icon

Ako zvládnuť smútok a vyčerpanie vo vypätých situáciách?

Včera o 13:09

Ahojte, hladam podporu v momentalnom tazkom obdobi. Deje sa ni viac veci narsz a ja neviem co robit.
Zomiera mi babka na alzheimera. Je v poslednom stadiu, uz neje. Denne na nu myslim a placem. Viem, ze zivot je taky. No je to moja milovana jedina babka, ktora ma vzdy podporovala a je mi z toho strasne. Mam dve male deti, rocne a stvorrocne a denne zijeme riadny chaos. Velmi zle spime a s manzelom sa rano nebudime - iba prechadzame z nocnej sichty do dennej. Vecny hluk, po celej obyvacke kolajnice, auticka, drahy, kocky. Bezny rodicovsky chaoticky zivot no bez akekolvek pomoci. Ak si pamatate, pisala som tu nedavno o tom ako mama strazila nase deti, ktore sa sama ponukla strazit a nedala to ani na hodinu. Nie je zvyknuta na chlapcov, ale je zvyknuta strazit bratove dve dcery, ktore su rady skusaju suknicky, maluju omalovanky, cesu vlasky a hraju sa s babikami. Oproti tej divocine pri chlapcoch je to taka prechadzka rajom. S mamou sme si to po tyzdni vysvetlili a uznala, ze to nezvladla, ze neodhladla svoje sily a ze reagovala neadekvatne.
Pred par dnami mali prist po polroku nezaujmu svokrovci. Dohodli sme sa na case a opat prisli hodinu a pol neskor, ked uz samozrejme deti zaspali na obedny spanok. Obaja s manzelom sme boli nahnevani a tak sme sa rozhodli, ze ich slusne otocime na pate. Ked som svokre povedala ze meskaju ze to uz proste nejde lebo by zobudili deti, tak na mna arogantne vybehla. Kricala, vynadala mi a hodila do mna darceky pre deti so slovami na, zadus sa.
Vratila som sa do bytu totalne rozklepana, vystrasena, ledva som dokazala odomknut tak sa mi triasli ruky. Ona ako sialena sa na mna vyrutila.
Manzel za nimi dole vybehol, povedal im svoje.
Rozhodli sme sa po tomto soku, ze ich odstrihneme od nas a uz tu nie su vitani. Jedine ak by boli schopni pochopit co roky robili, ze ma roky nerespektovali, a ospravedlnili by sa a zmenili. No k tomu nikdy nedojde.
Mali sme dlhe roky partiu - pariky. Po case sa nam vsetkym narodili deticky. No kym my sme sa chceli nadalej stretavat, tak dva pary sa uplne odstrihli. Ja viem, moze to byt len docasne a raz sa to vrati spat. No citime uplne samotu. Nemame kamosov, kazdy v okoli ma len dievcatka a iny rezim a tak sa nemame s kym stretavat. Aj ked nas syn sa zahra aj s dievcatkami a berie ohlad na mensie deticky, kedze ma maleho surodenca. Nejako prirodzene sa prerusili kontakty.

Minule mi sestra vycitala, ze nechodim k nej na navstevy pozriet jej dcerku - moje krsniatko. Ked som sa jej snazila vysvetlit, ze je pre mna narocne vychystat nasich chlapcov, ktori su vecbe v pohybe, odsoferovat k nej s mladsim placucim v sedacke, zvladnut so bez ujmy na zdravi a psychike - udrzat ich v klude, co je narocne, ze kym ona ma jedno tak my mame dve deti.. tak sa mi vysmiala ze no waau dve deti. Ona co mi volala od narodenia malinkej, pri kazdom probleme kedze potrebovala pomoc a podporu. A ja som jej tu podporu rada dala. Ked mal nas mladsi tri mesiace tak som rano zbalila obe deti a letela k nej s nimi, lebo sa mi rozplakala do telefonu, kvoli problemu s kojenim.
Nam ked sa narodil mladsi tak sme museli byt dva tyzdne v nemocnici, kvoli anemii. Vtedy za mnou nik neprisiel. Iba pisali ze nas myslia. A nikomu som nic nevycitala.

Ako dalej. Ako zvladnut vsetok ten smutok, vycerpanie? Manzel tu je pre mna, podporujeme sa navzajom. No citim ze takto vela som na pleciach este nikdy nemala nalozene.

Dakujem a prepacte, ak vas to vycerpalo.

Strana
z3
sevrin
Včera o 13:16

Máš aspoň normálneho manžela. S deťmi je to ťažké, ja mám len netere a synovca ale niekedy mám pocit že sú to takí malí diabli. Asi stále platí, že najlepšie deti sú také, ktoré sa dajú vrátiť 😅
Ale časom to prejde, po puberte sa už život začne vracať do normálu.

tinkavvv
Včera o 13:19

V prvom rade ma mrzi, co zazivas.

Asi treba trochu odstupu a skusit si najst system, lebo dve deti sa zvladat daju. Skusit sa zamysliet, co sa da zlepsit, aby ste neboli nervozni z beznych dni. Skusit si najst kazdy cas aj pre seba, potom sa tie povinnosti okolo domacnoati a deti lepsie zvladaju. Je to narocne, ale po kuskoch zacat. Je to logistika, pozname to takmer vsetci, ktori nemaju babky a dedkov na strazenie kazdy den.
A zamysliet sa, preco od vas vsetci odisli. Nemusi byt chyba len na ich strane.

anonym_bafd4b
Včera o 13:22

citala som aj diskusiu predtym co si mala a budem strucna najdi si psychoterapeuta a skus si s nim prejst svoje reakcie atd urcite s tym treba nieco robit, ale teda zacni u seba

autor
Včera o 13:23
@tinkavvv

V prvom rade ma mrzi, co zazivas.

Asi treba trochu odstupu a skusit si najst system, lebo dve deti sa zvladat daju. Skusit sa zamysliet, co sa da zlepsit, aby ste neboli nervozni z beznych dni. Skusit si najst kazdy cas aj pre seba, potom sa tie povinnosti okolo domacnoati a deti lepsie zvladaju. Je to narocne, ale po kuskoch zacat. Je to logistika, pozname to takmer vsetci, ktori nemaju babky a dedkov na strazenie kazdy den.
A zamysliet sa, preco od vas vsetci odisli. Nemusi byt chyba len na ich strane.

@tinkavvv nie oni neodisli od nas. Kamosi sa normalne vytratili z partie - tak sa zachovali aj voci ostatnym v partii. Uz sme sa o tom s dalsou kamaratkou bavili, ze aj ju to mrzi, ze ti dalsi sa vzdialili. My mame kamaratov nadalej, akurat sa nestretavame s tymi co maju deti lebo sa nejako usadili uz len doma.
Svokrovcov sme odstrihli my kvoli hrubemu porusovaniu pravidiel a nerespektu z ich strany.

janinah
Včera o 13:23

Prepač,ale cakala som važnu chorobu,exekuciu na krku,vazne problemy...nemyslim,ze je to u vas take strašné.Ale pridu svokrovci po pol roku s darcekami a vy ich otocite a dovidopo? A co ze deti spali? Nerob z nich polobohov.
U sestry si ako dlho nebola? Ona chodi k vam? Ja pred rokmi a moja dcera teraz nalozi do auta dve deti a pride hocikedy k nam ci inde na navstevu.
A ze je u vas chaos? Ako simzariadis tak maš. A nik vam nepomaha? A kto by tak mal? Ved su to vase deti...
Ak sa inak nastavis v hlave bude sa ti ľahsie žiť.

autor
Včera o 13:25
@janinah

Prepač,ale cakala som važnu chorobu,exekuciu na krku,vazne problemy...nemyslim,ze je to u vas take strašné.Ale pridu svokrovci po pol roku s darcekami a vy ich otocite a dovidopo? A co ze deti spali? Nerob z nich polobohov.
U sestry si ako dlho nebola? Ona chodi k vam? Ja pred rokmi a moja dcera teraz nalozi do auta dve deti a pride hocikedy k nam ci inde na navstevu.
A ze je u vas chaos? Ako simzariadis tak maš. A nik vam nepomaha? A kto by tak mal? Ved su to vase deti...
Ak sa inak nastavis v hlave bude sa ti ľahsie žiť.

@janinah prosim ty tu nekomentuj, poznam tvoje reakcie a odpovede. Ja potrebujem momentalne podporu, nie niekoho kto ma bude sudit aj ked ma nepozna.

anonym_1f3d07
Včera o 13:25

Mám dvoch chlapcov s aj dievča. To, čo píšeš, nie je pravda. Chlapci sa dajú vychovať rovnako ako dievčatá a vedia sa aj prispôsobiť, aj byť ticho, dokonca sa nemusí točiť každý len okolo nich.
Zamysli sa, kde robíte chybu a začnite deti vychovávať. Všetko potom pôjde ľahšie a aj také situácie ako s babkou, budete zvládať lepšie. Ak chcete byť moderní burani a každého, kto sa vám neprispôsobi, odstrihnúť, nesťažuj sa.

autor
Včera o 13:26
@anonym_bafd4b

citala som aj diskusiu predtym co si mala a budem strucna najdi si psychoterapeuta a skus si s nim prejst svoje reakcie atd urcite s tym treba nieco robit, ale teda zacni u seba

@anonym_bafd4b ja som bola pri psychologicke - kedze mam roky tetaniu tak mam jednu co poznam spred rokov a ta so mnou totalne suhlasila a podporila ma. Nemam zle reakcie - mam reakcie adekvantne.

reanda
Včera o 13:27

sama si nakladas a druhych kritizujes, ked si dovolia si nenakladat.. zariad si svoj zivot tak, aby si ho zvladala a tesila sa z neho.. druhym pomahaj, len ked to nie je na tvoj ukor.. a nevyzaduj to ani od druhych..
si to po sebe skus precitat, ake protichodne veci pises.. na jednej strane je pre teba tazke ist s detmi na navstevu k sestre, lebo tazko zvladatelni aktivni chlapci, na druhej citis samotu, lebo rodiny z particky sa uz nechcu stretavat.. tam by si nemala problem s organizaciou?
na jednej strane smutis za umierajucoun starou zenou, na druhej si na prasky z obycajneho pekneho rodinneho zivota s detmi, lebo to nezvladas 'bez pomoci', pricom mas spolupracujuceho, zapajajuceho sa muza, co nema kazda zena
si viac vaz a uzivaj, co mas, nie si vsimas hlavne nedostatky

janinah
@anonym_autor

@janinah prosim ty tu nekomentuj, poznam tvoje reakcie a odpovede. Ja potrebujem momentalne podporu, nie niekoho kto ma bude sudit aj ked ma nepozna.

@anonym_autor aha,tak rovno napis,ze chces len pritakavajuce reakcie...a ak ti niekto v dobrom chce otvorit oci,tak sa nastveš,ale mala by si sa zamysliet sama nad sebou....maj sa,uz sa nebudem unuvať...aj ked mam nieco,co ty zatial nie...zivotné skusenosti,a to v obchode nekúpiš...

jaja1979

@anonym_autor toto je otrasný čas, nech si hovorí kto chce čo chce... Mala som aj dievča, aj chalanov a je to brutál rozdiel. z chalanov som skoro osedivela ... Ale ono to všetko prejde, neboj...super je, že máš muža, čo ťa podporí. Ono to všetko prejde, len tá bezmocnosť a vyčerpanie sú hrozne....ak sa do toho ešte pridajú choroby, tak to je na mašľu🤢🤢 začala by som odstrihnutim toxických členov rodiny. No a čo, že sú to svokrovci. Ich problém, nezaťažuj sa tým, že oni majú potrebu vidieť decká. Ak nevedia pomôcť, nech nezaťažujú. Možno by bolo fajn, aby ste si vzájomne s muzom pomohli. Nech on s chalanmi vydrží hodinu, dve, ty zatiaľ choď von, prejsť sa, oddýchnuť, načerpať... A zase naopak. Ono to prejde, len asi sa netreba upinat na to, že ostatní ti nepomôžu, ono to tak v živote často býva... Bohužiaľ... Veľmi držím palce, neboj, všetko prejde , len treba nejako pri zdravom rozume vydržať... Pozri si aj nejake články o vyhoreti na materskej a čo sa s tým dá robiť. Posielam mnoho síl ❤️❤️❤️

autor
Včera o 13:28
@anonym_1f3d07

Mám dvoch chlapcov s aj dievča. To, čo píšeš, nie je pravda. Chlapci sa dajú vychovať rovnako ako dievčatá a vedia sa aj prispôsobiť, aj byť ticho, dokonca sa nemusí točiť každý len okolo nich.
Zamysli sa, kde robíte chybu a začnite deti vychovávať. Všetko potom pôjde ľahšie a aj také situácie ako s babkou, budete zvládať lepšie. Ak chcete byť moderní burani a každého, kto sa vám neprispôsobi, odstrihnúť, nesťažuj sa.

@anonym_1f3d07 dakujem za komentar. Deti vychovavame spravbe a dobre. Starsieho aj ucitelka v skolke velmi chvali a uz aj po prvom dni povedala ze je velmi intelingentny a ze hned zapadol do kolektivu.
Doma to je aj kludne, iba vymenovavam momentalne negativne pocity.

januska12323
Včera o 13:29

Starší nechodí do škôlky? Ako často ste s deťmi vonku? Keď nie sú doma nemá vám kto robiť neporiadok plus lepšie zaspia. Neviem čo všetko vám svokrovci vykonali ale otočiť ich len kvôli spánku detí je odveci, však im nešli do izby či áno? Podľa mňa všetko príliš prežívaš lebo si vyčerpaná. Nájdite spôsob aby ste aspoň na pár hodín týždenne mali od oboch detí voľno. No a kamarátstva dospelých sa prirodzene menia, za tým netreba ľutovať, máš muža, dve zdravé deti, čo by mnoho žien za to dalo.

autor
Včera o 13:32
@jaja1979

@anonym_autor toto je otrasný čas, nech si hovorí kto chce čo chce... Mala som aj dievča, aj chalanov a je to brutál rozdiel. z chalanov som skoro osedivela ... Ale ono to všetko prejde, neboj...super je, že máš muža, čo ťa podporí. Ono to všetko prejde, len tá bezmocnosť a vyčerpanie sú hrozne....ak sa do toho ešte pridajú choroby, tak to je na mašľu🤢🤢 začala by som odstrihnutim toxických členov rodiny. No a čo, že sú to svokrovci. Ich problém, nezaťažuj sa tým, že oni majú potrebu vidieť decká. Ak nevedia pomôcť, nech nezaťažujú. Možno by bolo fajn, aby ste si vzájomne s muzom pomohli. Nech on s chalanmi vydrží hodinu, dve, ty zatiaľ choď von, prejsť sa, oddýchnuť, načerpať... A zase naopak. Ono to prejde, len asi sa netreba upinat na to, že ostatní ti nepomôžu, ono to tak v živote často býva... Bohužiaľ... Veľmi držím palce, neboj, všetko prejde , len treba nejako pri zdravom rozume vydržať... Pozri si aj nejake články o vyhoreti na materskej a čo sa s tým dá robiť. Posielam mnoho síl ❤️❤️❤️

@jaja1979 dakujem ti za slova. Ano s manzelom sme sa dohodli, ze kazdy z nas bude mat denne chvilu pre seba. Ja vobec nevycitam ze nam nik nepomaha.. mna skor boli, ze pri tom vsetkom kedy to zvladame sami, tak ak si dovolim postazovat sa napr. bratovi, ktory este aj ked ide na nakup nechava dcery babke, tak od neho dostanem facku ze co sa stazujem, ze to nie je take zle.
No jasne, pre teba nie je. Tebe sa zavru dcery hore v izbe, tancuju si tam v suknickach a potom ich nechas babke a vklude si nakupis. Mna len mrzi, ze nik nevidi a neoceni to co ini by nezvladali.

zmrzlinka2021
Včera o 13:33
@anonym_autor

@anonym_bafd4b ja som bola pri psychologicke - kedze mam roky tetaniu tak mam jednu co poznam spred rokov a ta so mnou totalne suhlasila a podporila ma. Nemam zle reakcie - mam reakcie adekvantne.

@anonym_autor

Vykopnut manželovych rodičov lebo deti spia je adekvátna reakcia?

anonym_81a7de
Včera o 13:35
@anonym_autor

@jaja1979 dakujem ti za slova. Ano s manzelom sme sa dohodli, ze kazdy z nas bude mat denne chvilu pre seba. Ja vobec nevycitam ze nam nik nepomaha.. mna skor boli, ze pri tom vsetkom kedy to zvladame sami, tak ak si dovolim postazovat sa napr. bratovi, ktory este aj ked ide na nakup nechava dcery babke, tak od neho dostanem facku ze co sa stazujem, ze to nie je take zle.
No jasne, pre teba nie je. Tebe sa zavru dcery hore v izbe, tancuju si tam v suknickach a potom ich nechas babke a vklude si nakupis. Mna len mrzi, ze nik nevidi a neoceni to co ini by nezvladali.

@anonym_autor to si vážne vyhodila svokrovcov? To ste si nemohli v kľude dať kávu a využiť ,že sa môžete v kľude porozprávať keď deti spia? Veď by hádam nespali do ôsmej. Prepáč, ale za veľa veci si môžeš aj sama. Budeš s tých večne utrapených a sťažujúcich sa žien.

anonym_c285a9
Včera o 13:36

@anonym_autor ja nechapem kde je problem. Ved chceli ste dve deti, nie? My mame jedno, prave preto, ze poznam svoje limity. Preco ste svokrovcov otocili? Mohli ste im ponuknut kavu, kym deti spia. Oni Vam niesli darceky a Vy dovi dopo? S detmi nikde nechodite? Cely cas ste len doma? Teda myslim, ked nevies dve naraz vychystat k sestre. Ved Vas vola, chce udrziavat vztah. Trocha by ste sa mali upokojit, rozvrhnut si cas. Je mi luto, ze babka odchadza. Zial, toto je kolobeh zivota. Urcite aj z toho si rozcitlivena. Je to tazke. Drzim Ti palce, mas dobreho manzela, bud rada. A urcite si aj dobra mamina. Len sa trochu upokoj.

autor
Včera o 13:37
@januska12323

Starší nechodí do škôlky? Ako často ste s deťmi vonku? Keď nie sú doma nemá vám kto robiť neporiadok plus lepšie zaspia. Neviem čo všetko vám svokrovci vykonali ale otočiť ich len kvôli spánku detí je odveci, však im nešli do izby či áno? Podľa mňa všetko príliš prežívaš lebo si vyčerpaná. Nájdite spôsob aby ste aspoň na pár hodín týždenne mali od oboch detí voľno. No a kamarátstva dospelých sa prirodzene menia, za tým netreba ľutovať, máš muža, dve zdravé deti, čo by mnoho žien za to dalo.

@januska12323 nie my sme ich museli otocit.
Byvame v byte kde vsetko pocut - svokor je hlucny - stred vesmiru, ktoreho kazdy musi vnimat a pocut. U nas staci si kychnut a deti sa zobudia, maju slaby spanok :(.
Reagovala som tak ako som musela. Pretoze roky nas nerespektuju, myslia si ze mozu prist kedy oni chcu. Ked sa dohodneme na case pridu o hodinu a pol skor a statuju sa ze sme neboli doma.. potom nas ohovaraju. Alebo teda pridu o hodinu a pol neskor a ani bu, ziadne prepacte. Este arogantne spravanie z ich strany. Nadavky voci mne.
Pred pol rokom ked sme boli na navsteve svokor vzal starsieho pred dom ze na chvilu.
Po chcilu som sla mrknut na syna a neboli tam. Manzel volal kde su a co moj svokor urobil? Bez slova s nim odisiel do druhej dediny, niekam k vodopadu. Ked sme mu volali aby sa hned vratili lebo sme uz potrebovali odist - mladsi vtedy 7 mesacny plakal a nas cakala hodina cesta domov - ignoroval hovory. Prisiel po 40 minutach, aj to manzel sadol do auta a siel po syna. Obaja sme boli maximalne vytocenu a ked som svokra konfrontovala tak len s uskrnom odvetil ze berie na vedomie a siel si svoje..
takze to sa uz muselo stat. To nie je o jednom meskani.
Oni di myslia ze mozu rovit co chcu.

autor
Včera o 13:38
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Vykopnut manželovych rodičov lebo deti spia je adekvátna reakcia?

@zmrzlinka2021 nie, je to reakcie na dlhodobe nerespektovanie a urazanie mojej osoby, ignorovanie manzela (ich syna). Hovori sa tomz vybuchnut, po vsetkom co v sebe clovek drzal.

biba_18
Včera o 13:40

@anonym_autor no neviem či máš reakcie adekvátne - ani tu ich nemáš, kde máš čas porozmýšľať nad odpoveďami… lebo napr. to s tou svokrou som absolútne nepochopila 😏
ale už tu písali, potrebuješ sama seba dať do kľudu…

autor
Včera o 13:43
@biba_18

@anonym_autor no neviem či máš reakcie adekvátne - ani tu ich nemáš, kde máš čas porozmýšľať nad odpoveďami… lebo napr. to s tou svokrou som absolútne nepochopila 😏
ale už tu písali, potrebuješ sama seba dať do kľudu…

@biba_18 precitaj si moj komentar vyssie. Mohla by som vymenovat vsetko co nam urobili. Ale nemam na to priestor a ani chut. Je toho fakt vela.
Akoze zeny, ked moj manzel povedal ze s nimi skoncil, s vlastnymi rodicmi, tak preco tu riesite mna?
Je jasne, ze nie su dobrymi ludmi, ked sa ich syn rozhodne odstrihnut vlastnych rodicov, vsak.

zmrzlinka2021
Včera o 13:48
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 nie, je to reakcie na dlhodobe nerespektovanie a urazanie mojej osoby, ignorovanie manzela (ich syna). Hovori sa tomz vybuchnut, po vsetkom co v sebe clovek drzal.

@anonym_autor

Lenže problémy treba riešiť, nie vybuchovat.

Píšeš, že sa cítite samy. Ale zároveň ja vnímam že vždy chybu hľadáš mimo seba.

autor
Včera o 13:51
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Lenže problémy treba riešiť, nie vybuchovat.

Píšeš, že sa cítite samy. Ale zároveň ja vnímam že vždy chybu hľadáš mimo seba.

