013

@emakiki v prvom rade doveruj sebe a svojmu telu, ziadne obavy " ci vobec budes mat mlieko"... nacvic si techniky spravneho prilozenia babatka (toto je obzvlast dolezite, nakolko nie vsetky setricky na novorodeneckych odd. maju cas a volu pomoct mamickam v zaciatkoch dojcenia), a ostatne nechaj na prirodu. velkost prsnikov vobec nie je relevantna, dietatku v prvych dnoch staci kolostrum, ktoreho byva malinko. podprsenky na dojcenie skus bezsvove, elasticke, ktore bez problemov pokryju viacero velkosti (napr. cariwell). dietatko maj v porodnici pri sebe, nenechaj ho dokrmovat, ak to nie je absolutne nevyhnutne. dodrzuj pitny rezim. urcite to pojde ako po masle, uvidis 😉

ankaevka
22. mar 2013

@emakiki netreba ti žiadne UM do pôrodnice...mlieko sa síce môže spustiť neskôr, väčšinou na tretí deň ale máš kolostrum a to ti ide hneď, toto by malo zo začiatku postačovať...ak by bolo tvoje bábo veľmi hladné, dajú mu sestričky buď glukózu alebo UM...pri treťom sa mi mlieko rozbehlo až na tretí deň, malá schudla 310g, bola v kuse pricucnutá, iba raz som ju odniesla sestričke aby jej dali trošku lebo už som striedala prsníky každých 20min...dali jej 40ml, znova sa pricucla na prsník a bola spokojná...držím palce

michaelasmailik
15. máj 2022

@nevesta1974
Ahoj dobre to je tvoja skúsenosť, no každý je iný ja čakám druhé dieťa a viem, že nebudem kojiť,lebo pri prvom som nemala skoro žiadne mlieko snažila som sa a pripadalo mi to kojenie celé pod tlakom. V pôrodnici dajú dieťaťu len glukózu, žiadne mlieko a malá mi tam len schudla a bola slabá ,lebo bola hladná. Niekde to viac podporia, aby mamičky mali k dispozícii UM, keď ho potrebujú. V HE je UM zakázané ,lebo viem, že tým sa tu neprikrmuje ,keď je to potrebné. Nepáči prístup našej pôrodnice a to sme vraj 1. na SK no prístup otras mamička pri kojenie je skôr len pod nátlakom. A ako už jedna písala sme slobodnej krajine,keď nechcem kojiť nebudem ide o pohodlie dieťaťa a moje, lebo keď je nervózna mamka tak i dieťa. Ja viem, že kojiť nechcem a nebudem a nesom preto zla matka no viem čo je pre mňa a dieťa dôležité a to byť psychicky ok.

oblecenie99
15. máj 2022

Pre pánajána, zas riešite zbytočnosti a nie k veci. Mne to isté všetci hučali do hlavy, aj som bola nastavená kojiť a potom sa tak všetko dosralo, že som nebola nijak dopredu pripravená, za to o to viac vyplašená, lebo namiesto normálnej rady a odpovedí som počula to isté: príroda vie, bude všetko OK, lebo musím a ani na to nemysli a bla bla no a dajak to tá príroda nevedela a my sme improvizovali za pochodu v strese.
Autorka: zatiaľ nerieš. Tam nemusíš brať, keby sa ti nedarilo kojiť, oni majú. Popravde si ani neviem predstaviť, ako v nemocnici robiť to mlieko (nehovorím, že sa nedá), ale bolo by to veľmi prácne a nepraktické - nemáš k dispozícii čistú príručnú kuchynku na prípravu mlieka a umytie fľaše. Zbytočne brať. Závisí od nemocnice, ale u nás väčšina skôr tlačí do kojenia, neváhaj si pýtať priamo tam pomoc, ak by to nešlo, tie sestry či laktačné či kto tam je pomôžu. Keby náhodou kojenie z nejakého dôvodu nešlo a išli by ste domov tak, že dieťa je oveľa viac resp. iba) na na umelom než materskom mlieku, v domácich podmienkach sa stále dá rozkojiť, niekomu sa spustí mlieko len doma ALE určite majte už doma pripravené v zásobe vyvarené fľaše (viac kusov, aspoň 2, 3), dojčenskú vodu a páč krabičiek mlieka, tej značky a druhu, ktoré dávajú dieťaťu v pôrodnici, aby ste sa nemuseli plašiť na poslednú chvíľu. V najhoršom predáte ďalej, ak nebude treba.

Strana
z2