icon

Financovanie luxusného života rómskych rodín

30. okt 2025

Na začiatok - toto nie je priestor na rasizmus, ani žiadne názory v tomto smere. Len sú tu mamičky , ktoré vidia do mnohých vecí viac a preto by ma zaujímalo ich názor. Slušne žijúcich Rómov obdivujem, majú to oveľa ťažšie ako ostatní a tých ostatných je mi ľúto, nie je naším právom kohokoľvek posudzovať a nie o tom má byť táto diskusia! Len už dlho premýšľam nad tým, odkiaľ majú niektorí úplne bežní, či dokonca podľa sociálnych kritérií , rómovia s nízkymi príjmami, na Slovensku dostatok financií na zriadenie luxusného bývania, na bývanie celkovo a všetko vysoko štandardne pôsobiace k tomu patriace? Napadlo mi to, keď som opakovane videla v Bez servítky, či vo Výmene manželiek rómskych súťažiacich, ktorí boli napr. nezamestnaní, upratovačky a pod. a nie, nevyzerali, že je ich partner megaúspešný podnikateľ 🙂, príde mi to nepochopiteľné, keďže v rovnakých podmienkach žijú tisíce v hrozných podmienkach v osadách a pod.

Strana
z2
anonym_bde325
30. okt 2025
@anonym_03390a

romska ziacka v triede bola doslova ovesana zlatom. Len sa usmiala a povedala, to musite vediet v tom chodit. Moja mama ma dala do domova a aj teta dala dceru do domova. Moja mama si zobrala tetinu dceru do pestunskej starostlivosti a teta si zobrala mna do pestunskej starostlivosti a dostavaju za to vela penazi.

@anonym_03390a a ty veris tomu, ze daju dieta do pestunskej starostlivosti rodicovi, ktory o vlastne dieta prisiel? tam sa preveruje sposobilost.

anonym_64c605
30. okt 2025

V Seredi obchodovali s 🌿🌿🌿a mozno diluju aj vychodnensie. Anglanski vybavuju aj krsty od sto ludi vyssie... Holt, to ty nenazberas ani zo 4tym kolenom....

anonym_914275
31. okt 2025

@anonym_autor
Čím ďalej tým viac mám dojem,že všetky tieto kontroverzné ,čitateľsky atraktívne témy( táto aj s tými psych.problémami) sem strká admin umelo kvôli reklamám..napovedá k tomu viac vecí,keď si to človek zanalyzuje...však biznis ako biznis.

anonym_4677f4
3. nov 2025

@anonym_autor mimo tych co maju legalne prijmy je aj skupina ktora zije z uzernictva. Je tazke ich odhalit a rozlozit kedze sa nikto nestazuje. Dalej drogy, kradeze, zobracia mafia...

anonym_6b15c4
5. nov 2025

Prídavky na deti, ak niekto pracuje tak aj daňový bonus, tým že žijú na kope tak opatrovateľský na starších, prípadne vybavia niekomu papiere na hlavu a berú invalidný. A popri tom ešte fusky atd .... Poznám osobne viacero takýchto cigánskych rodín.

Strana
z2