Je normálne robiť si zoznam prác na víkend?
Ahojte, povedzte mi. Mam 45 rokov a akosi strasne vela veci zabudam. Akurat ma caka cez vikend zorganizovat mensiu oslavu (20 ludi cca). Je prosim vas normalne, ked si zacinam robit zoznamy, co vsetko mam urobit v sobotu a co v nedelu? Ale, ja si musim napisat - priprava na oslavu + co by som este chcela v ten den urobit doma z domacich prac (doobeda prat, uvarit obed, poobede poupratovat, urobit tortu, vytiahnut zimne veci..). Ja si pripadam ako totalna neschopacka, ze si to proste neviem zapamatat. Co nemam na zozname, len chaosim, skacem z jedne prace do druhej. Pritom, pri dobrej organizacii su tie prace v pohode zrealizovatelne v priebehu jedneho dna. Ale, ja mam pocit...nesitiham, je toho strasne vela...pripadam si nemozne, neschopne.
tiež si robím zoznamy. máme od mala prehltené mozgy - musí sa to niekde prejaviť ...
Urobiť zoznam je dobre a tak isto aj zoznam, čo treba nakúpiť. Ale napr. vytiahnúť zimné veci, to ste mohli urobiť už aj pred pár týždňami.
Akurát si občas píšem niečo potrebné z obchodu. Inak nie. Ale sú ľudia, ktorí sú stále roztrzití, asi to potrebujú a nie je to len o zabudaní, veku, ale aj o povahe, nastavení, tí to potrebujú. Buď sa potrebuješ viac sústrediť alebo si píš, asi inak nebude.
Normalka, co nie je na papieri, to neexistuje ;)
aj ja si napíšem zoznam, keď potrebujem stihnúť viac vecí - to mi umožní si to lepšie zorganizovať, popri velkej veci urobím aj malú - zoznam je fajn - ja ich zvyknem urobiť aj deťom, keď máme na pláne veľké upratovanie - napíšem im zoznam, oni so ho podelia - a neprudím do nich celý deň - ešte toto, ešte toto..lebo veď stále niečo niekde vyskočí...
Je to normálne, odporúčané a dokonca až "in".
@anonym_autor ved ak ti to vyhovuje, rob si zoznam, nic na tom nie je. Ja to napriklad nepotrebujem, lebo mam velku schopnost efektivneho organizovania prace a casu, a takisto mam skvelu pamat (zatial🤣). Zoznam si robim do mobilu iba ked idem na velky nakup, ale to stylom, ze najprv nakupim z hlavy, a ked uz si myslim, ze mam vsetko, tak prejdem zoznam, ci tomu tak naozaj je....
@anonym_autor áno je, ja som si to začal robiť v práci a so zdesením zisťujem, na koľko projektov by som zabudol, kebyže si ich nezapíšem.
@anonym_autor áno je, ja som si to začal robiť v práci a so zdesením zisťujem, na koľko projektov by som zabudol, kebyže si ich nezapíšem.
@petronelag zimne veci mame poriesene. Len este neboli v skrini bundy, kde sa davaju na bezne nosenie. Nakolko sa nosili letne. Treba iba jedny dat prec a druhe tam a takisto aj zimne topanky.
Akoze, totalne ste ma ukludnili. Si pripadam ako totalna neschopacka...ale, ked tak nad tym rozmyslam, tiez v robote mam xy tabuliek. Tak mozem mat aj na domacnost....@sevrin no super...
Zoznam je vzdy dobry - na nakup, spisat si darceky, stretnutia, komu vsetkemu treba zavolat atd … ja fungujem roky s diarom 1 ks pracovny + 1 ks domaci. Okrem toho, co si napisem rukou, si lepsie zapamatam … mobil je pre mna nepouzitelny … bud nema baterku alebo proste nechce spolupracovat (a na novy si este musim pockat), papier to isti.
Práveže nič nenormálne na tom nevidím. Je to správny prístup a hlavne efektívne. Takto na nič nezabudneš. A už vôbec to nie je otázka veku, svedčí to skôr o tvojom zodpovednom prístupe, budeš mať veci pod kontrolou.
Veď každému ako co vyhovuje, ja si napríklad nič nepíšem, keď viem čo mám spraviť načo bude zabíjať čas vypisovanim, jedine čo chápem zoznam na nákup si spraviť, ale písať si musím vysavat, 2 x dať prať, navariť obed, žehliť mi príde naozaj čudné
samozrejme že robíme.... mám pracovný a aj súkromný zoznam. veľký notes a keď treba aj po rokoch nájdem čo treba- čísla, odkazy na knihy ale aj starý týždenný zoznam čo variť a nemusím vymýšľať že neviem čo variť 🙂
Pre mňa áno, ja si robím zoznam na všetko 😀
@anonym_autor anoooo a ako tak tak fungujem! Zoznam+pripomienky v mobile+papierový kalendár, plus edupage kontrola aspoň 3x denne, aj tak mi tam občas čosi ujde 🤷.. (ale tak aj manžel to číta, tak občas aj on pripomenie). Práve rozmýšľam, že si kúpim na rok 2026 taký ten diár hrubý, čo tam každý deň máš jednu stranu 🤣. A to mám len 44 🤭🤭🤭. Moja držím ti palce, 20 ľudí ufff... Drž sa a nech to dobre dopadne.
Neviem prečo by to malo byť divné.
@anonym_autor ahoj ja mam zoznam :
- pripomienok co treba urobit v praci
- zoznam k tomu co idem varit
- zoznam na mraziaku ( co v nom je)
- diar papierovy ( mobilny nepouzivam vobec) kde znacim terminy vsetkeho aj pracovne a aj sukromne, vratane lekarov, pisomiek deti , dokonca niektore dolezite veci manzela, mamine a sestrine 😀
tento diar si kupujem vzdy pod stromcek ako darcek ..uz roky...v duchu hesla: ak si blbej kup si diar - ja mam dva !!! 😀 som s tym v pohode 😅
Nie je na tom nic zle, ani zvlastne. Ja robim veci skor podla nalady. Niekedy sa mi nechce, ale ked treba, tak sa do toho pustim a urobim aj co som nemala v plane. Nemam rada prehadzovanie letnych a zimnych veci, to odkladam kym mozem.
- diar papierovy ( mobilny nepouzivam vobec) kde znacim terminy vsetkeho aj pracovne a aj sukromne, vratane lekarov, pisomiek deti , dokonca niektore dolezite veci manzela, mamine a sestrine 😀
tento diar si kupujem vzdy pod stromcek ako darcek ..uz roky...v duchu hesla: ak si blbej kup si diar - ja mam dva !!! 😀 som s tym v pohode 😅
@dankabetka Zoznam, na čo všetko mám zoznam 😂 Autorka, aj ja si všetko píšem, už roky, neviem si predstaviť fungovať bez toho. A áno, značím si občas aj domáce práce - prebehne mi to počas dňa hlavou, zapíšem a potom viem, čo mi kedy treba. A mám aj nástenku v kuchyni - výborná vec, tam idú pozvánky, účty, pohľadnice a pod.
@anonym_autor mam plny google keep zoznamov... aj casovo spustanych (na pondelok, co vybavit cez tyzden, na sobotu, co vybavit cez vikend)... zoznamy na nakupy, na vsetko mozne...
K tomu plny kalendar (niekolko kalendarov)... sharovany s rodinou alebo castou rodiny...
pre mňa úplná normálka 🙂
Normalka, co nie je na papieri, to neexistuje ;)
@guudy presne 🤣 co nie je na papiery neexistuje, fungujem tak uz roky 😅🤣
@dankabetka aky diar mas?
Ja pouzivam zurnal, fakt donho pisem vsetko mozne a dokonca mi deti donho na volne strany aj nakreslili 🙂
Úplne v pohode, ja mam 35 a tiež už dávno často robím ráno zoznam, alebo večer na ďalší deň. Je to pre mňa prehľadné a teším sa, keď postupne môžem vyskrtavat, čo som už urobila. Napr aj pred Vianocami zvyknem robiť rozpis, ktorý deň čo treba urobiť, aby sa všetko postihlo.
Ja si vždy napíšem zoznam keď idem do obchodu a nechám ho doma 😅
Samozrejme, aspoň budeš bez stresu že niečo zabudneš.
@anonym_autor tiež si to musím veľa veci zapísať aby som nezabudla .
Ale mám adha a môj mozog funguje inak sú veci ktoré si pamätám ale ak niečo organizujem alebo chcem robiť veľké upratovanie ale i v dakedy deň chcem stihnúť viac veci musím si to napísať lebo aj keď si to poviem stane sa mi často že na to potom zabudnem alebo že chcem objednať niečo na konci týždňa tak keby si to poviem na začiatku nebudem si to pamätať už do konca týždňa .
a.zaroven je to premna prehľadne čo už mám a čo ešte musím stihnúť a mám dáky systém čo ako.
Mam 36 a na zoznamoch fungujem roky....snazim si vecer spravit na dalsi den, co treba poriesit a spravit, kupit, vyzdvihnut, objednat, vybavit atd.
@anonym_autor robim si presne takyto zoznam aj doma aj v robote

Každodenne fungujem na zoznamoch už dlhé roky a to nemám ani 30 😀