icon

Emočné sklamanie z darčekov od blízkych

Včera o 07:37

Ahojte, som dospelá žena, v dospelom veku. Nikdy som si na darčekoch nezakladala, vždy som radšej dávala ako prijímala a v darčekoch som bola vždy štedrá. A neviem, čo sa stalo, čo sa zmenilo, prečo je to tak, netuším. Možno preto, že už dôležitých ľudí v živote nemám (rodičia), neviem, netuším. Každopádne som dostala od manžela darčeky a priznám sa, som sklamaná. A nerozumiem svojmu postoju, veď na darčekoch nezáleží... a nikdy mi nezáležalo. Dostala som sprchovací gél, sviečku, ponožky, papuče a nočnú košeľu. Mám pocit, akoby som mala 70r, to sa dáva seniorom, aby mali do nemocnice. Iné Vianoce mi vždy dával parfém, nejakú kozmetiku, kabelku (tým nemyslím drahú), poukážky niekde, hodinky, dostala som kávovár, alebo teplovzdušnú fritézu apd. Ale teraz toto. Mám pocit, že tie veci boli kúpené niekde u vietnamca, alebo niekde na trhu. Prečo človek cíti takéto sklamanie? Nerozumiem sama sebe.

mameha7
Včera o 09:56

@anonym_autor Ja som pod stromom nemala priamo od muža nič. Poslal mi peniaze a vybrala som si sama, čo som chcela. A asi je to tak najlepšie, niektorí ľudia proste nemajú talent na vymýšľanie darčekov.

svetlonos
Včera o 10:05
@anonym_1896af

@anonym_autor uf ty si riadna materialistka, teba by som v rodine mat nechcela

@anonym_1896af
joj neprehanaj! Materialistka lebo chce piukazku za 30 e??

ivik4
Včera o 10:10

Komenty necitam a je mi šumak co si kto mysli, no ja by som bola sklamana tiez. To su dary ktore kupis narychlo ked mas uplne na haku co si dotycna zela a vobec ju nepocuvas. Moj muz teda nieje anjel ani z daleka ale co sa tyka darov tak na tom si dava sakra zalezat aby som bola stastna,spokojna a ja detto pre neho. Ja by som to ani nevedela hrat ze sklamana niesom. Vobec sa Ti necudujem a chapem Ta

janiely
Včera o 10:10

Ja neviem, kazda sme ina, ale ja som kedysi ocenila aj obycajnu odstrihnutu latku, kde bol vysity domcek 10timi tahmi od surodenca, hoci teda v tom case sme si uz davali aj kupene darceky. Nehladam v darcekoch hodnotu, ale hodnotim v prvom rade ochotu a snahu darcu vobec nieco darovat a posudzujem pritom to, aky mame vztah, ak dobry, ziaden "neuspesny" darcek to nemoze pokazit, pretoze vztahy su (aspon u mna) vzdy nadradene materialnym darom. Treba sa ale pozerat aj na druhu stranu, ze nie kazdy sa vie trafit, nie kazdy ma dostatok penazi, nie kazdy ma aj dostatok casu hladat vhodne darceky, alebo nedajboze darcu chytia zdravotne problemy, alebo len bezny bolehlav, kvoli comu uz nevenuje dostatocny cas pri hladani vhodnejsieho darceka, pripadne prechodne viac prace v zamestnani - a kazdy rok je zaroven situacia ina. Takze nemozes ocakavat, ze kazdy rok bude rovnaky. Odporucam sa skor zamysliet nad tym, aky mas vztah s muzom a ak dobry, bud vdacna za to, to je ovela cennejsi dar, ako keby ti supol pod stromcek nahrdelnik s diamantom.

mimi_lali
Včera o 10:14

Ja som od manžela nedostala nič radšej sme investovali do darčekov pre deti, my rozmýšľame že pôjdeme niekam na wellness a tam si vynahradime Vianoce. Neviem ja nepotrebujem žiadne darčeky od manžela veď čo chcem mi kúpi aj inokedy, pre mňa sú Vianoce o deťoch jedle pohode, pocit že mame veľa jedla zdravé deti ktoré sa tešili darčekom a to tak hrialo na srdci ako nič. Veď dostaneme darčeky od mojich rodičov aj jeho, dostali sme aj od jeho starého otca, takže pre mňa darčeky nejsú dôležité my si kúpime čo chceme po celý rok 😊

alica110
Včera o 10:15

Vy sa si cez rok nehovoríte, čo by ten druhý chcel? Môj muz tiež nevie vyberať darčeky, vždy sa ma spýta, po čom túžim, ja mu pošlem xxx vecí a z toho vyberie a kúpi. Plus niečo ako prekvapenie.
Ja nerozumiem sklamaniu z darčekov, prepáč. Sú dôležitejšie veci na svete ako darčeky.

luteam
Včera o 10:18

@anonym_autor a aj pre toto si z manzelom darceky nedavame iba detom. Pre nas je najvacsi darcek ich radost a iskierka v ociach ked rozbaluju oni 🙂

anonym_0e7f94
Včera o 10:20
@la_dolce_vita

A co si dostala od dospeleho dietata? My sme sa s partnerom dohodli, ze nic si nedame t.r., kedze sme ani neboli spolu a on je cez rok inak stedry, ale to si musim sama vybrat. Sam by nekupil nic vhodne si myslim. Za to moji dospeli synovia mi to vynahradili maximalne.. dostala som krasne darceky podla mojho vkusu.

@la_dolce_vita ja som dostala aj od dospelého dieťaťa, aj od muža, aj oni odo mňa.

svetlonos
Včera o 10:20
@brrunetkaa

Akože treba sa tešiť zo všetkého byt skromný a bla bla ale ani mna by nepotešili darčeky, ktoré by som darovala niekomu ,,len aby sa nepovedalo”. Však žijem s partnerom, poznám ho, počas roka utrúsil xy poznamok o tom, čo by chcel, čo sa mu páči, a ja mu potom darujem sprcháč a ponožky? What… a to sa nebavime o tom, že to musia byt nejaké drahé darčeky. Ide tam o úsilie, ktoré tam ten človek dá, že mu na tebe záleží a chce ťa potešiť..

@brrunetkaa
no mas teoreticky pravdu. Ale moj muz mq take speci priania, ze uz po vysvetleni co to je, zabudam. On hovori o technickych, nie zrovna najlacnejsich veciach. A to si medzitym este 4x rozmysli aky model atd. Tento rok mibnshodou ilukazal jednu salku aku chce do roboty na kavu. Ze keby nahodou. Neratal s tym v skutocnosti. Tak ja nadsena som mu konecne kupila darcek aky chcel. Inak si kup8 obkecenie a ja ho preplatim. A to spilu zijeme a komunikujeme - ale on nic bezne nepotrebuje. Kozmetikou beznou ho akurat nastvem. Takze niekedy to nie je take jednoduche. Mat viac casu na seba, lahchsie by sa vymyslalo.

anonym_0e7f94
Včera o 10:23
@janiely

Ja neviem, kazda sme ina, ale ja som kedysi ocenila aj obycajnu odstrihnutu latku, kde bol vysity domcek 10timi tahmi od surodenca, hoci teda v tom case sme si uz davali aj kupene darceky. Nehladam v darcekoch hodnotu, ale hodnotim v prvom rade ochotu a snahu darcu vobec nieco darovat a posudzujem pritom to, aky mame vztah, ak dobry, ziaden "neuspesny" darcek to nemoze pokazit, pretoze vztahy su (aspon u mna) vzdy nadradene materialnym darom. Treba sa ale pozerat aj na druhu stranu, ze nie kazdy sa vie trafit, nie kazdy ma dostatok penazi, nie kazdy ma aj dostatok casu hladat vhodne darceky, alebo nedajboze darcu chytia zdravotne problemy, alebo len bezny bolehlav, kvoli comu uz nevenuje dostatocny cas pri hladani vhodnejsieho darceka, pripadne prechodne viac prace v zamestnani - a kazdy rok je zaroven situacia ina. Takze nemozes ocakavat, ze kazdy rok bude rovnaky. Odporucam sa skor zamysliet nad tym, aky mas vztah s muzom a ak dobry, bud vdacna za to, to je ovela cennejsi dar, ako keby ti supol pod stromcek nahrdelnik s diamantom.

