icon

Emočné sklamanie z darčekov od blízkych

Včera o 07:37

Ahojte, som dospelá žena, v dospelom veku. Nikdy som si na darčekoch nezakladala, vždy som radšej dávala ako prijímala a v darčekoch som bola vždy štedrá. A neviem, čo sa stalo, čo sa zmenilo, prečo je to tak, netuším. Možno preto, že už dôležitých ľudí v živote nemám (rodičia), neviem, netuším. Každopádne som dostala od manžela darčeky a priznám sa, som sklamaná. A nerozumiem svojmu postoju, veď na darčekoch nezáleží... a nikdy mi nezáležalo. Dostala som sprchovací gél, sviečku, ponožky, papuče a nočnú košeľu. Mám pocit, akoby som mala 70r, to sa dáva seniorom, aby mali do nemocnice. Iné Vianoce mi vždy dával parfém, nejakú kozmetiku, kabelku (tým nemyslím drahú), poukážky niekde, hodinky, dostala som kávovár, alebo teplovzdušnú fritézu apd. Ale teraz toto. Mám pocit, že tie veci boli kúpené niekde u vietnamca, alebo niekde na trhu. Prečo človek cíti takéto sklamanie? Nerozumiem sama sebe.

Strana
z6
anonym_0e7f94
Dnes o 07:43
@la_dolce_vita

@anonym_0e7f94 ale my sme sa tak dohodli, navrhla som to dokonca ja, to je uplne v poriadku, ze nic, on vianoce vyslovene neznasa. Nie sme ani spolu cez sviatky, isiel k matke. Pointa bola, ze ine darceky nam to mozu vykompenzovat. Ja sa tiez snazim len kvoli synom, inak mi na tom az tak nezalezi.

@la_dolce_vita máte to zvláštne medzi sebou deti sú jeho a sú s tým ok?

anonym_0e7f94
Dnes o 07:46
@luccys

Som jedina, komu to pride podozrive, najma ked si doteraz vzdy dal aspon trochu zalezat? Asi by som zbystrila pozornost. To nebude podla mna len tak.

@luccys nie, nie si jediná, najmä keď som si prečítala, koľko behal za darčekmi.

la_dolce_vita
Dnes o 08:02
@anonym_0e7f94

@la_dolce_vita máte to zvláštne medzi sebou deti sú jeho a sú s tým ok?

@anonym_0e7f94 nie, deti nie su jeho a su uz dospele. Ja som cez sviatky s nimi a on so starsou matkou, aby nebola sama. U nich sa sviatky ignoruju, co ja nechcem, ale ani nutit ho do niecoho, co nema rad. Tak som navrhla t.r. nech si nic nekupujeme. On ale bezne nema problem mi urobit radost a zaplatit cokolvek, aj celu dovolenku napr.

karmen118
Dnes o 08:08

@anonym_autor Nabudúce mužovi pošli rovno linky alebo fotky čo by si si želala pod stromček, nech vyberie z toho. Ale prišlo mi akoby ti dal pod stromček nechtiac darčeky pre mamu 😅....alebo proste nechcel dávať poukážky a snažil sa nakúpiť sám...čo už, keď sa otvoria obchody choď si kúpiť niečo, čo by ťa potešilo a máš. Môj mi rovno povie, že nevie tak vyberať darčeky ako ja, tak si pýta každý rok linky/fotky a z toho vyberie.

autor
Dnes o 08:09
@karmen118

@anonym_autor Nabudúce mužovi pošli rovno linky alebo fotky čo by si si želala pod stromček, nech vyberie z toho. Ale prišlo mi akoby ti dal pod stromček nechtiac darčeky pre mamu 😅....alebo proste nechcel dávať poukážky a snažil sa nakúpiť sám...čo už, keď sa otvoria obchody choď si kúpiť niečo, čo by ťa potešilo a máš. Môj mi rovno povie, že nevie tak vyberať darčeky ako ja, tak si pýta každý rok linky/fotky a z toho vyberie.

@karmen118 mne ide kabelka, čo som si objednala, príde mi po Vianociach. Poléne 🙂 Tak z nej sa bude tešiť.

anonym_0e7f94
Dnes o 08:11
@la_dolce_vita

@anonym_0e7f94 nie, deti nie su jeho a su uz dospele. Ja som cez sviatky s nimi a on so starsou matkou, aby nebola sama. U nich sa sviatky ignoruju, co ja nechcem, ale ani nutit ho do niecoho, co nema rad. Tak som navrhla t.r. nech si nic nekupujeme. On ale bezne nema problem mi urobit radost a zaplatit cokolvek, aj celu dovolenku napr.

