icon

Ako nájsť nový zmysel života bez detí?

Dnes o 08:09

Baby ktore mate uz vacsie deti, resp.dobrovolne deti nemate, aky zmysel ste si nasli?Ja rozmyslam co budem robit ked uz moje odidu z domu a ja ostanem s muzom sama.Doteraz vzdy len mami mami mami to hento bolo radosti dzavotu vzdy nieco, vzdy som sa tesila.A ako vyrastli a "nepotrebuju" ma rozmyslam cim dalej tym viac.

Strana
z2
anonym_382274
Dnes o 08:16

Ja sa realizujem v praci, lebo ta ma bavi a verim, ze bavit bude a okrem toho, mam vela konickov, takze ja sa nemam kedy nudit, ani premyslat nad zmyslom, lebo mam proste vzdy co robit.

anonym_713655
Dnes o 08:16

@anonym_autor ja mám syna už dospelého a samostatného, nemám s tým problém, teším sa, že je schopný samostatne žiť svoj život. Bývame v jednom meste, no nevidíme sa často, lebo väčšinou je rozcestovaný kvôli práci. Samozrejme v kontakte sme, vzťah máme myslím veľmi dobrý. Ja mám veľa práce v týždni, chodím cvičiť, muž je doma iba cez víkendy, tak to využívame, že spolu cestujeme, ideme do divadla, na koncert , na bike, pracujeme v záhradke ......

anonym_ab28cf
Dnes o 08:17

No mám svoj život - svoju prácu, ktorú milujem, svoje hobby, svojho muža, svoj dom, ktorý zveľaďujem. Rada cestujem, cvičím, čítam, pozerám seriály, chodím do divadla, do kina, na koncerty, do múzeí, ja sa nenudím nikdy.

oceanahory
Dnes o 08:21

@anonym_autor Teda toto je ale dost smutne...ono deti su sucastou zmyslu nasho zivota, ale nemali by byt jedinym strojcom stastia. 🤷
Ved tento svet/zivot ponuka tolko moznosti, ze ja ani neviem co skor 😅. Dieta mam sice este iba male, ale netoci sa cely moj zivot okolo neho. Kamarati, manzel, dovolenky, hudba, koncerty, festaky, ine kulturne podujatia, vylety, sport, praca, ostatne konicky...

nika1971
Dnes o 08:25

moji synovia su dospely, ale este byvaju s nami....ale napriek tomu chodievame s manzelom na koncerty, festivaly, stretavame sa s partiou, mame chalupu, kde si kazdy najde svoju pracu...ja varim, sadim kvety, zbieram bylinky, zavaram, robim sirupy a dzemy, chodievam na huby...moj manzel pracuje okolo domu, stale nieco stavia, opravuje...ked sme so synmi je fajn, ale chodievame aj sami

anonym_4cadc4
Dnes o 08:27

Tak ja cestujem aj s detmi, potom klasika welnes tiez aj s detmi, sama mam cvicenie, jogu , tribal tanec a spanielcinu. Ja som akcna, slahlo by ma po praci len doma s detmi

anonym_cc7f80
Dnes o 08:27

@anonym_autor ak mas rodicov, po odchode deti by si mala este doopatrovat ich. Mozno ta budu potrebovat.

ivicatolic
Dnes o 08:29

@anonym_autor ja sa zameriam viac na muža.... 😊❤️👍

pribinak
Dnes o 08:39

Ak si taký rodičovský typ tak si zober napr do pestunstva nejaké dieťa. Ty budeš mat náplň a to dieťa bude šťastne

