icon

Ako sa vyhnúť alkoholu na teambuildingu?

26. okt 2025

Firma organizuje prespavaci teambuilding, kde mame byt ubytovani po 3-4 na izbach. Pracujem prevazne z domu, s ludmi riesim len cisto pracovne veci, ani ich poriadne nepoznam a teraz mam s nimi niekde prespavat? Program je, ze zabava do rana, rozumej vela alkoholu, ja musim zo zdravotnych dovodov, ktore nechcem nikomu vysvetlovat, chodit spavat o deviatej.

natalka13
26. okt 2025

Absolvuj veceru a dovidenia. Chod domov.

bosorkabb
26. okt 2025

Určite by som si zajednala svoju izbu. Neznášam spať s cudzími ľuďmi a hlavne ak sú pod parou.

natalka13
26. okt 2025
@anonym_dc26fd

dochádzať sa ti nedá? mužova kolegyňa má stašne žiarlivého muža a ona chodí len na aktivity počas dňa a na noc pekne domov, aj zo vzdialenosti 20 km tak išla

@anonym_dc26fd chudak zena

anonym_1ba8f6
26. okt 2025
@natalka13

@natalka13 Veru, chudera žena. A mám pre jej muža veľmi nepríjemnú správu - ak bude chcieť, tak ho podvedie aj počas dňa. A j cez obednú pauzu v bežný pracovný deň. Ak bude chcieť, nemusí nikde prespávať a aj tak sa to stane.

gab1sol
26. okt 2025
@anonym_1a9d8d

@gab1sol ja by som tam nešla vôbec, na čo?

@anonym_1a9d8d to si už musí autorka zvážiť. Nevieme presne všetky okolnosti. Ak by bolo na mne - mám zdravotné problémy, kvôli ktorým musím skoro spať, v podstate sa s tými ľudmi nepoznám, tak sa ospravedlním a nejdem. Ale ak ide len o alkohol, tak proste aj vtedy sa musí človek rázne vyjadrit, že nie a nemusí nič vysvetľovať. Nie je povinný.

anonym_1a9d8d
26. okt 2025
@natalka13

@natalka13 nie chudák, hlúpa, že to akceptuje

anonym_2e1599
26. okt 2025

@anonym_autor Ak prespatie nie je povinne, chod a po veceri sa rozluc a chod domov po svojom. Ak je, kazdemu je srdecne jedno, ci pijes alebo nie.
My mame povinne tieto akcie, lebo su spojene so skolenim. A mame ludi, co bud nepiju vobec alebo sa vracaju domov a na skolenie prichadzaju rano... Nikto neriesi, ci niekto pije alebo nepije.

amdornik
26. okt 2025
@anonym_2e1599

@anonym_autor Ak prespatie nie je povinne, chod a po veceri sa rozluc a chod domov po svojom. Ak je, kazdemu je srdecne jedno, ci pijes alebo nie.
My mame povinne tieto akcie, lebo su spojene so skolenim. A mame ludi, co bud nepiju vobec alebo sa vracaju domov a na skolenie prichadzaju rano... Nikto neriesi, ci niekto pije alebo nepije.

autorka: nechoď tam. tieto ožran párty povinné nie sú. nikdy neboli a nebudú. v prípade, že to zakryjú slovným spojením "povinné školenie", ktoré by bolo napríklad od štvrtku do piatku, tak tam jednoducho choď vo štvrtok, ostaň počas školenia. ak sa školenie skončí zavčasu (čo je viac ako isté), tak ostaň do akoby oficiálneho ukončenia pracovnej doby a choď domov. opýtaj sa, o koľkej začne ŠKOLENIE v piatok a v piatok sa dostav na školenie a odíď potom domov vtedy, keď to skončí a odídu aj ostatní. nevidím problém. mňa by na tieto ožranpárty nedostali ani párom volov, ak nechcem. tobôž ak máš zdravotné problémy. nemusíš si nič vybavovať ani od lekára.

druhá alternatíva je, že ide len a len čisto o stretnutie bez akéhokoľvek školenia. vtedy si vybav buď paragraf od lekára alebo vezmi dovolenku s tým, že máš zdravotné problémy a nezúčastníš sa.

@anonym_2e1599 ako môže byť prespatie povinné? nejdú na služobnú cestu do vatikánu, idú sa kamsi na hotel, penzión alebo chatu ožrať.

amdornik
26. okt 2025
@anonym_2e1599

@anonym_2e1599 ale inak píšeme o tom istom....

biba_18
26. okt 2025

tie čo píšete že neísť na teambuilding - ono nie zo strandy sa to volá teambuilding, že…
autorka - piť nemusíš, spať môžeš ísť skôr, možno tá osobitná izba by stála za úvahu…

oblecenie99
26. okt 2025
@tenerifka

Neviem si predstavit spat v izbe s tromi cudzimi ludmi, oka by som nezazmurila a adalsi deñ v haji, rozbita, nevyspana.....

@tenerifka My sme mali povinné semináre dvakrát do roka a tiež som mala vždy nejakú cudziu ženu na izbe, neznášala som to. Vždy som dúfala a verila, že budem sama, ale nie. Po troch razoch som zistila, že môžem prespať aj individuálne, síce som už vtedy platila izbu sama za seba a stalo to oveľa viac, lebo to išlo individuálne mimo spoločnej rezervacky, a naposledy som dokonca prespala v inom hoteli a už aj s manželom (on chodil zatiaľ na túry a večer sme mali spoločnú večeru a wellness), ale stalo mi to za to. Tiež som na takéto veci hakliva.

anonym_452372
26. okt 2025
@biba_18

tie čo píšete že neísť na teambuilding - ono nie zo strandy sa to volá teambuilding, že…
autorka - piť nemusíš, spať môžeš ísť skôr, možno tá osobitná izba by stála za úvahu…

@biba_18 a že sa tak vola tak čo? nechápem

biba_18
26. okt 2025

@anonym_452372 teambuilding so volá teambuilding z nejakého dôvodu. čomu nerozumieš konkrétne?

amdornik
26. okt 2025
@biba_18

@biba_18 veď zo srandy nie. je to opäť slovíčko prevzaté z iného jazyka, všetci vieme, prečo sa to tak volá 😀 v normálnej spoločnosti, ktorá je založená na slovensku, tomu hovoríme firemný večierok 😀 alebo hovorili sme, kým sa to všetko nezačalo tak sypať, že teraz už poriadne po slovensky ani hovoriť nevieme....

autor
26. okt 2025

Admin mi zmenil nazov, neriesila som alkohol, bude tam, vsetci tam idu kvoli tomu. Mne je to sumafuk, ze piju, ale mne alkohol znicil rodinu, manzelstvo, mnozstvo vztahov, pritom ja si velmi rada dam kvalitne vino. Toto slovenske slopanie sa mi bridi, v praci sa vsetci ohovaraju, tim je nulovy a potom sa tam idu bratat. Domov sa mi neda ist, je to 250 km, jedine, ze na vlastne naklady sa odpalim. Najviac mi prekaza spanie, kto pojde dobrovolne na izbu s cudzimi ludmi? 1 izba sa neda zajednat, budem mat svoje dni, potrebujem ist kazdu hodinu na wc. Inak som extrovert, ale s ludmi, ktori sa neohovaraju.

biba_18
26. okt 2025

@amdornik my firemný večierok napr. nemáme s prespávačkou a na teambuildingoch sú aj iné aktivity ako večera s diskotékou… ale stále je tam ten zámer o ktorom píšem…

amdornik
26. okt 2025
@biba_18

@amdornik my firemný večierok napr. nemáme s prespávačkou a na teambuildingoch sú aj iné aktivity ako večera s diskotékou… ale stále je tam ten zámer o ktorom píšem…

@biba_18 ja viem o všetkým rôznych aktivitách a možnostiach, ktoré sa robia na týchto podujatiach. niektorí to ponímajú počas dňa ako školenie alebo športové aktivity, tak či onak, na večer to skončí všade rovnako 😀

amdornik
26. okt 2025
@anonym_autor

Admin mi zmenil nazov, neriesila som alkohol, bude tam, vsetci tam idu kvoli tomu. Mne je to sumafuk, ze piju, ale mne alkohol znicil rodinu, manzelstvo, mnozstvo vztahov, pritom ja si velmi rada dam kvalitne vino. Toto slovenske slopanie sa mi bridi, v praci sa vsetci ohovaraju, tim je nulovy a potom sa tam idu bratat. Domov sa mi neda ist, je to 250 km, jedine, ze na vlastne naklady sa odpalim. Najviac mi prekaza spanie, kto pojde dobrovolne na izbu s cudzimi ludmi? 1 izba sa neda zajednat, budem mat svoje dni, potrebujem ist kazdu hodinu na wc. Inak som extrovert, ale s ludmi, ktori sa neohovaraju.

@anonym_autor ak to máš 250 km, tak si vybav lekárske voľno - tzv. paragraf. alebo vezmi dovolenku. alebo choď na jeden deň, večer choď domov a druhý vezmi "lekára"...

anonym_452372
26. okt 2025
@biba_18

@anonym_452372 teambuilding so volá teambuilding z nejakého dôvodu. čomu nerozumieš konkrétne?

@biba_18 a čo to je povinné keď to je mimo pracovného času?

biba_18
26. okt 2025

@anonym_452372 nepíšem nič o povinnosti

anonym_452372
26. okt 2025
@anonym_452372

@biba_18 a čo to je povinné keď to je mimo pracovného času?

@anonym_452372 ja len že keby sa jednalo o služobnu cestu tak fajn treba akceptovať ale teambulding v nočných hodinách mimo pracovnej doby,spať mimo domova pre utuzovanie vzťahov podľa mňa by malo byť úplne dobrovoľne

anonym_452372
26. okt 2025
@biba_18

@anonym_452372 nepíšem nič o povinnosti

@biba_18 dobre ja sa len pýtam lebo nemám vôbec skúsenosť

biba_18
26. okt 2025

@anonym_452372 sú určité veci ktoré sa robia aj keď nie sú povinné…

gab1sol
26. okt 2025
@anonym_452372

@anonym_452372 ja len že keby sa jednalo o služobnu cestu tak fajn treba akceptovať ale teambulding v nočných hodinách mimo pracovnej doby,spať mimo domova pre utuzovanie vzťahov podľa mňa by malo byť úplne dobrovoľne

@anonym_452372 a keď je to TB, tak sa to ako vykáže? Lebo mi si to vždy zadávame ako služobnú cestu… Tak neviem, ako to funguje inde.

amdornik
26. okt 2025
@gab1sol

@anonym_452372 a keď je to TB, tak sa to ako vykáže? Lebo mi si to vždy zadávame ako služobnú cestu… Tak neviem, ako to funguje inde.

@gab1sol väčšinou to ponímajú ako služobnú cestu, však ako inak. účtovníctvo nepustí, zábava sa nedá dať do odpočtu 😀 ale tak všetci dobre vieme, ako potom vyzerá večer, a nech mi nikto nehovorí, že zažil takúto akciu bez štipky alkoholu (myslím bez štipky u každého účastníka). správne by malo byť bez kvapky 😀

bosorkabb
26. okt 2025
@amdornik

autorka: nechoď tam. tieto ožran párty povinné nie sú. nikdy neboli a nebudú. v prípade, že to zakryjú slovným spojením "povinné školenie", ktoré by bolo napríklad od štvrtku do piatku, tak tam jednoducho choď vo štvrtok, ostaň počas školenia. ak sa školenie skončí zavčasu (čo je viac ako isté), tak ostaň do akoby oficiálneho ukončenia pracovnej doby a choď domov. opýtaj sa, o koľkej začne ŠKOLENIE v piatok a v piatok sa dostav na školenie a odíď potom domov vtedy, keď to skončí a odídu aj ostatní. nevidím problém. mňa by na tieto ožranpárty nedostali ani párom volov, ak nechcem. tobôž ak máš zdravotné problémy. nemusíš si nič vybavovať ani od lekára.

druhá alternatíva je, že ide len a len čisto o stretnutie bez akéhokoľvek školenia. vtedy si vybav buď paragraf od lekára alebo vezmi dovolenku s tým, že máš zdravotné problémy a nezúčastníš sa.

@anonym_2e1599 ako môže byť prespatie povinné? nejdú na služobnú cestu do vatikánu, idú sa kamsi na hotel, penzión alebo chatu ožrať.

@amdornik napríklad ak je vzdialené 200 km a viac a končí ako moje o 20:00 a ráno o 9 začína druhé školenie tak logicky nepôjdem domov. To si radšej zajednam izbu sama.

amdornik
26. okt 2025
@bosorkabb

@amdornik napríklad ak je vzdialené 200 km a viac a končí ako moje o 20:00 a ráno o 9 začína druhé školenie tak logicky nepôjdem domov. To si radšej zajednam izbu sama.

@bosorkabb iste, to je jedna možnosť. druhá je odísť domov a na druhý deň mať paragraf. mám pocit, že autorka spomenula 250 km až po tom, čo ja som dala príspevok o tom, nech večer odíde a ráno sa vráti (vtedy som predpokladala, že je to tak do 30 km).

muchotrafka298
26. okt 2025

U nas teambuildingy povinne nie su,kto chce ide, kto nechce, ostava doma/v praci. Nikoho nenutia. Ja som napriklad naposledy nebola, bola turistika, na ktoru by som nesla zo zdravotnych dovodov. Ubytovanie bolo v chatach po 14 ludi, 5 na izbe , poschodova postel a pristelka, 2 kupelne. Kolegyne sa velmi stazovali, ze to sa nedalo.
Ja som si povedala, ze som uz inde ako spat so 4 cudzimi opitymi zenami, lebo na to tam idu, aby sa opili za firemne peniaze. A nebudem ratovat opilcov, ktori nepoznaju mieru.
Ak sa jedna o skolenie, pridem tam v urcenom case a po skonceni odchadzam. Mali sme aj take.

gab1sol
26. okt 2025
@amdornik

@gab1sol väčšinou to ponímajú ako služobnú cestu, však ako inak. účtovníctvo nepustí, zábava sa nedá dať do odpočtu 😀 ale tak všetci dobre vieme, ako potom vyzerá večer, a nech mi nikto nehovorí, že zažil takúto akciu bez štipky alkoholu (myslím bez štipky u každého účastníka). správne by malo byť bez kvapky 😀

@amdornik tak v tom prípade to má všetky náležitosti služobnej cesty a teda to asi nie je “že vo svojom voľnom čase”. Teda predpokladám, že to bude celé vyúčtované ako služobná cesta. My napr. chodíme aj na také, ktoré máme ako služobnú cestu a riešime aj pracovné veci. Ale chodíme aj na také, kde ideme vo voľnom čase mimo služobnej cesty a na vlastné náklady, lebo sme dobrý tím a sme aj kamaráti. Lebo chceme.

althejka
26. okt 2025

Ja si dam nealko, zabavim sa,ked ma to prestane bavit,idem spat. ono je to v podstate fakt jednoduche