Je nesprávne snívať o živote ženy v domácnosti?
preco v dnesnej dobe muzi nechcu aby zena zostala doma, bola zenou v domacnosti, v niektoeych kulturach je to stale popularne az vyzadovane, dlhe roky som zila v egypte a tunisku, kde som robila delegatku cez leto.
videla som, ze to ide. a zena je doma, pekne sa stara o dom, domacnost, vsetko je vzdy ciste, navarene v hrnci, upratane, zena sa sebe venuje tiez, kamoskam, rodine, viac vznika casu na porozumenie, nie je vystresovana, ukricana matka, ktora nevie co kde skor.
kazda moja kamoska sa mi stazuje v mojom veku, ze nestihaju nevedia co skor, maju deti, pracu 8 hodin denne, domacnost, varenie, ulohy s detmi, nechcem tak zit uprimne. Vidim to aj ja sama na naj kamoskach, rodinnych clenoch... zeny velmi starnu potom, vystresovane, ochoreju vacsinou a pod.
kde takeho muza najst mam 34 rokov.
moj ocko tiez dovolil mamine aby nepracovala uz od 40ky. a uz su na dochodku. stastni a v pohode. ja mam ukoncenu vs, ale mojim snom je byt zena v domacnosti, starat sa o manzela a tiez mat nejaky bocny prijem ktory sama si spravim bud pasivny alebo e commerce, alebo ine. chcem mat proste viac casu na seba, rodinu, dieta, ( chcem jedno), ale nechcem denne 8 hodin chodit do kancla niekde pon- piatok. neviem, kde takeho muza najst. pri zoznamovani sa ma hned kazdy pyta, kde pracujem, ake mam plany do buducna a pod....ked toto poviem, tak muzi zutekaju alebo su prekvapeni, alebo mi povedia, ze tak si chod zit do egypta, ked ti to vyhovuje. nechcem teraz zdvihnut hladinu na Mk, a nechcem ani hadky, prosim slusne jednanie, ale preco muzi su dnes taki? ved muz ma byt ten co prinasa domov peniaze predsa. Poznam asi 3 take pary v mojom okolí, kde to tak funguje a muz zabezpecuje. preco, je to dnes hanba v 21 storoci? ked aj kamoskam poviem, ked sa ma spytaju, co s karierou, ja vravim nic, nechcem toto vobec riesit, chcem sa vydat, starat sa o dom, domacnost, a mat jedno dieta, ktoremu sa budem plne venovat fullt ime na 100%, nebudem unavena, vystresovana. nechapem tomuto zivotu. Dostala som z toho depresie, nespavost a panicke ataky, tetaniu. lebo neviem co dalej s takymto svetom.
Mozno je chyba vo mne ano, urcite, lebo som sa neprisposobila tomnuto svetu,ale zijem niekde v 19 storoci, ale asi hodne ma ovplyvnilo ako zili moji rodicia a tiez ked som zila v arabskych statoch....prosim o konkstruktivne odpovede, co teraz so zivotom
je zle, mat takyto sen??? som naozaj vinna?
Inak pozrite si baby, na socialnych sietach sa objavuje koncept tradwife, mrknite zahranicne instagramy a Tiktoky 😄 asi je to nejaka protivaha k feminizmu. Ci o tom tie baby iba snivaju (ako tuto autorka), alebo to aj ziju, neviem, nevenovala som sa tomu detailne. Ale chlapci od Andrew Tate sa tomu urcite potesia, ved podla nich zena patri do kuchyne. Asi len treba zalovit v spravnych vodach.
Inak pozrite si baby, na socialnych sietach sa objavuje koncept tradwife, mrknite zahranicne instagramy a Tiktoky 😄 asi je to nejaka protivaha k feminizmu. Ci o tom tie baby iba snivaju (ako tuto autorka), alebo to aj ziju, neviem, nevenovala som sa tomu detailne. Ale chlapci od Andrew Tate sa tomu urcite potesia, ved podla nich zena patri do kuchyne. Asi len treba zalovit v spravnych vodach.