anonym_bf0e03
Dnes o 08:48

Konecne si budes s muzom uzivat ako ked ste boli mladi,ale ono syndrom prazdneho hniezda uz mas teraz.
Ja mam 5deti,najstarsi je 2hak na ss,takze este 2r,na vysku sa nechysta a pomaly ale isto aj ostatne deti,zostane nam doma dlho este dcera a najmensi syn,co ide uz do skolky,nakoniec zostane len maly,takze min.15r este budeme sa mat o koho starat.No ja uz budem mat 55r,a muz 65r.Muz si bude uzivat ,,,,dochodku,,,a ja este dalsich 10r pracovat,kym pojdem aj ja akoze do dochodku.
Potom si akoze budeme moct uzivat spolu.
Hlavne,aby bolo zdravie,zdravie,zdravie.To je najdolezitejsie.Peniaze sa vzdy daju zarobit,ked ma clovek zdrave ruky,nohy a hlavu,lebo dnesni ludia same depresie,uzkosti atd.

anonym_8c5f8f
Dnes o 08:48

Pred deťmi, s deťmi aj po nich - milujem svoju prácu, takže beriem to ako jedno z hobby, ďalej- beh, bike, fitko, divadlo, kino, wellness, kamošky, prechádzky, maľovanie. Toto stíham ešte kým mám deti, ktoré ma potrebujú. Potom možno pridám aj hačkovanie alebo štrikovanie a kedysi som šila, na to však čas už moc neostáva, možno potom áno.

anonym_43b615
Dnes o 08:50

U nás sa to stalo s manželom, má len 50 rokov a posledny rok už nechce ísť nikam, proste ani s deťmi ani so mnou, čiže chodím sama s teenagermi, ktorí chodia aj s kamošmi, čiže idem aj sama niekam....a môj muž je ešte zduty že idem, momentálne na dovolenku na wellness (povedala som mu, že sa tam veľmi teším ), veľmi sa zmenil, doslova je senilny, nezáujem o nič, .... premýšľam čo s tým/s ním

marca12
Dnes o 09:03

My deti nemame a teda nemam sa kedy ani nudit. Dnesna doba ponuka tolko moznosti. Cvicim,citam,chodim na prechadzky,zveladujem zahradu,ideme do muzea,na koncerty, do divadla,kina, bicyklujeme,korculujeme v zime aj v lete. Rada si pozriem dobry film, serial. Ale mam aj obdobia,kedy si uzivam nic nerobenie a lenosim doma len tak v tichu. V lete chodim na kupalisko. Pomaham v rodine s detmi. Vezmem ich na vylet alebo sa im venujem,hrame sa a tak. Obcas ma chytia rucne prace a sijem,hackujem,vysivam. Zmysel zivota sa da najst v samotnom ziti. Nemusis sa upinat len na jednu vec. Ja by som potrebovala,aby mal den aspon 72 hodin a vsetko stihala,co chcem robit.

ivik4
Dnes o 09:19

Zamerat sa na seba / Vas ako par. My radi vela cestujeme, obaja cvicime, navstevujeme nove a nove restauracie,wellnes.Ja by som chcela ale mat viacero zvierat a zamerat sa aj na ne. Milujem zvieratka 💜

autor
Dnes o 09:37

@anonym_autor aj ja mam dobru pracu, vzdy robota okolo domu, deti mam este doma ale ako rastu tak sa zvyknem zamysliet nad tym 🙃

autor
Dnes o 09:39
@anonym_713655

@anonym_autor ja mám syna už dospelého a samostatného, nemám s tým problém, teším sa, že je schopný samostatne žiť svoj život. Bývame v jednom meste, no nevidíme sa často, lebo väčšinou je rozcestovaný kvôli práci. Samozrejme v kontakte sme, vzťah máme myslím veľmi dobrý. Ja mám veľa práce v týždni, chodím cvičiť, muž je doma iba cez víkendy, tak to využívame, že spolu cestujeme, ideme do divadla, na koncert , na bike, pracujeme v záhradke ......

