Emočné sklamanie z darčekov od blízkych
Ahojte, som dospelá žena, v dospelom veku. Nikdy som si na darčekoch nezakladala, vždy som radšej dávala ako prijímala a v darčekoch som bola vždy štedrá. A neviem, čo sa stalo, čo sa zmenilo, prečo je to tak, netuším. Možno preto, že už dôležitých ľudí v živote nemám (rodičia), neviem, netuším. Každopádne som dostala od manžela darčeky a priznám sa, som sklamaná. A nerozumiem svojmu postoju, veď na darčekoch nezáleží... a nikdy mi nezáležalo. Dostala som sprchovací gél, sviečku, ponožky, papuče a nočnú košeľu. Mám pocit, akoby som mala 70r, to sa dáva seniorom, aby mali do nemocnice. Iné Vianoce mi vždy dával parfém, nejakú kozmetiku, kabelku (tým nemyslím drahú), poukážky niekde, hodinky, dostala som kávovár, alebo teplovzdušnú fritézu apd. Ale teraz toto. Mám pocit, že tie veci boli kúpené niekde u vietnamca, alebo niekde na trhu. Prečo človek cíti takéto sklamanie? Nerozumiem sama sebe.
ak ta to potesi ja nic, nestihol mu prist darcek, ktory objednal, ale od syna som dostala naramok 💕
Kokos...na toto sa nedá nič napísať...to fakt sú Vianoce o darčekoch? Akokeby si si dané veci nevedela kúpiť sama a hocikedy...nezakladame si na darčekoch...na čo ? Kupime si hocikedy hocičo...a na Vianoce si nekupujeme....alebo si to ideme kúpiť spoločne...ja si kúpim po čom túžim a on si kúpi po com túži...a všetci sme spokojní....veď nie sme malé deti aby sme čakali nejaké darčeky ...Niekto na Vianoce stratí najbližšieho človeka a niekto tu plače nad darčekmi...pomýlená doba....
@adka176 aká pomýlená doba? Splietaš dohromady hrušky s jablkami. Pred rokmi som sa na Vianoce nedopatrením dozvedela, že môj blízky príbuzný, ktorého som zbožňovala, má pred sebou posledné dni. To ale neznamená, že som sa o rok na Vianoce na všetkých vykašlala a odbila som ich darčekmi, ktoré som kúpila narýchlo v prvom obchode. To, že niekomu vyberám darček tak, aby ho potešil, značí o mojom vzťahu k nemu.
@anonym_autor nemá inú a tej nakúpil? Niečo ako scénka z filmu láska nebeská
Nie si rozmaznana, Co si dostala sklamalo by aj mna... Tiez vravim radsej poukazku ako nieco obdobne
Manžel dostal 2 lístky na futbal do Talianska v marci, personifikované kožené púzdro na mobil a autobiografickú knihu podpísanú autorom s venovaním. Bude mať onedlho okrúhle narodeniny, čiže lístky boli zároveň aj darčekom na narodky.
Manžel dostal 2 lístky na futbal do Talianska v marci, personifikované kožené púzdro na mobil a autobiografickú knihu podpísanú autorom s venovaním. Bude mať onedlho okrúhle narodeniny, čiže lístky boli zároveň aj darčekom na narodky.
@anonym_autor a necítil sa blbo po tomto, co daroval on tebe?
On na Tebe nevidel ze si smutna ?
Ja ťa úplne chápem. Podľa mňa to najväčšie sklamanie vychádza z toho že ten človek si prosté nezobral ani trošku námahy aby popremýšľal čim by ti urobil radosť. Neni to ani tak o tých konkrétnych darčekoch ako o tom zobrať si naozaj ten čas jeden krát do roka a popremýšľať s čím urobíš tomu druhému radosť.a toto keď tam neni a práveže naopak tak Podľa mňa to sklamanie potom vyplýva z toho uvedomenia si , ze tomu človeku na tebe vôbec nezáleží…
Úprimne napíšem, takéto darčeky by sklamali aj mňa.
