Ako prekonať vyhorenie na rodičovskej dovolenke?
Je tu niekto kto sa z toho dostal? Ako? Posledne dni sa to dost zhorsuje, mam pocit, ze je na mne tazoba celeho sveta, neviem si nic zapamatat a uz len pri predstave jednej dalsej zodpovednosti na krku sa asi uz zrutim, posledne dni mi je tazko vztat z postele, lahnem vzdy ked mam moznost a len lezim, je mi naozaj zle. Co mam robit?
Ja sa hlásim. Po 2,5r na materskej a pri živote s dvoma malými deťmi (rozdiel rok) som vyhorela na totálku. U nás to chcelo prenastavenie fungovania domácnosti, väčšie zapojenia muža a rodiny, viac času na oddych, možnosť aspoň na chvíľu vypnúť. Muž ostal s nami chvíľku doma (dovolenka), to mi pomohlo postaviť sa na nohy. A pár dni som mala takych, že som všetko vypustila. Iba som mechanicky porobila doma nevyhnutné veci, deti sa hrali samé, resp spolu, dovolila som TV a tablet a na pár dni som si dala totálny reset od všetkých detských hier, ihrísk a pod. Ale trvalo to mesiac, kým som nabrala opäť životnú energiu.
@anonym_autor niečo zmeniť?režim dňa...už sa skôr stmieva už môže prísť jesenný spleen.Doplnit magnézium, spánok, do vitamin ako máš veľké dieťa?
@anonym_b68db3 neviem co mam zmenit, zacala som viac oddychovat ale mam skor pocit, ze sa to zhorsuje, mam 4rocneho a 2 rocneho. Starsi teraz nastupil do skolky a ja to absolutne nezvladam, rano ho nejako dostat do tej skolky je pre mna utrpenie, ked si predstavim, ze raz pride skola, praca, telo mi zmrzne a neviem sa pohnut. Ja neviem ako to zeny tak vsetko zvladaju😭
@anonym_autor mne sa to stalo, keď som mala totálny deficit spánku. Pomohli antidepresíva.
Ja sa hlásim. Po 2,5r na materskej a pri živote s dvoma malými deťmi (rozdiel rok) som vyhorela na totálku. U nás to chcelo prenastavenie fungovania domácnosti, väčšie zapojenia muža a rodiny, viac času na oddych, možnosť aspoň na chvíľu vypnúť. Muž ostal s nami chvíľku doma (dovolenka), to mi pomohlo postaviť sa na nohy. A pár dni som mala takych, že som všetko vypustila. Iba som mechanicky porobila doma nevyhnutné veci, deti sa hrali samé, resp spolu, dovolila som TV a tablet a na pár dni som si dala totálny reset od všetkých detských hier, ihrísk a pod. Ale trvalo to mesiac, kým som nabrala opäť životnú energiu.
@anonym_ba8ba1 tiez posledny tyzden som vsetko vypustila, absolutne nevladzem sa rozhodnut co po milionty prvy raz uvarit, aby aj nieco z toho zjedli, nevladzem, vidim plny kos, rozplacem sa, ze ZASA stale vsetko dokola, presne posledne dva tyzdne ani uz nechodim s detmi nikam, nemam energiu na to
vacsinou zabija rutina, pokec s psychologickou moze aspon ulavit, ale liek je zacat zit inak
@anonym_ba8ba1 tiez posledny tyzden som vsetko vypustila, absolutne nevladzem sa rozhodnut co po milionty prvy raz uvarit, aby aj nieco z toho zjedli, nevladzem, vidim plny kos, rozplacem sa, ze ZASA stale vsetko dokola, presne posledne dva tyzdne ani uz nechodim s detmi nikam, nemam energiu na to
@anonym_autor a ako prežívas to, že išiel starší do škôlky?Nie je to odozva na to, že si ho chcela mať ešte doma, bála si sa aký bude nástup do škôlky?Čo bude ďalej nerozmýšľaj teraz máš úzkosti všetko sa ti bude zdať ťažké.Toto bola asi posledná kvapka veľká zmena pre teba a dieta a si sa psychicky zložila.
@anonym_autor mne pomohlo ist do prace, mám dynamickú pracu a stereotyp (som velmi akčný typ) ma doslova ubíjal. Proste viac mi vyhovovalo pracovat a tým pádom som si oveľa viac užívala dieťa - aktívne.