@zmrzlinka2021 mamzel so s nimi riesil pred pol rokom, uz vtedy im vsetko povedal no nezmenili sa. Ani sa vtedy neospravedlnili.
Ano, citime sa sami. Malo spime, sme unaveni a utrapeni. Manzel je sklamany z rodicov. Ja som smutna z babky, aj dnes idem za bou a kto vie ci to nebude naposledy. Ako sa mame asi citit.

reanda
Včera o 13:52
@anonym_autor

@biba_18 precitaj si moj komentar vyssie. Mohla by som vymenovat vsetko co nam urobili. Ale nemam na to priestor a ani chut. Je toho fakt vela.
Akoze zeny, ked moj manzel povedal ze s nimi skoncil, s vlastnymi rodicmi, tak preco tu riesite mna?
Je jasne, ze nie su dobrymi ludmi, ked sa ich syn rozhodne odstrihnut vlastnych rodicov, vsak.

@anonym_autor tak naco ste ich pozyvali, ked vam je jasne, ze nie su dobri ludia? co ste od toho cakali? ze sa zrazu len tak zmenia? navyse nemusia byt zli ludia, len si vzajomne nesedite.. ty si evidentne velmi citliva a musis mat vsetko podla seba, co je ok, ale nemozes cakat, ze kazdy v okoli sa tomu bude prisposobovat.. ked sa prisposobit nevie, je v poriadku sa s takym clovekom nestykat, ale nemusis ho hned odsudzovat ako zleho cloveka.. ty velmi posudzujes a odsudzujes.. aj brata, ktory ma podla teba lepsi zivot, lebo ma dcery a nie synov.. to je tak obmedzeny pohlad.. ty nevidis do ich sukromia, co si zazivaju a urcite to tiez nemaju kazdy den ruzove, len preto, ze maju dcery, co 'tancuju v suknickach' .. a keby aj, miesto, aby si mu to dopriala, tak zavidis a chces, aby teba vyvysovali, lebo ty zvladas 'tazkych chlapcov' .. sa skus trochu rozhliadnut okolo seba po ludoch, co zvladaju stokrat tazsie veci, ako dvoch malych zdravych chlapcov a vacsie 'bolesti', ako to, ze niekto pride na navstevu o hodinu a pol neskor.. a to nepisem preto, aby som banalizovala tvoje pocity, len aby si sa trochu povzniesla a prestala sa utapat v ziali pre blbosti

anonym_81a7de
Včera o 13:53
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 mamzel so s nimi riesil pred pol rokom, uz vtedy im vsetko povedal no nezmenili sa. Ani sa vtedy neospravedlnili.
Ano, citime sa sami. Malo spime, sme unaveni a utrapeni. Manzel je sklamany z rodicov. Ja som smutna z babky, aj dnes idem za bou a kto vie ci to nebude naposledy. Ako sa mame asi citit.

@anonym_autor všetci okolo sa majú zmeniť. Len vy dvaja nie. Tak to nefunguje.

zmrzlinka2021
Včera o 13:54
@anonym_autor

@anonym_autor

Dočasne prerušiť kontakt so svokrovcami a povedať im to.

Nájsť si au pár k deťom na pár hodín do týždňa.

Babku nechať odísť v pokoji, prijať konecnost nášho bytia na tejto zemi a modliť sa za jej pokojný a bezbolestný odchod.

autor
Včera o 13:57
@reanda

@anonym_autor tak naco ste ich pozyvali, ked vam je jasne, ze nie su dobri ludia? co ste od toho cakali? ze sa zrazu len tak zmenia? navyse nemusia byt zli ludia, len si vzajomne nesedite.. ty si evidentne velmi citliva a musis mat vsetko podla seba, co je ok, ale nemozes cakat, ze kazdy v okoli sa tomu bude prisposobovat.. ked sa prisposobit nevie, je v poriadku sa s takym clovekom nestykat, ale nemusis ho hned odsudzovat ako zleho cloveka.. ty velmi posudzujes a odsudzujes.. aj brata, ktory ma podla teba lepsi zivot, lebo ma dcery a nie synov.. to je tak obmedzeny pohlad.. ty nevidis do ich sukromia, co si zazivaju a urcite to tiez nemaju kazdy den ruzove, len preto, ze maju dcery, co 'tancuju v suknickach' .. a keby aj, miesto, aby si mu to dopriala, tak zavidis a chces, aby teba vyvysovali, lebo ty zvladas 'tazkych chlapcov' .. sa skus trochu rozhliadnut okolo seba po ludoch, co zvladaju stokrat tazsie veci, ako dvoch malych zdravych chlapcov a vacsie 'bolesti', ako to, ze niekto pride na navstevu o hodinu a pol neskor.. a to nepisem preto, aby som banalizovala tvoje pocity, len aby si sa trochu povzniesla a prestala sa utapat v ziali pre blbosti