@maca1984 aj mňa
@anonym_autor
Mňa zase zamrzelo, že som nic nedostala od syna, 10rocneho. Obehala som s ním obchody, aby povyberal veci celej rodine, súrodencom, tatinovi, starým rodičom. Dokonca som mu naznačila, čo by mi spravilo radosť, nech to zariadi s tatinom. A nič. Zabudol na mňa a manžel to tiež neriešil. Všetky dary doma pre deti, manžela aj seba som vymýšľala ja. Objednávala som ich ja, vyzdvihovala balíky a nakoniec som dostala takéto prekvapenie😥
@anonym_ff90f9 Toto mam viackrat vo svojej rodine. Mama sa ide potrhat pre vsetkych a nikto to nema za nic. Takze viem, ako dopadnut nechcem...
@anonym_autor chapem tvoje sklamanie. Na tvojom mieste by som po uplynuti nejakeho casu zvazila navrhnut ze odteraz si vzajomne darceky kupovat nebudete
@la_dolce_vita ja som dostala aj od dospelého dieťaťa, aj od muža, aj oni odo mňa.
@anonym_0e7f94 chapem, tak by to malo byt, ja som pisala o sebe, ze sice od muza nic, ale synovia ma tak prekvapili a potesili, ze mi to vobec nevadi.
Autorka nerozumiem prečo sa normálne o tom s mužom neporozprávaš. Veď to je maximálne trápne, že ty dáš taký veľký a premyslený dar a on tebe nočnú košeľu. Mne to tiež inak príde, že to vyberala jeho mama. Spýtala by som sa ho, či mu to dalo veľa práce toto vymyslieť, keď tie dva mesiace obiehal obchody.
@anonym_0e7f94 chapem, tak by to malo byt, ja som pisala o sebe, ze sice od muza nic, ale synovia ma tak prekvapili a potesili, ze mi to vobec nevadi.
@la_dolce_vita asi by som mu to o rok vrátila.
@anonym_autor nemusíš to dávať teraz najavo, nekazila by som Vianoce, ale o pár dní by som sa k tomu vrátila a porozprávala sa s ním. Bez nejakého obviňovania, len ako si sa cítila, ke%d si to rozbalovala. Lebo zase kúpiť žene, s ktorou žije kopu rokov obľúbený parfém a lístky na koncert, alebo do divadla, na výstavu nie je raketová veda
@anonym_autor je mi ta luto, aj ked sa hovori, ze clovek nema nic ocakavat a nebude sklamany, ale je to prave o tom, ze nechceme byt stale nad vecou a nesklamani, ale chceme zit s niekym pri kom nemusime mat ani naznak mizernych pocitov, ja by som to v sebe nedusila, ale opytala sa ho, ci mu nna tebe ako zene a cloveku zalezi a co ho viedlo k tomu, ze to tak odflakol
@anonym_0e7f94 alebo si najde pozornejsieho
@anonym_0e7f94 ale my sme sa tak dohodli, navrhla som to dokonca ja, to je uplne v poriadku, ze nic, on vianoce vyslovene neznasa. Nie sme ani spolu cez sviatky, isiel k matke. Pointa bola, ze ine darceky nam to mozu vykompenzovat. Ja sa tiez snazim len kvoli synom, inak mi na tom az tak nezalezi.
@anonym_autor otvor usta a povedz mu to hoci aj teraz. S citom, ved si zena.
Vyskusala som tento rok, aj ked to nebolo o darcekoch - na vianoce som x rokov bola sama, lebo musel ist k mame, aby ona nebola sama, tento rok som tie usta otvorila a jasne povedala: ostan doma na stedry vecer, potrebujem ta. A on ostal. po minule roky som len naznacovala a oduvala sa.
Chlapom asi naozaj nedocvakne, (nie vsetkym samozrejme), musime im jasne a zrozumitelne povedat, co PRESNE chceme.