@anonym_713655 takze v tyzdni si sama uplne, az cez vikend planujete vylety?

autor
Dnes o 09:41
@anonym_ab28cf

No mám svoj život - svoju prácu, ktorú milujem, svoje hobby, svojho muža, svoj dom, ktorý zveľaďujem. Rada cestujem, cvičím, čítam, pozerám seriály, chodím do divadla, do kina, na koncerty, do múzeí, ja sa nenudím nikdy.

@anonym_ab28cf a do divadla kina a tak chodievas s kamoskami alebo s muzom?Moj muz je taky doma sed, doma robi vsetko hlavne od jari do jesene neobsedi ale len doma okolo domu.Na dovcu ideme raz na tyzden este s detmi lyzovat a inak nic, mozno raz do roka kino.Kamosky veru nemam.

anonym_4e7ba7
Dnes o 09:42

@anonym_autor myslím si, že toto je dosť častý a zároveň nešťastný scenár myslenia v spoločnosti a rodinách. Je v poriadku svoje deti milovať, sprevádzať a pustiť do sveta. Nie, tehotenstvom a pôrodom sa nekončí matkin život, jej bytie a manžel na vedľajšej koľaji. Deti, deti, deti. Treba sa realizovat a pekne s mužom žiť, pestovať harmonické a rešpektujúce vzťahy. Potom syndróm prázdneho hniezda nehrozí.
Ak áno, potom je veľmi smutný pohľad na seniora, ako čaká za záclonou celé dni kým prídu deti. Ešte lepšie ak vydiera a nárokuje si návštevy. Tak ako to tu vidìme v diskusiách.

autor
Dnes o 09:43
@oceanahory

@anonym_autor Teda toto je ale dost smutne...ono deti su sucastou zmyslu nasho zivota, ale nemali by byt jedinym strojcom stastia. 🤷
Ved tento svet/zivot ponuka tolko moznosti, ze ja ani neviem co skor 😅. Dieta mam sice este iba male, ale netoci sa cely moj zivot okolo neho. Kamarati, manzel, dovolenky, hudba, koncerty, festaky, ine kulturne podujatia, vylety, sport, praca, ostatne konicky...

@oceanahory ja som vzdy vsade chodila s nimi, muz je skor taky pracovity vsetko okolo domu ale spolu nikam.

autor
Dnes o 09:45
@nika1971

moji synovia su dospely, ale este byvaju s nami....ale napriek tomu chodievame s manzelom na koncerty, festivaly, stretavame sa s partiou, mame chalupu, kde si kazdy najde svoju pracu...ja varim, sadim kvety, zbieram bylinky, zavaram, robim sirupy a dzemy, chodievam na huby...moj manzel pracuje okolo domu, stale nieco stavia, opravuje...ked sme so synmi je fajn, ale chodievame aj sami

@nika1971 my mame tiez hobby len to prazdno v dome ked odidu.Cely cas som venovala im, chodili sme vsade spolu sama som nebola nikde.A teraz to dolieha.

autor
Dnes o 09:46
@anonym_4cadc4

Tak ja cestujem aj s detmi, potom klasika welnes tiez aj s detmi, sama mam cvicenie, jogu , tribal tanec a spanielcinu. Ja som akcna, slahlo by ma po praci len doma s detmi

@anonym_4cadc4 to je super, musim nieco vymysliet, len ja mam potom vycitky ze idem niekam sama

autor
Dnes o 09:47
@anonym_cc7f80

@anonym_autor ak mas rodicov, po odchode deti by si mala este doopatrovat ich. Mozno ta budu potrebovat.

