icon

Ako zvládnuť extrémny stres v náročných situáciách?

6. nov 2025

Ahojte, prave riesime zavazny problem v rodine. Verime, ze vsetko dobre dopadne. Nechce sa mi rozpisovat viac. Ja mam len otazku ako zvladnut extremny stres. Jem minimalne, mam silne bolesti hlavy, nespim, je mi na vracanie, placem. Ako zvladnut to vycerpanie? Mam deti, fungujem aspon kvoli nim. Ale neviem ako sa dat dokopy. Bojim sa ze skolabujem alebo sa zblaznim.

Strana
z2
anonym_58d0dc
6. nov 2025

Prečo sa pred mužom tvariš, ze si ok? Mne práve ten môj veľmi pomáha. Povzbudive slovo, objatie, môžem sa pri ňom aj vyplakať... teraz par dní som mala podobné stavy, až som sa zľakla, že pri dieťati odpadnem. Naozaj pomohlo zjesť aspoň niečo. Držim palce.

autor
6. nov 2025
@anonym_58d0dc

Prečo sa pred mužom tvariš, ze si ok? Mne práve ten môj veľmi pomáha. Povzbudive slovo, objatie, môžem sa pri ňom aj vyplakať... teraz par dní som mala podobné stavy, až som sa zľakla, že pri dieťati odpadnem. Naozaj pomohlo zjesť aspoň niečo. Držim palce.

@anonym_58d0dc preroze ho caka narocna operacia a nechcem mu pridavat este aj ja. Mam mu byt oporou aj detom. Musim to zvladnut sama a nebyt troska.

viera012345
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_3b2ae1 Chcela som byt statocna ale zrejme som slaba povaha. V minulosti som prekonala uz traumy ako tyranie, podozrenie na rakovinu u dietata a teraz dalsia. Ja uz nevladzem.

@anonym_autor Toto nie je o slabej povahe,len niektoré situácie sa zvládajú ťažko.Nie je hanbou si to uvedomiť a vyhľadať pomoc lekára.

autor
6. nov 2025
@anonym_58d0dc

@anonym_58d0dc je mi blbe zatazovat mojich rodicov, sestru a kamaratky, maju toho aj tak dost. Nesiem si svoj kriz sama. Dakujem vsetkym za podporu

autor
6. nov 2025
@viera012345

@anonym_autor Toto nie je o slabej povahe,len niektoré situácie sa zvládajú ťažko.Nie je hanbou si to uvedomiť a vyhľadať pomoc lekára.

@viera012345 Ked ja mam pocit, ze som zlyhala. Mala som byt silnejsia a nie zajedat smutok tabletkami

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_23276e
6. nov 2025
@anonym_autor

@stelly652 tak ked nejem tak som strasne slaba ale ja mam stiahnuty zaludok, pozriem na jedlo, je mi zle. Z vycerpania mi stupla aj teplota. Obdivujem vsetky zeny ktore s pokojom zvladaju tazke situacie

@anonym_autor V určitej etape svojho života som sa dopracovala k podobným stavom, aké opisujete.Vtedy mi pomohla lekárka ku ktorej som chodila s inými problémami, ale sme sa poznali už nejakú dobu.Vysvetlila mi,ze sú veci, ktoré zvládnuť môže byť nad naše sily.Odmietala som lieky z obavy, že sú návykové.Vysvetlila mi,ze 1-2 noci bez spánku zapríčinia,ze človek je unavený,nefunguje ako obvykle,ale keď sa nevyspi dlhšie, ohrozuje to jeho telesné i duševné zdravie,a preto mi odporúčala ore začiatok 3 noci po sebe 1/2 tbl.Lexaurinu,aby si telo i myseľ odpočinuli.Zaroven mi radila pozrieť na problém z viacerých strán.Dr.ma upozornila,ze Lexaurin je len barlička na začiatok, ktorú je potrebné co najskôr odložiť a vysporiadať sa so situáciou,buď za pomoci iného alebo vlastnými silami.Ked trpí duša,chradne aj telo.

anonym_0b8b92
7. nov 2025

Je mi ľúto, čo prežívaš. Nebran sa liekom, nie je to žiaden strašiak. Mne veľmi pomohli pri veľkom strese. Nemusíš hneď letieť k psychiatrovi, môže ti ich predpísať aj obvodak.

motylik2559
7. nov 2025

@anonym_autor Bolest hlavy a zaludka (nasledne vracanie) zo stresu mozes mat aj preto, lebo ozaj velmi malo jes.Telo neprijima co potrebuje a tym padom tieto bolesti a zvysuje sa ti tym aj stres. Skus sa zacat stravovat trosku viac. Kebyze si nasadis lieky proti stresu, tak tiez nie je dobre, aby si v zaludku nic nemala.
Radsej zajdi na terapie, ktore ti mozu pomoct a sucasne sa zacni lepsie stravovat.

ivangeline
7. nov 2025

Viera, nádej, láska. Zmena zmýšľania pomoze tiež. Nakonci je smrť.

zajinkakoni
8. nov 2025

@anonym_autor prežívala som presne to iste. Ak je to v tomto momente veľmi zle, nevieš sa ani pohnúť… ale ak príde lepšia chvíľka, okamžite ju treba využiť na prechádzku, najlepšie do prírody. Skús si tam aj zabehnut, ak je to možné…. A ak bude viac svetlých chvíľ, tak s detmi niečo tvoriť. Ale ten pohyb je nesmierne dôležitý. 🙏 veľa síl

starrydaisy
8. nov 2025

@anonym_autor nemusis to zvladnut sama. sila nie je o tom pomoct si sam. je aj o tom nechat si pomoct. dobry psycholog alebo aj rozhovor s kamaratkou s ktorou sa citis bezpecne. plus cvicenie, meditacie a prechadzky a dolezita je aj starostlivost o seba. velmi drzim palce

autor
8. nov 2025
@starrydaisy

@anonym_autor nemusis to zvladnut sama. sila nie je o tom pomoct si sam. je aj o tom nechat si pomoct. dobry psycholog alebo aj rozhovor s kamaratkou s ktorou sa citis bezpecne. plus cvicenie, meditacie a prechadzky a dolezita je aj starostlivost o seba. velmi drzim palce

@zajinkakoni
@starrydaisy Dakujem. Velmi sa bojim aj ako dopadne manzelovi operacia, ci mu nic vazne nezistia. Najradsej by som pretocila cas takto o rok lebo toto je peklo. Su aj svetle chvilky aj obcas v noci zdriemnem ale este aj v tom sne sa mi sniva o tom co ma trapi.

autor
8. nov 2025
@starrydaisy

@starrydaisy Ja som sa nikomu nezdoverila, v praci, pred manzelom, detmi, pred rodinou hram ze vsetko je ok. Ale vnutri citim ciste zufalstvo.

starrydaisy
13. nov 2025
@anonym_autor

@starrydaisy Ja som sa nikomu nezdoverila, v praci, pred manzelom, detmi, pred rodinou hram ze vsetko je ok. Ale vnutri citim ciste zufalstvo.

@anonym_autor ked som mala naozaj tazke chvile, a nechcelo sa mi rozpravat, pisala som si do zapisnika. uplne vsetko co mi napadlo, zle, dobre, kazdu myslienku, kazdy pocit. mozno sa skus z toho vypisat ked nechces o tom rozpravat.

Strana
z2