Extrémna situácia – čo by ste spravili pre prežitie?
Ahojte,
mám takú možno zvláštnu otázku na zamyslenie. Predstavte si, že by ste sa ocitli v situácii, kde by ste naozaj nemali inú možnosť, zomierali by ste od hladu a jediné, čo by vám ostávalo, bolo ľudské mäso. Myslíte si, že by ste v takejto krajne núdzovej chvíli dokázali prekonať samých seba a zjesť ho, aby ste prežili? Alebo by ste to radšej vzdali? A teraz ešte jedna ťažšia otázka – keby ste mali doma malé deti a išlo by o ich prežitie, spravili by ste to kvôli nim? Je to dosť extrémna predstava, ale zaujíma ma váš názor – či by človek dokázal spraviť aj niečo také, keby bol zatlačený do kúta.
@anonym_autor aj ked ti tu x zien napise, ze ludske maso by nejedli, keby doslo na lamanie chleba, tak v zaujme prezitia by si iste dali
@anonym_autor veď si prečítaj príbehy ľudí ktorí stroskotali kade tade, jasne ze kvôli vlastnému prezitiu to spravili. Veď čo mali robiť?
bud sebazachovy je silnejsi ako moralizovanie, kazdy by zjedol, ak by nebolo inej cesty
Ak by bol mŕtvy, potom dobre okoreniť a nemyslieť na to odkiaľ je.
Zabiť žijúceho človeka kvôli jeho mäsu to nie.
@anonym_autor Clovek by bol mrtvy alebo by som ho musela zabit? Tazko povedat. Teoreticky ano, zjedla.
Ak by bol mŕtvy, potom dobre okoreniť a nemyslieť na to odkiaľ je.
Zabiť žijúceho človeka kvôli jeho mäsu to nie.
@anonym_da6c02 ano, bezne ked niekde stroskotas mas so sebou korenie 😀
Jasné v podstate mäso ako mäso keď si v kríze.
Nedá sa takto uvažovať, keď sa v tej situácii reálne nenachádzaš. Ja tiež hovorím, že by som ľudské mäso nedokázala zjesť, ale ktovie, čo by bolo, ak by mi nič iné nezostávalo?
@belllinka dá sa aj bylinkami, hľadáš recept? 🙂
@anonym_autor ja som vegetarian a mam hrozu z predstavy, ze mam zjest kuraci rezen a nie cloveka... 😂😵
raz som videla film, kde stroskotalo lietadlo niekde vysoko v horách, dostali sa presne do tejto situácie a časť ľudí odmietala jesť (tí samozrejme zomreli) a časť jedla, ale potom z toho mali traumy na celý život, len jeden jediný človek sa rozhodol odtiaľ odísť po pomoc, aj sa mu to podarilo a pár ľudí sa tak podarilo zachrániť
sama za seba ti rovno odpoviem, že netuším, teraz si myslím, že nie ale nikdy som v takej situácii nebola, ja by som asi išla s tým človekom, čo sa rozhodol priviesť pomoc
@belllinka ked stroskotas na mori, tak sol je kde kade 🙂
Horsie lietadlom v Andach... ale aj tam to nejak uzuvali...
raz som videla film, kde stroskotalo lietadlo niekde vysoko v horách, dostali sa presne do tejto situácie a časť ľudí odmietala jesť (tí samozrejme zomreli) a časť jedla, ale potom z toho mali traumy na celý život, len jeden jediný človek sa rozhodol odtiaľ odísť po pomoc, aj sa mu to podarilo a pár ľudí sa tak podarilo zachrániť
sama za seba ti rovno odpoviem, že netuším, teraz si myslím, že nie ale nikdy som v takej situácii nebola, ja by som asi išla s tým človekom, čo sa rozhodol priviesť pomoc
@anonym_7cf3c7 v Andach futbalovy ci aky team...
tusim toto...
https://www.csfd.cz/film/1396125-snezne-bratrst...