@anonym_autor aj mne pomohlo ist do prace na skrateny uvazok. Konverzacie s dospelymi kolegami, v klude zjedeny obed, v tichu vypita tepla kava…to mi pomohlo. Domov som sa tesila na deti.
tiez mi pomohla praca
Po dvoch rokoch so synom som to zažila, syn išiel do jasličiek a ja som sa vrátila do práce, manžel chcel hneď druhé dieťa čo som povedala že chcem byť minimálne rok v práci kým bude druhé dieťa a tak aj bolo 😊 doma ma to neskutočne ubijalo, každý deň som sa tešila na večer, takto to bolo najlepšie pre všetkých
Ja som vela rokov chcela deti, boli obe planovane, ale presne toto obdobie som naplanovat nevedela...vyhorela som do pol roka. Vratila som sa do práce, hoci len z domu. Mala som postupne aj k jednemu aj k druhemu dietatu opatrovatelku, zriedka som isla do práce. Toto mi fakt pomohlo, inak by som do druheho dietata vobec nesla a zblaznila by som sa pocas prvej rodicovskej. Kedze deti zboznujem, netušila som že sa toto takto moze stať. Navyse financne by sme boli velmi zle s jednou výplatou, cize 2 muchy jednou ranou. Moj otec si tukal na čeloked zistil ze sa vraciam po polroku od porodu do prace...vraj nehovor že by ste nevyzili...no nie
Mne pomohli jasle a ísť do prace
@anonym_autor Depresia. Treba lieky. Idealne cestou psychiatra, netreba vymenny listok...
@anonym_autor Depresia. Treba lieky. Idealne cestou psychiatra, netreba vymenny listok...
@janickadr myslis? Dnes mi je lepsie, aj som navarila, upratala, ale uz mam strach, ze co bude zajtra, ci opat ma to neuzemni v posteli. Mam sa aj tak objednat? Co ked to bude akurat dobry den a bude na mna pozerat ako puk, ze co ho zdrzujem:(
@anonym_autor a ako prežívas to, že išiel starší do škôlky?Nie je to odozva na to, že si ho chcela mať ešte doma, bála si sa aký bude nástup do škôlky?Čo bude ďalej nerozmýšľaj teraz máš úzkosti všetko sa ti bude zdať ťažké.Toto bola asi posledná kvapka veľká zmena pre teba a dieta a si sa psychicky zložila.
@luccija asi ano, aj ked posledna kvapka podla mna prisla pred 3 tyzdnami, kedy som sa uplne rozplakala a nevedela to zastavit. Odvtedy som ako mechom prastena
Ahoj, tiež sa prikláňam k depresii, určite to treba riesit, čím skôr tým lepšie, zvykne sa to zhoršovať. Môže byť aj lepší deň, to nech ťa nemýli. Každopádne pokecom s odborníkom nie je čo stratiť, držím palce
Aj ja som bola na najlepšej ceste k takémuto vyhoreniu, mám podobne chlapcov ako ty, so mnou sa to tak trocha tiahne už od tehotenstva s druhým.. pomohlo mi viac chodiť na návštevy k rodine, rozprávať sa o iných témach, potom muž ich sem-tam vezme k babke a mňa nechá samú doma a začala som sa aspoň učiť trocha cudzí jazyk, aby som mala pocit, že som zase trocha samostatná bytosť, ktorá sa rozvíja... A zdá sa mi, že sa to postupne zlepšuje
@janickadr myslis? Dnes mi je lepsie, aj som navarila, upratala, ale uz mam strach, ze co bude zajtra, ci opat ma to neuzemni v posteli. Mam sa aj tak objednat? Co ked to bude akurat dobry den a bude na mna pozerat ako puk, ze co ho zdrzujem:(
@anonym_autor Určite sa objednaj, mňa ešte aj to obvolavanie nicilo, lebo sú dlhé čakacie doby a v stave depresie to bolo skoro nad moje sily noekde volat... v lepšom dni som sa objednala hoci som to vtedy pokladala za zbytočné. A ked boli horšie dni tak som sa nevedela dočkať kedy sa tam dostanem aby sa niečo pohlo. Nakoniec keď som mala fakt ťažký deň (už som volala manželovi nech príde k deťom, aby som šla na psychiatricku pohotovosť) tak volal manžel tam kde som bola objednaná ci by ma nemohli zobrat skôr, že je to veľmi zlé.
Lekár ti pomôže. Aj keby to nahodou nič vazne nebolo, aspoň budeš kludna že si v poriadku.
Napis mi sukromne. Poradim ti koucku s nou to zvladnes
Venuje sa vyhoreniu a pod.
@anonym_autor tvoj popis do bodky sedí s popisom ,ktorý by som ti dala ja o svojom živote .Ale v jednej veci si super.A to je to,že si to uvedomuješ!!!!!Si ani nevieš predstaviť akú výhodu v Tom máš.Ja som ani za ten svet to nevedela.Citila som sa tak mega zle a pripisovala svojej povahe,že čo to za matku vlastne som😣.Ja som nevedela,že tie moje pocity sú depresia a úzkosti.Musela som padnúť hlbšie a museli prísť až fyzické ťažkosti aby som si to uvedomila tak ako ty teraz.Mohla som mať ušetrených a šťastných niekoľko xy mesiacov a možno až rokov .Neotáľaj a choď ku psychiatrovi.

@anonym_autor niečo zmeniť?režim dňa...už sa skôr stmieva už môže prísť jesenný spleen.Doplnit magnézium, spánok, do vitamin ako máš veľké dieťa?