Neustála nervozita

zuzkakoharova
27. jan 2016

Ahojte ženičky. Mám problém s tým, že som sústavne nervózna. Mám 18 rokov, chodím do školy, pomáham mamine s domácnosťou a súrodencami nakoľko sme samé, mám priateľa už viac ako dva roky... Prosím poraďte mi niečo na nervy.. Už som vážne v koncoch... Medovkový čajík ani ten na nervy nezaberá... Tabletky tak isto... Snažím sa to kľudniť, avšak niekedy to je tak, že niekedy kôli úplnej maličkosti vybuchnem. Už vážne neviem čo mám robiť aby som sa ukludnila.. Niekedy som až sama sebe hnusná..

sissy27
27. jan 2016

@zuzkakoharova no potrebuješ vypnúť, mať čas sama pre seba, relaxovať ... Nič v zlom, je pekné, že mame pomáhaš, ale ty si jej deti neurobila, nemôžeš byť zodpovedná za jej deti... Akých veľkých a koľko súrodencov máš? Škola predpokladám stredná... Koľko máš voľného času?

cawes
27. jan 2016

@sissy27 nemyslim si ze je to tym resp len tym. Ja som taka ista a neda sa s tym nic robit pride cas kedy sa to clovek nauci ovladat. Proste som vybusby nervozny clovek, kednspim skripem zubami akoby mi islo o zivot, ja som si povedala ze to liekami riesit nevudem.
@zuzkakoharova odporucsm si najst neaky konicek tanec,aerobic, beh dost to pomaha. A hlavne sa snazit kontrolovatt

zuzkakoharova
autor
27. jan 2016

Keď ja nič nestíham ...ale asi si budem musieť nájsť čas aj sama na seba

zuzkakoharova
autor
27. jan 2016

@sissy27 ...mám ešte sestru 14 ročnú a 7 ročného brata

sissy27
27. jan 2016

@cawes jedna vec je byť výbušná, niečo iné byť nervná aj z toho ako cirkuluje vzduch vo vedľajšej miestnosti...
@zuzkakoharova tvoja povinnosť je v prvom rade škola, nejaké domáce práce - to už môžu aj súrodenci pomôcť, čo ešte potrebuješ stihnúť?

zuzkakoharova
autor
28. jan 2016

Potrebujem sa ešte občas venovať aj priateľovi, kamarátky nemám, nemala som na ne čas tak odišli

kamajka
28. jan 2016

@zuzkakoharova no ja si myslím tiež že potrebuješ vypnúť. Ono sa to vekom ukludni keď nájdeš vnútorný pokoj. Treba vydržať si ešte mladá.

mysicka36
28. jan 2016

Ja napríklad nerozumiem tomu, prečo 18 ročná baba má 2 roky frajera 😀 ja som radšej s kamoškami lietala a ano boli aj nejaké lásky ale oficiálne som si ich všímala len vtedy ak sa mi chcelo a nemala som nič lepšie na pláne. Takže sa museli riadne snažiť spraviť mi fasa program. A bola som spokojná a nie nervózna. Ale hold iná doba....

dominika6
28. jan 2016

@zuzkakoharova
no tvoja mama ťa asi zaťažuje povinnosťami kedže si najstaršia a očakáva automaticky že zvládneš súrodencov,domácnosť,školu a a potom si rob čo chceš..
áno doma treba pomáhať ale zas si nemyslím žeby si stála u sporáku 5h a varila,piekla,žehlila,prala,upratovala...
žiadne tabletky do seba nepchaj zvyknú byť návykové alebo s vedľajšími účinkami a tie sú niekedy tá depresia..
pekne povedz mame,že doma nech rozdelí práce každému,ty sa venuj škole,lebo si nenájdeš dobrú robotu...a na frajera si nájdi čas aspon poobede každý deň

zdenka_eyrova
28. jan 2016
Používateľ zdenka_eyrova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zdenka_eyrova.

@zuzkakoharova relaxacne cvicenia.. nauc sa dychat zhlboka.. super je aj na chvilku sa zastavit- na 5 minut a uvedomovat si ze si tu a teraz..to je fajn vec- pozries sa okolo: strom, dom, chodnik atd.. proste zastav ten sialeny svet okolo. Lienky su vzdy len docasne riesenie.. Ani ked budes starsia tak povinnosti ani problemov nebudes mat menej, takze je na tebe aby si sa cim skor naucila co na teba plati. 🙂 take mini sukromne cvicenia ako sa odputat or vonkajsieho sveta a vnutorne ukludnit

zibi
28. jan 2016

@zuzkakoharova mozes mat aj malo zeleza a z toho byva potom clovek dost podrazdeny...

lenbea
28. jan 2016

@zuzkakoharova pirule Ti nepomôžu. treba odstrániť príčinu. niečo zmeniť. vyhradiť si čas na niečo príjemné, čo Ta ukludní, pomôže... skús psychologičku. nie vždy to pomôže, ale aspon v niečom monžo inšpiruje.

anaka
28. jan 2016

Mame doma dospievajucu dievku, ktora ma tiez problem s nervozitou a podrazdenostou. Ona je take ,,narocnejsie,, dieta uz od mala. Velmi impulzivne reaguje, aj nici veci okolo seba, ked je nahnevana. Vsimla som si, ze je to horsie, ked je hladna, ked je nevyspata, ked nema urobene nieco do skoly, ked ma konflikty so spoluziackou, ktora ju uraza. Zranenia zo skoly si potom ,,lieci,, neprimeranym spravanim voci nam doma. Pomaha aj primerana fyzicka aktivita, vypustit paru na prechadzke so psom, bicyklovanie. A hlavne potrebuje pocut, ze ju mame radi. Tiez ma aj zdravotne problemy celiakia, atopicky ekzem a podozrenie na histaminovu intoleranciu. To podrazdenie moze zhorsovat aj strava, u predisponovanych jedincov potraviny s vysokym obsahom histaminu. U niekoho to robi problemy s travenim, u niekoho ekzemy a u niekoho aj psychicku nepohodu... Tiez zvysena cinnost stitnej zlazy moze mat aj taketo prejavy. Bolo by fajn, aby si sa s tym zdoverila obvodnej lekarke a ta moze urobit vysetrenia, abyzistila ci za tym nie je nejaky zdravotny problem.
Samozrejmostou by malo byt uplne vylucenie kavy, energetickych napojov, cigariet. Stravovat sa pravidelne, nebezpecne su aj niektore diety na redukciu hmotnosti. Jednym z priznakov pri poruchach prijmu potravy je nervozita.
A taka hakliva oblast, prehodnotit, ci je tvoj chlapec a vas vztah v momentalnej podobe, prinosom pre teba. Ci si navzajom venujete primerany cas a energiu. Ci ta ten vztah neobmedzuje v inych aktivitach a povinnostiach.
Je super, ze si uvedomujes veci a chces s tym nieco robit. Velmi Ti drzim palce! A netrap sa, ak vysledky nepridu hned. Vlastne formovanie je praca asi na cely zivot. 😉

marietuska
28. jan 2016

aj ja som vkuse nervozna,a tiež som taka nebola vobec,ja som bola flegmoška,teraz ma rozzuri čokolvek,a až kričím.
ale tak ja mam viacere problémy,ktore to "spravedlnuju ",rozne alergie,problémy,zdravotne,malo zelezo, histaminovu intoleranci uatd.
ale nechcem taka byť,lebo ked vybchnem,potom mi je ešte horšie na rôzne iné veci,stiahne mi hrdlo a nedokážem rozprávať atd.
a extrémne ked je na mna toho veľa,tak to som nervná a podrazdena vkuse.totálne.ale neviem sa nejak ovládať.

anaka
28. jan 2016

...vo svoji predch.prispevku som nechcela poučovať. Len som chcela napísať, co u nas funguje a nefunguje. Ale ak mas pocit, že ta ten problém s nervozitou prerastá urcite vyhladaj lekara alebo psychologa. To nebude znamenať, že si nejaká problémová alebo šibnutá, ale že si zodpovedna zenska, ktora chce poradiť, aby vedela zit pohodovejsie a lepšie. Drz sa.

zuzkakoharova
autor
28. jan 2016

Ďakujem ženičky za vaše názory a snahu pomôcť mi. Skúsim zistiť, čo by ma ukľudnilo, a začnem to robiť. S priateľom nebývam až tak často, chodí do práce zavčasu ráno a vracia sa až ku večeru, k tomu ešte nie sme ani s rovnakého mesta, čiže vidíme sa iba cez víkend. Avšak aj pri tom mále sa niekedy stane, že sa pohádame a vtedy je to u mňa v poslednej dobe tak, že sa nemôžem ani nadýchnuť a niekoľko krát sa mi podarilo odpadnúť. Berie na mňa v tomto ohľad (niekedy). Už som si kúpila aj antistresovú omaľovánku pre dospelých :D ...avšak vymaľovala som jeden obrázok a už ma to nebaví :D

zibi
28. jan 2016

@marietuska ked doplnis to zelezo tak sa ta podrazdenost strasne zlepsii

zibi
28. jan 2016

@zuzkakoharova chod k doktorovi.,,moze ist o anemiu ...pripadne panicku poruchu alebo zaciatok tetanie..mozes mat aj problem so srdcom..kedze po hadke sa nemozes nadychnut a odpsadnes nie je normalne...nepovedala si to mame?mals by ta zobrat k lekarovi ...

zuzkakoharova
autor
28. jan 2016

Povedala som jej to, robí sa mi to len keď sa už moc rozčúlim. Zo srdcom problém nemám, bola som na vyšetreniach už niekoľko krát.

alchemilkazltozelena
28. jan 2016

@zuzkakoharova skus magnezium

zuzkakoharova
autor
28. jan 2016

@alchemilkazltozelena ...dávam si šumivé tablety, tam je aj magnézium

zibi
28. jan 2016

@zuzkakoharova skus ist za obvodakom a presne mu popis svoje priznaky..lekar ti spravi krvny obraz a zisti ako si na tom so zelezhom,mineralmi pirpadne odporuci ineho odobrnika..moze to byt fakt aj panicka porucha , pripadne mas vela stresu , alebo aj ta tetania..nikdy nevies , ale chod k lekarovi, takto na nete nic nevyriesis a nemala by si taketo veci zanedbat..najma to odpadavanie sa mi nepozdava..lebo nervozita je jedno ..ale to ze odpadavas druhe..pripadne naozaj navsteva psychologa pomaha..oni vedia rozne relaxacne techniky ktore by ti pomohli, mozno ta cela situacia doma je na teba prilis..a mala by si sa s mamou o tom porozpravat...si predovsetkym dieta a pomahat treba, ale nemoze ta brat ako seberovneho cloveka a davat na teba prilis velku zodpovednost..mala by ta predovsetkym zaujimat skola a pomoc v odmacnosti primerana...cize mozno si naozaj vlemi pretazena a nezvladas to ...urcite lekar, drz sa 😉

zuzkakoharova
autor
28. jan 2016

No ak budem mať čas, tak tam asi zájdem, len zo školy si nemôžem dovoliť chýbať, nakoľko v marci maturujem

marietuska
28. jan 2016

@zibi mne chýba železo od narodenia,liekov som na to ojedla a nič vobec.absolútne.bez zmeny.už som sa liečila,zbytočnne,ked liečba skonči,opat mam to iste

zibi
28. jan 2016

@marietuska a robili ti to ci sa ti dokaze absorbovat zelezo? ci nemas tu poruchu absorbcie? viem ze na hematke to robia..
a mas dostatok B12 a listokvy? lebo aj to neikedy moze sposobovat anemiu ..

marietuska
28. jan 2016

@zibi jem stále zelezo aj kyselinu listovu,ale ked si dam hocijaky B vitamin ,tak odpadávam,lebo on znižuje lak,a ja mam už beztak nizky strasne.
hej,robili m ivšeličo.všelijake kury som mala :( nepomohli ..

anaka
28. jan 2016

@marietuska moja dcera mala anemiu, ktora nereagovala dobre na liecbu. Bol to u nej jeden z priznakov celiakie. Na bezlepkovej diete ma vysledky perfektne bez akychkolvek liekov. Ak Vam nerobili testy na celiakiu, treba si ich urcite vypytat. Anemia je jeden z hlavnych priznakov, nemusia byt ani traviace obtiaze.

gebeente77
29. jan 2016

@zuzkakoharova
@zibi Ako hovori zibi, moze ist o tetaniu, tam potom ale treba pravidelne magnezium, najlepsie to co vyrava galvex, klasicke praskove hnusne tablety... Aj ked pri tetanii casto brnia ruky a nohy a odpadnutie prichadza az po tom... A ak mas malo zeleza, tak je vymalovane. Ja mam oboje, ale da sa, ale stres tomu naozaj nepomaha... Urcite ale nech ti mudr. spravi odber krvi...

marietuska
3. feb 2016

@anaka dakujem pekne,🙂anemiu mam už 10 rokov minialne a veľmi tazku.celiakiu nemám,ale intoleranciu na pšenicu a všetky pekárenske výrobky,mnoho potravinových alergii,atd.