icon

Zlá skúsenosť s pôrodom v Ružinove

ivett5
22. mar 2016

Ahojte buduce mamicky, som po sekcii, rodila som v nemocnici Ruzinov a povedala som si, ze do tej hnusnej nemocnici ma uz nedostanu ani po smrti... Doktora som mala svojho, ten bol uzasny. Lezala som na "nadstandardnej izbe". To bola podla mna prasiva diera, kde clovek nemal ani vlastnu skrinku na veci, len nejaky suflik a samozrejme sama na izbe som nebola. Izba meter krat meter, jedina vyhoda bola sprcha a wc.
Toto Oma az tak netrapi, skor to ako tam jednali s vami sestri... to bola katastrofa. Nechcem to zovseobecnovat, niektore usli...
Najhorsie boli tie na novorodeneckom oddeleni! Ich lenivost a lahostajnost voci tym nevinnym stvoreniam nemala hranic!
Co si clovek doslova nevydupal, to nemal...
Takze som tam narobila mensi cirkus a s radostou odtial cim skor odisla.
Uz sme s dcerkou doma 🙂 tak som stastna...
Takze ked mozem povedat za seba, vyhybajte sa Ruzinovu!!!

sam2
25. mar 2016

@ivett5 ale vidis ze 99% ma opacnu skusenost... A znovu: ta mamicka po sekcii povedala ze nema plachtu? Vsak preboha mame usta nie?
Ja osobne arogantne spravanie neznasam, neviem sa k nemu postavit a neviem ako na takychto "blbcov" reagovat. Takze arogantne spravanie mi normalne nepride.Preto hovorim ze ja som aroganciu nezazila od nikoho v tejto nemocnici. Ked som nieco nemala, nieco mi chybalo, nieco sa mi nezdalo SLUSNE som otvorila usta SLUSNE som poziadala a SLUSNE som sa spytala. A SLUSNE sa k mojim pripomienkam, poziadavkam, otazkam staval aj personal... Ake mali nemali vztahy oni medzi sebou som neskumala....ja na personal nemozem povedat nic zle

sam2
25. mar 2016

@ivett5 ale ved tam nie je len jedna sestra preboha. Pridem k dveram kde lezia babatka a sedia detske sestry a lekarky, zaklopem, poviem kde je problem a nehovor mi zeby jej zabuchli dvere pred nosom

ivett5
autor
25. mar 2016

@sam2 vies co zastavaj si koho chces ja mam katastrofalnu skusenost a nielen ja, takze ty mas dobru, tak si ju vaz a nezastavaj si nieco, co nie je uplne v poriadku. Bud taka laskava...

sam2
25. mar 2016

@ivett5 😂😂😂😂 Bud taka laskava? 😂😂😂😂😂 Dosli argumenty tak takto? Vies co nie je podla mna v poriadku? Cakat ze niekde pridem a vsetci mi budu skakat okolo rite.... Vsak preboha dospelym zenam netreba vysvetlovat ze ked nieco chcem tak si to vypytam. Nikto nie je telepat. Mam malo mlieka, hladne dieta, zaklopem vypytam si, niekto mi nedal plachtu (inac postelnu bielizen neprevliekaju sestry takze toto si naozaj nemuseli vsimnut) vypytam si.... Ja nehovorim ze slovenske zdravotnictvo je ok.... Je v dezolatnom stave. Ale zasa netreba robit z komara somara, kedze zjavne zlyhala komunikacia na oboch stranach

sardinka335
25. mar 2016

Tak babätko hodinu plakalo, inak je tam ,,mliečna kuchynka,, a sa mi nechce veriť ze HODINU sa nikde ziadna sestra neobjavila ani pri tom pultiku čo tam maju nebolo živej duše nie? ....ale ok, a okrem toho ved ked ste videli ze dieťa plače, prečo ste ho ina nenakojila??? Ja ked som nemala mlieko tak som poprosila inu maminu či si malu neprilozi nech jej nemusime davat tu glukozu či čo to tam davali...
A to ze tam zbieraju MM mi pride ako mohli sa opytať ok, ale na druhej strane ked si poviem ze by moje mlieko išlo inemu babätku ktore by inak nemalo a ja by som mala pre moje dostatok mlieka tam v tom nevidim problém.
V týchto nemocniciach sa proste treba ozvať, vypytať si...aj mne tam na 3 den stvrdol prsník na kamen, ale nečakala som kym si ma niekto všimne, ale hladala som sestru, ktora mi pomoze a aj som našla ...
A pod seba si treba daať vzdy podložky - kazdy den tam plachtu nikto menit nebude, lebo neni.

