Ako povedať starkej, aby nekupovala z Temu?
Ahojte povedzte mi ako pekne povedať že nemá odtiaľ kupovať pre moje deti, jej vnúčatá
Má nesmiernu radosť z toho čo pokupila ....hračky maličkosti vankúšiky
Oblečenie už asi nekupuje lebo som jej dávno povedala že oblecko nech odtiaľ nekupuje že je to závadne tak teraz kupuje hračky 🤦 hodinky mobili vankúše a má z toho takú radosť keď mi hovorí čo objednala ja už neviem čo ...tie hračky chvíľu nechám nech ich vidí že ich majú ale potom odložím preč ....poraďte ako milo pekne jej povedať že už nie z themu veci hracky .....ono niektoré veci z themu sú už aj v obchodoch ale tam mám aspoň trošku istotu že to kontrolujú ......prosím o normálne odpovede a nie tie hnusné dik
Darovanemu konovi na zuby nepozeraj.
Myslim, ze toto je problem celej generacie - Themu, Pepco, Kik, Cinan. Len malo starsich ludi dokaze odolat tej ponuke a cene.
Ja som povedala svokre, ze nech kupi malickost a nech radsej da do pokladnicky na vylet na Family Park, Kino atd.
Vzdy donesie nejaku uplnu blbost, ale ja to beriem, ze to skor ona robi pre svoju radost, ako pre radost deti.
Ja som toto s ex takmer svokrou riešila už pred mnohými rokmi, nakupovala čínske šmejdy u Vietnamcov a nedala si povedať. Posielala tony hlúpostí, ktoré sa po pár minútach rozpadli, v balíkoch. Balík sme otvorili, veci prebrali, vyhádzali, k dcére sa ani nedostali. To isté sladkosti - vytriedili sme jedlé a nejedlé, tie išli do odpadu. Na druhej strane vyplakávala, že nemajú peniaze, snažili sme sa jej teda dohovoriť, aj sme jej povedali, že k dcére sa tie veci ani nedostanú, ale nepomáhalo nič. To je diagnóza mnohých starších ľudí, ktorí trpeli nedostatkom, a zrazu prišla kopa lacných dostupných šmejdov, tak chcú vnúčatám dopriať a seba potešiť, že môžu nakupovať.
@alex5896 porozprávaj jej srdcervúci príbeh o úbohých deťoch, ktoré tieto šmejdíky vyrábajú za lacný peniaz. že tým vlastne podporuje vykorisťovanie detičiek.
ja len ze, veci z Temu, Aliexpress, Shein a pod bezne najdete aj v zauzivanych obchodoch. Kupila som napr. v Hornbachu take svietidlo- medvedika pre dceru za 49,90 a potom mi na to vyskocila reklama z Temu za 8,50😅 skuste si len tak obcas podla fotky vyhladat, ak chcete kupit nieco nepotravinove, kto vsetko to ma a za aku cenu. Avsak absolutne nepodporujem zbytocne nakupovanie hovadin a ani to nerobim. Kupim len to, co naozaj potrebujeme- napr. teraz naposledy som z temu kupila tesnenie na okno, ktore prefukovalo za 2,50/ 3m, super drzi. Z firmy, ktora bola okna skontrolovat mi taketo tesnenie nacenili na 5€/1 m
Môj svokor tiež hojne objednáva, našťastie poväčšinou len sebe
Nijako, vezmes, podakujes, odlozis/vyhodis/darujes dalej.
netreba za kazdu cenu riesit kazdu "kauzu" a dokazovat si svoju pravdu.
treba sa zamerat na dolezote veci.
toto je hovadina
Normálne som jej povedala že nech nekupuje z Temu, že je to nekvalitné a radšej nech radšej kúpi jednu poriadnu hračku v dráčiku, ako 10 z Temu ktoré skončia v koši. A pár vecí som jej vrátila, pochopila to a už to nerobí. Áno, najprv sa zlostila, ale keď som jej vysvetlila že sa snažím zachrániť jej peniaze aby ich nevyhadzovala do vzduchu zbytočne, prestala sa aj zlostiť. Stačí komunikovať. A keď nepochopí, smer kôš, keď to nechceš. A čo? Normálne vyhoď, je to vlastne jej rozhodnutie vyhadzovať svoje peniaze do koša.
