Ako povedať starkej, aby nekupovala z Temu?
Ahojte povedzte mi ako pekne povedať že nemá odtiaľ kupovať pre moje deti, jej vnúčatá
Má nesmiernu radosť z toho čo pokupila ....hračky maličkosti vankúšiky
Oblečenie už asi nekupuje lebo som jej dávno povedala že oblecko nech odtiaľ nekupuje že je to závadne tak teraz kupuje hračky 🤦 hodinky mobili vankúše a má z toho takú radosť keď mi hovorí čo objednala ja už neviem čo ...tie hračky chvíľu nechám nech ich vidí že ich majú ale potom odložím preč ....poraďte ako milo pekne jej povedať že už nie z themu veci hracky .....ono niektoré veci z themu sú už aj v obchodoch ale tam mám aspoň trošku istotu že to kontrolujú ......prosím o normálne odpovede a nie tie hnusné dik
@alex5896 len pre info takmer všade je všetko z Činy.A nie sú len nekvalitné veci z Temu.A svokre normálne pived,že nech si peniažky šetrí, že také nechceš. Že sa to deťom pokazí hneď a,že to nemáš už kam dávať.
A to je ako problém? Čo je zlé, že to kupuje z temu? Je tam väčší výber ako v obchodoch.
Nijako........čokoľvek potrebujem kúpiť pozriem najskôr v online shope a následne NATO pozerám či to nemajú aj na sheine,či to náhodou nieje nejaký čínsky šmejd.
Čuduj sa svete je.......všetko je z Číny.
@anonym_06fa4a moja sestra si kúpila v PO v obchode poltopánky, celá vytešená, že aké super a kvalitné za 69,00 €. Ja som si objednala z Tému vzhľadovo také isté, za 13,89 €. No a prekvapenie??? Topánky boli identické vo všetkom, líšili sa len veľkosťou moje číslo 36 a jej 38 🫣😂.
@alex5896 V obchodoch sú presne tie isté veci, či si mysliš že to vyrabajú lesné víli s traslikmi z prírodných materialov? Ja mam rada temu a nemam zapratany dom, rada tvorim a veci na tvorenie tam kupim za par korun. Napr teraz som kupovala svietnik kostol a vo favi maju identicky o 15 viac....
@alex5896 v obchode to niekto kontroluje to myslis vazne?? Pisem ti ako byvala veduca predajne a hadaj co?? To co kupis v obchode identicke ako u cinana za niekolko nasobnu cenu neznamena ze je to kvalitnejsie iba z epredajna si na kazdy jeden kus da 200-400% marzu aby aj v case vypredajov zarobili a neprerobili...
Dalsi priklad roky som pracovala na vyletnej lodi fotoalbumy ktore v meste stali 1 dolar sme my predavali za 20 jenen kus a vies co?? Dala sa tam nalepka ze iba n atuto jedinu plavbu plati 50% vypredaj a udajne povodna cena bola 40 usd!!!! Takto sa robi kazdy jeden tyzden ked nastupuju novi pasaziery ano presne 52x za rok roky rokuce a ten album za 1usd bol absolutne identicky s tym za co nam platili na lodi 20 a boli mega radi ako super usetrili 🤣🤣🤣🤣
Handry pre exkluzivne obchody sa myslis siju a farbia kde?? Pozri stitok na 99.9% ti hovorim ze je to niekde medzi indiou, cinou a bankladezom 👍
@alex5896 ja mam Temu veľmi rada. Nakupujem prkitinky typu baterky (tá je skvelá, svieti riadne), kancelárske potreby, aj oblečenia z Temu mám dosť, keď sa mi páči na reálnych ľuďoch. Nikdy som nemala problém to nosiť. Som spokojná s týmto obchodom. Jediné čo by som si nekúpila je kozmetika či niečo na zuby, to sú asi také jediné veci. Neviem prečo sa toho tak všetci boja, jq poznám milión ľudí čo odtiaľ nakupujú a zaujímavé že nikomu sa nič nestalo 🙂 netreba byť precitliveny. Tí "otroci" vždy budú otrokmi lebo aj bežné veci ktoré kupujeme tu v obchodoch sú aj nimi vyrábané
@alex5896 skus jej povedat ze hraciek uz maju dost,a navrhni jej nech kupi knihu, pastelky, fixky....
@ludinka Moja svokra bola expertka, deťom len lacné umelé trčiká a pyžamá, čo fakt škriabali, ale raz ma poprosila, či jej nekúpim knihu Môj macík, keďže ona do mesta nechodila.
Ja som to kúpila, samozrejme v sprievode syna, lebo som ho nemala kam dať a už sa tešil, že mu to babka asi ide dať. A svokruška mu zapotí, že tú knihu chcela pre seba. No tak nič... Museli sme ísť ešte raz do obchodu, kupiť knihu pre syna.
Normalne nechcem to pre deti, je to nekvalitne smejdy a hotovo..moja svokra je tiez natom zavisla ale nastastie nam nic neobjednava.
@ariannazara
"Nechcem to lebo je to nekvalitné" a čo kupujete na sinsay ? Čo kupuje v dráčiku a inde je kde vyrobené? Asi na slovenku poctivo všetko však
aj na temu a aliexprese a ostatnych maju aj kvalitne veci, cize pre jednoduchost jej povedz, ze nech si tam zapne filter na cenu nad 100e
@alex5896 Joj, poniektoré, však sa nerobte, že z Temu či Sheinu nikdy nič neobjednávate, fajnovky🙂!
@sisamisaaa V draciku? Ozaj?
@dadis co je zle na draciku? Ved sú tam super hračky
ja len ze, veci z Temu, Aliexpress, Shein a pod bezne najdete aj v zauzivanych obchodoch. Kupila som napr. v Hornbachu take svietidlo- medvedika pre dceru za 49,90 a potom mi na to vyskocila reklama z Temu za 8,50😅 skuste si len tak obcas podla fotky vyhladat, ak chcete kupit nieco nepotravinove, kto vsetko to ma a za aku cenu. Avsak absolutne nepodporujem zbytocne nakupovanie hovadin a ani to nerobim. Kupim len to, co naozaj potrebujeme- napr. teraz naposledy som z temu kupila tesnenie na okno, ktore prefukovalo za 2,50/ 3m, super drzi. Z firmy, ktora bola okna skontrolovat mi taketo tesnenie nacenili na 5€/1 m
@anonym_b80ae9 ono tieto lacne cinske e-shopy casto kopiruju, nedbaju na prava dusevneho vlastnictva. Takze tie "rovnake" vyrobky, iba za vyssiu cenu nemusia byt nevyhnutne prekupene z tychto cinskych webov.
Tak to otoc = neutoc na temu (za mna na to ani dôvod nie je = ano iste ísť.vrci nakupujeme tam ale ja určite nie kvôli kontrolam) ale zastav kupovanie veci úplne. Mate toho vela, nic netreba a vybavene. Nech usetri. Napr oblečenie a hračky pre male deti by som ani nekupovala. Minimálne to treba vidiet/chytiť alebo vediet vrátiť.
Inak tiež mam toto s otcom, našťastie v malom a mne najviac vadí ze mi nosí haraburdy ako šálky pod. veci personalizovane, kadečo do kuchyne a ja to nechcem 😂 nastatie je toho malo, takze podržím chvilu a dávam prec. Ja si objednám co potrebujem 😂 a k našim obchodom: nebuďte naivní o kontrolách a kvalite. Su to v 99% úplne rovnaké veci ako kúpite tu za x násobne vyššie ceny. Nevidím dôvod platit niekomu 20eur za fóliu na mobil ked si ju kúpim za euro 😂

Vieš, mne jej je aj ľúto...lebo chce deťom dopriať a tam sú ceny, ktoré "potešia"...ak sa bojíš , nechceš to, povedz jej to priamo, že tam je veľa nezdravých veci, do plastov dávajú chemické látky a to môže deťom škodiť, normálne jej to proste vysvetlí... Ona to možno nemá odkiaľ vedieť, chce deti potešiť...veď je to na druhej strane krásne od nej... Takže na priamo a milo..povedz jej, že nech radšej kúpi jednu hračku z nejakého hrackarstva, alebo nech prispeje sumou akou môže a by už deťom niečo kúpite...dá sa to vysvetlity