Rodila niektorá Slovenka v Čechách?

majka2101
22. okt 2013

Moj manžel totiz pracuje v cechach a mame v plane tam byt spolu ale neviem ako by to bolo s porodom a ostatnymi vecami kedze som poistena na slovesku a ked by mi chodila vlastne materska . Vie mi niekto poradit ?

graceful9
22. okt 2013

@majka2101 ahoj, neviem ako je to s materskou ale ak si platiš svk zdravotku tak asi za pôrod budeš platiť....známa tiež robila v čr a tu mala pobyt aj poistenie a za pôrod potom musela platiť niekoľko stovák eur...ale ak máš pobyt tu a tam si nepracovala tak materská ti bude chodiť zo sr

matozazzo
22. okt 2013

Ano, narok na matersku v CR ti nevznikne, pokial tam nemas odpracovane roky. Vznikne ti na SR. Porod si zaplatis ako cudzinka, jedine, ak by si si sama platila dobrovolne poistenie v CR, tak ti tam bude platit poistenie, na SR sa vsak musis odhlasit. Narok na matersku ci ine davky ti nevznika na zaklade zdravotneho poistenia, ale ci si tam pracovala alebo nie. S manzelom to nema suvis.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre