Cítim sa previnilo po odchode z novej práce
Skončila som po týždni v novej robote. cítim sa strašne previnilo akoby to bola moja chyba aj keď sa mi tam absolútne nepáčilo.žiadne zaškolenie, kolektív žiadny, necítila som sa tam dobre. Sú tieto previnilé pocity správne?
@anonym_autor No to sme dve. Mna vypoved v skusobnej este len caka.
ak by som sa cítila previnilo, tak len kvôli sebe a nie kvôli nim.. mne sa raz stalo nieco podobne, prvy den v praci som bola uplne znechutená.. zaskolovali ma dva dni, potom som mala este dva tyzdne dovolenku, az potom som nastupovala a nemala som tam vobec chut ist, ale nemala som inu moznost, potrebovala som z niecoho zit... no a potom ked som nastupila a zorientovala som, nastavila si system a procesy tak aby mne vyhovovali.. to bolo nakoniec fajn.. i ked zostala som len rok.. ale kolektiv bol super, len som sa nemala kam posunut ani karierne ani mzdou..
@anonym_autor Nie, nie su vobec.
keďže si nedostala žiadne školenia, žiadny kolektív nemá ti byť prečo previnilo, vôbec do tvojho zaucenia neinvestovali a tak ti nemôže nikto nič vyčítať, že si využila svoje právo odísť v skúšobnej dobe..
Ale prosiiiim ta. Keby si urobila nejaky pruser alebo sa im nejako znepacila, vyprdnu ta a urcite by na teba neplytvali emociami. Si zamestnanec, nic viac nic menej.
@anonym_autor emocie bokom, firma ta vyhodi, ked ta nebude potrebovat, urcite nebudu za tebou plakat, co sa trapis. Pre nich si len dalsia osoba, nic ine. Tak to musis brat aj ty. Vacsine firiem ide o zisk, nie o ludi, ti su len prostriedkom na peniaze
Pre firmu je zamestnanec iba cislo, pride, odide. Bez emocii. Nemusis sa citit previnilo, ty si odisla, pride dalsi .. a urcite si urobila radost niekomu, kto to miesto chce, pretoze ma sancu sa na neho dostat, takze v podstate dobry skutok k Vianociam- tak sa mozes citit dobre.
Vôbec sa nemusíš cítiť previnilo, práve pre toto existuje skúšobná doba, aby sa zamestnanec (a aj zamestnávateľ) mohol rozhodnúť, či to bude fungovať. Úplne normálna vec, hoď to za hlavu.
Myslis,ze si na teba o par dni este spomenu? Prosim ta,je im to jedno,si len jedna z mnohych.
@anonym_autor vyprdni sa na to, nájdu si náhradu, je to fuk
Aj mna to caka
@anonym_autor aj ja som sa tak cítila lebo ma prijali trosku po známosti ale po 5tich dňoch som odišla lebo som citila ze to nie je práca pre mňa..z ekonomického vzdelania sa preorientovat na odbornú stavebnú problematiku a citat výkresy som si nevedela predstaviť...a znova mam rovnaký problém konečne som si našla prácu a znova cítim podobne pocity....uz si prídem čudná ze mi nie je nic dobre ale normálne mam pocit ze uz neexistuje normálny zamestnávateľ...
wau. A to si len tak odišla? Ja to obdivujem. Ja trčím na jednom mieste 30 rokov. Nie že by ma to extra bavilo. Proste som tu. Mala by som skúsiť niečo iné. Ľudia prichádzajú, odchádzajú a život ide ďalej. Ja budem mať výčitky, že som nič iné nevyskúšala. Hm.😕
@anonym_autor aj moja kamoška odišla z práce, na ktorú vyslovene čakala, tešila sa, ale nedalo sa tam vydržať. Šikanovali ju, robili jej zle celý čas, v dnešnej dobe, čo by človek neveril, ona každý deň prišla domov a plakala mi do telefónu, jej manžel bol z toho nešťastný. Tak buď rada, že si odišla bez stresu ako ona. V skúšobnej dobe môžeš odist bez udania dôvodu.
@anonym_autor ja som tak odišla tiež, z jednej práce po 10 dňoch - neustále menili náplň práce, ani sme poriadne nevedeli, čo vlastne chcú, call s nemeckým tímom, ktorý všetky moje otázky totálne ignoroval ma len utvrdil v tom, že toto nie je moja práca. Nastupovalo nás osem, po pol roku tam ostal iba jeden človek. Z druhej práce zo slubeného full home officu nič nebolo. Celosvetovo rozpustili ľudí na určitých pozíciách a týchto malo nahradiť centrum na Slovensku. Len zabudli, že za 3 mesiace nás nemal kto zaškoliť. Všetci boli fuč 🤦🏻♀️. Držím palce, nech nájdeš skvelú prácu a dobrý kolektív.
@anonym_autor nie. Mas na to plne pravo. Na to predsa skušobna doba je. Nielen pre Teba ale aj pre zamestnavatela. Ked vykopne z prace zamestnavatel niekoho lebo mu nevyhovuje ,tiez myslis ze sa citia nejak previnilo?
@anonym_autor myslíš, že vedenie firmy sa cíti previnilo ak to prebehlo tak ako popisuješ? Určite nie, tak so ber príklad od nich. Na to je tá skúšobná doba, že ak ti niečo nevyhovuje, nebudeš tam pokračovať v práci
@anonym_autor vyspis sa na to, pocity odzneju a neboj, do tyzdna si zabudnuta pre nich, tak ako oni pre teba, cize nemas dovod sa citit previnilo.
@anonym_autor Nerozumiem, prečo máš pocit viny. Asi ta skôr trápi, že si prišla o príjem. Teraz musíš začať od nuly.

Nemusíš sa tak citit. Aleze vôbec. Dnes sa predsa môže v skúšobnej dobe odísť.