Skúsenosti s nezazmluvnením na Antolskej
Ahojte,
chcem sa spytat, ake su vase skusenosti, ked ste si nezazmluvnili lekara na Antolskej. Chodili ste stale k inemu lekarovi do poradne? Ako sa k vam spravali?
Ja som bola dnes prvy krat v poradni u pani doktorky a ked som nereagovala na jej ponuku ohladom zazmluvnenia, tak som mala pocit, ze je zrazu odmerana, velmi sa so mnou nerozpravala a nakoniec mi pri odchode povedala, ze nemusim chodit len k nej a mozem ist aj k inym lekarom, pokial ju nechcem pri porode. Mala som z toho zmiesane pocity. Neda sa to opisat pismenkami, ale skutocne som mala pocit, ze sa ma chce skor zbavit a som jej na obtiaz, pokial nemam 300eur. Mozno to bol omyl a doktorka mala vela prace, fakt netusim. Preto sa pytam na vase skunesto a dojmy.
Dakujem.
@mata128 co ma na nej najviac zarazilo bolo, ze si ani neprecitala moju tehotensku knizku.. dala mi par otazok, skontrolovala krcok a poslala ma prec... ani sono, nic.. brucho mi ohmatala cez sveter... moj lekar, ktory ma sledoval cele tehu, robil sono pri kazdej poradni - kontroloval vodu, polohu dietata a vsetko.. jej pristup ma velmi sokoval..
@naky Tak isto robila poradnu aj mne.Potom raz nerobila a bola som u Bertoldovej,ta vsetko skontrolovala.Ja nikoho nesudim,ale osobne by som za Dubcakovu nedala ani cent a nie ze 300€.Druhy porod bol uplne super.5:45 sme prisli na Antolsku co mi voda odtiekla,bola som 5dni po termine a 6:15 bol maly na svete.takze pol hodka aj s monitoroma vysetrenim. 6:05 som sla na stol a 6:15 uz ma zacinala stopkat🙂.zlata Filkasova
inak este taka drobnost. ja keby som aj mala lekara zazmluvneneho, tak by to bolo aj tak jedno, pretoze by urcite nestihol prist. :D Bola to brutalna rychlovka. myslela som ze porodim uz v aute :D Kazdej zelam taky porod ;)
@mirka117 ahoj, a ku komu ides buduci tyzden do poradne? aj ja tam mam ist a este som sa nerozhodla, no zazmluvnovat nebudem
@naky ahoj, my budeme mat EMU 🙂
@naky tak ako to tu citam, tak ani ja nepojdem k Dr. Dubcakovej radsej, skusim ineho lekara, pocula som este, ze Dr. Havalda je fajn, v ktory den tam ides buduci tyzden?
rodila som pred vyse rokom, personal vratane sestriciek bol super. hlavne ti z novorodeneckeho oddelenia. ani zazmluvnenie porodnika nie je istota ze vesetko bude ok, ten "nas" nam s drobcom skomplikoval zivot, lutujem zazmluvnenie, sluzbu mal vtedy dr. Dlhopolcek a to by bolo o niecom inom. dr Dubcakova je pravdepodobne rozmaznana nielen zmluvami, ale aj rodenim "celebrit" ala sefredaktorka casopisu Emma...
@nikalentilka Havalda je vraj super. Ja som chcela ist velmi k nemu, ale na nete mali ine ordinacne hodiny ako v skutocnosti, takze nakoniec som skoncila u Dubcakovej. Buduci tyzden mam ist v pondelok na krv. Uvidim kto tam bude prave ordinovat, bud tam ostanem rovno aj na poradnu alebo sa vratim v utorok poobede k Havaldovi.
@bubka35 Tak ano, to moze stupnut do hlavy, no v tom pripade nech ide rodit na sukromnu kliniku. Tiez si myslim, ze zazmluvnenie ti nic nezaruci, len to, kto ta bude rodit a podla mna, ked uz niekto ide na porodnu salu, tak tam sa musi spravat kazdy ako profesional - so zmluvou alebo nie. Komplikacie mozu nastat tak ci tak.
Ja som pocula, ze jedna pani, co mala zazmluvnenoho lekara uz bola na 10cm otvorena, mohla ist tlacit, ale jej lekar nestihal prist na cas. Nikto sa jej ani nechytil a povedali jej ze si musi pockat na svojho zazmluvneneho lekara. Mohla mat uz porodene. Takze zmluva ti moze veci aj zhorsit.
@naky ahoj, akurat som volala do ambulancie Dr. Havaldu a sestricka mi povedala, ze bude mat dovolenku cely december, takze musime najst niekoho ineho, inak Dr. Havalda, ze si pacientky objednava mi povedala
@naky Ahoj, aj ja mam termin 28.12., cize sa mozno stretneme. Do poradne sa chystam ist na Antolsku prvy krat zajtra, som zvedava, ako dopadnem.
