Ani iným ľuďom neprekážajú naše nevšímavé spôsoby?
Ahojte, všímam si nejaké veci, vždy sa nad tým pozastavím, ale vždy iba slušne, len ma zaujíma, či to len mne vadí alebo jed na tom niekto podobne.
Dnes vychádzam z lekárne. Predo mnou mladá pani, vyjde z dverí, zastane a začne si pozerať doklad o zaplatení. Rovno pred dverami. Ani meter ďalej. Slušne som ju oslovila, či by bola taká láskavá, lebo neviem prejsť. Jaj, prepáčte, nevšimla som si. Hm..
Idem nákup a v strede uličky pán s vozíkom, nakupuje veľmi pomalým krokom, ide presne v strede. Nemôžete ani naľavo, ani napravo. Opäť sa ozvem, môžem poprosiť? Chcela by som prejsť... Potom zastane pred potravinami a pozerá, pozerá. Ja si chcem vybrať jogurt z chladničky, on tam stojí a pozerá. Opäť ho poprosím, či by dovolil, že si chcem zobrať jogurt.
Idem s autom, chcem vyparkovať, za autom asi dva metre zastane mamička s kočíkom.
Ostanem stáť, mám zapálené svetl, naštartované auto, zaradená spiatočka, čiže svieti, že chcem cúvať. Ona tam zastane a telefonuje. Čakám minútu, nechcem trúbiť, má dieťa v kočíku. Vyjdem z auta a slušne sa opýtam či ju môžem poprosiť o pár metrov ďalej, lebo neviem vyjsť. Ona, nevidela som vás. Čo si nevidela? Že stojíš za naštartovaným autom, ktoré chce cúvať?
A takéto veci sa dejú bežne. Akokeby sme si absolútne nevšímali iných. Nejdeme v ličke vpravo, po chodníku vpravo, neuvoľníme vstup, aby vedeli ostatní vyjsť a vojsť, akosi neberiem ohľad na ostatných ľudí. Len ja si toto všimam? Podotýkam, vždy som slušná a úctivá. Ku každému veku a pohlaviu.
@anonym_autor Ano, bezne... Nie si jedina... Bezne napriek veku 50 sa musime s muzom napr.vyhybat ludom, ak sa nevyhneme, tak sa s nimi plecom zrazime, to je dost caste.. a ano, aj hentake situacie najma v obchodoch dost casto upozornujem ludi.. takisto mnohi nevedia,.akoby sli prvykrat dopravou ze najskor sa vystupuje, potom nastupuje... Atd, atd....
@anonym_autor niektori si to neuvedomuju, bud su vytazeni, alebo nad niecim premyslaju a podobne.
@anonym_autor Áno, aj ja presne neznášam. V obchode sa ľudia postavia na stred uličky ako retardovani, robí to tak väčšina. Nerozumiem tomu zmýšľaniu
@anonym_autor No toto je este nic...Ked som bola kedysi v Portugalsku, tak sme cestovali v preplnenom autobuse, naozaj hlava na hlave natlaceni ludia. Ked autobus zastavil na nejakej zastavke, tak vsetci zostali stat na svojom mieste, aj ti stojaci vo dverach, cize vystupujuci sa musel pretlacat von pomedzi nich. Neviem, ako je to tam teraz, dufam, ze uz lepsie.
@anonym_autor ano, taktiez sa mi to bezne stava a dost ma to rozculuje v pripade ked vidim, ze je to total arogancia.
@anonym_autor och to som ja keď mám sluchátka. Nechajte žiť tých ľudí neviete čo majú za deň.
mňa vytočila pani ktorá v lekárni mala rúško - kupovala si lieky a vysvetľovala že je chorá. O pár min. ju stretnem v Jednote - už bez rúška, ako veselo kýcha, smrká všade kade chodí. Aj pri pečive, chlebe...
Prečo si nenechala rúško zostalo záhadou.
@anonym_autor to tukanie sa pomalicky robia hlavne seniori. A pozeraju pritom divnym pohladom. Ide ma vtedy porazit . Nemam na nich nervy.
@anonym_autor ano presne to mi vadi v obchodoch čo tebe, včera som bola v lidli, nejako veľa ľudí bolo.. proste nebolo kade prejsť ulickou lebo niekto vyberá a zavadzia s vozíkom, vedla neho další vozík a ja nemám kade prejsť, keď slušne poprosím či môžu troska na bok ench môžem prejsť tak kukaju po mne ako keby som im nadávala že stoja v ceste. Chcela som zobrať horkú čokoládu z regálu, dvaja starší manželia stali pred regálom, ani z jednej strany ani z druhej strany som nemohla vziať to čo potrebujem lebo obaja tam lamentovali čo si zoberú.
Parkovala som pri paneláku, idem k autu, už som bola vedla autá a za mnou zastala dodávka dpd. Rovno som ho išla poprosiť nech troska cúvne aby som mohla vyjsť. Alebo keď som parkovala pred panelákom a už som chcela odísť, na ceste odparkovane rozvozove auto ako keby to bolo parkovisko, samozrejme bránilo trom autám vo výjazde. Čakala som 5 min, 10min, 15min a rozvozar nikde tak som musela naštvaná volať priamo do pizzerie že ich auto mi 15min blokuje výjazd. Panko sa bol doma napapat alebo co robil..
este ked idu ludia cez cely chodik a idu slimacim tempom, alebo lepsie, ked idu a zrazu ostanu stat a kukat sa naokolo :D
@anonym_autor och to som ja keď mám sluchátka. Nechajte žiť tých ľudí neviete čo majú za deň.
@anonym_314bce ja len, že všetci máme svoje starosti, svoje trápenie, každý z nás má nejaký deň, možno naozaj deň blbec. A teraz máme byť bezohľadní ku druhým? Prepáč, práve tie slúchadlá sú strašné. Keby ťa zrazilo auto kvôli tomu na vine by bol vodič?
Bežne😂akože snažím sa už prestať nad tým vzrušovať lebo fuh. Vždy sa snažím postaviť na bok, keď pozerám do telefónu alebo niečo hľadám, rozmýšľam. Teraz cez sviatky ja viem, že budem stará raz. Ale milión ľudí v obchode boj o život a ja neviem prejsť lebo ide dôchodca pomalým krokom a zastane presne medzi tovarom na paletách a ovocím a rozmýšľa s manželkou čo vlastne idú kúpiť. Akože toto ma vytočí. Neznášam keď niekto mi zastane pred nosom už nie raz som vypustila z úst poznámku. Lebo ma dosť nahnevali.
Mne zas vadia dokonalí ľudia čo nemajú ani trocha pochopenia pre starších a spomalených dôchodcov, matky s malými deťmi... Pomohlo by viac tolerancie a zvýšiť dávky magnézia nervózným ľuďom, ak im všetko a všetci vadia aj dobrý psychológ pomôže.
To jak pani spomína s autobusom. Keď som ešte chodila to bolo bežne aj tu na sk proste stoja. Raz som tak vychla, nemala som dobrý deň že som kričala po tých ľuďoch. Všetci na mňa dali ešte taký pohľad že ja som tá nenormalna pritom som len chcela vystúpiť.
Mne zas vadia dokonalí ľudia čo nemajú ani trocha pochopenia pre starších a spomalených dôchodcov, matky s malými deťmi... Pomohlo by viac tolerancie a zvýšiť dávky magnézia nervózným ľuďom, ak im všetko a všetci vadia aj dobrý psychológ pomôže.
@anonym_722658 ano to zo že ja do nich narazím lebo oni zastanú hneď predomnou a ich naberiem ?
Ja nemám čas, oni sú väčšinou doma môžu si ísť na nákup kedy chcú. Ja potrebujem poobede nakúpiť ísť domov som unavená zničená, treba mi variť a robí ďalšie veci doma tak pardon, ze konečne chcem byť doma. Ale zastať tak že človek nevie prejsť je iná šálka kávy.
To je este ok, ja som raz omylom vosla do jedneho dvora v meste, hladala som jednu opravovnu a zrovna tam vliezla dodavka a zatrubil ako kkt, doslova, isla som mu nieco pekne povedat, ale vidim blbca s prazdnymi ocami a nenavistou k ludstvu, mozno rano strieskal zenu, alebo zlyhal s ere.... mozno nenavist k svojmu zivotu... umelci, co v lidloch postiavia vozik diagonalne cez celu ulicku, to 🍍patri k dobe🤣
Ja to nejak nevnímam. Mňa ale odjakživa otravovalo, keď skupinka ľudí pomaly kráča po chodníku (alebo po nejakej úzkej chodbe) a celý ho blokujú. Ja som človem, ktorý chodí rýchlejšie. Ak je to na kľudnej ulici, vyjdem na cestu a predbehnem ich, no keď stále chodia autá, tak je to otravné.
A viete čo to je pracovať v obchode a vykladať tovar ak je všade plno ľudí a každý hľadí len na seba 🙂 vidím to každý deň, akí sú ľudia neohľaduplní a slušnosť je skôr zriedkavé ako bežné správanie.
Niektorí asi nevnímajú svet okolo seba. Mne sa zasa raz stalo, že na úplne prázdnom širokom chodníku, som si vklude kráčala pomaličky s bicyklom v jednej ruke a v druhej som mala zmrzlinu a zrazu sa oproti mne vyrútil na bicykli dáky starý chuj plnou rýchlosťou, že som si ho ani nestihla všimnúť, prefrčal tesne vedla mňa a ešte mi z dialky vynadal do súk, že sa mám pozerať pred seba 😃😃😃
A viete čo to je pracovať v obchode a vykladať tovar ak je všade plno ľudí a každý hľadí len na seba 🙂 vidím to každý deň, akí sú ľudia neohľaduplní a slušnosť je skôr zriedkavé ako bežné správanie.
@anonym_5659b3 ja sa vždy snažím uhnúť a vždy sa uhnem tam, kde ona chce ten tovar dať 😂
@anonym_722658 ano to zo že ja do nich narazím lebo oni zastanú hneď predomnou a ich naberiem ?
Ja nemám čas, oni sú väčšinou doma môžu si ísť na nákup kedy chcú. Ja potrebujem poobede nakúpiť ísť domov som unavená zničená, treba mi variť a robí ďalšie veci doma tak pardon, ze konečne chcem byť doma. Ale zastať tak že človek nevie prejsť je iná šálka kávy.
@hviezdicka002 to, že si unavená, zničená... nie je vina dôchodcov, oni majú svoje tempo a nemusia sa podriaďovať nervóznej, hysterickej ženskej. Je nejaké nariadenie, že si dôchodci nemôžu nakúpiť kedy im to vyhovuje ?
ak mi v obchode zavadzia niekoho nákupný vozík, tak ho trochu posuniem a vybavené, ak stoja dlho pri regáli a blokujú ma, pozerám uprene na nich a hneď pochopia, ak ide skupina predo mnou po úzkom chodníku pomaly, zamiešam sa medzi nich a sami sa mi ustúpia, atď.
@anonym_722658 môžu, ale nech nestoja uprostred tak že sa okolo nich nedá prejsť…
@anonym_722658 môžu, ale nech nestoja uprostred tak že sa okolo nich nedá prejsť…
@biba_18 stačí otvoriť ústa a slušne upozorniť, to ťa doma neučili ? Nerobia to len dôchodci.
@anonym_autor nechápem, kde je problém? Ľudia si neuvedomili, že ti zavadzajú, slušne si sa ozvala, oni sa ospravedlnili a odstúpili. Čo ešte akože čakáš?
Osobne by som problém videla len vtedy, keby ma ľudia odignorovali, nepohli sa, či mi dokonca vynadali…
Neviem, ale toto sú úplne bežné situácie, ktoré sa stávajú denne a neprikladám im žiadnu dôležitosť. Zavadzia mi niekto, poprosím nech sa uhne, zavadziam ja niekomu, čakám, že sa ozve a povie mi, že potrebuje prejsť, zobrať si niečo…
@anonym_314bce ja len, že všetci máme svoje starosti, svoje trápenie, každý z nás má nejaký deň, možno naozaj deň blbec. A teraz máme byť bezohľadní ku druhým? Prepáč, práve tie slúchadlá sú strašné. Keby ťa zrazilo auto kvôli tomu na vine by bol vodič?
@anonym_autor mne sa stalo necelý mesiac dozadu, ešte nebol sneh, pekne vyznačené na chodníku, kde je vyznačené chodník pre cyklistov...išiel jeden pán jak debil...a už zdiaľky kričal nech vypadnem z cesty, lebo ma naberie 😳 nestihla som sa ani otočiť a už som bola na schodoch pred butikom, lebo toto je chodník pre bicyklistov. Celý chodník, on videl len značku, ale už na zem nekukal. A čo bolo ešte horšie, nikto mi nepomohol sa postaviť, nohy obité od schodov. Vyšla pani z butiku, kukla na mňa, asi myslela že som opitá, tak ma ešte vyhnala 😂...no vlastne, asi skôr doplaču to je.
Ja uplne „zboznujem” ludi, ktori idu vo dvojiciach-trojiciach po chodniku oproti mne a ani za boha sa uhnut, aj ked vidia, ze nemam ako prejst, jedine by som musela vyjst na cestu. Vzdy som sa ako tela uhybala a vysla mimo chodnik, teraz ma ani nehne, vystriem chrbat, pridam do kroku a neuhybam, ti pricetnejsi sa spamataju a uhnu, zvysok dostane ramenom a snad nabuduce pochopia.🙂
Iné problémy nemáš? ... ja toto neriešim ... keď mi niekto zavadzia, slušne poviem "dovolíte"? ... niektorí sa uhnú s ospravedlnením, iní bez ... tiež sa mi stane, že niekomu zavadziam, poviem "prepáčte" väčšina reakcií je "v pohode", "OK", "nevadí" atď. ... idem do roboty po chodníku, mládež na to samozrejme s.rie, že sa po chodníku chodí obojsmerne, dvaja, traja vedľa seba, spýtam sa, či "mám ich mám preletieť", uhnú sa ... neviem, za mňa je to o nastavení ... raz mi jeden mladík povedal, či "mi má dať cez p.ču", som sa ho opýtala, či by to aj svojej materi povedal ... toto sú pre mňa také nepodstatné veci, ja toto nejako neriešim.
Mne to vadí tiež je to bezohľadnost voči druhým

áno, ľudia sú total jak v svojej bubline. najviac ma vytáčajú uji čo zaparkujú krížom cez chodník že ráno cez blato musím obchádzať…