Nájdi si prípad športovcov, ktorí havarovali lietadlom v horách. Všade zima, postupne umierali. A predstav si, ze keď ich po mesiacoch našli, vyplávalo napovrch, že prežili vďaka tomu, že jedli ľudské mäso. A asi nikto z nich to nikdy nepredpokladal-taky stav, keď ide fakt o život, si nikto z nás nedokáže predstaviť.
Som jedina, komu sa zda tato otazka uchylna? 🤷 V takej situacii v nasej krajine naozaj nikto nie je, nerozumiem, aky ma dovod niekto toto riesit.
Keď bol Jeruzalem obliehaný vojskami, matky v núdzi varili svoje vlastné deti.
Úplne normálna otázka.Ked ti pôde o život,alebo detom tak zjes čokoľvek.Ja by som tiež.A keby išlo o sebaobranu mňa alebo záchranu života môjho dieťaťa,tak by som aj zabila.
@anonym_autor zufali ludia robia zufale veci, tam je odpoved.
Nechapem, co je na tom extremne, maso ako maso, jasne, ze by som zjedla bez problemov.
Keď bol Jeruzalem obliehaný vojskami, matky v núdzi varili svoje vlastné deti.
@anonym_da6c02 no tak to už je extrém.
Nechala by som sa zastreliť.
No,,ale to hovorím teraz..že áno
Príležitostne jednorázovo niečo na prežitie áno. Ak by netrebalo nikoho zabiť. Ak by sa to javilo dlhodobo ako spôsob prežitia, tak by som ani nezačala.
Pises clanok do skoldkeho casopisu? Preco inak takato debilna tema?
Väčšina ľudí by ti urobila, či práve ja? Zrejme áno.
@anonym_autor ako co myslis ze ci by, deti zjedli ludske mäso alebo ako to mam chápať , akoze sa im obetujem naporcujem aby prežili? 😂
@anonym_autor to sú hypotetické situácie na ktoré nevie nikto pravdivo odpovedať. Hovorí sa, že obliehanie Leningradu prežili len tí, čo jedli tých, čo neprežili. Nikto ich nemohol a nemôže viniť, niektorí sa ale vinili sami a spáchali neskôr samovraždu. Keď si chceš urobiť zadarmo prieskum, bude to len nejaký momentálny názor ľudí. V praxi sa stavajú v čase krízy práve z niektorých nenápadných ľudí hrdinovia, do ktorých by si to nikdy nepovedala. A naopak. Ale nie zo všetkých. Nikto sa nechce do tej situácie dostať a ako zareaguje jeho zvierací inštinkt a či ho ľudskosť premôže, to nemá byť nikto takto skúšaný.
Nie 😁maso nie je nic pre mna okrem seafood a pochybujem ze ludske maso ma chutovo blizko k chobotnici . Jedla som opekane chrobaky v mexiku Takze skor by som zjedla ine hnusy ako ludske maso. + clovek dokaze prezit dost dlho bez jedla podstatnejsie je mat tekutiny. To by musel Niekto so zbranou pri mojej hlave ( a pred tym toho cloveka zastrelit) sa vyhrazat nech jem cloveka inak ma zastrelil tak asi by som si dala kusok . Ale Toto je taka otazka 🤪
Hm, nie som vyslovene vegetariánka, ale mäsa jem málo. Napriek tomu, keby som sa ocitla v uvedenej situácii, už mám v hlave zoznam ľudí a poradie, v akom by som ich jedla🤣 a žiadne také že surové a po kúskoch, pekne pečené, klobásky a tak😁. To skôr pre odľahčenie. Inak si neviem predstaviť situáciu, kde by široko ďaleko nebolo nič iné (korienky, ovocie), alebo zvieratá, ktoré by sa dali jesť...aj na opustenom ostrove sú vtáky, ryby atď...v mestách by ostali spoločenské zvieratá, hospodárske zvieratá na dedinách, zver v lese...Ale keby som napríklad ostala uväznená v nejakej pivnici, odkiaľ by nebolo úniku a bol by tam somnou môj potencionálny ľudský obed, tak by som sa len modlila, nech sú tam s nami aj kyslé zaváranky, nebudem to bez prílohy jesť😂

@anonym_autor no keby mi ho niekto zabil, toho človeka,tak by som asi zjedla.