icon

Ako sa vysporiadať s rozchodom a alkoholom partnera?

12. nov 2025

Poprosím o rady. Stroskotal mi druhý vzťah. Trval vyše 2 rokov, zistila som pravdu aký je klamár. Hovoril polopravdy, vymýšľal si dôležité veci. Každý víkend pil alkohol, snažila som sa mu dohovoriť nech to nerobí. Pod vplyvom alkoholu sa zacal menit. Naposledy som ušla z jeho bytu. Fyzicky mi neublížil, no krical na mna. Hovorí, ze to robi všetko kvôli mne. Hádže na mna vinu. Zistila som, ze sa uz liečil z alkoholizmu. Teraz je v liehu 5 dni. Najprv som sa mu snažila pomoct, nech sa ide dat liecit. No vo všetkom zasa klamal, tvrdil ze volal 2x sanitku. Potom ze 1x. Ja uz neviem co je pravda. Veľmi ma sklamal.. nechapem ako som mohla byt taka slepá a nevidieť varovné signály.
Ako sa z toho dostať? Nechcem s nim byt, mam male dieta co je na 1 mieste. Nedovolím aby bolo v kontakte s takym človekom. Viem, ze bude robit nátlak ze sa zmení. Uz to povedal.. mam strach, ako na všetko zabudnut? Ako sa nezosypat? Chcem ist dalej ale bojim sa, ze to nezvládnem. Všetkého je na mna akosi príliš vela. Prednedávnom mi zomrela blízka osoba, kontaktovala som ipcko no nepomohlo. Časom sa mi potom polepsilo.

Strana
z2
nyusika
12. nov 2025
@cyneric

@nyusika Tu by som oponovala že to nemusí byť pravda vo všetkých prípadoch, poznám v okolí páry ktoré takto fungujú/fungovali dlho. Keď sa človek nemá kam ponáhľať, nepremýšľa nad rodinou, tak to vníma inak. Keby chcela chlapa “iba kvôli sexu”, tak prečo by dva roky bola s tým istým, veď chlapov je s prepáčením veľa (česť výnimkám) ktorí by na niečo jednorázové pristúpili.

Autorka, odrež kontakt a ďalej by som to neriešila. Keď si človek vyberie fľašu už sa s tým moc nedá robiť.

@cyneric to je OK, ale nenazyvala by som to plnphodnitny partnersky vztah.
ale skor prijemny, neformalny vztah s benefitom.

a ked za dva roky neprides na to, ze sa cez vikend stretavas s alkoholikom, tak ja uz neviem...sama pise, ze pil kazdy vikend

autor
12. nov 2025
@nyusika

@anonym_autor aku slucku ?
bol ti na obtiaz ?
tak co potom riesis

@nyusika nasťahovala by si si chlapa do domu keby si vedela ze nemá potom kam ist ak by vam to nevyšlo?
Odpovedz si. Ak by sa toto stalo co by som robila?

nyusika
12. nov 2025
@anonym_autor

@nyusika nasťahovala by si si chlapa do domu keby si vedela ze nemá potom kam ist ak by vam to nevyšlo?
Odpovedz si. Ak by sa toto stalo co by som robila?

@anonym_autor
odpoviem.
nie, ja by som nepokracovala vo vztahu s alkoholikom...ak si dobre pamatas, sama si napsiala, ze pil kazdy vikend

zopakujem - riesie smutok z toho, ze si ukoncila vikendovy vztah s alkoholikom. neriesi samotny vztah a jeho napredovanie.
mala by si si byt ista v tom, co pises, aby si nemsuela hladat v poznamkach, co si kde a kedy napisala

a pokial by som mala vzrath s nealkoholikom, ktory nema vlastne byvanie a ja ano - ano, pokial by som bola vo vztahi spokojna a mala pocit, ze ide o perspektovny vztah, navrhla by som mu po istej dobe, aby sa k nam prestahoval.
nevidim rozdiel v tom, ci sa pristahuje zena k muzovi...alebo muz k zene...alebo si spolu nieco kupia/prenajmu

autor
12. nov 2025
@nyusika

@anonym_autor
odpoviem.
nie, ja by som nepokracovala vo vztahu s alkoholikom...ak si dobre pamatas, sama si napsiala, ze pil kazdy vikend

zopakujem - riesie smutok z toho, ze si ukoncila vikendovy vztah s alkoholikom. neriesi samotny vztah a jeho napredovanie.
mala by si si byt ista v tom, co pises, aby si nemsuela hladat v poznamkach, co si kde a kedy napisala

a pokial by som mala vzrath s nealkoholikom, ktory nema vlastne byvanie a ja ano - ano, pokial by som bola vo vztahi spokojna a mala pocit, ze ide o perspektovny vztah, navrhla by som mu po istej dobe, aby sa k nam prestahoval.
nevidim rozdiel v tom, ci sa pristahuje zena k muzovi...alebo muz k zene...alebo si spolu nieco kupia/prenajmu

@nyusika nevedela som o tom, ze mal s tym problem. Cez tyzden normalne pracoval ked volal bol triezvy.. niekedy mal prestavaku 2 tyzdne ale toho bolo malo. Presne preto som bola opatrná a nešla som do toho po hlave.. a musis uznať ze som spravila dobre.

januska12323
12. nov 2025

Prečo si s ním stále v kontakte? Nemáte spoločné bývanie ani dieťa, ukonči to úplne.

autor
12. nov 2025
@januska12323

Prečo si s ním stále v kontakte? Nemáte spoločné bývanie ani dieťa, ukonči to úplne.

@januska12323 lebo som sa bala. Snažila som sa mu pomôcť, dohovoriť mu. Ale zistila som ze to nemá zmysel.

januska12323
12. nov 2025

Bála čoho? On musí sám chcieť nepiť, ty ho nezachrániš.

Strana
z2