icon

Skúsenosti s pôrodom v Košiciach-Šaci: Otázky a rady

sisa79
17. apr 2007

Zdravim vsetky mamicky, aj tehulky, ci snazilky!
Chcem sa spytat, ci sa tu niekto najde kto v poslednom case rodil v Saci... co vsetko potrebujem do nemocnice pre babo??? Ako ste boli spokojne a aky je tam system? Dakujem vsetkym... Slavka

alla24
6. jan 2012

A treba si brat toaletak a mydlo? Ked som tam lezala pred pol rokom na gynekologii v nadstandarte tak to davali oni. Mydlo si chcem vziat antibakterialne koli navstevam ale tak toaletak sa mi ani moc tahat tam nechce... Uz teraz je toho pomerne dost ☹

alla24
6. jan 2012

Inak mne zoznam do porodnice posunuli kamosky co uz rodili a je nasledovny:
Pre mamicku:
-poporodne vlozky 2 balenia
-poporodne jednorazove nohavicky 2-3 ks (zozenie sa to v zdravotnickych potrebach a daju sa aj prat)
-2 nocne kosele specialne na kojenie
-tak minimalne 2 tehotenske podprsenky + vlozky do podprsenky
-zupan
-teple ponozky
-papuce
-zabky do sprchy
-hygienicke potreby
-uterak, osusku
-krem na bradavky (vraj dobry je ten z dm drogerie) + krem na brusko ak ste to pouzivali aj pocas tehotenstva
-pribor
Pre dietatko:
- jednorazove plienky
- vlhke obrusky
- krem na zadocek
- 5-6 bavlnenych plienok
- prebalovacie podlozky
- oblecko pri odchode z porodnice
- ciapocku pripadne aj rukavicky aby nebolo babu v porodnici zima
- uterak na kupanie
- cumlik (nemusi byt ale ja jeden beriem pre istotu 🙂 )

lyenka
8. jan 2012

@anicka9 ja mam tiez rovnaky datum 1.4. a chystam sa do Sace 🙂

teleranka
9. jan 2012

babyyyy, nemate nejake nove infosky ohladom sace? piste hocico, kazdy detailik, skusenosti, rady, tipy...
ci je blizsie termin, tym som viacej nervozna a chcem to uz mat za sebou...ach :(

zuzkahom
9. jan 2012

pytaj sa co chces, chodim tam ako na klavir 🙂 a budem tam rodit aj druhe babo

fabias
9. jan 2012

ahojte, chcem sa spýtať budúcich mamičiek, ktoré boli na morfologickom ultrazvuku pri MUDr. Dosedlovi či ste potrebovali aj výmenný lístok a či ste za ňho platili už dole na recepcii vopred. Ďakujem krásne 🙂

tomynika
9. jan 2012

@fabias ahoj nepotrebovala som ziadny vymenny listok a platila som az po ult sestricka mi dala papier a isla som vyplatit na recepciu a naspat som sestricke odniesla kopiu blocku

hhenike
9. jan 2012

@tomynika prosim ta, kolko sa plati teraz za ten morfologicky usg?

fabias
9. jan 2012

@tomynika ďakujem 🙂

skatarina
9. jan 2012

Ahojte.Moj gyndos ma poslal na prietoky a chcem sa opytat,ci sa tam objednava,alebo tam len pridem a cakam.Dakujem za odpoved.Pripadne keby mal niekto kontakt,bola by som rada.

anicka9
9. jan 2012

@lyenka ahoj, vážne super 🙂 no dúfam, že sa nič nezmení a termín mi ostane, alebo by som prijala aj pár dni neskôr....keď sa môžem opýtať, máš alebo budeš mať zamluveného lekára/lekárku alebo kto bude mať službu, tak ťa odrodí?možno, že sa stretneme aj na poradniach, keď sa bude chodiť od toho 36 tt 😉

littlebaby
9. jan 2012

@anicka9 ahoj ja som rodila v saci minuly rok a odporucam ,lekara som mala dohodnuteho a podla mna je to najlepsie tak , ale so vsetkymi lekarmi tam som mala dobre skusenosti 🙂

anicka9
9. jan 2012

@littlebaby Ďakujem za radu, a pri kom si rodila ?

littlebaby
9. jan 2012

@anicka9 MUDr. Richnavsky ale pocula som ze aj MUDr. Dosedla je super , zalezi ako planujes rodit ci normalne alebo cisar

anicka9
9. jan 2012

@littlebaby no chcela by som normálne, len neviem či nebudem cisarakom...