@reanda vidis ono keden prispevok a myslis si ze poznas cely moj zivot, ze mozes bagatelizovat a mna vnumas ako tu co zavidi. Nie vobec nezavidim. Lubim svoje neterky a zelam to bratovi. Ale ked ori tom vsetkom si do teba niekto kopne ze co sa stazujem, kym on to nikdy nezazil, tak to boli.
A neviem co sme cakali. Moj manzel asi prilis chcel mat pocit ze ma rodicov, ze nase deti budu mat aj druhu babku a dedka. Snazil sa. Dokonca oni vybrali cas kedy pridu, vedeli ze pojdu deti spat. Primarny dovod ich navstevy mal byt ten, aby videli vnucata a aby nase deti videli ich. Iba ukazali ako im je to jedno a ze si pridu kedy sa im zachce. Lebo su tak zvyknuti u svojich dcer, ze mozu aj o polnoci.
Ale to uz je jedno.

anonym_97af8b
Včera o 14:05

Skus sa nestazovat. Kazdy si zije svoj zivot a na ufnukancov nema nikto náladu. Ja co citam tvoju diskusiu tak mi to tiez tak pride, ze problem si ty. Prepac. Ja som mala tri male deti bola som s nimi sama od najmladsieho 5mesiacov (bez muza a bez rodiny). Hovoris o tom, ze druhi neocenia to co ty zvladas. A to je problem, pretoze mas pocit, ze svet je ti nieco dlzny, ze je to nespravodlive, a ak aj nie svet, tak aspon tvoji najblizsi, cakas od nich docenenie, uznanie.
Ale oni nie su povinni, ani svet nie je povinny, nikto ti nie je nic dlzny ani ty nikomu nie si nic dlzna.
Na jednej strane ta chapem, ja som tiez niekedy mlela z posledneho, aj som zasla za psychiatrom jedneho casu, ked som uz nevladala. Nejaky cas som bola na antidepresivach a ako deti rastli, bolo to vim dalej tym lepsie. Radim aj tebe vyhladat pomoc, inych ludi nezmenis, nedonutis ich sucitit s tebou, mozes ale zmenit svoj pohlad na to cele a vela veci sa tym napravi.

anonym_7ba254
Včera o 14:07

@anonym_autor Ked sa na toto vsetko.ppzries o par rokov, tak sa len pousmejes. daj sa do kludu, nic sa nedeje. vsemir neovlyvnis. vsetko je ako ma.byt ;)

eleanor2510
Včera o 14:08

@anonym_autor pozri, vseobecne to plati takto: ked ma jeden clovek problem s jednym inym/niekolkymi dalsimi ludmi, tak moze (ale samozrejme aj nemusi) byt problem v tych niekolkych dalsich ľuďoch. Ak ma jeden clovek problem kompletne s celym svetom, je problem v nom, nie v tom celom svete. Cim nechcem povedat, ze niektori ludia vo vasom okoli sa spravaju vzdy normalne, ale preboha, veľmi silno sa nad sebou zamysli. Lebo sa mozes aj na hlavu postavit, kym si nepriznas, ze chyba je AJ v tebe, nikam sa v zivote neposunies.

Strana
z3