ivett5
autor
25. mar 2016

@sardinka335 Ano nikto tam nebol, asi boli vsetci srat 🙂 CHUDA ta mamicka, behala tam ako splasena kobylka, asi si to mlieko mala z tej kuchynky zobrat sama... ach jaj

ivett5
autor
25. mar 2016

@sam2 Nie nedosli mi argumenty, len uz neni co riesit... sme doma, jupiiiiiiiii, stastne... 😀 🙂 😉

sardinka335
25. mar 2016

@ivett5 ja som si tam Nutrilon priniesla svoj, aj mini rychlovarnu konvicu aj malu dojčensku vodu a flašku a bolo ,,po ptákách,, mlieko som si zarobila kedy som chcela alebo natiahla do striekačky.....samozrejme skryté v nočnom stoliku tak aby nevideli - načo provokovať?
Rozmýšlam dopredu kočeny...nebudem sa tam naťahovať s personálom. Ale chapem ze prvorodičku to nenapadne...

sam2
25. mar 2016

@ivett5 no nechce sa mi verit ze HODINU tam nebol ZIADEN personal. Ale ze ziaden, ani v izbe sestier ani nikto na novorodeneckom (tym padom tam boli deto teda same)... Ani jedna zdravotna sestra... No ale dobre

ivett5
autor
26. mar 2016

@sam2 Ty nie si nahodou zdravotna sestra? 😀 Ked si ich tak zastavas? 🙂 Uz mi je to podozrive... 😉
No asi sa venovali vsetky svojej oblubenej cinnosti... 😀

norika30
26. mar 2016

@ivett5 Ahoj necitala som vsetky prispevky ale ja som mala len pozitivne skusenosti s Ruzinovom... rodila som tam 2x a vsetko prebehlo na 1, mily personal a lekari na urovni naozaj. Jedina co ma "nas..la" bola ta co sedi dole pri okienku ze ma nechcela po regustracii pustit hore lebo ze tam nepatrim potom ze som europoistenec jej vadilo...atd a to som mala uz kazdych par minut kontrakcie. Ale zobrala som si doklady a sla som hore a hotovo. Do 20min som mala odrodene ledva to moj lekar stihol..
Nie som ani z BA a nie som ziadna sestricka takze "nezastavam" 🙂 a pritom kedze robim dlhe roky v ATU mala som moznost ist aj zdarma hoci kde do Rakuska rodit a nesla som. Akoze nemocnica v otrasnom komunistickom stave,to radsej nerozoberajme kam sa kotulaju prachy co by mali ist na zdravotnictvo. Vedela som ze neidem do 5*hotela jedlo je take ake je ale bude o nas s drobcom postarane. Ja si urcite vyberiem este raz Ruzinov kebyze musim. Laktacne aj sestricky boli.mile ochotne a fakt sa tocili okolo nas. Az na jednu, ktora tam bola len raz.
Dokonca som mala gyn.prob.a bolo to.na zakrok v 2003 a ani tam nemam co vytknut. Ale chapem, ked ma clovek zlu skusenost tak je to uz raz tak. Podla mna vsade najdes maminky co budu ospevovat a aj nekonecne nadavat. Pekny den vam. 🙂

mirka_st
Autor odpoveď zmazal
sam2
26. mar 2016

@ivett5 nie mozem ta ubezpecit ze zdravotna sestra nie som. Nikoho si nezasatavam, len sa snazim pochopit tvoj hystericky vystup. Zatial som padny argument nedostala. Lebo vsetko sa dalo vykomunikovat uplne normalne. Nie si veci vydupat

senka111
26. mar 2016

Rodila som dvakrát a len pozitívna skúsenosť. CI lekár a aj sestričky a bola som na nadstandarte a bolo dobré.Treba nabudúce ísť na súkromnú kliniku resp.zažiť normálne oddelenie a budete inak rozprávať. Spravím Vám exkurziu na našom odd.Ako si pacienti nosia plienky podlozky lieky a aj madrace na posteľ.A sú ticho lebo neni iná možnosť.