@sykorka162 no pozeram, ze nas tam bude tusim v podobny termin vela 🙂, tak potom daj vediet ako si dopadla, ja tam chcem ist v utorok
@nikalentilka Ahoj ja som sa tam isla dnes len tak informovat,ale vsetci mali brutalne fofry 🙂 Bola som aj dnes na poslednej poradni u mojej doktorky a ta ma potesila,ze sa maly otocil tak ako ma,takze cisarsky snad riesit nebudem musiet!🙂 Na Antolsku sa chystam v stredu buduci tyzden.
@mirka117 ahoj, no ako vidim, tak budu mat frmol aj medzi sviatkami 😀 , aj ja sa tam chystam bud v utorok, alebo stredu, este som sa nerozhodla, chcem v ten isty den vybavit aj poucenie o EPI, nech tam nechodim stokrat 🙂, ty uz si na nom bola?
@nikalentilka no bola som, ked som lezala na rizikovom v nemocnici. Som to vyuzila,len som zbehla v koseli a zupane dole so sestrickou,tak som mala aspon prednost!🙂 Takze poucenie uz mam len som to este nevyplatila v pokladni. Ale je to fraska za 5 minut ti to daju a ides prec, ak tam nebude vela bab. Kolko vazi tvoja mala ?🙂 a ako sa citis? Ja uz sa ledva gulam a o dychani ani nehovorim 🙂
@nikalentilka no to ma mrzi, ze Havalda tam nie je. Velka skoda. Neda sa nic robit, treba najst ineho. Pocula som, ze Korbel a Niznanska su dobri. V pondelok asi popozeram ako ordinuju. Na to poucenie o EPI sa treba objednat, teda aspon ja som sa objednavala telefonicky, tak mi kazali na predporodnom kurze. Inak zavolaj tam radsej co najskor, lebo ked som tam bola, tak tam bol straaasny naval a maju naobjednavanych dost mamiciek.
@naky ahoj, ja som uz objednana na EPI na 12.12., ale chcem to skusit vybavit uz buduci tyzden, ak sa bude dat, praveze som citala, ze sa uz nemusi objednavat, tak za skusku nic nedam 🙂, tak daj potom vediet prosim, ako ordinuju, mozno by som ich aj ja skusila
@nikalentilka takze nakoniec som tam nesla, mam dojst az o tyzden. Vraj nemozu robit 2 poradne v 1 den, kedze dnes som bola posledny krat u mojej gynekologicky. Mam dosjt 6.12. 😖
@nikalentilka ja som bola na pouceni o EPI minuly tyzden v pondelok a hej, uz sa neobjednava, len sa tam dojde medzi 13-14, oni vyzbieraju tehotenske knizky a zdravotne karty a budu si volat po mene. Ked som tam bola ja, zavolali si nas 4 naraz dnu. Je to len taka formalita.
@sykorka162 ahoj, dakujem a musi to byt medzi 13-14, ja som niekde citala, ze sa da uz od 7:45 tusim......aj ja chcem ist do poradne bud 6. alebo 7. ku komu pojdes?
Ahojte, narazila som na toto forum, pozeram, ze aspon nebudem medzi sviatkami (ak sa babo inak nerozhodne) sama v porodnici, tiez sa chystam na Antolsku. Termin mam 29.12. a na prvu poradnu na Antolsku sa chystam tiez najskor buduci tyzden 😉 . V Antolskej som este nebola (aj v BA byvam iba 1,5 roka), takze to bude zazitok, ale snad to tam najdem 😉 .
@vejaa tak vitaj v klube 😎 , bude nas tam teda vela cez sviatky, aby nas mali kde ubytovat 😀 , premyslate niektora o nadstandarde?
@nikalentilka ahoj,ja som bola na pouceni o EPI tento tyzden,funguje to aj tak,ze si rano vezmes listok s cislom a cakas,sestricka davala listky rano o 7:30,ja som tam bola uz od siedmej a bola som prva...ale nevzala som si jednotku,kedze som cakala aj do poradne,tak som sledovala cez okno pri ambulanciach,ze kto uz siel dnu,ake cislo a kedy tam mam utekat :D aby som si nemusela cakat postupne pred obidvoma ambulanciami...ale mozno ak prides na tu 13:00,tak rovno riesia iba EPI,to neviem,len mne sa nechcelo do jednej cakat 🙂
@nikalentilka ok, dam vediet, ked zistim. Ja som rozmyslala aj nad nadstandardom, ale vraj tie standard izby su velmi fajn, tak neviem este.
vidim, ze nas tam bude naozaj dost 🙂 Aby nas aj vsetky zobrali 🙂) pocula som aj take famy, ze zvyknu posielat do ruzinova, ked maju plno, ale snad to nebude nas pripad.
@naky jeeejda nestras, ja nechcem ist do ruzinova, no ved uvidime ako to vsetko dopadne....tiez som pocula, ze tam je standard ako napr. v ruzinove nadstandard, ved uvidime, ak sa mi nebude pacit, tak pojdem do nadstandardu, teda ak bude volny 🙂

@mata128 Ja som bola tiez u dr. Dubcakovej..a akurat mi pisala znama, ze tiez od nej odisla.. tak mozno na tom nieco bude..