icon

Ako povedať rodičom o dlhu vo výške 790 EUR?

dobla
1. dec 2025

Poradte mi niekto ako sa zverit rodicom ze som kamaratovi dlzny 790 eura a do konca tyzdna mu musim splatit a som nezamestnany a do roboty idem az po novom roku

Strana
z3
haley7897
1. dec 2025

@dobla asi len otvorene a čím skôr.

tinka3435
1. dec 2025

Koľko máš rokov ?bolo to nutné si toľko požičať?

dobla
autor
1. dec 2025
@haley7897

@dobla asi len otvorene a čím skôr.

@haley7897 ale ako zacat

dobla
autor
1. dec 2025
@tinka3435

Koľko máš rokov ?bolo to nutné si toľko požičať?

tinka3435
1. dec 2025
@dobla

Ak to bolo na niečo vážne tak to zrejme pochopia vravím zrejme keďže neviem aký sú rodičia

viestta
1. dec 2025

Otec, mam problem.

haley7897
1. dec 2025
@dobla

@haley7897 ale ako zacat

@dobla máte dobré vzťahy? Fakt len otvorene. Mám problém a neviem si s ním sam rady. Žiadne omáčky a tance okolo. Rodiča budú vedieť, ze sa okolo niečoho zbytočne tocis. Hlavne to neodkladaj, neprekvap ich tym vo štvrtok večer s tým, že nebude cas niečo riešiť.

maranco
1. dec 2025

@dobla obíď supermarkety a hľadaj brigádu na dohodu aby si to vedela splatiť ešte v decembri a tak požiadaj o pôžičku rodičov, ak si to môžu dovoliť ti požičať, alebo dohodni splátky s kamarátom

zuzanita1609
1. dec 2025

26 ročný skoro muž ide niečo vysvetľovať rodičom? Na čo ti bolo treba vyše 700e? A pravdu,keď nie tu,tak rodičom 😤.

a0
1. dec 2025

Nejak mi hlava neberie, prečo je 26 ročný človek nezamestnaný

anonym_b43247
1. dec 2025
@a0

Nejak mi hlava neberie, prečo je 26 ročný človek nezamestnaný

@a0 tak píše že ide robiť. A v dnešnej dobe je to pre absolventov a mladých dosť kruté, keď pomaly seniori majú problém

a0
1. dec 2025
@anonym_b43247

@a0 tak píše že ide robiť. A v dnešnej dobe je to pre absolventov a mladých dosť kruté, keď pomaly seniori majú problém

@anonym_b43247 nie je to pre mladých kruté ani náročné, keď chcú. Sama nemám 30 a sťažovať sa nemôžem. Nehovoriac o tom, že v tom veku už by človek mal mať našetrené pri najmenšom aspoň pár stovák, aj keby len brigádoval popri škole… ale v tomto prípade sa na 90% nebavíme o vysokoškolákovi.

anonym_08a304
2. dec 2025

brigáda. teraz pre Vianocami by si mohol niečo nájsť.

alianko9
2. dec 2025

Treba o tom otvorene povedať, ísť za nimi, sadnúť a povedať im o tom. Isto nájdete nejaké riešenie. Ak máte dobré vzťahy, tak ti tie peniaze požičajú a potom im ich budeš splácať

nyusika
2. dec 2025
@anonym_b43247

@anonym_b43247 nie je to ani kruté, už vôbec nie náročné.
Kto chce pracovať, bude pracovať

glorikarebeka
2. dec 2025

Šup, šup do tesca za pokladňu

sense
2. dec 2025

Nuž keď máš problém im o Tom povedať tak to bola pôžička na somarinu. Takže treba dospieť, byť chlapom a povedať rodičom pravdu. Nevraviac o Tom že si mal už mať ponechané všetky, supermarkety, iné obchody, bary, restiky,kaviarne, firmy , fabriky v okolí či nehľadajú brigádnikov

anonym_d78012
2. dec 2025

@dobla ako vidim "nalady" na SK, tak zacni tym, ze si gay a potom, ze sranda, len dlzis 750 eur a vydychnu si...

anonym_af6d9d
2. dec 2025
@anonym_d78012

@dobla ako vidim "nalady" na SK, tak zacni tym, ze si gay a potom, ze sranda, len dlzis 750 eur a vydychnu si...

