icon

Ako sa vyhnúť alkoholu na teambuildingu?

26. okt 2025

Firma organizuje prespavaci teambuilding, kde mame byt ubytovani po 3-4 na izbach. Pracujem prevazne z domu, s ludmi riesim len cisto pracovne veci, ani ich poriadne nepoznam a teraz mam s nimi niekde prespavat? Program je, ze zabava do rana, rozumej vela alkoholu, ja musim zo zdravotnych dovodov, ktore nechcem nikomu vysvetlovat, chodit spavat o deviatej.

Strana
z3
anonym_28ae86
26. okt 2025

1. Nie je povinnosť ísť tam
2. Ak chces ísť, choď, nepi alkohol a choď spať o 9.00...nemusis nikomu nič vysvetľovať

mirola
26. okt 2025

u nas, ked je TB tak nikto neriesi kto ide kedy spat, navyse ak ma niekto nejaky zdravotny problem aj ked u nas je TB povinny - jednoducho nejde, alebo si dojedna izbu osve. Pripadne ide iba na jeden den.

anonym_dc26fd
26. okt 2025

dochádzať sa ti nedá? mužova kolegyňa má stašne žiarlivého muža a ona chodí len na aktivity počas dňa a na noc pekne domov, aj zo vzdialenosti 20 km tak išla

anonym_28ae86
26. okt 2025
@anonym_dc26fd

dochádzať sa ti nedá? mužova kolegyňa má stašne žiarlivého muža a ona chodí len na aktivity počas dňa a na noc pekne domov, aj zo vzdialenosti 20 km tak išla

@anonym_dc26fd toto keď počujem tak sa mi otvára nožík vo vačku...žiť s takým ziarlivcom by som nemohla
Poznám totiž tiež... tá žena nič nepozná, len práca a domov, klapky na očiach... hrozné a panko môže ísť kam chce, ona nie

januska12323
26. okt 2025

Nemusíš ísť a keď áno nemusíš nič vysvetľovať.

minenkaa
26. okt 2025

Nechoď tam

strawberry0797
26. okt 2025

@anonym_autor nikto ti nekaze tam ist. Ja by som nesla, nemam 15...

anonym_452372
26. okt 2025

No mňa by nikto nedonutil prespávať kde nechcem, ani by ma nedonutili piť a ani byť dlhšie hore ako mi treba
A vôbec neuznavam pracovné ozran párty

mimikarol
26. okt 2025

Nechoď. Ja tiež nepijem a nemám s tým nikdy problém, proste nepijem a hotovo.

anonym_c063c0
26. okt 2025
@anonym_28ae86

@anonym_dc26fd toto keď počujem tak sa mi otvára nožík vo vačku...žiť s takým ziarlivcom by som nemohla
Poznám totiž tiež... tá žena nič nepozná, len práca a domov, klapky na očiach... hrozné a panko môže ísť kam chce, ona nie

@anonym_28ae86 takého som mala. ani domov k rodičom ma nechcel pustiť,
do obchodu sa učesať a trošička primaľovať - mala som peklo na zemi že sa tam s niekym stretávam. ďakujem za taký život. Nie, radšej sama budem.

ivik4
26. okt 2025

Normalne, nepit ved to je jednoduche. Ja nepijem ani kvapku, dlhe dlheeee roky a viem sa zabavit aj bez toho. Nikdy to nik neriesil

anonym_68d03a
26. okt 2025

Ja to mám veľmi rovnako. Chodím spať o deviatej- pol desiatej, trvá mi 30 - 40 min zaspať. Alkohol nepijem. Takže idem na oficiálny program, posedím pri nich, pijem džús a vodu a idem spať o desiatej, pol jedenástej, neskôr nie. Aj tak sú už všetci pripití a je im to srdečne jedno.

sissy27
26. okt 2025

@anonym_autor kedze sa velmi nepoznate tak o 21:00 bude kazdemu srdecne jedno ci tam si alebo nie si. Ja napriklad tiez nejaku dobu nepijem a nevidim v tom problem - uz som tak absolvovala niekolko oslav, svadbu, rozlucku so slobodou, teambuildingy a neprislo mi to divne a ani nikomu inemu, vsetci to normalne respektuju. Je to len otazka toho, ci sa vies bavit aj bez alkoholu a ake mas vztahy s ludmi, alebo ci budes zduta sediet na mieste a zazerat na tych co sa bavia a vypiju si.

anonym_34366b
26. okt 2025

Je to povinné? Ak áno, tak určite alkohol povinný nie je. Neviem ako to funguje, ale ak by mi niekto prikázal byť hore do rána bieleho, tak nech mi zaplatí aj za nočnú 🙈

diewcatqoo
26. okt 2025

Aj my mame prespavacie TB. Chodim na noc domov. Nerada spim na cudzej posteli pri cudzich ludoch. Obzvlast, ked viem, ze budu opiti. To ma nikto nedostane spat vedla opiteho cloveka. Tak idem radsej domov.
V praci si asi tiez myslia, ze mam ziarliveho muza. Pritom moj muz je uplne v pohode s tym, ze by sok tam spala. Ja s tym v pohode nie som.

anonym_1a9d8d
26. okt 2025

@anonym_autor nešla by som tam

anonym_1a9d8d
26. okt 2025
@anonym_34366b

Je to povinné? Ak áno, tak určite alkohol povinný nie je. Neviem ako to funguje, ale ak by mi niekto prikázal byť hore do rána bieleho, tak nech mi zaplatí aj za nočnú 🙈

@anonym_34366b presne, ak by to bolo napríklad v piatok v rámci pracovnej doby, ok, o 20,00 by som odišla.

anonym_34366b
26. okt 2025
@anonym_1a9d8d

@anonym_34366b presne, ak by to bolo napríklad v piatok v rámci pracovnej doby, ok, o 20,00 by som odišla.

@anonym_1a9d8d ja si ani nie som istá, či ti niekto môže prikázať tam ísť mimo pracovnej doby. Koľkokrát som odmietla tie akcie, aj kvôli deťom, ja ich proste nenechám 3 dní len kvôli tomu, že mám ísť niekde šaškovať pri fľaše alkoholu.

anonym_1a9d8d
26. okt 2025
@anonym_c063c0

@anonym_28ae86 takého som mala. ani domov k rodičom ma nechcel pustiť,
do obchodu sa učesať a trošička primaľovať - mala som peklo na zemi že sa tam s niekym stretávam. ďakujem za taký život. Nie, radšej sama budem.

@anonym_c063c0 tomuto nerozumiem. Čo urobil, keď si sa nalíčila? Čo ťa priviazal k radiatoru? Ako môže dospelej žene niečo zakázať? Keby to prišlo do štádia, že sa ho začínam báť, tak sa spakujem a odídem navždy.

anonym_1a9d8d
26. okt 2025
@anonym_34366b

@anonym_1a9d8d ja si ani nie som istá, či ti niekto môže prikázať tam ísť mimo pracovnej doby. Koľkokrát som odmietla tie akcie, aj kvôli deťom, ja ich proste nenechám 3 dní len kvôli tomu, že mám ísť niekde šaškovať pri fľaše alkoholu.

@anonym_34366b nikdy som sa podobných akcií nezúčastňovala, s jednou výnimkou, bolo to v rámci pracovnej doby, ostala som na večeru a išla som domov. Nebolo to kvôli žiarlivému partnerovi, vtedy som ešte s mojím mužom ani nebývala, ale neznášam podobné aktivity firiem a so svojím voľným časom si chcem disponovať sama. Keď chcem idem na obed, večeru, kávu s kolegami, ale preto, že chcem, tieto povinné jazdy nemusím

anonym_34366b
26. okt 2025
@anonym_1a9d8d

@anonym_34366b nikdy som sa podobných akcií nezúčastňovala, s jednou výnimkou, bolo to v rámci pracovnej doby, ostala som na večeru a išla som domov. Nebolo to kvôli žiarlivému partnerovi, vtedy som ešte s mojím mužom ani nebývala, ale neznášam podobné aktivity firiem a so svojím voľným časom si chcem disponovať sama. Keď chcem idem na obed, večeru, kávu s kolegami, ale preto, že chcem, tieto povinné jazdy nemusím

@anonym_1a9d8d chodila som len na akcie, kde boli celé rodiny, aj s deťmi. Ale vždy bez alkoholu a len do večerných hodín, nikdy nie na prespavačku. Takže to asi nebol ani teambuilding 😄

michaela329
26. okt 2025

Dám si radler a idem spať o deviatej 🤷 Každému to tam bude absolútne jedno. Hlavne večer, ak budú celý deň piť.

gab1sol
26. okt 2025

@anonym_autor ja nerozumiem týmto otázkam (nie je to tu prvá otázka v takejto téme). Však koľko máte rokov? To neviete povedať “nie, ja alkohol nepijem.” a bodka? Aké vysvetľovanie? A aj skorší odchod. Však sa riadim podľa seba, nie podľa iných. A ak by ma aj po tom odchode poohovárali, že som nespoločenská, že som divná (asi to je dôvod otázok), tak by mi to bolo šum a fuk, však aj tak sú to len kolegovia, ktorých v podstate ani nepoznáš… A je to len a len ich vizitka.

Ale ako tu už niekto spomenul - ak budeš spoločenská, budeš sa normálne s ostatnými baviť aj bez alkoholu a potom sa vyparíš, nikto nič riešiť nebude. Ak budeš zduto sedieť niekde v kúte a potom odídeš, očakávaj, že prídeš neskôr na pretras.

tenerifka
26. okt 2025

Neviem si predstavit spat v izbe s tromi cudzimi ludmi, oka by som nezazmurila a adalsi deñ v haji, rozbita, nevyspana.....

anonym_4900c8
26. okt 2025

Zohnala by som si odvoz na vecer pripadne isla tam autom. Ja si rada dam pivko, a za mlada som co to popila na akciach a porobila su hanby.. ale mam zasadu ze v pracovnom kolektive sa nespijem do hanby. Preto sa drzim limitu aby som nepovedala co nemam alebo nenarobila hluposti. Lebo pride pondelok a bude treba ist medzi tych ludi zasa seriozne pracovat..

petronelag
26. okt 2025

Aj ja som tak robila, že som išla iba na prvý deň, aby som všetkých spoznala a nič som tam nepila a večer som išla autom domov a na druhý deň som niekedy išla a niekedy ani nie.

anonym_1a9d8d
26. okt 2025
@gab1sol

@anonym_autor ja nerozumiem týmto otázkam (nie je to tu prvá otázka v takejto téme). Však koľko máte rokov? To neviete povedať “nie, ja alkohol nepijem.” a bodka? Aké vysvetľovanie? A aj skorší odchod. Však sa riadim podľa seba, nie podľa iných. A ak by ma aj po tom odchode poohovárali, že som nespoločenská, že som divná (asi to je dôvod otázok), tak by mi to bolo šum a fuk, však aj tak sú to len kolegovia, ktorých v podstate ani nepoznáš… A je to len a len ich vizitka.

Ale ako tu už niekto spomenul - ak budeš spoločenská, budeš sa normálne s ostatnými baviť aj bez alkoholu a potom sa vyparíš, nikto nič riešiť nebude. Ak budeš zduto sedieť niekde v kúte a potom odídeš, očakávaj, že prídeš neskôr na pretras.

@gab1sol otázke alkoholu tiež nerozumiem, pred časom som vyše dvoch rokov zo zdravtných dôvodov nepila alkohol absolútne. O tých zdravtných dôvodoch vedeli len moji najbližší a nikdy s tým nikde nebol problém. Ďakujem, neprosím si a ďalej som nikdy nič nevysvetlovala, či šoférujem, som tehotná, mám antibiotiká a pod. Nikto to ani neriešil a keby aj áno, úsmev číslo tri a tým by to pre mňa haslo. Nie som povinná nič vysvetľovať. Piť alkohol je povinnosť?

gab1sol
26. okt 2025
@anonym_1a9d8d

@gab1sol otázke alkoholu tiež nerozumiem, pred časom som vyše dvoch rokov zo zdravtných dôvodov nepila alkohol absolútne. O tých zdravtných dôvodoch vedeli len moji najbližší a nikdy s tým nikde nebol problém. Ďakujem, neprosím si a ďalej som nikdy nič nevysvetlovala, či šoférujem, som tehotná, mám antibiotiká a pod. Nikto to ani neriešil a keby aj áno, úsmev číslo tri a tým by to pre mňa haslo. Nie som povinná nič vysvetľovať. Piť alkohol je povinnosť?

@anonym_1a9d8d ja si teda na firemných akciách dám rada kvalitné vínko (s mierou, neznášam opitých ľudí). Ale keď je proste akcia, na ktorej z akéhokoľvek dôvodu nemôžem a hlavne nechcem piť, tak to poviem nahlas. Obvykle príde druhá otázka “a určite?”, na ktorú odpoviem “určite.” a tým to pre ostatných hasne a neriešia. Nikto nie je povinný piť alebo vysvetľovať dôvody, prečo nepije. Treba sa za seba postaviť a v tomto smere byť trochu asertivny.

Aj keď v tejto téme je otázka položená smerom k alkoholu, neviem, či to nebolo zmenené adminom. Na mieste autorky by som skôr zrušila svoju účasť na TB zo zdravotných dôvodov - síce nemusí piť, môže ísť spať o deviatej, ale otázka je, či aj bude spať, či kolegovia nebudú natoľko hluční, že sa tam nebude dať spať.

anonym_1a9d8d
26. okt 2025
@gab1sol

@anonym_1a9d8d ja si teda na firemných akciách dám rada kvalitné vínko (s mierou, neznášam opitých ľudí). Ale keď je proste akcia, na ktorej z akéhokoľvek dôvodu nemôžem a hlavne nechcem piť, tak to poviem nahlas. Obvykle príde druhá otázka “a určite?”, na ktorú odpoviem “určite.” a tým to pre ostatných hasne a neriešia. Nikto nie je povinný piť alebo vysvetľovať dôvody, prečo nepije. Treba sa za seba postaviť a v tomto smere byť trochu asertivny.

Aj keď v tejto téme je otázka položená smerom k alkoholu, neviem, či to nebolo zmenené adminom. Na mieste autorky by som skôr zrušila svoju účasť na TB zo zdravotných dôvodov - síce nemusí piť, môže ísť spať o deviatej, ale otázka je, či aj bude spať, či kolegovia nebudú natoľko hluční, že sa tam nebude dať spať.

@gab1sol ja by som tam nešla vôbec, na čo?

anonym_6e3c73
26. okt 2025

Ja som mala TB nedávno. Prišla som ráno a večer som šla domov. Vedenie bolo spokojné že som prišla a ja som tam nemusela tráviť viac času ako by mi bolo príjemné.

Strana
z3