@namornicka ved to je super, ak to ide financne a vyhovuje to obom stranam. Mña tiez velmi bavi byt doma, varit a zbierat urodu v zahradke, ked mam volno, tak si to nesmierne uzivam, ale z coho by som potom kurña financovala moje megavylety po svete, netusim..... Tak mi ako 99% inym zenam nezostava nic ine, len si to uzit tie 2 dni a zvysok tyzdña zarabat
@namornicka hej videla som to...instagramové zlaté kuchyne, šaty po členky, kvety na stole a popis: Som oddaná žena svojmu mužovi....tisíce lajkov, romantický filter, sláčiková hudba.... akurát, že to ani pravda nemusí byť a ak aj je tak cesta tam buď bola postupná cez nejakú vlastnú kariéru, alebo pomáhala chlapovi s tou jeho od piky alebo ju k tomu predurčilo rodinné zázemie alebo teda mala šťastie na toho šarmantného chlapa so šesťcifernym príjmom a mala všetko hneď, ale niečím sa musela od konkurencie odlíšiť...a túto otázku by si mala autorka zodpovedať...čo presne je jej hodnota, pre ktorú by si ju mal vybrať ten vysnený muž?....lebo ak už ide o čistú matematiku trhu...čo ju odlíši od o desať rokov mladších žien, ktoré majú úplne rovnaký plán a lepšie vaječníky?...a okrem iného na Slovensku žiadny housewife model ako tradícia nikdy neexistoval. Nikdy. V plebejskej vrstve žena možno nechodila do práce, ale robila doma viac, než si dnešná insta princezná vie predstaviť....gazdovstvo, statok, pole, štyri deti, pec, kravy, svokra, všetko...chlap chodil na zárobky a ona ťahala zvyšok sveta. ...to, čo ona chce mali možno židovské manželky v predvojnovom Prešporku, a aj to iba tie úplne najbohatšie rodiny. Netlačme si ilúzie, že tento koncept bol Slovensku vlastný....neboli sme Anglicko.
Ja to tak mám posledných pár rokov. Ale bolo to moje rozhodnutie s tým, že po finančnej stránke to mám vyriešené. Manžel toto rozhodnutie uvítal. Ale musím podotknúť, že má vysoko nadštandardný príjem. Na moje peniaze v podstate ani nehrabeme, všetko s prehľadom vyfinancujeme z jeho. Ale pravda je, že už sa rozhliadam po nejakom projekte, pretože ako deti odrastajú, začínam sa nudiť. Spoločná firma beží dobre, tak premýšľam do čoho pichnúť 🙂
Dievčatá toto je troll. Veď si všimnite, autorka sa do diskusie nezapaja. Navyše je to celé také nafúknuté, karikatúra,nedôveryhodný príbeh. Keď sa niekto chce stať trad wife, rieši to v 18-20. Nie na ceste k štyridsiatke. Ak by chcela byť doma a starať sa o muža, nešla by ani na výšku. Navyše, kde bola 10 rokov? Píše, že cez leto robila delegatku. A čo ako robila v zime? A že sa s kamarátmi rozpráva o tom, ako si predstavuje rodinu, život? Keby aj autorka bola reálna, čo nie je, neviem si predstaviť ženu, čo by toto dokázala počúvať. V tom veku už ľudia ten život, rodinu žijú, nie si ho predstavujú. Na reči o predstavách už 35 ročná žena nemá cas
Dievčatá toto je troll. Veď si všimnite, autorka sa do diskusie nezapaja. Navyše je to celé také nafúknuté, karikatúra,nedôveryhodný príbeh. Keď sa niekto chce stať trad wife, rieši to v 18-20. Nie na ceste k štyridsiatke. Ak by chcela byť doma a starať sa o muža, nešla by ani na výšku. Navyše, kde bola 10 rokov? Píše, že cez leto robila delegatku. A čo ako robila v zime? A že sa s kamarátmi rozpráva o tom, ako si predstavuje rodinu, život? Keby aj autorka bola reálna, čo nie je, neviem si predstaviť ženu, čo by toto dokázala počúvať. V tom veku už ľudia ten život, rodinu žijú, nie si ho predstavujú. Na reči o predstavách už 35 ročná žena nemá cas
@bambulkaaskatulka nie je, podla mna tato osoba tu ma viac tem, nieco podobne som uz citala
suhlasim, ze v jej veku, je uz neskoro snivat, ona je uz za horizontom, na Sk urcite tak rychlo nenajde, preto treba rozhodit siete najma v Latam a arabskom svete. Ju skor vidim ako slobodnu staru dievku, neustale snivajucu, az skonci zatrpknuta, ze nenasla toho praveho.

@anonym_autor muži z rande zutekaju, lebo si pre nich cudzia. Ak raz budes manželka a matka ich detí, je možné, že zmenia názor. Lebo budeš ponúkať veľkú protihodnotu - starostlivosť o domácnosť a ich deti. Teraz si len cudzia žena a takéto tvoje preferencie u mužov vyvolávajú veľkú záťaž, lebo v tomto momente neponúkas nič, bola by si len záťaž. Kým sa do toho bodu dostaneš, vytvor si pasívny príjem - e-commerce. Ale inak, e-commerce je riadna makacka, peniaze sa ti nebudú sypať len tak 😂 a porovnat nás s egyptom a Tuniskom? Keď si tam bola, vieš v akých podmienkach tam ľudia žijú, aký majú sociálny a zdravotný systém, je tam veľká chudoba. Ženy sú úplne závislé na chlapcovi. Nie je to žiadna idylka, ani zlatá klietka. Je to ťažký a tvrdý život. Ak budeš v domácnosti, ako budeš zabezpečená v dôchodku? Máš nehnuteľnosť, alebo plánuješ bývať u muža? Keď ťa muž opustí, kam pôjdeš a ako sa o seba postaras? Snivas o niečom, ale nemáš žiaden plán. Kým nebude plán, bude to stále len sen.