icon

Čo vám pomáha, keď nemáte energiu?

4. jan 2026

Ahojte dámy
Chcela by som sa opýtať,čo robiť keď ráno vstanem a už od rána sa cítim nepoužiteľná.Teraz som od sviatkov doma a dcéra odišla na prázdniny k babke a ja celé dni iba pyžamo mood a presuniem sa max z jednej izby do druhej.Je pravda,že mám aj veľmi vycerpavajúcu robotu,kde stojím aj 14hod na nohách,krátky dlhý týždeň ale december bol naozaj silný mesiac.Krvé výsledky naposledy boli v norme ale nasadili mi magnezium.Niekedy mám až zle myšlienky a hnevám sa sama na seba,či je toto ok.Postavím sa a cítim sa úplne slabá porobím iba to,čo musím a ďalej ležím.Bola som aj chorá nedávno.Máte aj vy niekedy dni,kedy cítite,že si musíte proste oddýchnuť? Potom pozriem príspevky ľudí koľko aktivít stíhajú denne a normálne mam vyčitky.Niekedy som v toxickom vzťahu musela fungovať za dvoch,všetko riešila ja a odkedy som z toho vonku a v novom vzťahu,nejak mi proste chýba ten kľud a oddých a nie nie sa nakopnúť.Vďaka za všetky rady.

anonym_a7ae74
4. jan 2026

@anonym_autor ashwaganda
A zatala som sa
Jeden den , druhy den a pomaly to islo
Ale chapem ta
Tiez od vianoc len jem, lezim , priberam

anonym_a5ba2e
4. jan 2026

Ja rozlišujem ci je to len lenivosť alebo realne únava. Ak som unavená, ležím, oddychujem. Ak som lenivá, prichádza na rad disciplína a idem ci sa mi to paci alebo nie. A vždy sa cítim lepsie

oceanahory
4. jan 2026

@anonym_autor POHYB! Ono to znie mozno sialene, ale najviac energie mi dava vyvazena strava a pohyb. 😉

cyneric
4. jan 2026

Čo pomáha keď nemám na nič energiu? Oddýchnuť si. 😎 To že Anička z Hornej Dolnej na instagrame dáva fotky/reelska z toho že boli na túre je pekné, skvelé pre ňu 👏👏👏 ale raz za čas nie je zlé spomaliť a kľudne sedieť za stolom s čajom v ruke a sledovať ako vtáčstvo skáče po stromoch.

autor
4. jan 2026
@oceanahory

@anonym_autor POHYB! Ono to znie mozno sialene, ale najviac energie mi dava vyvazena strava a pohyb. 😉

@oceanahory pohybu mám v práci naoaj viac ako dosť denne nachodim tisíce krokov ale ano zas pravda,že pohyb vo voľnom čase by bodol,možno niečo iné ako to,na čo som zvyknutá

autor
4. jan 2026
@cyneric

Čo pomáha keď nemám na nič energiu? Oddýchnuť si. 😎 To že Anička z Hornej Dolnej na instagrame dáva fotky/reelska z toho že boli na túre je pekné, skvelé pre ňu 👏👏👏 ale raz za čas nie je zlé spomaliť a kľudne sedieť za stolom s čajom v ruke a sledovať ako vtáčstvo skáče po stromoch.

@cyneric 😘😘vďaka

oceanahory
4. jan 2026
@anonym_autor

@oceanahory pohybu mám v práci naoaj viac ako dosť denne nachodim tisíce krokov ale ano zas pravda,že pohyb vo voľnom čase by bodol,možno niečo iné ako to,na čo som zvyknutá

@anonym_autor Urcite, mozno nejaka joga, ci silove cvicenie. Ono mne aj trenerka vravela, ze nie je "pohyb, ako pohyb"...Mam maminu, tiez robi predavacaku, stoji a "pobehava" niekedy aj 12 hod., ale zial stale je vycerpana a ma nadvahu. Je to aj tym, ze sa velmi zle stravuje 🫤. Sama si to uvedomuje, kedze ma vlastnu skusenost z minulosti, ked sa raz pre zmenu odhodlala. Vravela, ze ked doma cvicila silovo s malymi vahami + upravila stravu, tak aj pracu zvladala lepsie...len sa k tomuto uz nevie dokopat znova 🫤... ale ja teda aj chapem, ze clovek, co je na nohach 12 hod. denne sa aj tazsie odhodlava este k nejakemu dalsiemu pohybu.

autor
4. jan 2026
@oceanahory

@anonym_autor Urcite, mozno nejaka joga, ci silove cvicenie. Ono mne aj trenerka vravela, ze nie je "pohyb, ako pohyb"...Mam maminu, tiez robi predavacaku, stoji a "pobehava" niekedy aj 12 hod., ale zial stale je vycerpana a ma nadvahu. Je to aj tym, ze sa velmi zle stravuje 🫤. Sama si to uvedomuje, kedze ma vlastnu skusenost z minulosti, ked sa raz pre zmenu odhodlala. Vravela, ze ked doma cvicila silovo s malymi vahami + upravila stravu, tak aj pracu zvladala lepsie...len sa k tomuto uz nevie dokopat znova 🫤... ale ja teda aj chapem, ze clovek, co je na nohach 12 hod. denne sa aj tazsie odhodlava este k nejakemu dalsiemu pohybu.

@oceanahory jogu cvičím ale presne ako píšem,ťažko sa dokopavam ,pretože človek aj po troch 14tkach je prvý deň rád,že sa postaví na nohy ale chápem,čo tým myslíte a určite sa budem snažiť častejšie cvičiť vo voľnom čase a ano aj strava robi veľa,bola som naučena jest iba jedno jedlo denne aj som lepšie vyzerala a aj energie som mala na rozdavanie.Zima ma zničila stále niečo jem a celkovo sa mi nič nechce.

oceanahory
4. jan 2026
@anonym_autor

@oceanahory jogu cvičím ale presne ako píšem,ťažko sa dokopavam ,pretože človek aj po troch 14tkach je prvý deň rád,že sa postaví na nohy ale chápem,čo tým myslíte a určite sa budem snažiť častejšie cvičiť vo voľnom čase a ano aj strava robi veľa,bola som naučena jest iba jedno jedlo denne aj som lepšie vyzerala a aj energie som mala na rozdavanie.Zima ma zničila stále niečo jem a celkovo sa mi nič nechce.

@anonym_autor Mozno by som zacala teda upravou tej stravy, zaradila viacej vlakniny 👍 urcite by ti to prospelo. Drzim palce! 🤞

anonym_aa8e2f
4. jan 2026

@anonym_autor ak ide o fyzickú únavu, tak jednoznačne thermalpark, rochnenie v teplej vode, vírivka, plávanie, masáž, obed a oddych, spánok. A tá strava, to sa nečuduj, že pri jednom jedle denne si tam, kde si. Hoď si to do kalorických tabuliek a hneď budeš vidieť čo ti chýba a to nehovorím o mineráloch, vitaminoch. To sa dá zvládnuť týždeň, dva, ale ak je to dlhodobé, tak sa telo začne brániť

ivicatolic
4. jan 2026

@anonym_autor dychové cvičenia, na zem, deka zdvíhať ruky, potom nohy a hlavne správne dýchať

ljmmm
4. jan 2026

odhliadnuc odvsetkych rad. Dceru mas prec a mas volno. Je priam ziaduce az nutne vyuzit cas na nicnerobenie. Ked mne raz - dvakrat za rok vsetky deti odidu prvy den prespim a nepohnem sa z gauca. Druhy den podobne ale prelozim steblo slamy, treti den sa uz nudim a to uz viem, ze je cas trebars umyt linku, okna, ci odsunut postele 🙂 takze oddychuj nenut sa do nicoho, proste lenos

autor
4. jan 2026
@ljmmm

odhliadnuc odvsetkych rad. Dceru mas prec a mas volno. Je priam ziaduce az nutne vyuzit cas na nicnerobenie. Ked mne raz - dvakrat za rok vsetky deti odidu prvy den prespim a nepohnem sa z gauca. Druhy den podobne ale prelozim steblo slamy, treti den sa uz nudim a to uz viem, ze je cas trebars umyt linku, okna, ci odsunut postele 🙂 takze oddychuj nenut sa do nicoho, proste lenos

@ljmmm najprv sme s priateľom aj mysleli,že niekam vyrazíme na par dni ale ani na to som sa nezmohla🤣včera mi pomohol a spravili sme také väčšie upratovanie a dnes spolu navarili,oprala som a zas nič nerobím.O par dni zas práca,tak asi je nič nerobenie na mieste🤣ďakujem za koment 😘

ljmmm
4. jan 2026
@anonym_autor

@ljmmm najprv sme s priateľom aj mysleli,že niekam vyrazíme na par dni ale ani na to som sa nezmohla🤣včera mi pomohol a spravili sme také väčšie upratovanie a dnes spolu navarili,oprala som a zas nič nerobím.O par dni zas práca,tak asi je nič nerobenie na mieste🤣ďakujem za koment 😘

@anonym_autor joj to si porobila dost. Nemaj ziadne vycitky, clovek nie je zvyknuty, ze moze nerobit nic, tak teraz mozes 🙂

anonym_aa8e2f
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja nechápem, na čo si robila veľké upratovanie, keď si vyčerpaná. Určite by ste prežil bez újmy, keby si včerajší deň strávila relaxáciou. Prepáč, ale ty robíš všetko preto, aby si sa cítila tak, ako sa cítiš. Mám v paži kohokolvek, kto sa prezentuje tým, že prevrátil počas dňa svet, keď som vyčerpaná, som schopná nevyliezť z pyžama celý deň, na druhý wellnes a som fit

autor
4. jan 2026
@anonym_aa8e2f

@anonym_autor ja nechápem, na čo si robila veľké upratovanie, keď si vyčerpaná. Určite by ste prežil bez újmy, keby si včerajší deň strávila relaxáciou. Prepáč, ale ty robíš všetko preto, aby si sa cítila tak, ako sa cítiš. Mám v paži kohokolvek, kto sa prezentuje tým, že prevrátil počas dňa svet, keď som vyčerpaná, som schopná nevyliezť z pyžama celý deň, na druhý wellnes a som fit

@anonym_aa8e2f lebo už som sa cítila blbo z toho,že od sviatkov nerobím vôbec nič🤣

autor
4. jan 2026
@ljmmm

@anonym_autor joj to si porobila dost. Nemaj ziadne vycitky, clovek nie je zvyknuty, ze moze nerobit nic, tak teraz mozes 🙂

@ljmmm ❤️vďaka

anonym_aa8e2f
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_aa8e2f lebo už som sa cítila blbo z toho,že od sviatkov nerobím vôbec nič🤣

@anonym_autor to je tvoj hlavný problém, že sa cítiš blbo. Ja som mala veľmi hektický posledný týždeň pred sviatkami, tak som oddychovala štyri dni až do Štedrého dňa a nemala som žiadne výčiťky, prečo aj?

carolynka
4. jan 2026

@anonym_autor Je januar, organizmus nemoze ist v rovnakom tempe 365 dni v roku. Pred vynajdenim elektriky sme v tychto zimnych mesiacoch po zotmeni nic extra nerobili, ludia citali, vysivali alebo spali. Teraz od nasho tela vyzadujeme rovnake fungovanie ako v lete.
Ja som tiez po chorobe a neskutocne som unavena, uz mi to aj zacalo liezt na nervy aj ked dnes sa konecne po 2 tydznoch citim lepsie. Fakt sa necitit blbo, ak si unavena, tak oddychuj, ved zas nas caka navrat do prace tak nebudeme mat moznost nic nerobit. Ja uz od pondelka nic nerobim Lebo nemusim a aj som teda bola vycerpana z choroby. Trochu som nakupila, rychlo nieco zbuchala v kuchyni, par krat prechadzka a okrem toho leharo na pohovke a citam si