Ako načerpať energiu po fyzicky náročnej práci?
Poslednú dobu som strašne vyčerpaná, mám 40 rokov fizycky ťažkú prácu, po práci domácnosť deti stále niečo treba. Koľkokrát už nevládzem ani s deťmi sa hrať alebo ísť von na ihrisko.
Ako načerpať nové sily?
manžel nič?
Už som vypustila čo sa len dalo ani nepotrpim aby bola domácnosť tip top. Kamarátky hovoria že toto je normálne keď žena nastúpi po RD do práce a pokiaľ deti nebudú dospelé tak nebudem mať silu ani čas na nič.
Už som vypustila čo sa len dalo ani nepotrpim aby bola domácnosť tip top. Kamarátky hovoria že toto je normálne keď žena nastúpi po RD do práce a pokiaľ deti nebudú dospelé tak nebudem mať silu ani čas na nič.
@anonym_autor treba naucit aj deti,aby poupratovali,odbremenia ta.Naucit ich ucit sa a pripravovat do skoly,aj to ti potom odpadne.Uc deti samostatnosti,a nebudes taka unavena,okrem teda po praci.To si aspon na hodku chod pospat,odpocin si.
@anonym_autor ako dlho si po rd ??
@anonym_autor ako dlho si po rd ??
@anonym_31ef62 Mám prváka a škôlkara, po RD skoro 2 roky. Deti učím samostatnosti vedia upratať po sebe hračky, zahodiť smeti a pod no ešte sú malí nie stále sa im chce. Po práci si pospať nemôžem keď som s deťmi, až večer keď zaspia.
@anonym_31ef62 Mám prváka a škôlkara, po RD skoro 2 roky. Deti učím samostatnosti vedia upratať po sebe hračky, zahodiť smeti a pod no ešte sú malí nie stále sa im chce. Po práci si pospať nemôžem keď som s deťmi, až večer keď zaspia.
@anonym_autor hm,tak osprchovat a spat tiez,ked si s nimi ked uz spia,ci zle som to pochopila??
@anonym_autor a muza nemas??
@anonym_autor a muza nemas??
@anonym_31ef62 Mám len robí na zmeny málokedy je doma.
@anonym_31ef62 Mám len robí na zmeny málokedy je doma.
@anonym_autor tak rob na opacne smeny,oddychnes si aj ty.Ked sa budete striedat,ty si aj odpocinies,lebo naozaj deti uvidis rano,do skoly,skolky a ty po obede do prace,tvoj muz moze ist z rannej pre nich a uz bude s nimi.Ved ked muz takto pracuje pre zenu to je tiez ideal.
@anonym_autor tak rob na opacne smeny,oddychnes si aj ty.Ked sa budete striedat,ty si aj odpocinies,lebo naozaj deti uvidis rano,do skoly,skolky a ty po obede do prace,tvoj muz moze ist z rannej pre nich a uz bude s nimi.Ved ked muz takto pracuje pre zenu to je tiez ideal.
@anonym_31ef62 V mojej práci sa robia len ranné a práca ma celkom baví aj je dobre platená, nerada by som odtiaľ odišla.
Ja pracujem krátky dlhý týždeň 14-15hod na nohách ale veru už s dcérou na ihrisko nechodím,neviem ako staré mate deti ale musia to chápať a pomáhať aj doma.My to tiež nemáme ľahké,prvý deň po robote som zničená ale vždy si poviem,že nemám sa kde naháňať ked nebude tip top upratané alebo navarene tri chody a podobne.Nikto nie je dokonalý.
@anonym_31ef62 V mojej práci sa robia len ranné a práca ma celkom baví aj je dobre platená, nerada by som odtiaľ odišla.
@anonym_autor keď nechceš zmeniť prácu, tak len čakať na dôchodok😉ak spiš dobre v noci a dostatočny počet hodín nemala by si byť tak veľmi unavená.
Ja pracujem krátky dlhý týždeň 14-15hod na nohách ale veru už s dcérou na ihrisko nechodím,neviem ako staré mate deti ale musia to chápať a pomáhať aj doma.My to tiež nemáme ľahké,prvý deň po robote som zničená ale vždy si poviem,že nemám sa kde naháňať ked nebude tip top upratané alebo navarene tri chody a podobne.Nikto nie je dokonalý.
@anonym_034d79 Mám prváka a škôlkara, ešte pár rokov potrvá pokiaľ budú samostatne.
@anonym_autor keď nechceš zmeniť prácu, tak len čakať na dôchodok😉ak spiš dobre v noci a dostatočny počet hodín nemala by si byť tak veľmi unavená.
@anonym_72fbd0 Spím 6-7 hodín v noci
@anonym_72fbd0 Spím 6-7 hodín v noci
@anonym_autor mne vždy pomôže horúci kúpeľ s epsomskou soľou a levanduľovým olejom.
@anonym_autor Na preventívke si bola? Mne veľa krát železo chýba alebo kyselina listová aj ztoho môžeš byť unavená.Aj ja mám náročnú prácu 3smeny a dve školopovinné deti a veľa krát po práci mám čo robiť aby som navarila a umyla riady a pri úlohách som hotová...
Skus doplnit vitaminy a oddychuj. Nemas niekoho v okoli,kto by aspon raz tyzdenne poobede postrazil deti? Chyba ti oddych a nic nerobenie. Venovat sa len sebe a nemysliet na povinnosti.
@anonym_autor Na preventívke si bola? Mne veľa krát železo chýba alebo kyselina listová aj ztoho môžeš byť unavená.Aj ja mám náročnú prácu 3smeny a dve školopovinné deti a veľa krát po práci mám čo robiť aby som navarila a umyla riady a pri úlohách som hotová...
@alison11 Nebola už dlhé roky som nebola u doktora, nebývam chorá.
Skus doplnit vitaminy a oddychuj. Nemas niekoho v okoli,kto by aspon raz tyzdenne poobede postrazil deti? Chyba ti oddych a nic nerobenie. Venovat sa len sebe a nemysliet na povinnosti.
@marca12 To mi veru chyba.
Mám prváčku a šiestaka , pomyslenie na nejakú prechádzku alebo ihrisko po práci nemám.
Veď prídeme z roboty o 16ej , jedenie, učenie, krúžky zase jedenie a je večer, sprcha a do postele
Kdeže by sa mi nejaká prechádzka, či ihrisko vmestilo
Nehrozí
Som rada, že stíhame vyššie napísané v mojom príspevku. Nereálne niečo naviac
@alison11 Nebola už dlhé roky som nebola u doktora, nebývam chorá.
@anonym_autor tak prevenciou začni to nemá nič spoločné s tým, či bývaš chorá.Moze ti chýbať zelezo

@anonym_autor treba zmenu, zmen zamestnanie, polav vo vychove a domacnosti, nemusi byt vsetko dokonale, uprav stravu, zmen myslenie, podel pracu s manzelom ci partnerom...viac relaxuj, chod skorej spat...vikendy len relaxuj...je toho kopec na nacerpanie energie. Toto ti zabezpeci uplna zmena zivotneho stylu 💪