Spinal pri sekcii v Topoľčanoch. Máte skúsenosti?

kolienko
3. apr 2014

ahojte, blizi sa mi porod a kedze idem planovanym cr neviem sa rozhodnut ci spinal, alebo uplna narkoza. Ma niekto cerstve skusenosti? rodim v Topolcanoch. dakujem

lillynka123
3. apr 2014

Ahoj, ja som teraz pred 12 dnami rodila neplanovanym cisarskym v KE, mala som spinal a bolo to super. Naozaj nic neboli a vidis dietatko hned ako ho z teba vyberu. 🙂 Bolesti dosli az po odozneni spinalky 😅

maslenka47
3. apr 2014

Pokial ma anesteziolog len trochu rozumu, tak toto rozhodnutie nenecha na teba, ale ON vyberie moznost, ktora je pre teba najlepsia.

Vacsinou sa voli spinal/epidural, uz len z toho, ze je to "menej roboty" (nemusi za teba dychat pristroj.. atd), a ze pri narkoze sa moze stat, ze ta nebudu vediet prebrat.

huxy
3. apr 2014

ja som síce rodila v Lučenci,ale napíšem ti svoju skúsenosť. Ja som sa už dopredu pýtala,či je možné si vybrať či spinal alebo celková narkóza. Tak mi bolo povedané,že sa robí za normálnych okolností len spinal, a celková len pri vážnych prípadoch,teda neplánovaných cr. Spinal ti pichnú do chrbta,ja som mala dosť veľký problém sa stočiť do klbka,keďže som mala brucho ako slonica. No nakoniec mi pichli,bolo mi aj zle,ale nie z injekcie ale z toho,že takéto veci dosť prežívam,predstavujem si dopredu čo bude,a z toho mi bolo na odpadnutie. Aj som si pýtala niečo na upokojenie,no nedali,aby to nespravilo zle. Medzitým ma dali na stôl,začali pripravovať,od brucha dole som už necítila nič,teda cítila,že mám všetko akoby gumené,ničím nepohnem. Ale medzitým museli rýchlo robiť akútny cisarák,tak ma položili naspäť do prípravovne,kde mi potom aj dali niečo na upokojenie,lebo normálne som mala pot na čele od strachu. No a potom mi už bolo lepšie. Keď dcérku vybrali, na chvíľku mi ju ukázali, a ja som bola taká vyčerpaná od neprespatých nocí a stresu,že som tam normálne na chvíľu zaspala. Ja osobne som nemala potom žiadne bolesti hlavy, ako niektoré maminy zvyknú mať. Aj keď som si po pár hodinách musela pýtať injekciu od bolesti, ale to asi každá. Postaviť som sa postavila na druhý deň ráno, museli sme všetky, sestrička nás donútila. A potom na ďalší deň už sme chodili samé na wc, aj k návšteve. Nie je sa čoho báť. Všetko bude ok

stanislavao
3. apr 2014

ja som mala v TO celkovu pri planovanej sekcii. a som rada. lebo od stachu som sa klepala na operacnom stole. a mala som odporucanie, aby som si spinal nedavala, lebo su po nom priserne a dlhotrvajuce bolesti hlavy.samozrejme, ze nema to kazda, ale vacsina. som rada, ze som sekciu mala ako druhy porod, lebo v zivote viac by som to zazit nechcela, tie priserne bolesti potom, 2 tyzdne som nedokazala zasa vstat z postele. a to neni som ziadna padavka citliva. zena toho znesie vela a vydrzi asi vsetko. nedala by som si spinal.

martula1977
3. apr 2014

Ja som rodila plánovanou sekciou v Topoľčanoch pred 9. rokmi. Pri 3. sekciách - jedna pri celkovej anestézii, 2 so spinálom. Odporúčam s spinál. Je to v pohode. Zo začiatku som mala obavy, ale personál bol veľmi príjemný a keď som uvidela malého............. no neskutočný pocit. Pri poslednej mi malého aj na sále hneď ako to bolo možné priložil.

katusap
3. apr 2014

Ahoj. Ja som rodila v novembri 2012 v TO sekciou. Spinal mi doporucila anesteziologicka- vraj lepsie pre dieta aj pre mna. A nelutujem. Napichli ma na druhykrat, vobec to nebolelo, len mierny tlak som citila a potom ako som si lahla uz len teplo do noh a konec 😀 Islo sa na vec. Ja som teda nemala ziadne stavy paniky, nebala som sa vobec, prave naopak, tesila som sa na malicku a ked som ju pocula plakat a ukazali mi ju, bolo to nadherne a som rada, ze som to neprespala v narkoze. Ako malu vysetrili, vzali ju obliect do vedlajsej miestnosti, kde bol manzel a vsetko fotil, natacal, mal malicku na rukach skor ako ja. Co sa tyka pooperacneho stavu, treba lezat rovno, nedvihat hlavu a vela, vela pit. Vzdy ked som poziadala sestricku, dala mi napit. Hlava ma nebolela vobec. Po 9 hodinach som sa mala postavit, co som nezvladla. Bolelo to riadne, ale to boli aj ked je narkoza. Tak som si lahla a skusila o hodinu a to som uz vstala a presla okolo postele. Rano som isla uz do sprchy a odkracala som z pooperacky po svojich na izbu na sestonedelie. Takze z mojho pohladu - odporucam spinal. Ak by si mala este nejake otazky, kludne napis do IP. 🙂

koniky2
8. apr 2014

Ahoj, ja som tiež rodila v NR s epidurálkou, videla som hneď detičky, lenže tak ako vravíte, niekoľko dní ma to bolelo. Hlavne v prvý deň nedvíhať hlavu, len ležať, inak ťa bude veľmi bolieť. Drž sa!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre