icon

Ako sa vyrovnať so súdením podľa vzhľadu?

24. okt 2025

Ahojte. Stalo sa mi aj v minulosti, aj nedávno, že má nahlas niekto nazval nie peknou. Nebudem to tu všetko menovať a vypisovať,no vždya to tak zabolí. Viem,človek byal brat toto ako výzvu...oki,podceňujú má, tak ja predvediem,že som silná a šikovná.
No popravde, škriea to veľmi,trvá mi pár hodín, než získam pôvodne nastavenie.Stalo sai to aj na dovolenke a dosť mi ju to pokazilo. Ľudí nezmením, no ak niekto niečo podobné zažil, kľudne napíšte, nech sa ' vykecame'

Strana
z2
unicornlady
24. okt 2025

Nemusíš ich urážky brať ako výzvu, ani si dokazovať, aká si silná. Ja tieto "motivačné" kecy nemám rada, lebo často je to klamanie samej seba a snaha niečo si nahovárať, bagatelizovať svoje pocity.

Kľudne si povedz, že ti to ublížilo a fakt to bolo od nich sprosté. Ale takí ľudia to nerobia len tebe. Sami sú zatrpknutí, zakomplexovaní a teba využívajú len ako terč, aby sami sa potom cítili lepšie. Zhodia teba- oni sa cítia potom "vyššie".

Včera v Dámskom klube bola téma o ponižovaní (partnerskom), hoci nebolo to dosť rozoberané, škoda. Dalo sa viac do hĺbky ísť.

enmery
24. okt 2025

A čo je merítkom toho, či je niekto pekný alebo nie? Ľudia, ktorí hodnotia niekoho na základe vzhľadu, majú sami so sebou problém.

madeincssr
24. okt 2025

@anonym_autor nemali by sudit, nevhodne komentovat (ono to zaboli nielen zeny), ale treba si pripustit, ze isté, aj vzhladove sympatie su pre mnohych podmienkou akehokolvek vztahu s danym clovekom (aj kamaratstva, priatelstva). Jasne ze sulad v hodnotach, nazoroch, postojoch, celkovo osobnost daneho cloveka, moze "vzhladovu otazku" upozadovat, ale celkom (nad nejake subjektivne medze) to clovek neprekona.

autor
24. okt 2025
@unicornlady

Nemusíš ich urážky brať ako výzvu, ani si dokazovať, aká si silná. Ja tieto "motivačné" kecy nemám rada, lebo často je to klamanie samej seba a snaha niečo si nahovárať, bagatelizovať svoje pocity.

Kľudne si povedz, že ti to ublížilo a fakt to bolo od nich sprosté. Ale takí ľudia to nerobia len tebe. Sami sú zatrpknutí, zakomplexovaní a teba využívajú len ako terč, aby sami sa potom cítili lepšie. Zhodia teba- oni sa cítia potom "vyššie".

Včera v Dámskom klube bola téma o ponižovaní (partnerskom), hoci nebolo to dosť rozoberané, škoda. Dalo sa viac do hĺbky ísť.

no popravde, ja sa cítim pekná😊 Nie každý má ten názor, všimla som si. Stávalo sa mi aj,keď som bola mladšia, že má hejyovali aj nahlas niektorí. No krása je v oku toho, kto pozerá.

autor
24. okt 2025

Ale teda vadí mi cítiť sa potom zle. To mi vadí a chcela by som byť nad tým. Je to stresujúce, keď sa Vám niekto pravidelne smeje len preto,že Vás vidí. Nemudíte nič urobiť,ani povedat

luciaruz
24. okt 2025

Súdiť je slovenský národný šport. Bohužiaľ. Akoby si ľudia niečo kompenzovali.

zuzubb007
24. okt 2025

Prečo sa ti smejú? Máš nejakú deformáciu? Alebo iné? Alebo vysoká váha? Obrovský nos? Lebo nechápem, normálny človek sa nebude smiať druhemu

enmery
24. okt 2025

Viem, že na nete v komentároch vedia ľudia hnusne dourážať aj male deti. Ale v reále sa mi nikdy nestalo, aby niekto len tak zhodnotil môj vzhľad, proste cudzi človek. Bud sa na to nesústreďujem, alebo sa pohybujem medzi divnými ľuďmi.

anonym_561c85
24. okt 2025

@anonym_autor ked dozries, pochopis, ze taketo poznamky si nemas vsimat. 🙂

biba_18
24. okt 2025

@enmery alebo len proste nie si taká "škaredá" aby ti to povedali ... 😒

huxy
24. okt 2025

Krása je subjektívna, každému sa páči niečo iné, aj niekto iný.
Vidíš, aspoň sama sa cítiš pekná. Lebo niektoré sa po takýchto slovách cítia naozaj, že nie sú pekné. A to je omnoho horšie. Skús si tie hnusné slová nebrať k srdcu, aj keď je to určite ťažké. A hlavne si uvedom, že ľudia, ktorí súdia podľa vzhľadu, ti nestoja vôbec za trápenie. Hovorí to o nich, akí sú. A nepotrebuješ ani im ani nikomu dokazovať čokoľvek. Gro je byť spokojná sama so sebou a takých ľudí si nepripúšťať k telu.

biba_18
24. okt 2025

no, neviem ako sa s tým vyrovnať, je pravda že ja to nepoznám, ale ver že aj pekné ženy sú posudzované podľa vzhľadu - a veru bojujú s veľkými predsudkami ...
takže ako to tu bolo napísané - nenechať sa rozhodiť. je to o nich, nie o tebe ...

unicornlady
24. okt 2025

Spomenula som si na jednu autorku (pokiaľ to nie si ty), ktorá mala viac diskusií o tom, ako všetci komentujú jej vzhľad a smejú sa jej. Ešte aj nejakí robotníci (dakde na východe Slovenska) a tak.

Teraz rozmýšľam, či to nie je aj tým, čo si človek myslí.
Ak si myslím, že ma všetci ohovárajú, tak každé zasmiatie, každé šepkanie, budem vnímať, že hovoria o mne. Budem cítiť úzkosť, poníženie..
Ak si myslím, že som pekná a spokojná sama so sebou, tak si ich ani nevšimnem. Budem vidieť/počuť, že niekto si dakde klebetí, ale pôjdem si svojou cestou.

anonym_a735ee
24. okt 2025

@anonym_autor
mala som jednu taku speci kamosku. Nizka trošku pri tele, kratke cierne vlasy, tmavsia pokožka (nie romka).
Mali sme 18 a pruska tema na pruatelov. Ja som akurat mala mojho prveho. Ona povedala, ze som taka pekna, hodime sa k sebe. No ze ona he taka mala cierna skareda a isto si pekneho chlapa nenajde preto. A povedala to tak polovazne pozartom.
Skoro mi oci vypadli. Nikdy som sa nepovysovala koli vzhladu, ked som mala blby den (a ze ich v tej dobe bolo ovela viac ako dibrych) moc pekna som sa necitila.
Zato ta kamoska, volajme ju Janka - oba bola velmi mila, vtipna, chytra a este aj na kontrabas vedela hrat. Mala hlavu na konzervatorium, ale nechceli sa jej, isla na ucnak. Bola taka mala vesela kopa, ziadna negativistka. Ona mala co ponuknut aj vdaka svojmu vyzarovaniu.
Nastvalo ma ako o sebe zmysla, povedala som jej, co sa mne na nej paci a ze si urcite najde fajn muza.
A vies kedy ja hodnotim ludi podla vzhladu? Vzdy ked sa aj chova ako kreten, pretoze to vizaruje. Moze byt ten clovek trebars pekny ale vyzaruje negativitu, chamtivost, manipulaciu atd.
Netrap sa, skaredi su prave ti, ktori ta tak nazvu. Ziadny sudny clovek toto nepovie. Ale su aj taki, mame v rodine a slak ma ide trafit z toho hodnotenia! Ta je prasa vyzrate lenive (sestra, s ktorou sa bezne navstevuju a myskela sim, ze maju pekny vztah 🤮).
Na uluci - Booze ta sa obliect nevie, vôbec sa jej to nehodi a namalovat by sa mohla aj schudnut!
Bkbych neprerobis ale seba hej 🙂.

biba_18
24. okt 2025

@unicornlady niekedy ale aj to správanie a prílišné sebavedomie tak trochu irituje okolie - to môže skutočne viesť k tomu, že potom komentuje ... aj keď netvrdím že je to ten prípad, ale skôr mi to tak nahovárajú tie zvyšné komenty...

lindusss2016
24. okt 2025
@anonym_autor

no popravde, ja sa cítim pekná😊 Nie každý má ten názor, všimla som si. Stávalo sa mi aj,keď som bola mladšia, že má hejyovali aj nahlas niektorí. No krása je v oku toho, kto pozerá.

@anonym_autor ale ved tu si napisala to najdolezitejsie: ty sa citis byt pekna. To je cele, visc netreba. Ak mas partnera, pre ktoreho si pekna, to uplne staci. Ak takeho nemas, tak ho vymen. Mna by zaujimalo, kto boli ti ludia, ktori ta okomentovali.
Ja napr.casto pri prvom kontakte vyhodnotim niekoho ako nie velmi pekneho, atraktivneho (samozrejme ze mu to nevesiam na nos), ale ked si toho cloveka oblubim, vsimam si, ze sa mi zda potom celkovo krajsi. Takze mozno ta ti ludia len nepoznaju dostatocne dobre 😃
Ja si o sebe myslim tiez, ze som pekna, ale zaroven je urcite kopec ludi, ktorym sa zrovna pacit nemusim. No moje deti tvrdia, ze som najkrajsia. To mi staci. Dokonca syn, ktoremu sa pacia iba blondinky 🤭 hovori, ze som ta najkrajsia zena (som brunetka). Krasa je tak subjektivna, ze naozaj nikto nema patent na to, aby mohol rozhodovat, kto je pekny a kto nie. Dolezite je, aby si sa pacila tvojim blizkym, lebo to potom znamena, ze ta maju radi. A v tom spociva cele tajomstvo krasy. Samozrejme, su zeny, ktore su nadherne a vsetci z nich padaju do kolien. Vobec to vsak nemusi znamenat, ze su v zivote stastnejsie. Navyse kazda zena ma kopec moznosti, ako sa urobit krajsou.

autor
24. okt 2025
@biba_18

@unicornlady niekedy ale aj to správanie a prílišné sebavedomie tak trochu irituje okolie - to môže skutočne viesť k tomu, že potom komentuje ... aj keď netvrdím že je to ten prípad, ale skôr mi to tak nahovárajú tie zvyšné komenty...

@biba_18 niekedy to tak môže byť.Zea ľudia považujú za" čo si o sebe myslí, ako sa nesie a pod." No nikomu nič nerobím, keď môžem pomôžem a snažím sa neublizit ani ja. Som introvert ja, no veselá a smelá inak. Nie som zbabelec.No toho ťažko skusnem, najmä, ak sa mi to za život došlo opakovane.Prikracne sa pocit menejcennosti a snažím sa vyrovnať a pasovať s ním.

unicornlady
24. okt 2025

Čo presne povedia tí ľudia?
Dívajú sa ti do očí a povedia niečo o tvojom vzhľade?

januska12323
24. okt 2025

Ja nejak neverím, že tvoj vzhľad urazia cudzí dospelí ľudia. To sa vážne deje?

huxy
24. okt 2025
@januska12323

Ja nejak neverím, že tvoj vzhľad urazia cudzí dospelí ľudia. To sa vážne deje?

