icon

Ako zvládnuť trápenie s výskytom vší u detí?

18. okt 2025

Staršie dcéry doniesli zo školy vsi. A aj keď som robila opatrenia všetkým tak našli mladšej dcére v škôlke učiteľky. Ja som ju celú vycesala aj vysamponovala a našla som dve vsi. Takže ešte také počiatočné štádium. Cítim sa strašne trápne, že nás budú mať v škôlke za tých čom sme špinaví a sa neumývame. Pritom im naozaj často umývam vlasy a sprchuju sa každý deň. Každý deň čisté oblečenie. Aj vy ste sa cítili tak ? Samozrejme všade to písali v škôlke na edupage, že sa vyskytli vsi kôli nám budú musieť aj dezinfikovať . Celá tá situácia nepríjemná veľmi.

biba_18
18. okt 2025

moje dieťa donieslo vši z výletu 🤷‍♀️ pokiaľ sa človek na to vyslovene nezamerá nevie odkiaľ zistiť že nejaké má…

gribka1
18. okt 2025

Áno, je ti trápne, veď ti to nie je ľahostajné. Staršie od koho dostali vši?

autor
18. okt 2025
@gribka1

Áno, je ti trápne, veď ti to nie je ľahostajné. Staršie od koho dostali vši?

@gribka1 zo školy. Bol viackrát oznam na edupage

autor
18. okt 2025

Učiteľka v škôlke si všimla, že keď dcéra ležala, že sa skriabala a potom jej kontrolovala hlavu a že si všimla nejakú malú voš.

majus2323
18. okt 2025
@anonym_autor

@gribka1 zo školy. Bol viackrát oznam na edupage

@anonym_autor no verte či nie učiteľka sa na nikoho tak nediva. Vši nie sú známkou čistoty.

anonym_c8d1a0
18. okt 2025
@anonym_autor

Učiteľka v škôlke si všimla, že keď dcéra ležala, že sa skriabala a potom jej kontrolovala hlavu a že si všimla nejakú malú voš.

@anonym_autor švagrinine dcery tiez maju často vsi, nosia to zo školy. A tiez nie su špindury, moderna, čista domacnost. Staci to povedat v škole, že sa starsie nakazili, ze za to nemozes a vybavene.

slavomira236
18. okt 2025

@anonym_autor vos vojde aj do cistych vlasov. Skoro kazde dieta sonesje vsi. Aj ja som mala ked som bola mala az 2krat odomna aj mama chytila aj brat. Moja najatarsia tiez donieska zo skoly

anonym_02ff63
18. okt 2025

@anonym_autor bože akú vedu vzdy robia z toho... Jak keby to bol mor. Priridzene skoro každý z nás mal už vsi a verím že na to nikto nezomrel

madeincssr
18. okt 2025

@anonym_autor mojaaa, ved to hadam kazdy mal vsi. Nik si o tebe nic nepomysli, p. ucitelky uz toho zaziliiiii, aj u velmi cistotnych deti, domacnosti. Uvolni sa, o nic hrozne nejde. Neskor sa nad tym pousmejes, ako ste s vsami "bojovali".

euka210
18. okt 2025

@anonym_autor chapem...moj raz doniesol vsi zo skoly, neskoro som si to vsimla, uz ich mali vsetky nase deti a aj ja nieco, kedze som pri nich zaspavala. Nikdy sa nam to nestalo dovtedy, citila som sa trapne, volala som ucke, dala info rodicom aby deti skontrolovali. Samponovala som niekolko krat aj po tyzdni, dvoch, trochu ma to potrapilo, treba fakt kontrolovat kazdy tyzden dlhsie. Potom sme uz nikdy nemali.

anonym_b77891
18. okt 2025

Ako učiteľka MŠ ti poviem, že sa na nikoho so všami takto nepozeráme. Pedikulóza je úplne bežná a medzi malými deťmi veľmi častá. Je našou povinnosťou oznámiť to ostatným. Verila by si, že som si raz z divadla priniesla domov blchu? Moja dcéra mala vlasy pod zadok a zvládli sme to bez strihania. Netráp sa preto. Hlávku párkrát umyješ, vyčešeš a budete ok.

pininka1
18. okt 2025

My sme si doniesli vsi z dovolenky, a teda nejakú odolnú verziu, lebo sme sa toho nevedeli zbaviť dosť dlho. Vycesavanie, žehlenie, x šampiónov a sprejov a nepomáhalo nic. Jedna katastrofa

andrejka1974
18. okt 2025

@anonym_autor vsi sa vyskytujú bežne a nie je to o špinavých vlasov , vsi idú zasadne do čistých a v školách aj v škôlkach to býva bežne raz aj dvakrát do roka moja najmladšia to doniesla z dss a mala ich len ona doma sme ich nikto nemal do troch dni mala hlavu úplne čistú netráp sa

arianna25
20. okt 2025

Je to namáhavé, pretože celú domácnosť treba čistiť viac, hlavne na 60 prať oblečenie obliečky všetko možné, deky, žehliť to dookola. Dcérka mala keď bola školáčka, doktorka jej kontrolovala hlavu niekoľko krát pretože má svetlé vlasy a nebolo ich takmer vidieť tie malé hnidy.

slavomira236
20. okt 2025

@anonym_autor verim ze ti je ro trapne. Moja najmladsia minule mala mrle ja som chytila od nej tiez mi bolob trapne u pediatricky a ona mi hovori budte rada ze len mrle ze nie vsi tie aspon nevidno .

jana_eyre_2
20. okt 2025

Vsi sú nepríjemne, ale rozhodne nie sú nič za čo by sa mal človek hanbiť.. to len z dôb minulých sa šíri dojem že to je znak nehygieny, ale fakt je, že to je proste prirodzená súčasť detstva.. tak ako keď dieťa dostane stafylokoka, alebo nejaky obyčajny vírus - neovplyvní sa to.. tak sa neovolyvnia aj akékoľvek parazity..

My sme tiez prešli pár krát trápením so vsami, mali sme ich zo školy a vôbec neviem kto ich doniesol ani som po Tom nikdy nepatrala.. proste boli a my sme sa ich zbavovali.. najhoršie to mala dcéra, kučerave dlhé vlasy, veľmi ťažko rozcesatelne.. vyskúšala som postupne snáď všetky dostupné šampóny a kúry, používala som vsivacek hreben, ale vždy sa to vrátilo po čase.. nakoniec nám pomohol až sampon z rakúskej lekárne, ale to mohla byt len náhoda, že už sa vykynozili v celom kolektíve a tak už mali pokoj všetci..

biba_18
20. okt 2025

dôležité je povedať keď už nejaké tie vši človek doma nájde - nezatlkať…

sidicek
22. okt 2025

Tak jasne, ze si mala umyť vlasy aj najmladšej dcere aj sebe a mužovi, ked si zistila ze 2 staršie deti ich majú, toto je jediný problem co tu vidím.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená