Skúsenosti s gynekológmi v nemocnici Bory. Čo odporúčate?
Rada by som sa podelila o svoju skúsenosť s gynekológmi v nemocnici Bory. Myslím si, že takýchto diskusií nikdy nie je dosť. Je dobré poznať nielen pozitívne, ale aj negatívne skúsenosti, aby si každá budúca mamička vedela urobiť vlastný názor.
Mám rizikové tehotenstvo a môj gynekológ ma odporučil na vyššie pracovisko. Vybrala som si nemocnicu Bory, pretože je nová, moderná a rada by som tam aj rodila. Myslela som si, že vyšetrenia budú spoplatnené, ale bolo mi vysvetlené, že nie – len nejde o nemocnicu prvého kontaktu.
Objednala som sa a skončila u MUDr. Gábora. Na vyšetrenie som čakala viac ako hodinu, kým prišiel. Je to mladý a sympatický lekár. Chápem, že meškanie sa môže stať, ale očakávala som aspoň krátke ospravedlnenie alebo vysvetlenie. Komunikácia s pacientom je podľa mňa veľmi dôležitá.
Samotné vyšetrenie na mňa pôsobilo veľmi neosobne a nepríjemne. Pri ultrazvuku mi pomerne silno tlačil sondou na brucho, prakticky nič nekomentoval a na moje otázky odpovedal skôr stručne a neochotne. Počas vyšetrenia mu zazvonil telefón, odišiel z ambulancie vybaviť hovor a po návrate pokračoval, akoby sa nič nestalo. Ani to nijako nekomentoval. Z celej návštevy som mala veľmi nepríjemný pocit.
Ani druhá návšteva môj dojem nezmenila. Opäť meškal a jeho vystupovanie na mňa pôsobilo uzavreto až nepríjemne. To isté sa stalo tretí krát.
Neskôr som zistila, že nemusím chodiť vždy k tomu istému lekárovi, ale môžem si vybrať podľa dňa, v ktorom sa objednám.
Aké sú vaše skúsenosti s gynekológmi v nemocnici Bory? Ktorého lekára alebo lekárku by ste mi odporučili?
Som prvorodička a chcela by som si toto jedinečné a neopakovateľné obdobie čo najviac užiť. Ďakujem za každú skúsenosť a odporúčanie.
Asi som divna ale mne pri lekaroch ide v prvom rade o odbornost, samozrejme za meskanie mohol sa ospravedlnit alebo ten hovor ale nevies kto mu volal, mozno niekto z nemocnice nemusel to byt nevyhnutne sukromny hovor ale to by pre mna boli malickosti a nie na tak dlhu slohovku. Co sa tyka vysetrenia nevedela si sa oyvat, ze ta to boli? aj mne sa raz podobna situacia stala, ozvala som sa a dr. zjemnil tlak Nepises, ze by odflakol vysetrenie alebo bol slovne neprijemny k tebe. Ja z lekarov nepotrebujem mat kamaratov, jednoducho idem tam aby ma vysetrili to je cele. Jednoducho ten lekar ti podla mna nesadol ako clovek, co je druhorade nie ako odbornik (minimalne sa o tom nezmienujes) a to sa stava, niekomu viac vyhovuje jeden pristup niekomu iny.
Ahoj. Takýto neosobný prístup som zažila u Dr. Drába. Bol chladný, neprístupný, rozprával čosi o obednej prestávke, že je už hladný. Tlačil mi tak extrémne na brucho a ešte bol podráždený, že sa dieťa nechcelo otočiť. Viackrát som už k nemu nešla. Som za odbornosť a za to, že lekár aj keď nemá náladu, si ju na vás nemusí vybíjať. Nepotrebujem úsmevy a ťuťuli-muťuli, ale ohrdnuté povzdychy pri sone som tiež nepotrebovala počúvať. Cítila som sa tam len na obtiaž.
Ja som bola pri lekárňach asi 3 v Bory a boli milé, jedna merala bábätko aj 5 minút a asi 20 raz premerala hlavičku lebo sa jej nezdala veľkosť a objednala ma pre istotu hneď o týždeň na to a už boli hodnoty lepšie tak som znova chodila raz za 2 či 3 týždne. Bol to môj druhý pôrod v Bory a takisto som bola spokojná aj s prvým 🙂 ale pri druhom som si zajednala svoju dulu lebo pri prvom pôrode pri mne pa bola veľmi málo a keďže som mala bolesti aj pri prvom aj pri druhom každú minútu až 3 celý čas tak som chcela niekoho kto so mnou bude stále 🙂

Moja rada znie - nemyslieť pri vyšetrení na nič iné iba na to, ako veľmi sa tešíš na dieťatko. Všetko ostatné hoď za hlavu.
Ja som v Boroch rodila v septembri a tiež som mala zlú skúsenosť. Môj muž to označil ako "mäsokombinát".
Vybaviť, odfajknuť na zozname, ďalší.
Oni majú tak brutálne veľa záujemkýň o pôrod, že nemajú čas a vlastne ani chuť byť osobnejší. A nemajú ani dôvod, veď ženy tam aj tak budú chcieť rodiť, lebo proste "je to nové, moderné, bla bla".
Ja som tam tiež išla kvôli tomu a bola som sklamaná.
Ale na druhej strane, samotný pôrod bol veľmi dobre zvládnutý, profesionálny a naozaj moderné vybavenie, takže som bola rada, že ma odrodili tam.
Ale ešte raz - mysli na svoje bábätko, že ho budeš mať už čoskoro pri sebe a vykašli sa na nejaké emócie pri kontrolách. Proste to ber ako preventívku, žiadne emócie a hotovo.
Nech sa ti darí a veľa zdravia tebe aj drobčekovi ❤️