@januska12323 to že si to sama nezažila, neznamená, že to neexistuje. Ano, existujú takí prízemní dospelí ľudia. Či veríš, či nie.

biba_18
24. okt 2025

@januska12323 áno deje. nie len na internete, aj v reále ...

autor
24. okt 2025

Kocky, nestotožňujem sa s názormi ľudí, čo má komentujú.Najradsej by som bola,keby sa to nedialo. Že je to najmä ich problém, to viem. Ja sa sebe páčim a verím,že mnohým iným.Skutocne, môže ľudí na mne niečo imitovať...preto komentujú.Neviem.No chcela som to len s niekým prebrať .Ďakujem Vám. Ja sa sama sebe páčim a mám sa rada.Len si nechcem behom sekundy nechať ukradnúť zdravé sebavedomie a ostať rozhodneš.preto som rada, že sme sa o Tom pobavili. V určitej miere to zažili možno viaceré z nás.V menšej, či väčšej a to v rôznych sférach.Dakujem Vám za účasť na diskusii. Vážim si to.🙂

jogy1984
24. okt 2025

@anonym_autor niekomu niečo dokazovať je hlúposť. Nestojí to za to . Okrem toho vlastnej skúsenosti viem že takýto ľudia budú tvoje úspechy zľahčovať

bg92
24. okt 2025

nepisala si tu uz?
takych ludi by som poslala kade lahsie - ohradila by som sa, ze som sa ich na nazor nepytala. este aby som sa nahanala a nieco takymto luzrom, ktori ma urazaju nieco dokazovala, tak to urcitee... s takymi ludmi by som sa prestala stykat - rodina, nerodina... chyba im chochmes a ucta k druhym. neviem medzi akymi ludmi sa pohybujes ale nie je to normalne ani bezne.
a tiez by ma zaujimali konkretne priklady toho komentovania a urazok, tazko sa tomu veri.

januska12323
24. okt 2025
@biba_18

@januska12323 áno deje. nie len na internete, aj v reále ...

@huxy
@biba_18 😔 takí ľudia nestoja ani za myšlienku

huxy
24. okt 2025
@januska12323

@huxy
@biba_18 😔 takí ľudia nestoja ani za myšlienku

@januska12323 teraz to už viem, ale kedysi to aj mňa trápilo 🤷🏼‍♀️

anonym_da9082
24. okt 2025

mne ako mladej kočke povedal jeden mladý muž že mňa by veru škoda nebolo - bola to poznámka nato ako si mladí muži hádzali loptu a jeden povedal že treba dávať pozor aby ma netrafili.
zabolelo ma to, najmä aj preto že som mala ťažké obdobie.
sú to roky, ale pamätám si to dodnes

anonym_7718d6
24. okt 2025

Mojej kamoske sa dostalo nevhodnej poznámky na jej vzhľad od ženícha na svadbe. Bolo zo niečo v tom duchu, že je škaredá ale nie v ten deň na svadbe ale celkovo. Je to hovado a všetci podobní jemu a nemá cenu sa nad takými ľuďmi trápiť všeobecne. Inak kamoska je veľmi pekná, nič jej nechýba, ma krásne kučeravé vlasy, rovné zuby, je štíhla, veľké oči, zdravú pleť. To som napísala len niektoré jej prednosti a ma ich ďaleko viac. To znamená, že tieto sprosté poznámky dostávajú aj naozaj pekne zeny a je diskutabilné prečo.

biba_18
24. okt 2025

@anonym_7718d6 teraz som nepochopila - akože on sa ženil a ona bola ako čo na tej svadbe, hosť? kamoška nevesty? divné…

anonym_da9082
24. okt 2025
@biba_18

@anonym_7718d6 teraz som nepochopila - akože on sa ženil a ona bola ako čo na tej svadbe, hosť? kamoška nevesty? divné…

@biba_18 asi bol naťatý

Strana
z2