icon

Ako sa vysporiadávate s obavami o bezpečnosť detí?

evazhoufova
16. dec 2025

S tým že svet nie je bezpečný, že vychovavame deti, ktoré možno zažijú vojnu?

anonym_589c07
16. dec 2025

So všetkými nástrahami sa vysporiadam tak, ze mam svoj mikrosvet, svoju bublinu a snažím sa žiť najlepšie ako viem každý jeden deň. Dá sa to.

anonym_471f8c
16. dec 2025

Nemyslim na veci ako,ze mohla by prist vojna. Alebo,ze nieco mozno bude. Svet nie je bezpecny ani nikdy nebol.

anonym_64f16e
16. dec 2025

Netráp sa nad tým čo nemôžeš ovplyvniť a zmeniť.
Vychovávaj deti tak aby nemali lásku k majetku, život je dôležitejší ako majetok.
Ak príde vojna aby boli schopné zanechať majetok a rýchlo zdrhnúť do bezpečia.

cyneric
16. dec 2025

Zbytočne riešiš veci nad ktorými nemáš kontrolu, môže prísť vojna, ďalšia pandémia, ceny nehnuteľností môžu rásť do momentu kedy bude 16 ľudí v garzónke a budú mať problém zaplatiť si energie, je pravdepodobné že ďalšie generácie už nebudú mať vôbec niečo také ako "dôchodok" alebo "dôchodkový vek", budú robiť kým nepadnú. Alebo ich na bicykli zoberie nejaké BMW na lekciu lietania a tiež ich už neuvidíš - neovplyvníš tak či onak.

anonym_49d70b
16. dec 2025

@evazhoufova nejake nastrahy (ci uz mikro alebo makro) budu vzdy. Skor sa snazime vychovat dieta / zariadit zivota tak, aby sme vedeli pripadne rizika mitigovat alebo sa im uplne vyhnut (mat dost penazi zit "kdekolvek" na svete, vediet jazyky, mat vzdelanie...
Samozrejme ovalit po hlave v parku ma mozu vzdy...

maminkadeticiek
16. dec 2025

Asi nemas velmi co na praci ked mas priestor rozmyslat nad vecami coby keby ak.

anonym_d33263
16. dec 2025

@evazhoufova ucim ich zit tak aby vnimali utrpenie kazdeho druhu ako sucast zivota.konkretne to znamena,ze nam pomaha viera v Boha,ten je nemenny aj ked svet je hore nohami

abbey1
16. dec 2025

@evazhoufova Ktorá generácia žila v období, kedy nehrozia možnosť vojnového konfliktu a neprebiehali vojny, ktoré mohli vyústiť vo väčší problém? Moji starí rodičia žili v období prvej i druhej svetovej vojny, moji rodičia zažili druhu svetovú vojnu. Ďalšie generácie žili v čase konfliktov na Východe, ja si pamätám, ako sme poskytovali ubytovanie utečencom z Juhoslávie, máme priateľov, ktorí utieklo z domoviny počas bombardovania Iraku, konfliktov v Palestíne. A mohli by sme spomínať ďalej a ďalej.
Treba z deti vychovávať dobrých ľudí, dopriať im krásne detstvo plné lásky, aby ju vedeli odovzdávať ďalej. Naučiť ich vážiť si život, každodenné drobnosti, ale i riešiť problémy bez nenávisti k iným ľuďom. Čo iné by si chcela urobiť?

vilma7
16. dec 2025

Nemám čas na takéto témy, žijem tu a teraz a moja rodina tiez.

luccija
16. dec 2025

@evazhoufova aj tvoji rodičia majú o teba strach🙂
Bojím sa pri dcére veľa veci, ale tejto zrovna nie.A celkovo sa snažím takéto veci vytesnit, lebo by som prišla o psychicke zdravie a stres je všade tak si nebudem oslabovať imunitu a pridávať dalsi.Negativne myslenie a strachy čo, keď... sú najhoršie.

denithestrange1993
16. dec 2025

@evazhoufova nasa krajina ma vela minusov,ale co sa tyka bezpecnosti sme jedna z najbezpecnejsich krajin na svete.

domka222
16. dec 2025

Keby si sa zamyslela nad týmito vecami skôr, tak zrejme by si ani dieťa nemala. Teraz nevymyslíš už veľa, len sa na také veci nezameriavať často a dúfať, že nikdy to nebudeš musieť reálne riešiť.

alexanderkovacs
17. dec 2025

@evazhoufova nechapem preco tobriesis. Svet je ovela bezpecnesie ako bolo v minulosti. Staci pozriet minule storocie... 2 SV. Utlacanie. V komunizme vas mohli zlikvidovat za hocico. Na Slovenku je relativne klud, nemusite sa bat chodit po uliaciach.
Ze co bude o 20 rokovm nikto nevie. Prisposobime sa k tomu.

anonym_57c386
17. dec 2025

Mame tri dcery (dve skolkarky, najmladsia je babatko) a veru, najma v poslednej dobe neraz rozmyslam, aky svet ich caka…Priznam sa, ze mam o ne velky strach. Situacia na Slovensku je hrozna, vojna nam tu olizuje hranice, po uliciach beha kopec uchylov…Ja neviem…Snazime sa s muzom otvorene s nimi rozpravat, chceme, aby sme si navzajom doverovali, aby sa nam zdoverili s cimkolvek a Modlim sa za ne…

maya_hi
Včera o 05:24
@cyneric

Zbytočne riešiš veci nad ktorými nemáš kontrolu, môže prísť vojna, ďalšia pandémia, ceny nehnuteľností môžu rásť do momentu kedy bude 16 ľudí v garzónke a budú mať problém zaplatiť si energie, je pravdepodobné že ďalšie generácie už nebudú mať vôbec niečo také ako "dôchodok" alebo "dôchodkový vek", budú robiť kým nepadnú. Alebo ich na bicykli zoberie nejaké BMW na lekciu lietania a tiež ich už neuvidíš - neovplyvníš tak či onak.

@cyneric na druhej strane, minule som si uvedomila, že v takom Japonsku je veľa ľudí, ktorí normálne pracujú do vysokého veku. Či už vo firmách, alebo vo vlastnom biznise. Začala som uvažovať, že je to asi lepšie nastaviť sa na to pozitívne a hneď sa to lepšie vníma. Ja osobne sa trocha desím toho momentu, že "tak a teraz som na dôchodku a nič ma už nečaká" 🫤 len chodenie po doktoroch (čiže hľadanie nejakého kontaktu s ľuďmi)

maya_hi
Včera o 05:35

@evazhoufova tak, že nesledujem správy, vyhýbam sa týmto vášňam okolo politiky, ktoré sa tu rozdúchavajú v poslednom období. Svet bol niekedy aj horší, ale ľudia väčšinou netušili ani čo sa deje vo vedľajšej dedine. Internet spôsobil, že "žijeme glibálnu realitu". Ktorá síce nie je našou osobnou skutočnosťou, ale naše prežívanie JE SKUTOČNÉ, a taký je aj dopad na našu psychiku, zdravie. Vieš čo, v sobotu mi začínajú Vianoce. Idem s rodinou do divadla. A pevne verím, že v prestávke tam zase neprídu nejakí prepodnetovaní herci so svojim "bojom za slobodu", ktorí predpokladám ani neboli voliť. Doma sme kvôli tomu tento rok zrušili TV. Používame ju len na streamové služby, filmy... Vyberám si, čo do seba vpustím. Bohužiaľ, veľa ľudí prepadne davovej psychóze, žijú v tom a na ulici sa to potom aj prejavuje. Nechajú sa ovplyvniť tým, čo niekto vytvára vo virtuálnej realite, namiesto toho, aby sa snažili po krokoch meniť k lepšiemu tú svoju, skutočnú. Neustále sa zaoberajú tým čo je za rohom, čo keby... Ale podstatné je to, čo JE TU A TERAZ. Vo Svätom písme sa píše VY STE SOĽOU ZEME.... Len JA TU A TERAZ môžem ovplyvniť a ako svet zajtra bude vyzerať. O to sa staraj, na tom pracuj. To je jediné, čo môžeš reálne ovplyvniť. Dávaj svojim deťom lásku, čas, pozornosť, pomôž v nich pestovať hodnoty na ktorých záleží a šír to ďalej v komunite v ktorej žiješ, nech sa to množí.

anonym_a1db41
Včera o 05:56

@evazhoufova Neboj, ja si myslím, že vojnu zažijeme už aj my, a ktovie aký a či bude svet, keď naše deti budú v našom veku. Treba proste žiť, každý deň čo najlepšie, ako vieme, aj s dobrými dňami, aj s tými zlými, tie patria rovnako k životu.