Extrémna situácia – čo by ste spravili pre prežitie?
Ahojte,
mám takú možno zvláštnu otázku na zamyslenie. Predstavte si, že by ste sa ocitli v situácii, kde by ste naozaj nemali inú možnosť, zomierali by ste od hladu a jediné, čo by vám ostávalo, bolo ľudské mäso. Myslíte si, že by ste v takejto krajne núdzovej chvíli dokázali prekonať samých seba a zjesť ho, aby ste prežili? Alebo by ste to radšej vzdali? A teraz ešte jedna ťažšia otázka – keby ste mali doma malé deti a išlo by o ich prežitie, spravili by ste to kvôli nim? Je to dosť extrémna predstava, ale zaujíma ma váš názor – či by človek dokázal spraviť aj niečo také, keby bol zatlačený do kúta.
raz som videla film, kde stroskotalo lietadlo niekde vysoko v horách, dostali sa presne do tejto situácie a časť ľudí odmietala jesť (tí samozrejme zomreli) a časť jedla, ale potom z toho mali traumy na celý život, len jeden jediný človek sa rozhodol odtiaľ odísť po pomoc, aj sa mu to podarilo a pár ľudí sa tak podarilo zachrániť
sama za seba ti rovno odpoviem, že netuším, teraz si myslím, že nie ale nikdy som v takej situácii nebola, ja by som asi išla s tým človekom, čo sa rozhodol priviesť pomoc
@anonym_7cf3c7 ako sa vola ten film? 😅
Co budete dnes varit? Hovadzinku? 🙂 🙂
@anonym_7cf3c7 ako sa vola ten film? 😅
@sszuzu8 na 1 strane je odkaz
uplne v pohode sa da vyzit aj z lesnych plodov 😀 takze nie, radsej by som asi zahynula.
uplne v pohode sa da vyzit aj z lesnych plodov 😀 takze nie, radsej by som asi zahynula.
@renat04 v Andach urcite...
Kazda jedna by zjedla aj ludske maso aj cerviky......a ak tvrdi ze nie - tak len preto ze nevie co je to extremny hlad- hlad na urovni prezitia- vtedy sa potlacaju vsetky vyhrady ci predsudky a clovek sa doslova zmeni na " zviera"
Samozrejme
načo sú komu tieto úvahy a reakcie na ne?
@anonym_autor určite by som jedla ľudské mäso keby musím pre prežitie a nemala by som s tým problém. Jediný problém by bol žeby bolo surové.
@renat04 v Andach urcite...
Mäso nemusím celkovo... takže by som radšej umrela od hladu...a jesť mŕtvoly kdesi na opustenom ostrove? To tiež nič moc...to je jedno, či človek tam umrie od hladu alebo dostane srajdu z pokazeného mäsa
@anonym_autor ja si myslím, že pud sebazáchovy, prežitia, je natoľko silný, že áno, urobila by to väčšina z nás ..
Co mam jest vlastne deti?
Samozrejme.ze ked je človek v tej situácií ro?mysla úplne ináč ako teraz. Áno. Zjedla by som ľudské mäso. Bez problémov.
Fuj, dúfam že nie. Lebo človek môže hovoriť čo chce, ale nikdy nevie ako by sa zachoval keby sa v tej situácii ocitne.
Teraz by som nejedla divinu, príde mi šialené jesť napr jeleňa. Iné mäso mi zjesť nevadí.
Kôli záchrane dieťaťa by som toho bola schopná. Kôli záchrane samej seba nie
Preco píšeš o prekonávaní sa,chcem prežiť ,ziem co stretnem ,však to je maso ako iné
@anonym_autor samozrejme že áno. Prečítaj si niečo o hladomorne na Ukrajine.
Ja by som sa aj s deťmi zabila. Až tak tu netúžim byt. ;D
@anonym_autor Pozri si film Alive (prežiť) z roku 1993. Príbeh je skutočný a tam nájdeš odpoveď na tvoju otázku.
fuj hnusne, jedine, ze by som ho ja nezabila a bolo by este cerstve
Mna skor zaujima, preco sa nad takymto niecim niekto vobec zamysla 🤔😁
Vo filme Cesta, to bolo výborne ukázané. Len pár ľudí, nejedlo druhých ľudí a snažili sa prežiť všemožne inak. Ostatní žili v skupinách a jedli sa navzájom.
@anonym_autor k takej situácii by v mojom prípade nikdy nedošlo 😅
Len málokto by nezjedol. Pud sebazáchovy je silný. Momentálne pri kávičke a koláčiku vravím nie, avšak prípade života a smrti skôr áno, ako nie.
Umrieas tak ci tak ci zješ ci nezjes 🤷♀️
@anonym_affe24 oni ale jedli mozgy, z toho tú chorobu Kuru dostali

Nie ja dokážem žiť z bylín zeleniny ovocia atď. Nesiahla by som po ľudskom mäse