Mozno ti to vysvetli, alebo ktovie, aspon si to vyjasnis.
@luteam cize ty a muz si nezasluzite dar? Si menej ako deti? Ked budu starsie, toez len s muzom budete sediet bez darcekov?
@mirage preco by to malo znamenat ze sme menej ako deti? Jednoducho mame obaja problem nieco si vybrat ako darcek a mali sme z toho zbytocne stresy a ani jeden z nas si na darceky nepotrpi. Nie kazdy ma jazyk lasky dary. A neviem co bude ked budu deti starsie. Vzdy sa to da zmenit alebo im to normalne vysvetlime
Som jedina, komu to pride podozrive, najma ked si doteraz vzdy dal aspon trochu zalezat? Asi by som zbystrila pozornost. To nebude podla mna len tak.
Každý mesiac v dm minies 100€? takže zobral to správne, celý rok sa míňa,tak aspon na Vianoce netreba🙂
Ja ta plne chapem - povies chlapovi co chces a aj tak kupi nieco ine, mimo tvoj vkus/potreby a este mas byt vdacna a tvarit sa nadsene? By ma zaujimalo ako by sa tvarili vsetky tie, co tu pisu ze je to ok, keby im chlap dal kuchynsky spotrebic ked to nepovazuju za osobny dar, tenisky ked nosia iba opatky, ruksak ked miluju kabelky 🙈
niektori chlapi proste nemaju bunky na dary alebo sa snazia prekvapit az tak velmi, ze to prekombinuju. Ja by som sa ozvala, podakovala mu za snahu o prekvapenie a vynaliezavost pri vybere darcekov, nejako mierne/milo a nie vycitavo povedala ze nabuduce si nemusi robit starosti s prevapeniami a radsej kupit to co naozaj chces.
To nie je teta z druheho kolena ale chlap s ktorym zijes a komunikacia je vo vztahu zaklad, aj na neprijemne temy. Ono sa to potom moze este zhorsit, chlap bude v tom ako dobre to vymyslel a moze to gradovat do extremu v podobe horsich darov…
este to neskoncilo? aha toto je tema na 8 stran, uz chapem, tak radsej sed za kompom, namiesto toho aby si mala uprimny rozhovor s manzelom. mudro.
autorka, ja som sa najprv tiez zarazila pri tom nazve temy, ze co si nespokojna, ale ked som si precitala tvoje komenty, tak som ta pochopila. nejde ani tak o to, ze ti dal o nicom dary, ale o to, ze sa nieco zmenilo. keby bol taky odvzdy, tak by si to neriesila, ale ked bol ine roky pozorny, je to naozaj divne. netrapi ho nieco? nema nejake financne problemy? nestavkuje? nema inu? je vela moznosti a nie su dobre.
@anonym_autor ja ti rozumiem. Ja mam taky problem s mamou - kupuje mi darceky, ktore mi absolutne nedavaju zmysel - zvykla som si, zabavam sa na tom... ale tento rok som ostala dost rozcarovana lebo dcere nakupila debiliny z temu - pritom som im (rodine) dala celkom schopny zoznam co by jej mohli kupit od spolocenkych hier po knihy.Lacnrjsie aj drahsie - uz co kto uzna za vhodne v ramci svojho rozpoctu.
Obycajne clovece nehnevaj sa by bolo 100x lepsie, ako ta kopa opadu co dostala. Pritom moja mama nie je odkazana na temu a 20€ (moj odhad tych sprostosti) mohla minut radsej na knihu a ked chcela setrit tak mohla ist radsej do pepca.

@anonym_autor Tak ideálne, keby si nabudúce nedostala nič za tento tvoj prístup a budeš spokojná.
@anonym_a71ce4 to má skákať dva mestre od radosti nad papučami, nočnou košeľou, ktorá je veľká a sprcháčom? Keď ešte pred rokom manžel strarostlivejšie vyberal?