@janiely to je síce pravda, že vzťah sa nemeria darčekmi pod stromčekom, ale ak si doteraz dával na darčekoch záležať a zrazu ju tento rok vybaví takto, tak to o niečo svedčí. Darček nemusá byť veľkej hodnoty, ale malo by byť za ním to, že ten, kto nás obdarúva, na nás myslí, počúva nás a vie, po čom túžime.

majlo1234
Včera o 10:29

Tiez som bola takto sklamana, rok co rok, ale u nas to bol standard, moj muz nevie davat darceky. Tento rok som od neho dostala hnusnu salku. Holt, ja uz som sa s tym po rokoch vyrovnala a necakam nic

alica110
Včera o 10:31
@majlo1234

Tiez som bola takto sklamana, rok co rok, ale u nas to bol standard, moj muz nevie davat darceky. Tento rok som od neho dostala hnusnu salku. Holt, ja uz som sa s tym po rokoch vyrovnala a necakam nic

@majlo1234 Prečo mu nepovieš čo chceš?

anonym_5bdb86
Včera o 10:36

@anonym_autor ja som už 10 Vianočne sviatky sama, deti chodia k otcovi a jeho prístelke a ja som 3 dni sama. Nikdy počas roka mi to nevadí, ale tieto dni nemám rada, ten pocit osamelosti.. potešilo by ma hocičo od chlapa, aj nočná košeľa 🙂

anonym_bdcbf7
Včera o 10:37
@anonym_autor

@la_dolce_vita od syna som dostala fotoknihu, kde sme my ako rodina z našich spoločných výletov, dovoleniek, osláv apd. Plus mi dal niečo, kozmetické, čo som veľmi chcela, ale u nás to už nedostať, tak mi to objednal cez kamošku z USA.

@anonym_autor mňa napadlo ci si tvoj muž nepoplietol darčeky tvoj darček mal ísť tvojej svokre a svokra dostala ten tvoj. Stáva sa všeličo. Ale Vianočné sviatky nie sú o daroch po stromčekom. Na budúci rok nech ti radšej dá peniaze a kúp si sama darček.

anonym_03fac1
Včera o 10:39

@anonym_autor bud rada. Ja som od svojho dostala peniaze a to je urážka, na tu máš a neotravuj. Tak som mu ich vrátila, nech si necha. Ja som mu na Vianoce nekúpila nič, lebo aj tak mame chladný vzťah a ja sa pomaly odpajam od neho a žijem pre seba a deti, to je naj.

janiely
@anonym_0e7f94

@janiely to je síce pravda, že vzťah sa nemeria darčekmi pod stromčekom, ale ak si doteraz dával na darčekoch záležať a zrazu ju tento rok vybaví takto, tak to o niečo svedčí. Darček nemusá byť veľkej hodnoty, ale malo by byť za ním to, že ten, kto nás obdarúva, na nás myslí, počúva nás a vie, po čom túžime.

@anonym_0e7f94 pozri,toto co opisujes je idealny stav, ze malo by to tak byt, ale pozera sa tu vobec niekto aj na druhu stranu? Preco tento rok sa mu nepodarilo splnit ocakavania svojej zeny? Nikto sa nad tym nezamysla. Napriklad ja som tiez 1 rok dala nespravne darceky, alebo aj vobec, mala som toho casu problemy. Ked mam klud a dostatok casu vyhram sa a vsetci su velmi spokojni. Zaroven vzdy tvrdim, a staviam na tom, ze vianoce nie su o darcekoch, na mna sa vzdy kazdy vedel spolahnut vo vsetkom s cim sa na mna obratil, jedny vianoce bez darceka, alebo s nevhodnym darcekom su uplne nepodstatne. A tiez pamatam, ze som mala 1 frajera, ktory mi daval presne take darceky ako pise autorka, ale bol to dusou tak dobry clovek a ja som bola s nim taka stastna, ze sme sa len pobavili na nich a zili si svoj spokojny zivot dalej. A este dalsi priklad, moja matka sa v zivote o nas, ako o deti, nezaujimala, ale na vianoce nam vzdy posle prilis vela penazi, az sa sama necitim komfortne, a to aj napriek tomu, ze vedela, ze vianoce travim sama, nezavolala ma domov, prave naopak, ona sa viac krat jasne vyjadrila, ze sviatky chce travit len s frajerom, a aj mimo toho, nikdy nezavola ako sa mame, co mame nove, zije si svoj zivot. Mozno az ked clovek v zivote prezije aj ine veci pochopi a uprace si v hlave o com darceky skutocne su a kde maju svoje miesto....

ivik4

Prave citam komenty
Och, milujem 🤣🤣🤣

anonym_e5d68c
Autor odpoveď zmazal
anonym_a29808
Včera o 10:50

Podľa mňa, buď ma niečo iné alebo starne.

majlo1234
Včera o 10:51
@alica110

@majlo1234 Prečo mu nepovieš čo chceš?

@alica110 lebo sa ma nepyta. My sme dlhe roky spolu, darceky su u mna na poslednom mieste toho, co sa mi chce riesit
A mam sestry a kamosk, ktore ma vzdy potesia super darcekmi, tak to ani nemusim riesit

anonym_2ec920
Včera o 10:53

A preto si kazdy rok pod stromcek kupujem darceky sama. Kupujem detom, manzelovi a aj sebe. Nam dvom len nejake drobnosti, ale radsej si to kupim sama a tvarim sa prekvapene, nez ocakavat ktovie co a dostat babkovske papuce. Ja neviem, sak nie sme male deti, dokazeme si kupit co chceme a kedy chceme.

alenka58
Včera o 10:56

@anonym_autor ja ťa chápem v tom, že keby tie darčeky boli kvalitné tak by ťa potešili, ja dostávam pyžamo z Palmers kvalita je výborná tomu sa vždy poteším, aj ponožky sa dajú kúpiť vynimočné, papuče neviem lebo nenosím len šlapky ale aj tie sa dajú pekné s labutienkou trebárs kúpiť, proste aby to nebolo úplne všedné keď už takéto darčeky, ale treba sa nad to povzniesť

zobaka
Včera o 11:01

podla mna nie si nevdacna, mohol si dat viac zalezat, sprchac? Ved o tom sa vsade robia srandy, ze to ke najviac odflaknuty darcek na hocijaky sviatok. Ty si mu co kupila?

anonym_e41b5e
Včera o 11:18

ja tomu nechapem, ved s manzelom mate asi spolocne peniaze, tak preco by ta potesila poukazka do DM? ved to si mozes rovno dat sama.

jablkovastrudla
Včera o 11:18

Tiez ta chapem. Moj muz tiez nevedel davat darceky, pamatam si ked mi prvy rok nekupil nic. Dobre citas, nic 😁
Tak som mu povedala ze staci ist do kupelne a vidi co pouzivam. Kamoska mu povedala aky parfumy sa mi pacil ked sme boli v boots, tak som vedela ze dostanem ten-to bolo par rokov dozadu. Tu nejde o to dostat vela, tiez netuzim po sperkoch napriklad lebo nosim iba nausnice. Ide o to ze clovek a ktorym zijem si da tu NAMAHU a kupi nieco co vie ze ma potesi.
Moj muz sa casom lepsi, chvalabohu. Ale tiez som to mu musela vysvetlit ako malemu decku 🙈

oslo1
Včera o 11:25

Necitala som vsetky prispevky.

Bud rada, ze mas manzela.
Mne manzel zomrel a tak si davam Darceky Sama a aj synovi.

Dnes ideme na hodinku k mojej pacientke, ktora uz nema nikoho. A o tom su vianoce.
V UK SA Vianoce oslavuju dnes.

anonym_ff90f9
Včera o 11:29

@anonym_autor
Mňa zase zamrzelo, že som nic nedostala od syna, 10rocneho. Obehala som s ním obchody, aby povyberal veci celej rodine, súrodencom, tatinovi, starým rodičom. Dokonca som mu naznačila, čo by mi spravilo radosť, nech to zariadi s tatinom. A nič. Zabudol na mňa a manžel to tiež neriešil. Všetky dary doma pre deti, manžela aj seba som vymýšľala ja. Objednávala som ich ja, vyzdvihovala balíky a nakoniec som dostala takéto prekvapenie😥

cimage
Včera o 11:43

Isiel na istotu co sa pouziva. To, ze vybral iny sprchac, tak mozno chcel, aby si vyskusala nieco ine. Moj muz ked nevie co kupit, tak nic nekupi, lebo sa nebude silit kvoli sviatku. Ale on zas kupi aj mimo sviatkov ked mu nieco cinkne do nosa.

mirage
Včera o 11:44
@luteam

@anonym_autor a aj pre toto si z manzelom darceky nedavame iba detom. Pre nas je najvacsi darcek ich radost a iskierka v ociach ked rozbaluju oni 🙂

@luteam cize ty a muz si nezasluzite dar? Si menej ako deti? Ked budu starsie, toez len s muzom budete sediet bez darcekov?

anonym_a71ce4
Včera o 11:48

@anonym_autor Tak ideálne, keby si nabudúce nedostala nič za tento tvoj prístup a budeš spokojná.