Prvý pôrod som mala cisársky. Bude aj druhý?

petralienkabalogh
29. okt 2011

Chcem sa spýtať aké máte skúsenosti s pôrodom keď ste mali prvý cisársky rez?Ja som mala cisársky rez pred 6rokmi a teraz budem rodiť 2x a veľmi by som chcela cisársky rez znova,ale počula som že nie všade je indikáciou cisársky rez ak bol prvý cisársky.Rodila som v Nových Zámkoch.

vejinka
29. okt 2011

ahoj ja som mala prvy cisar koli polohe KP. po dvoch rokoch normalny porod. Ani velke dieta u nich neznamena ze bude cisar. Maly mal 4200g 53 cm. Pri poslednych kontrakciach tesne pred tlacenim mysleli ze to vzdam a nebudem schopna vytlacit a davali muzovy podpisat papier ze suhlasi s cisarom..ked sa ku mne nahol ci ma podpisat ten moj pohlad na neho by vrazdil a pozbierala som vsetky sily az z paty a na jedno zatlacenie bol vonku. Najhorsie podla mna je si vsetko odtrpiet a potom ta rozrezu to je ako dva porody. Takze u mna zvytazil prave strah z dvojiteho porodu.

tulina77
29. okt 2011

ahoj, ja som mala dvojicky cisarskym porodom vo februari a nabuduci rok v marci/aprili budem mat dalsi cisarsky. indikaciou je ze este uplynul kratky cas od operacie a jazva nie je zahojena. pri prirodzenom porode hrozi prasknutie maternice a vykrvacanie (toto sa myslim nedavno stalo jednej rodicke v Trnave, co zomrela). co sa tyka hojenia jazvy, tak je to velmi individualne a niekomu sa jazva po cisarskom ani za niekolko rokov nezahoji... chapem ze chces znovu cisarsky, pre mna to bol hrozny zazitok ale prirodzeny porod si predstavujem snad este horsie

uva
29. okt 2011

@petralienkabalogh Ahojky, ja som mala cisársky pred 3rokmi, teraz my lekár povedal, že sa mám ja rozhodnut ako chcem rodiť, že teoreticky môžem aj normálne kedže malá je otočená dobre, ale tak či tak ma budú pripravovať na cisársky. Takže mám na výber medzi normálnym s rizikom prasknutia rezu alebo hrozbou dvojitého pôrodu ako písala vejinka, alebo druhý cisársky ale tretie dieťa ak budem chcieť, môžem čakať veľké rirziko lebo to už by bolo iba cisárskym a rezať a zašívať 3x jedno miesto je vraj dosť problém a steny maternice už dosť tenke 😒 Ja som rodila v GA a aj teraz budem, takže asi je to individuálne, záleží od lekára čo ti napíše do knižky, potom aj keď nebudeš rodiť u neho, v pôrodnici by ti to už asi nemali meniť. Skús sa porozprávať zo svojím dokim., prípadne mu dones nejakú kávičku 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre