Skúsenosti s MUDr. Dosedlom
Čaute baby,bola som na usg u Dr.Dosedlu...veĺmi sa mi pozdaval,tak by som chcela rodiť pri ňom.Máte niekto s nim skúsenosti?Je finančne draha Šaca?
Ahoj, ja som u MUDr. Dosedlu rodila v juli 2015. Porod bol vyvolany (prenasala som) a napriek tomu, ze som velmi chcela rodit prirodzene, kvoli necakanym komplikaciam som nakoniec skoncila na cisarskom. Porod som mala komplikovany a musim pochvalit MUDr. Dosedlu a jeho tym, ako pohotovo reagovali a hned ako nastali komplikacie, odviezli ma urgentne na salu (obrazne povedane: vsetci tam boli ako mravce - kazdy vedel co ma robit).
Ja som aj poradne mala u Dosedlu, co sa mi pacilo, je za prirodzeny porod bez nastrihu - zrejme ti odporuci, aby si si kupila aniball (super vec, moja "spoluleziaca" na izbe rodila u Dosedlu prirodzene bez nastrihu, bez "potrhania" vdaka aniballu).
MUDr. Dosedla je odbornik s velkym O, klobuk dole, co vo svojom veku uz dokazal, resp kam sa dopracoval a ja mu budem do smrti vdacna, ze mi zachranil dieta, kedze kvoli spominanej komplikacii by moja dcera prirodzeny porod neprezila.
Co sa tyka poplatkov, urcite si objednaj nadstandardnu porodnu salu, stoji to 30 eur a je to super vec, mas k dispozicii masaznu sprchu, svoje wc, fitloptu, je tam klima a moze tam byt s tebou manzel, pripadne ina osoba.
Ohladom izieb: mas nadstandard (no teraz nie som si ista) okolo 40-60 eur tusim za noc (to su izby kde ste dve na izbe) a potom tam je izba, kde si sama na izbe za 70 eur noc.
Epiduralka stoji okolo 170 eur.
A Dosedlovi sa asi kolko plati za porod?Ak ho chcem si pri porode dohadujem si s nim termim ,kedy mam prist a vyvola mi porod alebo ked to na mna dojde mu volam alebo ako to je snimm?dakujem
Dosedlovi neplatis za porod. Ak si chces zabezpecit konkretneho porodnika, tusim to stoji okolo 300 eur, to platis v pokladni nemocnice. Platis to ale az PO porode, nie vopred (tak isto ako aj ostatne poplatky vyssie spomenute, vsetko platis az potom.
Ono to je tak, ze ak na teba pride porod mimo terminu, vies zavolat porodnikovi alebo povies v nemocnici, ze chces toho a toho porodnika, oni ho zavolaju. Ak nie je prave 500 km od teba, tak dojde ta odrodit aj ked nema prave sluzbu.
Ahojte. Chcela som sa s vami podeliť o zlú skúsenosť ktorú sme s manželom zažili v Košiciach v nemocnici Šaci. Šlo o dr. Dosedlu Objednali sme sa na screening v 12 tt. S manželom sme prišli na ultrazvuk. Veľmi sme sa tešili na toto vyšetrenie. Počuli sme samé chváli, ako lekári pekne ukazujú rodičom bábätko a všetko komentujú. Tento lekár by sa však mal poradiť so psychológom ako komunikovať s pacientkami. Objednali nás na určitú hodinu, došli sme ešte skor o nielko minut. Lekár meškal asi 45 minút.. Po nás došla pacientka ktorá bola zrejme sestricka, tak samozrejme zobrali ju pred nami. Kým nás vzali čakali sme viac ako hodinu ! Pán doktor bol celý čas odmerany, nekomunikoval s nami. K ničomu sa nevyjadroval, len sestre diktoval rôzne lekárske pojmy. Popri ultrazvuku dával sestre povely čo všetko ešte má v daný deň urobiť. Ľutujem tu sestričku. Nič ale nič nám nevysvetlil. Keď som sa opýtala na pohlavie, odpovedal mi, akoby urazene, že čo si ja myslím či mu to vyskočí len tak na monitore. Akoby som bola úplne blba. Keď so mnou skončil, o sekundu sa už hral na mobile a na mňa ani nepozrel a nič nepovedal. Sestra poslala manžela zapáliť 50€ a mňa poslali na krv. Nikto nám nepovedal či je bábätko v poriadku!! Keď sme prišli pre výsledky o 2 týždne ( udajne výsledky maju byť do týždňa ) tak nám dala sestra papier, s tým aby som šla za svojou lekárkou a ona mi povie čo a ako. Pýtala som sa či je teda všetko v poriadku a či je bábo zdravé. No ona vraj nič nemôže povedať. Doktor samozrejme nikde nebol !!! Otrasná skúsenosť. Vraj súkromná nemocnica v KE .. za takéto peniaze sme fakt čakali oveľa, oveľa lepší prístup. Z tohto vyšetria sme odchádzali veľmi znechutený a úplne bez nálady
Dobrý deň
Chcel by som napísať že pán primár Dosedla je brutálny profesionál aj odborne aj ľudsky
Kiež by takých doktorov bolo viac a viac
Ďakujem za mna moju manželku a malého
Dakujem

Ahoj, ja som u Dosedlu rodila pred 3 rokmi. Šaca ako taká nie je až tak drahá (vtedy sa to dalo, neviem ako teraz), platili sme manžela pri pôrode a najlacnejšiu nadštandardku. Dosedla bol zlatý, presne taký, ako je pri USG, srandista, príjemný, pohoďák. Odkedy je primárom, neviem ako sa zmenil pri pôrodoch, ale myslím že nijak extra. Čo bolo fajn, dohodla som sa s ním, že nechcem nástrih, čo rešpektoval a "urobil" tak nejak, aby som sa moc nenatrhla. Hoci som sa kus natrhla, ale bolo to na 2 stehy a ešte v ten deň som normálne chodila a všetko. Čo je horšie, p. doktor nemá veľa času čakať, kým sa žena otvorí sama, takže oxytocín a čípky, na čo najrýchlejšie otvorenie a za 4 hodinky bol malý vonku (ale tie kontrakcie boli takééééé že dovidenia) a ešte má taký zlozvyk, používa taký nejaký hmat (tuším sa volá Hamiltonov), keď vyšetruje zospodu, že to strašne bolí, a tiež to slúži na rýchlejší pôrod. Takže ak ti ide o rýchlosť, odporúčam, ale ak chceš skôr prirodzenejšie, hoci pomalšie, asi by som hľadala inde... 😉