ivett5
autor
26. mar 2016

@sam2 Ja nemam hystericky vystup, len ocakavam pomoc a slusne spravanie, kedze som bola prvorodicka. To ocakavala aj spolubyvajuca aj ta kocka z vedlajsej izby, to sme boli vsetky hystericky?
Sa zobud! ty si asi tak skromna, ze aj keby si rodila na madraci a strcili ta do psacej budy bola by si spokojna... 😀 😀 😀 Su ludia, ktori maju iste naroky a poziadavky a neuspokoja sa s jednanim ako v stredoveku, takze asi tolko k tvojim prispevkom...

ivett5
autor
26. mar 2016

@senka111 Preboha to o aku nemocnicu sa jedna?

senka111
26. mar 2016

Rodila som dvakrát a len pozitívna skúsenosť. CI lekár a aj sestričky a bola som na nadstandarte a bolo dobré.Treba nabudúce ísť na súkromnú kliniku resp.zažiť normálne oddelenie a budete inak rozprávať. Spravím Vám exkurziu na našom odd.Ako si pacienti nosia plienky podlozky lieky a aj madrace na posteľ.A sú ticho lebo neni iná možnosť.
@ivett5 normálna statna a odch.To sú dlhodobo chorý. A máme aj nadštandard izbu .To len na odlahcenie. Situácia v zdravotníctve je zlá a aj nám personálu nie je príjemne keď píšem pomaly za stranu co si majú priniesť a nestretla som sa ešte s jedným odmietavym postojom.V pôrodnici život začína a na našom končí .prajem krásny deň.

ivett5
autor
26. mar 2016

@senka111 To je fakt, situacia v zdravotnictve je hrozna... ale ked clovek zazije este aj zle jednanie zo strany personalu, tak ma fakt "zazitok na cely zivot". Ono potom sa ani necudujem mamickam, co si povedia, toto som zazila len raz a naposledy... je to smutne, ale su aj horsie veci... treba sa otriast a ist dalej.

mirka_st
Autor odpoveď zmazal
ivett5
autor
26. mar 2016

@mirka_st Husta viem byt tu? Hm, tak to si ma mala zazit tam... 😀 aj za tu kocku od vedla som si otvorila usta... ty vies prd ako to tam bolo a co sme tam zazili (nielen ja) takze tolko k tvojmu prispevku. 🙂

sam2
26. mar 2016

@ivett5 nie ja rozhodne nie som skromna a poprosim ta aby si ma neurazala. Ak si sa takto spravala aj v nemocnici tak uz tomu rozumiem potom 😉😁 opakujem: ku mne nikto arogantny nebol. Vsetci boli uplne normalny. Ked som nemala mlieko zaklopala som a povedala co je vo veci.... A bolo vybavene. Neverim ze hodinu nebol na celom oddeleni ziaden personal... Nemam vysoku mienku o nasom zdravotnictve, ale ty ocakavas full servis ako v hotely.... Takze chod rodit ku kochovy... Vies myslim si ale jedno: kto sa chce bit palicu si najde. Takze si podla mna typ cloveka, ktoremu nevyhovie ani Panboh

mirka_st
Autor odpoveď zmazal
ivett5
autor
26. mar 2016

@mirka_st si ma odhalila... 😀

jajka257
26. mar 2016

@sardinka335 v tomto nemas pravdu....zazila som rovnake. ...mlieko som nemala, mala mi revala hodinu, az bola bordova a setricky nikde. Nakoniec po hodine revu a hldania vyliezla zo sesterskej izby a navrieskala na mna, ze nech nakojim. ...a nestalo sa to raz ani dva. A najlepsie bolo, ked som nechtiacky to mlieko zo striekacky vyliala na malu....mala mokra, sestra mu povedala,ze za chvilu mi donesie , kebyze jej nedam suche z domu, bola by viac ako hodinu v mokrom a druhu varku mlieka som nedostala, vraj len kazde tri hodiny. Tak mala vrieskala hladom, co nezvladla moja spolubyvajuca a nakojila ju ona.