@la_dolce_vita je to na vás, ako to máte zariadené, ja akosi nerozumiem, na čo je so svojou matkou, keď sa u nich sviatky ignorujú, ale aj vám to vyhovuje všetkým, nevidím problém

anonym_0e7f94
Dnes o 08:19
@anonym_autor

@karmen118 mne ide kabelka, čo som si objednala, príde mi po Vianociach. Poléne 🙂 Tak z nej sa bude tešiť.

@anonym_autor kedy si si objednala?

autor
Dnes o 08:22
@anonym_0e7f94

@anonym_autor kedy si si objednala?

@anonym_0e7f94 asi deň pred vianocami som si objednala. Tak medzi sviatkami by mala prísť 🙂.

la_dolce_vita
Dnes o 08:24
@anonym_0e7f94

@la_dolce_vita je to na vás, ako to máte zariadené, ja akosi nerozumiem, na čo je so svojou matkou, keď sa u nich sviatky ignorujú, ale aj vám to vyhovuje všetkým, nevidím problém

@anonym_0e7f94 je to zlozite u nas, kedze jeho mama je stara a nezvlada uz fungovat sama, cize casto je pri nej. My uz mame po 50tke obaja, tie priority su inde, ale trosku sa obavam, ako to bude dalej, len nemozem do toho velmi zasahovat ☹. Sorry, ze tu vypisujem svoje starosti.

anonym_b58c0d
Dnes o 08:29
@majlo1234

Tiez som bola takto sklamana, rok co rok, ale u nas to bol standard, moj muz nevie davat darceky. Tento rok som od neho dostala hnusnu salku. Holt, ja uz som sa s tym po rokoch vyrovnala a necakam nic

@majlo1234 ja nič, sama som si kúpila knihy, ktoré chcem

anonym_0e7f94
Dnes o 08:44
@anonym_autor

@anonym_0e7f94 asi deň pred vianocami som si objednala. Tak medzi sviatkami by mala prísť 🙂.

@anonym_autor tak teraz rozmýšľam, či je vymyslený len posledný príspevok, alebo celá diskusia, prkláňam sa k tomu, že celá. Nie si materialisticky založená, nekupuješ si drahé kabelky, ale objednala si si kabelku Poléne, ktorá z tých lacných nebude. A to ešte pred tým, ako si vedela, čo dostaneš. Manžel vie, aký parfém obľubuješ, doteraz vyberal starostlivo darčeky, ale zrazu kúpil darčeky ako pre dôchodkyňu. A ty tíško čušíš a nič si mu nepovedala, ani nenaznačila. Nechceš sa ísť zabávať niekam inam? Že som ja vôbec klávesnicu drala.

anonym_0e7f94
Dnes o 08:45
@la_dolce_vita

@anonym_0e7f94 je to zlozite u nas, kedze jeho mama je stara a nezvlada uz fungovat sama, cize casto je pri nej. My uz mame po 50tke obaja, tie priority su inde, ale trosku sa obavam, ako to bude dalej, len nemozem do toho velmi zasahovat ☹. Sorry, ze tu vypisujem svoje starosti.

@la_dolce_vita to je v poriadku, táto téma je celá o ničom, s najväčšou pravdepodobnosťou vymyslená a ja ťa chápem, doopatrovali sme aj mojích aj mužových rodičov. Veľa zdravia a šťastia celej rodine.

autor
Dnes o 08:48
@anonym_0e7f94

@anonym_autor tak teraz rozmýšľam, či je vymyslený len posledný príspevok, alebo celá diskusia, prkláňam sa k tomu, že celá. Nie si materialisticky založená, nekupuješ si drahé kabelky, ale objednala si si kabelku Poléne, ktorá z tých lacných nebude. A to ešte pred tým, ako si vedela, čo dostaneš. Manžel vie, aký parfém obľubuješ, doteraz vyberal starostlivo darčeky, ale zrazu kúpil darčeky ako pre dôchodkyňu. A ty tíško čušíš a nič si mu nepovedala, ani nenaznačila. Nechceš sa ísť zabávať niekam inam? Že som ja vôbec klávesnicu drala.

