Ako zvládnuť obdobie plné stresu a problémov?
Ja neviem čo je to za obdobie posledný rok. Som v koncoch. Všetko zle. Každé rozhodnutie zle. O jednu prácu som prišla, v druhej práci nonstop stres, veľa roboty, kolegyne čo proti mne intriguju. Doma dieťa v puberte, ktorému sto krát musím všetko vravieť a aj tak to má na háku. Nechce pomáhať, učí sa len tak aby bolo. Sama na všetko, muža nemxm. Včera idem riešiť jeden problém, z toho mi vznikli dva. A plno dennodennych starosti. Som unavená, nervózna, mám zvýšený tlak, trpne mi ľavá ruka. Mali ste také obdobie? Ja už mám pocit, že tých problémov je na mňa veľa.
Prvá vec je zdravie. Zájdi za lekárom, daj si skontrolovať krvný obraz, tlak, tŕpnutie ľavej ruky, srdiečko, chrbticu, mineralogram. S najväčšou pravdepodobnosťou je to len záťaž a prepracovanie, ale pre istotu sa daj vyšetriť, budeš mať aspoň istotu.
Práca. Ak nemáš priestor to zmeniť, je namieste začať sa obzerať po inom riešení, aspoň mentálne. Už len vedomie, že máš plán B, ti možno pomôže znížiť tlak a upokojiť sa.
Dieťa v puberte je fáza, ktorá je náročná, pre každého. Nastav minimum pravidiel, ktoré sú nevyhnutné, a nesnaž sa mať kontrolu nad všetkým. Energiu si musíš šetriť.
Pridaj si magnézium ideálne v kombinácii s B6. Obmedz kofeín, cigy, alkohol, pi viac čistej vody a nájdi si 15 min denne pre seba, v tichu, prípadne pri dobrej knihe. Ideálne ak by si mala priestor ísť niekde von a chodiť... aspoň na pol hodinku.
A hlavne nádych, výdych, všetko postupne... jedno po druhom...Nie všetko musíš riešiť naraz a nie všetko musí byť dokonalé. Vyber si len to, čo je teraz nevyhnutné, zvyšok odlož.
@anonym_autor dokym nemas smrtelnu nevyliecitelnu chorobu, stale mas nadej. a kvoli praci by som sa uz nikdy nestresovala.zdravie mame len jedno. najdi si cas na prechadzky a ventiluj sa.

@anonym_autor ries len čo treba,decko sa nechce učiť a čo ti pomôže keď sa budeš nad ním rozčuľovať ,nič
Robotu si jednoducho odrob ,to čo máš a chod domov ,správ si rutinu po práci káva čaj ,nohy na stôl alebo si podpísal hodinku