@anonym_cc7f80 mam uz len mamu, 300km odo mna.Uvidime ako dopadneme.

autor
Dnes o 09:47
@ivicatolic

@anonym_autor ja sa zameriam viac na muža.... 😊❤️👍

@ivicatolic aj moj by sa potesil veru 🥰😅

anonym_4cadc4
Dnes o 09:50

ako vycitky z coho? ved ani moj muz nechce vzdy ist so mnou, bud idem sama a on si robi program doma pri telke alebo kamoska, s detmi...nemam vycitky ze nie som s nimi doma, ved by som sa unudila 🙂 Ja som akcny typ a tie tance a cvicenie tam su cisto zeny takze v pohode sa zatancuje pokeca...na spanielcine zas sa naucim nieco nove, prevetram hlavu od domacich povinnosti to je tiez raz tyzdenne.

autor
Dnes o 09:50
@anonym_43b615

U nás sa to stalo s manželom, má len 50 rokov a posledny rok už nechce ísť nikam, proste ani s deťmi ani so mnou, čiže chodím sama s teenagermi, ktorí chodia aj s kamošmi, čiže idem aj sama niekam....a môj muž je ešte zduty že idem, momentálne na dovolenku na wellness (povedala som mu, že sa tam veľmi teším ), veľmi sa zmenil, doslova je senilny, nezáujem o nič, .... premýšľam čo s tým/s ním

@anonym_43b615 moze to byt vekom ta zmena?Alebo ze deti vyrastli?

autor
Dnes o 09:51
@marca12

My deti nemame a teda nemam sa kedy ani nudit. Dnesna doba ponuka tolko moznosti. Cvicim,citam,chodim na prechadzky,zveladujem zahradu,ideme do muzea,na koncerty, do divadla,kina, bicyklujeme,korculujeme v zime aj v lete. Rada si pozriem dobry film, serial. Ale mam aj obdobia,kedy si uzivam nic nerobenie a lenosim doma len tak v tichu. V lete chodim na kupalisko. Pomaham v rodine s detmi. Vezmem ich na vylet alebo sa im venujem,hrame sa a tak. Obcas ma chytia rucne prace a sijem,hackujem,vysivam. Zmysel zivota sa da najst v samotnom ziti. Nemusis sa upinat len na jednu vec. Ja by som potrebovala,aby mal den aspon 72 hodin a vsetko stihala,co chcem robit.

@marca12 to je pekne napisane 🥰

zmrzlinka2021
Dnes o 10:12

@anonym_autor
Zmysel zivota nemaju byt ludia - ti prichdzaju ale mozu aj odist a okrem toho ich "skrti", ak su zmyslom zivota pre inu osobu.

Skus obnovit vztah s manzelom, vradte sa k sebe. Sice fyzicky pri sebe ste, ale dusevne. Opätovná zamilovanost, randenie, tie krasne drobnosti, ktore toho druheho tesia.

anonym_43b615
Dnes o 10:28
@anonym_autor

@anonym_43b615 moze to byt vekom ta zmena?Alebo ze deti vyrastli?

@anonym_autor aj vekom, ale je mladý 50 rokov, ja mám 47 a nepoviem si že som stará...on už áno, deti vyrástli, ale nebaví ho nič len tv a spánok, len prežíva

anonym_43b615
Dnes o 10:30
@zmrzlinka2021

@anonym_autor
Zmysel zivota nemaju byt ludia - ti prichdzaju ale mozu aj odist a okrem toho ich "skrti", ak su zmyslom zivota pre inu osobu.

Skus obnovit vztah s manzelom, vradte sa k sebe. Sice fyzicky pri sebe ste, ale dusevne. Opätovná zamilovanost, randenie, tie krasne drobnosti, ktore toho druheho tesia.

@zmrzlinka2021 a ak ten druhý nechce? Nechce sa rozviesť, ale nechce nič robiť spoločne a vlastne ani sám a najlepšie že si to sám ani nechce pripustiť, že taký zostal...neverila by som, že sa to môže stať, z aktívneho mladého 30 -nika je 50 - ročný už dedo

mimikarol
Dnes o 11:23

Moja má len 10 rokov takže máme čas nad tým rozmýšlať. Ale mám psa, ten je také moje druhé dieťatko, a pokiaľ budem môcť budem mať psa vždy. S ním nie som sama a nenudím sa

Strana
z2