icon

Skúsenosti s pôrodnicou v Piešťanoch: Ako prebieha pôrod?

misa5
7. aug 2006

Ahoj.Nema niekto skusenosti s porodnicou v Piestanoch.Mam termin v septembri, tak dufam, ze dovtedy mi niekto napise.

bubulka722
25. feb 2011

@daniela1974 Neviem ti povedať či bude nejaký lekár súhlasiť s pôrodom s PA, veď vieš ako je to na SK na hlavu postavené a PA sú tu len na špinavú robotu. Myslím, že by si sa mohla o tom s Glesom porozprávať. Inak ak by si chcela Glesa, tak už bude možno aj neskoro, ja som sa k nemu hlásila 4 mesiace pred pôrodom a to bolo na poslednú chvíľu. Mohla by som ti odporučť PA čo bola pri pôrode mne. Neviem síce ako sa volá, ale trochu úsilia a myslím, že by sa to dalo zistiť. Tá bola úplne perfektná a sama som rozmýšľala, že by som si vedela pôrod predstaviť len s ňou. Počas môjho pobytu v pôrodnici sme sa raz spolu za stolom rozprávali dlho do noci a teda naozaj ma prekvapila pohľadom na pôrod ako taký. Tiež ho berie z väčšej časti ako psychickú záležitosť. Na mnohých veciach sme sa neskutočne zhodli. Sama dokázala kritizovať mnohé medicínske postupy pri fyziologických pôrodoch, ale podľa jej postavenia, môže tak akurát držať hubu a krok a vykonávať len svoju špinavú robotu. 😝

daniela1974
25. feb 2011

@bubulka722 idem buduci tyzden za nim, doteraz som nebola ani rozhodnuta koho chcem.
Ved uvidim.
Ale napis mi meno tej PA do IP prosim. Som dost zmatena v tomto case, menia sa mi priority a pocity mam zmiesane emocie a nemam ciele stanovene a som rozhasena akosi a to vsetko suvisi aj s narastom hmotnosti a od pristupu lekarov ku mne.
Som zla a vsetko mi vadi kazdy mi vadi vsetci mi lezu na nervy-

bubulka722
25. feb 2011

@daniela1974 No to meno ti nenapíšem, lebo ho sama neviem. Veď to poznáš ako to tu funguje a nikto z personálu nenosí menovky. Jedine ti ju môžem popísať a môžeš sa na jej meno spýtať na vrátnici. V takej malej nemocke sa všetci poznajú. Tie svoje nálady a ani okolie nerieš, ja som mala tiež pár takých kríz a snažila som sa byť čo najviac neškodná. Do pôrodu to máš ešte dosť ďaleko a máš ešte dosť času všetko poriešiť k spokojnosti. Poznáš veľa kočiek čo ti pomôžu, tak žiadne obavy! 😉 Postupne si všetko v hlave uložíš a pripravíš všetko potrebné pre pokojný pôrod v týchto hektických pomeroch. Zatiaľ si užívaj tehotenstvo, ja mám naň tak krásne spomienky.

mariannax
5. mar 2011

Neviete v ktore dni a o ktorej hodine mava Karaba sono? A kedy je v ambulancii? Ďakujem za odpoveď.

mia.k
5. mar 2011

@mariannax v stredu robí sono od 8.30, a vo štvrtok od 12.30. Ambulanciu neviem ako má.

lucyka1
9. mar 2011

ahojte. neviete mi povedat ako tam mavaju doktori sluzby? nikoho nemam dohodnuteho asi to necham na nahodu, ked pocuvam z kazdej strany ako su doktori zaneprazdneni, ake maju plne diare a niekoho prehovarat a presviedcat a prosit, neviem.... 😉 len dufam ze netrafim tu doktorku..... 😒

ssilvuska
15. mar 2011

Ahojte, neviete mi poradit nejakeho dobreho detskeho lekara/ku v Piestanoch? Dakujem

nini78
15. mar 2011
lucyka1
16. mar 2011

@mia.k ahoj. môzem sa ta spytat ci ides rodit do PN? a chodis tam aj na poradne myslim tento posledny mesiac? ako si spokojna?

mia.k
17. mar 2011

@lucyka1 ahoj. Ano,chystám sa rodiť v PN. Na poradne tam nechodím, chodím k svojmu gynekológovi. Treba ale dopredu povedať,že tam chceš rodiť a oni ťa objednajú na CTG-natáčanie, ja som na tom bola práve včera a som objednaná na ďalšie sono a aj CTG.

lucyka1
17. mar 2011

@mia.k ahoj. to tvoj gynekolog ta tam posle?myslim ked mu povies ze tam chces ist rodit. inak ako ste dopadli? 🙂

mia.k
17. mar 2011

@lucyka1 môj gynekológ tam posiela každú tehotnú v 20tt a v 30tt. No a na ostatné vyšetrenia si ťa tam už objednajú,keď im povieš,že chceš rodiť v PN. Ja chodím ku gynekológovi v HC na Hlohovej a odtiaľ posielajú na sono do PN. Ale ty chodíš zrejme k inému. Ostatní si robia sono buď sami,alebo posielajú do TT. Pokiaľ ti tvoj gyn. robí sono u neho,tak mu nahlás,kam chceš ísť rodiť a v poslednom mesiaci tam budeš chodiť na prietoky.

mia.k
17. mar 2011

@lucyka1 dobre sme dopadli, pohoda. 😉

lucyka1
17. mar 2011

@mia.k jeeej vdaka. ja chodim k brestanskemu. on ma v ordinacii hadam vsetky pristroje 😅 a mas pravdu posledny mesiac ma poslal do nemocnice v TT a tam som chodila na poradne, ale az posledny mesiac aj k svojmu aj v TT. a veru mu to poviem a treba dopredu alebo mam este cas mu to nahlasit?
super ze je vsetko v poriadku. 🙂

mia.k
17. mar 2011

@lucyka1 ešte máš čas, a myslím,že on sám sa ťa bude pýtať,že kam chceš ísť rodiť keď už bude čas sa objednať. Ale nič za to nedáš,ak sa už teraz budeš u jeho sestričky informovať,že ako oni postupujú.

lucyka1
17. mar 2011

@mia.k dakujem 🙂

zojka05
17. mar 2011

@ssilvuska no my máme mudr.Černohorského a sme velmi spokojný....,ale občas,ho zastupuje,mudr Kabátová,a aj tá sa mi zdá dobrá...

ssilvuska
18. mar 2011

@nini78 Dakujem pekne

ssilvuska
18. mar 2011

@zojka05 Dakujem pekne

lilla244
27. mar 2011

@mausy21 😀 pribrala 4kg a syn vazil 4,5kg
to je proti fyzike 😀

katkaaalex
31. mar 2011

Ahojte dievcence, ste tu niektora co rodila v Pn prirodzenym porodom i ked bolo bebtko zle otocene? Malinka je otocena KP a o par dni mam rodit no velmi by som chela prirodzeny porod. Pocula som,ze v Tn su dvaja lekari, ktori robia cisarsky len v najnutnejsom pripade no neviem ako su na tom Pn. Dakujem 🙂

lienka55
1. apr 2011

@katkaaalex moju kamosku nechali pred tromi rokmi v TN rodit normalne pri polohe KP babatka,ale poviem ti nebolo tom bohvie co.Preto druhe baby isla rodit cisarskym do TT a tiez je z okr. NMnV. 😉

katkaaalex
1. apr 2011

@lienka55 dakujem, ja viem, ze to nieje "sranda" no pred rokom som mala gynekolog. operaciu podobnu cisarskemu rezu a nemohla som to 2 tyzdne "rozchodit" ... no nejako to dopadne 🙂 Dakujem este raz prajem pekny vikend🙂

lienka55
1. apr 2011

@katkaaalex zvladlo vela zien cisarsky,zvladnes aj ty,musis mysliet aj na seba aj na baby.drzim place.potom daj vediet. 😉

katkaaalex
1. apr 2011

@lienka55 ja viem, ze su aj horsie veci ako cisarsky... a dakujem🙂

lenka2912
2. apr 2011

ahoj, kedy treba nahlásiť v nemocnici v PN, že chcem rodiť tam?

zabkatt
2. apr 2011

ja mam maleho zle otočeneho ale v PN nedoporučuju rodiť normalne. Idem na cisarsky ale už to ani neriešim, hlavne nech je maličky v poriadku.
lenka nemyslim si že treba hlasiť dopredu že tam chceš isť rodiť pokial nechceš konkretneho lekara pri pôrode, pride to a ideš kde to maš najbližšie, aspon si myslim ale možno sa mylim 😉

lucyka1
3. apr 2011

@lilla244 ahoj. ako sa mate? mne podla utz doktor posunul termin a vraj to vychadza na 19.jula a tak mozno budeme rodit este spolu. malinky mal 700gramov, 31cm. tak uvidime. kopka ta uz riadne? da ti v noci spat? pretoze mna v noci vyrusuje stale 😉 bola si uz pozriet piestansku pôrodnicu???? 😀 😀

lilla244
3. apr 2011

@lucyka1 mna presne tiez v noci kope.. a cez den az po takej 11..tak bude spachtos po mne 😀
jeej uz je taky velky??? 🙂

kiki30
4. apr 2011

ahojte,
da sa chodit v PN niekde na predporodnu pripravu? Nemyslim cvicenia pre tehotne, ale skor taku tu pripravu ako zvladat dychanie a samotna priprava k porodu.