Ako zvládnuť vyhorenie a nervozitu ako matka?
Ahojte maminy, mam 44 rokov, 3 deti (12,9,3), citim sa uplne vyhorena, smutna, s muzom zatial chvalabohu ok, nebavi ma uz akosi nic, som nervozna, podrazdena, kricim, potom sa ukludnim a zase fungujem ale potom to pride zase, chodim do prace, staram sa o domacnost (mame velky dom a zahradu), davam si magnerot 2x denne ale akosi nepomaha, poradte nejaky liek volne dostupny,ktory ozaj pomoze ukludnit nervy
@anonym_autor liek síce nepoznám ale šport (akýkoľvek) ma drží v kľude, aj prechádzka osamote
mi pomôže, ale teda box niekoľkonásobne viac 😅
Tiež si myslím, že najlepším liekom na tvoju nervozitu a frustrácie by bol šport, resp si celkovo treba vyhradit taký ten cas pre samu seba (a tráviť ho rozumne..) na dobitie bateriek
V tomto prípade najlepší volne dostupný liek = sex 😉
@anonym_autor
Začni sa mať rada a dávať seba na prvé miesto.
Dom a záhrada, ak na to nie je čas, kúpiť menší domček s malým pozemkom.
Život ti ubehne ako voda, ži, neprežívaj.
@anonym_autor zila som podobne...dom, velka zahrada, praca, deti, tiez som vyhorela....skoncila na antidepresivach.... Ak mate financie...najdi si vypomoc a za usetreny cas sa venuj sebe....alebo minimalizuj svoje sily. My sme dom predali a kupili s mensim pozemkom. Viac spim, odpocivam, venujem sa sebe, cestujeme...
@anonym_autor Moj nazor je šport ( koníček aký koľvek)je účinný-super. Ale už v stádiu vyhorenia nie vždy pomáha.
@anonym_autor Skôr si myslím zľaviť z nárokov (nebyť prehnaný pedant) a nechať si pomáhať vo všetkom, aby si mala viac času pre seba a mohla občas (aj každý deň) venovať sa tomu čo ťa baví a napĺňa. Či je to prechádza, šport, maľovanie, tvorenie či dobrá kniha v tichu čokoľvek čo ti robí dobre.Dosť to pomáha aspoň mme.Ist na prechádzku,do prírody na výlet či bicykel .A ideálne aj sama občas. My chodíme veľmi veľa na výlety s rodinou a ako deti odrástli tak veľa aj sama a mme to velmi pomôže psychicky.Hlavne preč od bežných povinností, večného varenia,upratovania, záhrady...
@anonym_autor rozumiem ti, mam to podobne. Mne pomaha si uvedomit, ze za to co vsetko mame, mam byt vdacna a ze su ludia ktori to nemaju ( deti, dom....) a co by dali za to byt miesto mna. Vsetko chce cas, deti su male, starosti vela. Prejde to, najdite si cas na spolocny relax, aj ten individualny a dovol si nebyt dokonala a nenahraditelna.
@anonym_autor mám 41 rokov a som v prechode. Chcem tým naznačiť, že tiež by to mohol byt tvoj prípad. Okrem športu (čo baby už poradili) sa skús porozprávať s gyndošom, pripadne nájsť si spoločne hobby s tým najmladším dieťaťom (niečo tvorivé napr), alebo zmena prace..
Môže mať na to vplyv aj perimenopauza.
Dopraj si čas pre seba. 12 a 9 ročne už vedia pomôcť a 12 ročne sa o seba ako tak postarať. Čo nebude spravené tak nebude nemusí byt všetko tip top

@anonym_autor liek síce nepoznám ale šport (akýkoľvek) ma drží v kľude, aj prechádzka osamote
mi pomôže, ale teda box niekoľkonásobne viac 😅