@anonym_0e7f94 kabelku som si objednala preto, lebo mám narodeniny vo februári a je to darček samej sebe. Poléne nie je žiadna kabelka za 2.5K a viac, mala som ju v zľave a je to cenovo dostupnejšia kabelka. Poslednú drahú kabelku som si kupovala v roku 2015 a teraz po 10r túto. Myslím si, že podnikám, zarábam peniaze, tak si viem kúpiť kabelku snáď.

la_dolce_vita
Dnes o 08:48
@anonym_0e7f94

@la_dolce_vita to je v poriadku, táto téma je celá o ničom, s najväčšou pravdepodobnosťou vymyslená a ja ťa chápem, doopatrovali sme aj mojích aj mužových rodičov. Veľa zdravia a šťastia celej rodine.

@anonym_0e7f94 dakujem a podobne, si zlata...

maja249
Dnes o 09:04

@anonym_autor a čo si očakávala? Zlato, striebro, drahé kamene? A čo by si hovorila, keby si dostala nič a mm ti povie, že nevedel, čo ti má darovať? Tak sa na neho nespoliehaj a kúp si darček sama, len tak pre radosť. Beztak aj ten Ježiško je z roka na rok čudnejší, musíš mu ukázať, čo chceš, dať mu na to peniaze a ešte si to zohnať sama 😋

autor
Dnes o 10:37
@maja249

@anonym_autor a čo si očakávala? Zlato, striebro, drahé kamene? A čo by si hovorila, keby si dostala nič a mm ti povie, že nevedel, čo ti má darovať? Tak sa na neho nespoliehaj a kúp si darček sama, len tak pre radosť. Beztak aj ten Ježiško je z roka na rok čudnejší, musíš mu ukázať, čo chceš, dať mu na to peniaze a ešte si to zohnať sama 😋

@maja249 ako som písala, kľudne prstienok za pár eur z bižutérie, kde dá vygravírovať niečo také "naše" raz mi dal portrét, ktorý jeho kamoš namaľoval, potom mi dal na papierikoch napísaných 35 dôvodov, prečo ma miluje. Niečo také od srdca, premyslené, vôbec nie drahé.

nicicka
Dnes o 10:51

U nás nikto nebol nadšený okrem dcéry. Syn sa dokonca rozplakal lebo nedostal to čo chcel.🤣 Noa? Život je krutý, nech si zvyká. Žiadna tragédia sa nestala a ide sa ďalej....

maja249
Dnes o 11:37
@anonym_autor

@maja249 ako som písala, kľudne prstienok za pár eur z bižutérie, kde dá vygravírovať niečo také "naše" raz mi dal portrét, ktorý jeho kamoš namaľoval, potom mi dal na papierikoch napísaných 35 dôvodov, prečo ma miluje. Niečo také od srdca, premyslené, vôbec nie drahé.

@anonym_autor musím sa priznať, že toto ma prekvapilo a máš fajn túžby po darčeku...také milé 😋

autor
Dnes o 11:41
@maja249

@anonym_autor musím sa priznať, že toto ma prekvapilo a máš fajn túžby po darčeku...také milé 😋

@maja249 zásnubný prstienok som mala za 3 eur vtedy, z jedného malého obchodíku v Banskej Štiavnici, kde sme boli na dovolenke. Nič krajšie som nemohla dostať. Celý zhrdzavel a povypadávali z neho kamienky, ale mám ho doma. Je to pre mňa najkrajší prsteň. Obrúčka sa môže skryť.

mirage
Dnes o 14:16
@nicicka

U nás nikto nebol nadšený okrem dcéry. Syn sa dokonca rozplakal lebo nedostal to čo chcel.🤣 Noa? Život je krutý, nech si zvyká. Žiadna tragédia sa nestala a ide sa ďalej....

@nicicka chuda dieta. tym nemyslim, ze ma dostat dary za tisic eur, ale aspon nieco po com tuzil.

anonym_4035ca
Dnes o 14:50
@nicicka

@nicicka ani moj syn nedostal to co chcel lebo ja som tiez ako dieta nemohla mat vsetko.....nemienim kupovat predrazene hracky proste nie

anonym_05b0e2
Dnes o 15:13

Nekupoval darčeky milenke a tebe narýchlo,len aby niečo bolo?
Tiež som tento rok vianoce prerevala,v januári máme rozvod ,boli to maše posledné vianoce,všetko som sama nachystala,nepomohli ani dospelé deti ani nikto a kým som sa šla ibliekať,všetci čakali pri stole a mne vyhradili miesto až na konci stola.Mňa to tak urazilo a sklamalo ,že sa mi celú večeru kotúľali slzy ,jesť mi nepustilo a kým kstatní rozbaľovali darčeky,na ktorých som si dala záležať,ja som revala v spálni.Ani neviem,čo som dostala,doniesli mi do spálne tašku,kde bola deka a mixér - sen každej ženy pod 🎄 .Ešte teraz mi idú slzy,keď to píšem .
Nie,nie si nevďačná ,plne ťa chápeme viaceré.