littlebaby
9. jan 2012

zalezi ci mas nejake problemy alebo ci niesi prilis chuda

littlebaby
9. jan 2012

@anicka9 zalezi ci mas nejake problemy alebo ci niesi prilis chuda

anicka9
10. jan 2012

@littlebaby moja gyndoška keď ma vypisovala na PN, tak že riziková gravidita. A tiež mi zistili na ultrazvuku, že máme dvojcievny pupočník, malá ma na srdiečku fokusy..dúfam, že bude všetko v poriadku 🙂

littlebaby
10. jan 2012

jasne ze bude vsetko ok neboj , asi pojdes cisarakom ale neboj vsetko ma svoje vyhody 🙂

littlebaby
10. jan 2012

@anicka9 jasne ze bude vsetko ok neboj , asi pojdes cisarakom ale neboj vsetko ma svoje vyhody

anicka9
10. jan 2012

@littlebaby keď sa ja nejak cisarskym ani neviem prečo bojím 😒

littlebaby
10. jan 2012

cisarak je v poho horsie je to potom a ked mas nejaky problem ja by som neriskovala ze sa nieco skomplikuje a potom aj tak budu musiet na rychlo robit cisarak , ale ved doktor ked sa na teba v saci pozrie tak ti povie co je najlepsie 🙂)

littlebaby
10. jan 2012

@anicka9 cisarak je v poho horsie je to potom a ked mas nejaky problem ja by som neriskovala ze sa nieco skomplikuje a potom aj tak budu musiet na rychlo robit cisarak , ale ved doktor ked sa na teba v saci pozrie tak ti povie co je najlepsie )

anicka9
10. jan 2012

@littlebaby no toto, ja sa bojím toho čo bude po tom, na druhý deň a tak...lebo keď ideš normálne, tak sa vieš postaviť z postele skôr ako po cisarskom...neviem...dúfam, že nejako už to bude 🙂 uvidíme čo mi potom povedia v šaci

littlebaby
10. jan 2012

@anicka9 ano po normalnom sa vies postavit ale na wc mas veeelky problem a so sedenim rovnakom , je to aj dobre aj zle ved uvidis co ti povedia

zuzkahom
10. jan 2012

@lucus25 ja mam termin 26.1. ale snad to bude skor 🙂

noellia
10. jan 2012

ahojte, tak som sklamana,☹ dneska som bola na poradni, tak som cakala na ten termin myslim sekcie, ked uz sa raz tak musi tak aspon nech termin uz mam, 24 januara mam termin porodu a viete kedy som dostala termin sekcie? na 30 januara, ja som si myslela ze to bude ak nie 10 dni ale aspon 5 dni skor pred terminom a este viac?? ja proste nechapem ak ma niekto take zdravotne problemy a ktomu je to velmi nebezpecne ako to mozu nechat na viac , ☹ som si myslela ze sa mi uz skonci trapenie o tyzden, lebo tie bolesti su uz niekedy neznesitelne a teraz este dialsich 2 tyzdnov , cakala som na primara na to predstavovanie viac ako 1,5 hod, a ked dosiel len sestricka zobrala knizku no dobre som si povedala ved uz je 14,30 tak uz vydrzim este cakat pravda od rana som tam bola, a cakala som kedy ma zavola, lenze sestricka vysla von s knizkou a na papieri som mala napisane datum sekcie, nic ine, to je to predstavovanie?? ved ani ma len nevypocul co a ako, som sa pytala lekarky co ma vysestrovala na poradni ze co to bude a vraj vsetko mi povie primar vsetko mi vysvetli a urci najlepsi termin podla mojho stavu, a nieze namna ani len nepozrel ale taky termin, nooo ja neviem ci to dovtedy vydrzim ved vtedy budem v 41 tyzdni, ☹( ach ja uz neviem co povedat,aspon som sa vyzalovala🙂

anicka1981
10. jan 2012

@alla24 tak co som rodila ja, tak podprsenku som nepouzivala v porodnici vobec, a ani doma, lebo ma strasne svrbeli bravky pod nou, a ked som isla vonku, tak som nosila tie co aj pred porodom s vystuzou, 😀 . a rodila som v lete, tak som potrebovala 4 nocne kosele na kazdy den novu,,,, ved ono aj krvacame po poode a aj teplo bolo, tak v jednej by som 2 dni nevydrzala... iba tak moja skusenost osobna 😀

nicka44
10. jan 2012

ta cooo od roku 2007 tu nikto nerodil?:DD..niekto kto bude rodit v roku 2012🙂)?