Emočné sklamanie z darčekov od blízkych
Ahojte, som dospelá žena, v dospelom veku. Nikdy som si na darčekoch nezakladala, vždy som radšej dávala ako prijímala a v darčekoch som bola vždy štedrá. A neviem, čo sa stalo, čo sa zmenilo, prečo je to tak, netuším. Možno preto, že už dôležitých ľudí v živote nemám (rodičia), neviem, netuším. Každopádne som dostala od manžela darčeky a priznám sa, som sklamaná. A nerozumiem svojmu postoju, veď na darčekoch nezáleží... a nikdy mi nezáležalo. Dostala som sprchovací gél, sviečku, ponožky, papuče a nočnú košeľu. Mám pocit, akoby som mala 70r, to sa dáva seniorom, aby mali do nemocnice. Iné Vianoce mi vždy dával parfém, nejakú kozmetiku, kabelku (tým nemyslím drahú), poukážky niekde, hodinky, dostala som kávovár, alebo teplovzdušnú fritézu apd. Ale teraz toto. Mám pocit, že tie veci boli kúpené niekde u vietnamca, alebo niekde na trhu. Prečo človek cíti takéto sklamanie? Nerozumiem sama sebe.
@anonym_autor ale ved sprchac, papuče, nočnú košeľu používame celý rok, nie len do nemocnice. Ja neviem, ja by som sa potesila.
@bielasovicka ja napríklad nepoužívam ani papuče ani nočnú košeľu a už vôbec nie o 2 čísla väčšiu.
U nás to istý čas fingovalo tak, že som si kúpila čo som uznala za vhodné, nepotrebujem pod stromčekom prekvapenia, nie som malé dieťa..no a teraz posledné roky si už nekupujeme jeden pre druhého darčeky, nič nepotrebujeme a zbytočnosti nechcem, siloiu-mocou kupovať blbosti, len aby niečo bolo pod stromom, to určite nie. Takto nám to vyhovuje.
@anonym_0e7f94 tak moj je statsny ked potesi mna a vyber darceka mu sposobuje neskutocny stres ako on nema problem kupit ale predsa len uz v tomto veku vsetko co potrebujes si kupis ale je dobry na vyber dovoleniek v exotike. tak kazdy ma nieco
@anonym_882271 u nás pre istotu dovolenku vyberám väčšinou ja, občas spolu 😀
@ruxandra zabudol, nestihol? Ešte 24.-tého boli tuším doobedu otvorené obchody.
@huxy zle som to napísala, mala som to dať s takou tou výčitkou, lebo tak som to aj pôvodne myslela. Ja by som môjmu za to strašne vyčistila žalúdok.
Alebo som mala skôr napísať, že on sa na to vykašľal, tak mu mama dala svoj balík, aby ho dal svojej žene. Ja nenavidim nevhodné darčeky, najmä pre to, že ľuďom aj tak celý život hovorim, že mi nemajú nic kupovať, ale ak silou mocou chcu, tak nech je to čokoláda..
Akože treba sa tešiť zo všetkého byt skromný a bla bla ale ani mna by nepotešili darčeky, ktoré by som darovala niekomu ,,len aby sa nepovedalo”. Však žijem s partnerom, poznám ho, počas roka utrúsil xy poznamok o tom, čo by chcel, čo sa mu páči, a ja mu potom darujem sprcháč a ponožky? What… a to sa nebavime o tom, že to musia byt nejaké drahé darčeky. Ide tam o úsilie, ktoré tam ten človek dá, že mu na tebe záleží a chce ťa potešiť..
@anonym_autor mna by toto tiez nepotesilo, hlavne ak to je nahla zmena oproti minulym vianocuam, a nech si tu hovoria diskutujuce co chcu, ja by som vdacna za toto nebola, a tiez som to po jednych nevydarenych darcekoch muzovi povedala. Domace spotrebice nechcem, preco mam dostat vysavac / mixes / mikrovlnku, to je vybavenie domacnosti a ja urcite nie som v siedmom nebi vzdy ked varim, ja chcem darcek ktory potesi mna, a nie ze tu mas nieco aby bolo, ked nevies opytaj sa, sme dospeli ludia.
A co si dostala od dospeleho dietata? My sme sa s partnerom dohodli, ze nic si nedame t.r., kedze sme ani neboli spolu a on je cez rok inak stedry, ale to si musim sama vybrat. Sam by nekupil nic vhodne si myslim. Za to moji dospeli synovia mi to vynahradili maximalne.. dostala som krasne darceky podla mojho vkusu.
@anonym_autor mne príde divná aj kúpa "babskovskej" nočnej košele. Väčšina chlapov by kúpila naopak sexi čipkovanú hodvábnu...chlap kúpi skôr nepraktické ale sexi veci
@anonym_autor tak mas potom velmi mladeznicke zmyslanie prepac a chovas sa ako decko
@anonym_a66454 Trochu to prehanas, nepovysuj sa. Autorka ma na manzela nejake naroky, to by mala mat kazda z nas. A ked ju dlhe roky dokaze potesit a zrazu takto vyfailuje, tak ano, aj ja by som bola sklamana.
Vidis,a my sme sa dohodli,ze okrem kozmetiky,co sme spolu kupovali si nedame nic a aj tak to muz porusil,aby ma prekvapil a to sa mu podarilo.Kupil mi supravu,velkost sa vzdy trafi,krasnu vonavku a este jednu vonavku.Tak som mu povedala,nech si teda objedna dodatocny darcek hodiny,tie som mu chcela kupit ale nechcela som bez neho a tak si ich objednal podla seba.Niekedy je horsi ako zena,a vravim mu na cenu sa nedivaj,len uz si nejake vyber.Tak si nakoniec objednal.
Kokos...na toto sa nedá nič napísať...to fakt sú Vianoce o darčekoch? Akokeby si si dané veci nevedela kúpiť sama a hocikedy...nezakladame si na darčekoch...na čo ? Kupime si hocikedy hocičo...a na Vianoce si nekupujeme....alebo si to ideme kúpiť spoločne...ja si kúpim po čom túžim a on si kúpi po com túži...a všetci sme spokojní....veď nie sme malé deti aby sme čakali nejaké darčeky ...Niekto na Vianoce stratí najbližšieho človeka a niekto tu plače nad darčekmi...pomýlená doba....
A co si dostala od dospeleho dietata? My sme sa s partnerom dohodli, ze nic si nedame t.r., kedze sme ani neboli spolu a on je cez rok inak stedry, ale to si musim sama vybrat. Sam by nekupil nic vhodne si myslim. Za to moji dospeli synovia mi to vynahradili maximalne.. dostala som krasne darceky podla mojho vkusu.
@la_dolce_vita od syna som dostala fotoknihu, kde sme my ako rodina z našich spoločných výletov, dovoleniek, osláv apd. Plus mi dal niečo, kozmetické, čo som veľmi chcela, ale u nás to už nedostať, tak mi to objednal cez kamošku z USA.
@anonym_a66454 Trochu to prehanas, nepovysuj sa. Autorka ma na manzela nejake naroky, to by mala mat kazda z nas. A ked ju dlhe roky dokaze potesit a zrazu takto vyfailuje, tak ano, aj ja by som bola sklamana.
@anonym_d1e686 nech sa rozprava s muzom ze je sklamana, na co tu bude zas 8000 stran zapisane aka je sklamana. ved preco to riesi s nami.
Kokos...na toto sa nedá nič napísať...to fakt sú Vianoce o darčekoch? Akokeby si si dané veci nevedela kúpiť sama a hocikedy...nezakladame si na darčekoch...na čo ? Kupime si hocikedy hocičo...a na Vianoce si nekupujeme....alebo si to ideme kúpiť spoločne...ja si kúpim po čom túžim a on si kúpi po com túži...a všetci sme spokojní....veď nie sme malé deti aby sme čakali nejaké darčeky ...Niekto na Vianoce stratí najbližšieho človeka a niekto tu plače nad darčekmi...pomýlená doba....
@adka176 pred rokom a pol mi zomrela mamina, pred rokom otec, pred pár mesiacmi mne veľmi blízka osoba. Ver mi, ja viem najlepšie, čo je to nemať blízkeho človeka pri sebe, píšem to aj v úvodnom príspevku. Toto celé je o inom. Ak si to nepochopila, tak potom tu asi nie si správne. Skús preskočiť príspevok a ísť inde. Krásne Vianoce v kruhu rodiny.
@adka176 pred rokom a pol mi zomrela mamina, pred rokom otec, pred pár mesiacmi mne veľmi blízka osoba. Ver mi, ja viem najlepšie, čo je to nemať blízkeho človeka pri sebe, píšem to aj v úvodnom príspevku. Toto celé je o inom. Ak si to nepochopila, tak potom tu asi nie si správne. Skús preskočiť príspevok a ísť inde. Krásne Vianoce v kruhu rodiny.
@anonym_autor tvoja strata ma mrzi, viem ake to je, preto pre mna darceky nemaju uz ziadnu hodnotu vobec. skus sa porozpravat s muzom ze si sklamana. mozno to ozaj nemyslel zle, muzi maju jednoducho ine zmyslanie. mozno sa tesil ze ti dal praveze daco insie nez peniaze a jedna poukazka. chapes. chod sa prejst, mne to pomaha, predychaj sa, potom si kukni daco dobre v telke. a ked ta to tak velmi trapi porozpravaj sa s muzom.
@anonym_d1e686 nech sa rozprava s muzom ze je sklamana, na co tu bude zas 8000 stran zapisane aka je sklamana. ved preco to riesi s nami.
@anonym_a66454 lebo je z toho smutna a chce sa vyrozpravat. Ak ta to irituje, tak odid. Nie je to tu povinne.
@anonym_autor tvoja strata ma mrzi, viem ake to je, preto pre mna darceky nemaju uz ziadnu hodnotu vobec. skus sa porozpravat s muzom ze si sklamana. mozno to ozaj nemyslel zle, muzi maju jednoducho ine zmyslanie. mozno sa tesil ze ti dal praveze daco insie nez peniaze a jedna poukazka. chapes. chod sa prejst, mne to pomaha, predychaj sa, potom si kukni daco dobre v telke. a ked ta to tak velmi trapi porozpravaj sa s muzom.
@anonym_a66454 to, že som sklamaná neznamená, že mu to budem dávať nejako najavo, alebo že budem robiť zlú atmosféru doma. Veď sú Vianoce. Len som to napísala tu. To je všetko. Moje osobné pocity. Nič viac.
@adka176 veru pomýlená doba ak nie si schopná pochopiť že nežijeme všetci rovnako a vaše rozhodnutie nedávať si nič nezdieľame všetci.
Uz roky posielam manzelovi link na to, co by som chcela. Kedysi to ukazal kolegom a taaaak mu zavideli 😅 Chlapi maju naozaj problem s vyberom darcekov. Tak mi vzdy vyberie nieco z toho, co mu poslem (su to drobnosti - parfem tento rok) a prida nieco podla vlastneho uvazenia. Napr tento rok mi kupil mys k pocitacu - mam specialnu na karpalny tunel (“ta tvoja sa uz nejako zasekava”). Dost ma to soklo - a potesilo, ze si to vsimol, kedze tu mys pouzivam viac menej iba ja.
Inak si na dary nepotrpime, radsej ideme na dovolenku.
Ja ta chápem. Od manžela som dostala už kadeco. A tiez boli Vianoce kedy som bola sklamaná..a tiež som si pripadala preto hlupo a previnilo. Chodili sme spolu dlho pre svadbou, peňazí nikdy nemal nazvyš a ja vždy v úplnej skromnosti. Bez očakávaní. No ako prisla praca, peniaze malilo sa mi dostat knihu. Prisiel syn. A Vianoce sa točili okolo neho. A vtedy som si povedala ze darček pod stromček ma byt pre mna ako poďakovanie za to ze sa staram o rodinu. Ze si ma vazi nielen ako manželku a matku ale ako zenu. Tak som mu povedala ze si zelam pod stromček dostať šperk. Bud ho vyberie sam alebo ideme spolu. Netvrdím ze je to niečo extra drahé ale tak aby si to mohol dovolit. Niekedy samé nevieme čo chceme alebo si povieme netreba nam. Takto mam darcek ktorý vydrzi, využijem ho a vedia ho podedit po mne vnučky/nevesty.
Ja som nedostala nič ale ani nič nečakala. Moj nevie kupovať darčeky, sama som sibkupila knihu a vybavene. Všetko čo mi treba si kúpim ked mi treba ;)
@anonym_a66454 to, že som sklamaná neznamená, že mu to budem dávať nejako najavo, alebo že budem robiť zlú atmosféru doma. Veď sú Vianoce. Len som to napísala tu. To je všetko. Moje osobné pocity. Nič viac.
@anonym_autor a čo dostal on od teba? Ako ja by som zas radšej nedostala nič ako každý rok nejaké ponožky, ktore si pod stromčekom ozaj nájde asi polovica chlapov na Slovensku.
Ja ta chapem, to nie je tom, ze by darceky boli lacne, na tom nezalezi. Podstatne je, ze si vobec nedal zalezat. Ja tiez chcem mat z darcekov na Vianoce radost a to som stara koza. Nemusia byt drahe, nechcem ich vela. Minuly rok som dostala knihu od svojej oblubenej autorky, obstaravacia cena 7e, vystastnena som bola jak maly Pista. Nepotrebujem blbosti len aby boli, preto to u nas vacsinou vyzera tak, ze si darcek vyberiem, niekedy muzovi poslem link, inokedy si ho rovno kupim a len oznamim, ze je o darcek pre mna postarane.
Ale som to ja, kto u nas doma "zabezpeci" vianocnu atmosferu, takze si o sebe vobec nemyslim, ze som materialisticka, ked chcem mat radost z darčeka.
Tak ked ti od septembra hovori, ze nevie co chces tak preco mu neposielas fotky/linky na to co chces? To je tiez take tazke? Jozko pozri videla som tuto bundu/suknu/parfem/knihu prilepis link priamo na vec a odosles. Hotovo. A poposielas viacero moznosti v zelanej cenovej relacii a vsetci spokojni. Ja takto beham za muzom a za deckami od oktobra 🤌🤌🤌🤌 a tiez len - vsak to co ty chces, vyber odtial vsak ty sa trafis a mna ide slak trafit. Nie je lahsie priamo poslat zo par veci co by ti urobilo radost a ja uz vyberiem a kupim podla tvojho gusta
Tak ked ti od septembra hovori, ze nevie co chces tak preco mu neposielas fotky/linky na to co chces? To je tiez take tazke? Jozko pozri videla som tuto bundu/suknu/parfem/knihu prilepis link priamo na vec a odosles. Hotovo. A poposielas viacero moznosti v zelanej cenovej relacii a vsetci spokojni. Ja takto beham za muzom a za deckami od oktobra 🤌🤌🤌🤌 a tiez len - vsak to co ty chces, vyber odtial vsak ty sa trafis a mna ide slak trafit. Nie je lahsie priamo poslat zo par veci co by ti urobilo radost a ja uz vyberiem a kupim podla tvojho gusta
@prasiatko30 veď písala že mu povedala čo jej stačí..
@anonym_autor My si s manželom už dávno nedávame hmotné darčeky, príde mi to až smiešne, veď každý si kúpime čo chceme a kedy chceme. Namiesto toho si vyberieme nejaký wellness pobyt na pár dní alebo sa vyberieme na nejaký výlet a obaja sme spokojní. Možno inšpirácia do budúcna...
@13uzivatelka11 sorry citala som len prvu stranu
@anonym_autor mňa zaráža koľko ľudí sa tu to teba pustilo. Z tvojho príspevku aj odpovedí je jasné že nie si materialistka a nepotrebuješ drahé dary. Ja ťa chápem aj mňa by to sklamalo. Čo keby sa ho skúsiš spýtať? Možno si tento krát nezapisoval čo hovoríš alebo ju toto prišlo vhodnejšie ako tie poukážky čo si chcela.
@13uzivatelka11 ale ako hovori baba nado mnou - mne tiez mozu nieco povedat, ale som radsej ked mi poslu fotku alebo priamo link na to co chcu lebo mne to povedia mozno raz niekde, ja ich ani nepocuvam a ked mi poslu link/fotku tak ja ked idem do obchodu alebo som vystartovala hladat darceky tak zvycajne listujem v chate s detmi a pozeram co mi poslali a kupujem, kebyze mi to len povedia tak si to nezapamatam

@anonym_autor ale ved sprchac, papuče, nočnú košeľu používame celý rok, nie len do nemocnice. Ja neviem, ja by som sa potesila.
@bielasovicka ale treba čítať, že papuče sú babkovské, a noćnú košeľu nenosí (ani ja napríklad) a a navyše je pre ňu obrovská