icon

Neustály stres v živote

13. sep 2022

Zdravim, potrebujem sa poradit lebo sa už asi zbláznim..Ide o to, že som skoro v permanentnom strese, v práci sa na mňa kladú privysoké požiadavky nakoľko som na vyššej pozícii. Otec pije a všetci sa o neho bojime. Priatel je úžasný a podporuje ma, no myslí si že všetky starosti a úzkosť vyrieši prechádzka pre neho je život malina, skratka príliš velky optimista. DO toho mám zdravotné problémy a bolesti ale doktori nevedia prísť na to o čo ide. Čiže som z toho v strese tiež a neustale sa pozorujem. Rodičia mi neustále rozkazuju alebo ma komentuju napriek tomu ze uz par rokov zijem od nich( mam 23) a som samostatna, zarobim si lepsie ako oni a aj lepsie hospodarim, mozno preto su tak prehnane starostlivi. Situacia v rodine eskaluje aj kvoli závažnym problemom člena rodiny, vyzera to uz naozaj zle, prave preto sa s rodicmi nehadam a kludne aj prispejem ked je treba. Len aom z toho celeho už príliš fyzicky a najma psychicky vyčerpana. Ak by mal ktokolvek akukolvek radu, budem Vam velmi vďačná. Ďakujem 🙂

autor
•
13. sep 2022

Este dodavam ze stres spociva aj v tom ze najma otec na mna stale hlada chyby a spochybnuje kazde jedno rozhodnutie. NEdajboze ked k nim na par dni pridem a chcem sa na par hodin stretnut s kamoskami..uz je cirkus

lenkakravcova
•
13. sep 2022

Obmedz kontakt na nutný (ak v tom budú pokračovať, čo asi budú) a stanov si hranice. Inak to nejde.

zmrzlinka2021
•
13. sep 2022

Za mňa:
- Minimalizovat stretnutia s ludmi, s ktorymi sa necitis dobre, ano, aj vlastnych rodicov
- vyssia pozícia s krásnym platom prirodzene očakáva od človeka viacej. Pokial si na to netrufas, zmenit prácu, aj za menej penazi - inak, netreba pracu brat az tak vazne, treba svedomito a kvalitne pracovat, ale nie umriet pre robotu
- neriesit problemy inych ludi, hlavne tych, ktori o to nemaju zaujem
- chodit viac do prírody, na turistiku, bajk, cvicit, oddychovat

madla60
•
13. sep 2022

A musíš chodít domov? Keď.
máš takéto problémy, tak to obmedz, a nehovor však sú to rodiča. Nechoď domov a vybavené.

autor
•
13. sep 2022

@zmrzlinka2021 ano to s tou prirodou je pravda mala by som no niekedy mam take stavy ze som rada ze fungujem doma.. A co sa prace tyka hlavnym problemom je kolegyna ktora ma neustale terorizuje az za hranicu by som povedala ale nadriadeni to odmietaju riesit..ja mam ale napriek tomu svoju pracu kolektiv rada :( a rodicia..no stale mi volaju ze im je smutno a je mi luto neprist..skor by som asi mala popracovat ma sebe a na tom ze asi len nezvladam bezne situacie

autor
•
13. sep 2022

Uvedomujem si ze nie cely svet lezi na mojich pleciach a racionalne si uvedomujem aj to ze nazor druhych ludi netvori moju osobnost a zivot..len nechcem nikoho sklamat a mam pocit ze to robim neustale je mi zo seba hrozne

elizabet173
•
14. sep 2022

máš toho veľa, ale musíš si určiť priority. Tvoje zdravotné problémy môžu byť spôsobené stresom. S rodičmi by som obmedzila kontakt na nevyhnutné minimum. Žiadne viacdňové návštevy, ale na dva tri hodiny, aj keby si mala cestovať štyri hodiny tam a štyri späť. Prečo sa bojíš o otca? Je jeho rozhodnutím, že pije a tiež je jeho rozhodnutím to, že sa nelieči. Bála by som sa o mamu a sama o seba, určite nie o alkoholika, ktorý mi znepríjemňuje život. S mamou sa môžeš stretnúť aj mimo ich dom, nie? Ísť s ňou na výlet, wellness, prežiť pekný deň bez toho, aby ti otec robil nervy. A práca sa dá zmeniť, len si treba ujasniť, či ti tie peniaze stoja za tie nervy. Bola som v podobnej situácii, dala som výpoveď, nič lepšie som nemohla urobiť. A hlavne zabudni na to, že nechceš nikoho sklamať, nie si stroj, si človek, máš právo robiť chyby, ak to sama nedávaš, smer psychológ.

ivangeline
•
14. sep 2022

Snazia sa ta vtiahnut. Spoluzavislost. Obmedzit kontakt ako radia..

zuzi56
•
14. sep 2022

Bolesti ktoré ti lekári nevedia zistit sú psych. pôvodu.
Za chvíľu dostaneš tetaniu, alebo uskostnu poruchu z toho stresu.
Byt tebou, by som sa čo najskôr na všetkých vyprdla, lebo keď ochorieš ty, myslíš že ti niekto bude pomáhať??
Kukni si na nete tie choroby, a nieje to žiadna sranda, aj tu na mk sú skupiny s psych. problémami.

hapkova
•
14. sep 2022

Musis si ujasnit co je pre teba priorita. Lebo tu uz ide o tvoje zdravie. Kvantum zdravotnych problemov je sposobenych prave stresom, takze treba na to mysliet a viac sa dat do pohody. Nemusis robit vsetko, zvladat vsetko, treba vediet aj povedat nie.

autor
•
14. sep 2022

Všetkym pekne dakujem za rady a odpovede, pokusim sa to zmenit. Stale si aj poviem ze sa zmenim ze odomna nezavisi predsa cely svet. Ale velmi sa o vsetkych bojim keby sa nieco stalo napriklad a nedokazala by som ich zabezpecit..

elizabet173
•
15. sep 2022

o seba sa boj, keď sa budú tvoje zdravotné ťažkosti vplyvom stresu zhoršovať, budeš všetkým k ničomu, drž sa

kiirkee
•
15. sep 2022

Psychológa nechceš skúsiť? Upraces si myšlienky, možno získaš aj inú perspektívu, možnosti riešenia tvojej situacie. Máš asi nábeh uzkostnu poruchu z tvojho popisu. To neustále pozorovanie, úzkosti, zdravotné ťažkosti (možno su psychosomaticke..). Ja osobne som sa k nej dopracovala pri veľkom strese v práci,az to vyvrcholilo ze som musela i k psychiatrovi. V každom prípade držím Ti palce, porozprávať sa s odborníkom Ti určite prospeje, ak by si sa pre tu možnosť rozhodla. Len nečakaj rýchle riešenia, to je vzdy viac sedení.

autor
•
15. sep 2022

@kiirkee dakujem no asi to skusim aj ked nerada takto nazivo s niekym o tom komunikujem..