anonym_4035ca
Dnes o 15:16
@anonym_05b0e2

Tiež som tento rok vianoce prerevala,v januári máme rozvod ,boli to maše posledné vianoce,všetko som sama nachystala,nepomohli ani dospelé deti ani nikto a kým som sa šla ibliekať,všetci čakali pri stole a mne vyhradili miesto až na konci stola.Mňa to tak urazilo a sklamalo ,že sa mi celú večeru kotúľali slzy ,jesť mi nepustilo a kým kstatní rozbaľovali darčeky,na ktorých som si dala záležať,ja som revala v spálni.Ani neviem,čo som dostala,doniesli mi do spálne tašku,kde bola deka a mixér - sen každej ženy pod 🎄 .Ešte teraz mi idú slzy,keď to píšem .

@anonym_05b0e2 ach to je mi luto😓

anonym_60bf4c
Dnes o 15:29

Ja som tiež dostala dokopy nič 😅 jedno tričko a opierku na chrbát na stoličku. Tiež som riadne sklamaná ja som mu kúpila to čo chcel aj to čo má rád a vôbec to nečakal. Zo všetkého sa teší. Sme spolu 20 rokov a vždy je všetko na mne darčeky príprava všetko. Keby som aspoň nejakú vďaku videla ale všetko berie ako samozrejmosť. Keď som sa netvárila nadšene tak mi povedal že to preto lebo si neviem povedať čo chcem mala som mu povedať..ale aký ma potom význam slovo dar keď si sama poviem presne toto mi kúp? To u mňa nie je dar a môžem si to kúpiť aj sama.

lilianasamuel
Dnes o 15:41

Nedostala som od nikoho nič a tu som a to je tá posledná vec z čoho som smutná

anonym_710d19
Dnes o 15:47

@anonym_autor lebo si mala iné očakávania. Porozprávajte sa v pokoji večer. Možno ti dá vysvetlenie, pravdepodobne to časovo nejak nedával tento rok (tipujem). Keď si to empaticky vykomunimujete, odpustíš mu, pochopíš ho a bude ti lepšie.

nicicka
Dnes o 15:48
@mirage

@nicicka chuda dieta. tym nemyslim, ze ma dostat dary za tisic eur, ale aspon nieco po com tuzil.

@mirage tak výchova nie je o dovolovani a myslím že dostal dosť s čím by mal byť spokojný. Ak si zmysli že chce vrtuľník tak nepredám obličku len aby sa nerozplakal...

tykat
Dnes o 15:52
@anonym_05b0e2

@anonym_05b0e2 fuha... preco si vsetko chystala sama ked su decka dospele a muz na odchode? Vykaslala by som.sa na take "posledne spolocne" vianoce a isla niekam na,dovolenku, kludne aj sama

elz1920
Dnes o 16:14

Pokiaľ nemá milenku, pokiaľ vždy vedel dať normálny dar a zrazu dá taký divný, neuvažovala si nad tým, či nemá nejaký (skrytý) zdravotný problém?

Lebo to, že si mu viackrát povedala o poukážkach a on nič a donesie také kraviny ...
Môj muž, aj keď som mu nepovedala, čo chcem, dáva mi dary, ktoré neurazia. Keď poviem, čo by som chcela, obyčajne to aj kúpi. Tento rok nezabudol na odžmolkovač. Síce inú značku, ale spomenul si.

Ale k zmene:
Roky kupoval mne aj ženám vo svojej rodine parfémy a výber bol výborný. Ale posledné 2-3 roky sa absolútne netriafa. Akoby stratil ňuch. Vychádza mi to na obdobie, keď prekonal covid, tiež mám podozrenie na zmeny neurologického charakteru, keďže má cukrovku. Výsledky sú vraj v pohode, ale ...
Keď nechcem byť sklamaná, poviem, aký parfém chcem. Pred pár rokmi som sa mohla spoľahnúť. Teraz už nie.

Ak zrazu nastala taká výrazná zmena, nemôže byť dôvodom niečo, čo súvisí so zmenou zdravotnej kondície?

Strana
z6