sardinka335
26. mar 2016

Baby ja som rodila aj v Kochu, ale aj tam bolo treba povedať ....aj tam som zažila ,,kyslý xicht,, proste to je tak - kde su ludia tak tam sa vzdy najde aj taký a aj taký človek, milí ludia aj nepríjemní...čo narobime.
V Ružinove nečakajme zazraky - velka nemocnica, situácia je aka je...ale zase nemozem povedať ze by boli len protivné tie sestry. Na moj vkus tam z toho kojenia robia velke halo - ja som povedala, ze chcem dať flašku a ta sestra ze to musim podpisať ze s tym suhlasim.... 😠no des bes...malá mi tam len chudla a oni v den ked sme mali ist domov ze idu ju prevažiť a ak nepribrala tak tam ostaneme pre istotu že či nechudne koli nejakej chorobe - no skoro ma porazilo! Ale našťastei pribrala 30gr tak nas pustili....

ivett5
autor
26. mar 2016

@jajka257 Konecne niekto to mal podobny "zazitok" ako my...

sardinka335
26. mar 2016

@jajka257 a šak tu v kazdej teme chcu ,,baby friendly,, a ziadne zasahy do porodu a starostlivosti o dieťa no a máš ho tu!!
V porodnici sa koji - maš, nemáš to je jedno. Proste prvorodičky nevedia čo je pochopitelne....ja som tam mala svoj Nutrilon a všetkých v paži....a ked sa menili služby tak som len prikyvovala na tvrdenie ze ,,mamička koji,,

jajka257
26. mar 2016

@ivett5 nie si sama, aj som si tam zazila svoje....
@mirka_st nikto nie je rozmaznany, ja jej verim, mala som to rovnake...a ked mas horucku, ty a tvoje dieta ste skoro neprezili porod, ver, ze posledne na co mas chut je hadat sa tam a otvarat hubu na ludi. Ja som si svoje uzila, aj vrieskajucu sestru na chdbe, aby sa isli pozriet na tu krkavciu mater, co nechce svoje decko. Mala som horucku 40 , bola som 15 hodin po akutnej sekcii a mala som za sebou anafylakticky sok, lebo sestricka mi pichla dvojnasobnu davku antibiotik, na ktore mam alergiu. Ta sestricka sa ma opytala, ci si uz chcem nechat malu, poprosila som ju, ze este neviem stat, schmatla malu, vyletela na chodbu a vrieskala, ze krkavcia mater, decko nechce, na co si ju robila. Ozaj krasne spravanie hodne profesionala.

ivett5
autor
26. mar 2016

No tam v Ruzinove je velke halo ohladom kojenia, kto nema mlieko, nech si trhne... ja som mala len tak trocha, takze som si pytala flasky vo velkom, na otazku, ci mam opravnenie, som iba povedala, ze ano mam... (ziadne som nemala). 😀 nech idu do kelu s tym kojenim, ked zena nema mlieko, co si ho vycaruje? fakt tam mlieko davali len raz za tri hodiny, no proste "ochota". Odporucam kazdej, kto ide do Ruzinova "naj nemocnice v BA" 😀 nech si nabali flasku, mlieko, dojcensku vodu a kanvicu!!! inak si moze labu lizat...

jajka257
26. mar 2016

@sardinka335 to ma potom spolubyvajuca naucila a kaslala som na sestricky, ale mrkni prispevok vyssie. Ja som mala ine problemy. A potom mala dostala tiez horucky 40, a bolo to hop alebo trop.