Ako povedať, normálne prosím ťa nekupuj deťom z tade veci, sú to nekvalitne, netestovane, ďakujem dúfam, že si to pochopila normálka
Themu? To prečo pre boha voláte THEMU???
Themu? To prečo pre boha voláte THEMU???
@simona20201309 Tho je thaké coolové, pretho :D
Nie vsetko s temu je nekvalitne, len je toho malicke percento, co ma skutocne zmysel objednat. Plus vela nasich skvelych predajcov ma presne tieto veci na weboch, len to proste odtial importuju. Nie je to o nic lepsie. Ja som teraz objednavala do firmy termo hrnceky s vlastnou potlacou, 9e za kus miesto 40e za kus, co mi tu plus minus nacenili viacere firrmy, neni o com... Ale ku svokre, normalne si sadni a povedz jej, ze deti veci tohoto typu nepotrebuju.
moja svokra tiež objednava z Temu a pod obchodov
samé blbosti nielen pre seba ale aj pre syna, vnuka a mňa
mali sme debatu obmedzila to na 20€ mesačne
ak mi niečo dá bud to predavam, vymenim , darujem a vybavené dalej neriešim
urob tak isto a maš pokoj
popripade ak ti to moc vadí skus to zohrať na jej city - že prečo su tie veci tak lacné ( detská praca, zlé pracovné podmienky , hygiena, lacný materiál a pod)
ja len ze, veci z Temu, Aliexpress, Shein a pod bezne najdete aj v zauzivanych obchodoch. Kupila som napr. v Hornbachu take svietidlo- medvedika pre dceru za 49,90 a potom mi na to vyskocila reklama z Temu za 8,50😅 skuste si len tak obcas podla fotky vyhladat, ak chcete kupit nieco nepotravinove, kto vsetko to ma a za aku cenu. Avsak absolutne nepodporujem zbytocne nakupovanie hovadin a ani to nerobim. Kupim len to, co naozaj potrebujeme- napr. teraz naposledy som z temu kupila tesnenie na okno, ktore prefukovalo za 2,50/ 3m, super drzi. Z firmy, ktora bola okna skontrolovat mi taketo tesnenie nacenili na 5€/1 m
@anonym_b80ae9 presne toto som si vsimla v lete. Znicila sa mi letna slamena kabelka, ktoru som pred casom u nas kupila za cca 30€ v obchode. Chcela som si objednat novu a hodila som do vyhladavaca “slamene kabelky”. A vybehla mi zo stranky Shein taka ista, aj s jej identickymi detailami, tak som pochopila, ze oni to v Azii navyrabaju, nieco si objednaju europske krajiny do svojich obchodov a za peknu marzu pre seba nam to tu predavaju. Nieco si ludia kupia priamo z Azie za polovicnu cenu. Ale mnoho vyrobkov je z tych istych fabrik. Ja nie som fanusik Shein ani Temu. Ale neubranim sa myslienkam, ze nam tu utocia na svedomie, ako mame kupovat “doma” a podporovat ekonomiku, pritom ti naserviruju to iste, akurat sa na tom niekto nabali.
@anonym_b80ae9 presne toto som si vsimla v lete. Znicila sa mi letna slamena kabelka, ktoru som pred casom u nas kupila za cca 30€ v obchode. Chcela som si objednat novu a hodila som do vyhladavaca “slamene kabelky”. A vybehla mi zo stranky Shein taka ista, aj s jej identickymi detailami, tak som pochopila, ze oni to v Azii navyrabaju, nieco si objednaju europske krajiny do svojich obchodov a za peknu marzu pre seba nam to tu predavaju. Nieco si ludia kupia priamo z Azie za polovicnu cenu. Ale mnoho vyrobkov je z tych istych fabrik. Ja nie som fanusik Shein ani Temu. Ale neubranim sa myslienkam, ze nam tu utocia na svedomie, ako mame kupovat “doma” a podporovat ekonomiku, pritom ti naserviruju to iste, akurat sa na tom niekto nabali.
@namornicka ano, maju fantasticky marketing, "mentalne" slabsi nakupuju aj co nepotrebuju. Inak, stale je to market. Mne napr.prisli ramy na obrazy (inak krasne, kvalitne) objednane z Temu- z Gruzinska, stojan na kvety- z Rumunska, stropna lampa z Polska.
Nijako........čokoľvek potrebujem kúpiť pozriem najskôr v online shope a následne NATO pozerám či to nemajú aj na sheine,či to náhodou nieje nejaký čínsky šmejd.
Čuduj sa svete je.......všetko je z Číny.
normálne priamo jej to povedať. Je to šmejd, nezdravé, zdraviu škodlivé látky, rakovinotvorné látky, vykorisťovanie Ujdurov, detí, všeobecne ľudí. Ja to vždy poviem na roivinu. Našťastie u nás nikto z tohoto neobjednáva. Ani sinsay, pepco, číňak, kik a iné obchody tohoto typu
@namornicka ja som rekonstruovala byt, a poobjednavala som z tychto obchodov dost vela dekoracii- zavesy, koberceky, rozne stierky, stetce, nalepky, tapety, policky, organizery do kuchynskej linky a vacsina bola kvalitou ok. Presla som si komplet Hornbach, Obi a podobne obchody a tam viac menej to iste, len castokrat aj 10x drahsie
normálne priamo jej to povedať. Je to šmejd, nezdravé, zdraviu škodlivé látky, rakovinotvorné látky, vykorisťovanie Ujdurov, detí, všeobecne ľudí. Ja to vždy poviem na roivinu. Našťastie u nás nikto z tohoto neobjednáva. Ani sinsay, pepco, číňak, kik a iné obchody tohoto typu
@btus kde prosim objednavas oblecenie pre deti, pre seba, hracky a napr.postelnu bielizen, uteraky a take veci, ktore sa priamo dotykaju tiel? dakujem
@alex5896 to mas tak. Starsia generacia este zazila, ze nemali vela. Ja si pamatam este moju mamu, ako mi sporila na topanky, aby mi na jesen kupila nove moderne do skoly.
Jedny tenisky sme nosili do zodratia od jari do jesene, kym bolo na ne pocasie. Atd.
Tak vsetko kde je "vela muziky za malo penazi" je pre tuto generaciu strasne lakave. Lebo si mozu dozicit pocit, ze si mozu konecne vela dovolit a malo minut.
A u niektorych nejde ani o tie veci, ale o ten pocit. To, ze to kupuju niekomu (a urobia asi radost), dava iba ramec opodstatnenosti to nakupit. Aby nemali blby pocit, ze minaju zbytocne.
(Moja mama ale naopak ostala taka setrna, ze jej kupujem veci ja. Lebo ona si nedopraje, stale ma zly pocit z toho, ze mina na seba.)
Inak ja tiez vzdy prehladam Temu a Aliexpres, ked najdem nieco v e-shope, co predpokladam, ze je odtial. A ak to naozaj chcem, tak za zlomok ceny to kupim odtial. Naposledy pruzne siete do auta po 5 eur. U nas 25-30 eur.
Ked si to tak vezmes, ta preprava sa uskutocni i tak. I ked to vezmem cez e-shop.
A zatial pomer kvalita-smejd bol asi 0,01%, co som vyhodila, lebo uz na prvy pohlad to bol odpad. Ale nekupujem oblecenie, len rozne veci do domacnosti, garaze a spol.
A kupila som si aj nejaku bizuteriu na cestovanie (nikdy si neberiem na cesty prave sperky).
Su to veci, co niektore stranky predavaju ako ich handmade a ich vlastne navrhy. 🙂
Oni ti to daju za 50 eur, Temu za 0,90-1,90 eur.
@alex5896 a co mas strach pred starkou?? normalne poviem, nechceme veci z Temu, je to lacny odpad.. Ja nekupujem tiez takyto odpad a ani neberiem ako dary odpad.. je milion krasnych veci po lacnych obchodoch, ale potrebujeme to doma??? nieee.. ziadne dekoracie lacne nekupujem, nic..
@btus kde prosim objednavas oblecenie pre deti, pre seba, hracky a napr.postelnu bielizen, uteraky a take veci, ktore sa priamo dotykaju tiel? dakujem
@anonym_b80ae9 neobjednávam. Teda - posteľné prádlo , utierky a uteráky mám z výbavy. Ale ak , tak Matejovský, uteráky som tam tiež kupovala- ale len asi 3 detské, potom bola výroba bavlneného posteľného v Ružomberku, takže to mám niečo odtiaľ, detské som kupovávala Slovenku, japitex, niečo málo v Tescu, Mayoral, next, marks&spencer. A tieto veci som kupovala aj tu na MK, hračiek dieťa nemalo veľa, skôr boli také viacpoužiteľné. A potom lego, rôzne drevené skladačky. Nejaké boli aj z Ikei - hračky. A sú takí výrobcovia drevených hračiek.
@anonym_b80ae9 toto som uz zistila. Napriklad silikonove formy na gumene medvediky. 1 mini forma s pipetkou za 10 eur, tam to mas okolo 2 eur. Presne to iste.
Moja svokra tiež objednáva veci z Temu, aj ja raz za čas keď tam nájdem niečo čo by sa nám zišlo do domu.
Je to oveľa lacnejšie než v iných obchodoch. A kopa ľudí nemá peniaze chcú si ušetriť tak kupujú z Temu a podobných lacných obchodoch.
Mimochodom čo je na tom zlé kupovať veci oblečenie hračku v Pepco KiK Sinsay a pod?
Nie každá má xy peňazí kúpiť si drahé veci a hlavne teraz keď všetko sa zdražuje.
@alex5896 moja mama tiez takto kupovala, co som ja nechcela pre deti, ked boli male. Normalne som jej povedala, ze nech vzdy ked chce nieco kupit odlozi peniazky a raz za cas im kupi to, co jej ja vyberiem a nech to da detom. Chvilu to trvalo, ale pomaly to pochopila a robila, ako som jej kazala. Pochopila, ze vyhadzuje peniaze na nieco, co ja detom aj tak nedam...chce to len kludny rozhovor.
Ja som toto s ex takmer svokrou riešila už pred mnohými rokmi, nakupovala čínske šmejdy u Vietnamcov a nedala si povedať. Posielala tony hlúpostí, ktoré sa po pár minútach rozpadli, v balíkoch. Balík sme otvorili, veci prebrali, vyhádzali, k dcére sa ani nedostali. To isté sladkosti - vytriedili sme jedlé a nejedlé, tie išli do odpadu. Na druhej strane vyplakávala, že nemajú peniaze, snažili sme sa jej teda dohovoriť, aj sme jej povedali, že k dcére sa tie veci ani nedostanú, ale nepomáhalo nič. To je diagnóza mnohých starších ľudí, ktorí trpeli nedostatkom, a zrazu prišla kopa lacných dostupných šmejdov, tak chcú vnúčatám dopriať a seba potešiť, že môžu nakupovať.
@mandzula Aj my sme to takto mali pred 20 rokmi, nakúpila u tých predajcov, čo chodia do priestorov kultúrneho domu. Hrabala sa tam aj 2 hodiny. Ona sa tešila aké super lacné veci nakúpila. Ale vyhodené peniaze. Všetko som musela nosiť potom do zberu, keď ešte neboli tie kontajnery na oblečenie. Priste to boli umelé tričká a 5 kg vetrovky pre ročné dieťa. Darmo sme jej to hovorilo. Ona si spravila radosť. Skončilo to až keď už nevládala chodiť. Potom už dávala peniaze, konečne dostali deti, čo potrebovali.
Normálne som jej povedala že nech nekupuje z Temu, že je to nekvalitné a radšej nech radšej kúpi jednu poriadnu hračku v dráčiku, ako 10 z Temu ktoré skončia v koši. A pár vecí som jej vrátila, pochopila to a už to nerobí. Áno, najprv sa zlostila, ale keď som jej vysvetlila že sa snažím zachrániť jej peniaze aby ich nevyhadzovala do vzduchu zbytočne, prestala sa aj zlostiť. Stačí komunikovať. A keď nepochopí, smer kôš, keď to nechceš. A čo? Normálne vyhoď, je to vlastne jej rozhodnutie vyhadzovať svoje peniaze do koša.
@sisamisaaa V draciku? Ozaj?

Normalne nechcem to pre deti, je to nekvalitne smejdy a hotovo..moja svokra je tiez natom zavisla ale nastastie nam nic neobjednava.