@anonym_d78012 Dlh s radostou zaplatia zanho a este mu daju par stovak na prilepsenie😄

martinka13
2. dec 2025

No krásny darček. Ale k veci. Povedz to priamo. Zrejme chceš, aby Ti požičali. Najprv ale zváž ich možnosti. Rodičia zvyčajne spravia pre dieťa aj nemožné, aj keď si to nezaslúži. Rovno im aj spíš, ako im to budeš splácať. Ideálne aj s menším úrokom, aby videli, že si uvedomuješ vážnosť situácie.

anonym_19a0e1
2. dec 2025
@anonym_b43247

@anonym_b43247 čo je kruté? Kto chce robotu nájde hneď

anonym_19a0e1
2. dec 2025

@dobla na čo si minul tých 790€?

anonym_af6d9d
2. dec 2025
@martinka13

No krásny darček. Ale k veci. Povedz to priamo. Zrejme chceš, aby Ti požičali. Najprv ale zváž ich možnosti. Rodičia zvyčajne spravia pre dieťa aj nemožné, aj keď si to nezaslúži. Rovno im aj spíš, ako im to budeš splácať. Ideálne aj s menším úrokom, aby videli, že si uvedomuješ vážnosť situácie.

@martinka13 Ak su rodicia ako synacik, mozno ani oni peniaze nemaju.

martinka13
2. dec 2025
@anonym_af6d9d

@martinka13 Ak su rodicia ako synacik, mozno ani oni peniaze nemaju.

@anonym_af6d9d preto som napísala, aby zvážil ich možnosti.

letfenixa
2. dec 2025
@anonym_b43247

@anonym_b43247 26-ročný chlap nemôže mať problém nájsť si robotu.

marsmykkok
2. dec 2025

@dobla nájdi si brigádu, napríklad kontaktuj kuriérske firmy, pred Vianocami ťa všade zoberú ako výpomoc na triedenie balíkov na triediacu linku.

anonym_53abde
2. dec 2025

Povedz im to cim skor a sup na brigadu, aby si im to mohol cim skor vratit. Su sviatky, vela podnikov potrebuje pomoc.

sova7
2. dec 2025

Si dospely je to tvoj problém. Rodičia s tým nič nemajú. V tvojom veku už by to chcelo zodpovednosť. Rodičia majú tvoje problémy žehliť dokedy? Nehanbíš sa ? Pomôž si keď si vedel narobiť dlh tak nájdi spôsob ako s toho von inak budeš žiť ako malé decko odkázané na rodičov celý život. Nemáš 16 aby si také niečo riešil s rodičmi. Nič ich do toho nie je dohodni sa s kamošom na riešení. A byt v jeho koži môj kamoš s týmto prístupom k peniazom a životu už nie si. Narobiť dlhy je ľahké ak potom utekas za mamičkou a ockom ale takto žiť celý život je trápne

anonym_397f48
2. dec 2025

Asi to nebude prvýkrát, čo si sa zadlžil. V 26 rokoch nemáš žiadnu finančnú rezervu? Ty rodičom robiš vrásky určite zopár rokov.

anonym_ef1f93
2. dec 2025

Rodičom? Čo s tým majú rodičia? Si dospelý muž, nájdi si aspoň nejakú brigádu, že pôjdeš niekomu do rodinného domu posekať drevo, upratať garáž/dom, pomôcť pri sťahovaní atď. alebo do stánku na Vianočné trhy videla som viacero inzerátov kde hľadali brigádnikov... A ten dlh rieš s tým komu dlžíš, či ti nevie urobiť splátkový kalendár a nie s rodičmi.

Strana
z3