icon

Keď 6532 priateľov znamená samotu

17. dec 2025

Keď sa dnes pozeram spat, vidim to jasnejsie, nez by som chcela... Zial.... Mam 47 rokov a patnasť z nich som bola sama. Aspoň v tom skutocnom svete. Na Facebooku som vsak nikdy sama nebola... Tam som mala tisice priatelov, stovky znamich a denne desiatky sprav.. Kazdy den som si pridavala fotografie svojej tvare.... Vzdy trochu lepsie svetlo, trochu lepsi uhol, trochu viac filtrov. Lajky prichadzali rychlo a spolahlivo... Boli ako male injekcie stastia. "Si krasna. Ty ale mladnes. "Ziariš." to bolo denne Na kazdy komentar som odpisala a usmiala sa na obrazovku, akoby tam niekto naozaj stal oproti mne... Roky som si tym kompenzovala samotu. Presviedcala som samu seba, ze som videna, bdivovana, chcena.. Ze mi vlastne nic a nikto nechýba. Dieta som vychovala, pracu som mala, vecery som zaplnila obrazovkou a pocitom, s pocitom ze niekam patriim. Muzi, ktori mi kedysi pisali,, ktori ma chceli spoznat, stretnut sa, ti ma casto nudili. Zdali sa mi obyčajni, malo zaujimavi, prilis nedokonali.. Nechcela som investovat do nich cas a ved preco by som mala, ked som mala online svet plny obdivu bez rizika sklamania?... Potom sa moje dieta odstahovalo. Byt stichol no a zrazu nebolo komu varit, koho cakat, komu sa prihovorit. Facebook ostal, ale lajky uz nezahriali tak ako kedysi. Prvykrat som si priznala, ze som sama, a to nie iba tak ale Skutocne sama.... Skusila som samozrejme zoznamky. Prve stretnutia ma udreli tvrdsie nez akakolvek kritika pod fotografiou. V realite som sa muzom nepacila.. Vrasky, ktore som roky retusovala, tam boli viditelne. Unava v ociach sa nedala vymazat filtrom a tetovane obocie, ktore na fotkach vyzeralo vyrazne a moderne, v skutocnosti priťahovalo nechcene pohľady a neprijemne poznamky. Cítila som, ze muzom prekáza nieco, co som si sama roky nechcela priznat..Odchadzala som zo stretnuti s pocitom hanby a lutosti. Nie nad nimi ale nad sebou.. Nad rokmi, ktore som premarnila v bezpecnej iluzii.. ☹. Keby som vtedy dala sancu niektorému z tych, ktorych som odmietla bez snahy ich spoznat… mozno by som dnes mala po boku niekoho, kto by poznal moje vrasky , moje zmenene telo, moju pokozku z blizka a s pochopenim toho co som prezila. Zostarla som cakanim na dokonalý obraz seba samej. A az teraz viem, ze stastie sa nedá klikanim ziskat.. ale da sa len zit. A na to som prisla prilis neskoro...

Strana
z2
renesance80
18. dec 2025

@anonym_autor ziadne konicky , nic, len ten fb , skoda zivota a upinanie sa na ludi ci kamaratstva tiez nema zmysel , clovek sa ma aj niecomu inemu venovat nez len tomu , ze musi s niekym zit

martin96321
Včera o 05:26
@simona20201309

@anonym_autor krásna sebareflexia. Uvedomila si si co je priorita a to je hlavne. A nie, chybou nie sú tvoje vrásky ani zmenené telo,... chybou bolo randse s chlapmi ktorí išli len po tvojom výzore. Bud rada, že si sa ich zbavila takmer okamžite.
Tak teraz bez filtrov, prajem veľa stastia

@simona20201309 Chybou boli chlapi,ktorí isli po výzore?))) Ak si zacnes pisat so zenou,ktora sa Ti paci a na stretnutie pride Fero v sukni.....Ako by si reagovala Ty?

kuchynka15
Včera o 06:28
@martin96321

@simona20201309 Chybou boli chlapi,ktorí isli po výzore?))) Ak si zacnes pisat so zenou,ktora sa Ti paci a na stretnutie pride Fero v sukni.....Ako by si reagovala Ty?

@martin96321 ten Fero v sukni pobavil. Naozaj jeden kolega mi vravel, že si dal takto rande z Facebooku, na fotkách upravená pani/slečna a naživo sa sama na seba nepodobala. Horšie je, že sa nemali ani o čom baviť. Možno treba dať reálne fotky. Už ani celebrity s tým nemajú problém odfotiť sa ráno nenalíčená, vlasy v štipci pri rannej káve. Autorke prajem nech si uprace v hlave kde je sever a viac žije v realite. A čo má prísť, príde. Želám krásne Vianoce ❤️

maryetta
Včera o 06:48
@ivik4

Citala som len kusok lebo je to strasne dlhe ale ja nechapem ze si niekto pcha xy ludi na FB len preto lebo sa poznaju z videnia alebo sa sem tam pozdravia.
Je to na smiech. Par dobrych ludi okolo seba uplne staci, to iste na internete

@ivik4 veru. Ani som to nedocitala. Len ten pocet "priatelov". Je rozdiel priatel, kamarat, znamy....
ja sa s mnohymi pozdravim-to ale neznamena ze sme hned kamarati. S mnohymi si nemam co povedat. A kazdy rok si premazem-s kym nie som cely rok v kontakte taky.... nemusim s nim zdielat svoje sukromie.

simona20201309
Včera o 07:07
@martin96321

@martin96321 neviem, tejto dobe nerozumiem. Myslela som si ze sa ľudia stretávajú na základe spoločných tém, že si sedia názormi. A ak ta nejaký človek očaril, tak filtre by ťa odradiť nemali. No keď to boli rande po hodinovom písaní tak je to iné.

anonym_b08d21
Včera o 07:17

gycovy traktat ako od Rosamunde Piltscherovej.

martin96321
Včera o 16:58
@simona20201309

@martin96321 neviem, tejto dobe nerozumiem. Myslela som si ze sa ľudia stretávajú na základe spoločných tém, že si sedia názormi. A ak ta nejaký človek očaril, tak filtre by ťa odradiť nemali. No keď to boli rande po hodinovom písaní tak je to iné.

@simona20201309 Vies,hodnotovo sa mi paci dalajlama aj byvaly papez. Dokonca aj Jan Werich. Rad by som s nimi pokecal,urcite su to uzasní ludia,ale na rande by som s nimi nesiel. Ak by sa Ti somnou dobre pisalo,rozumeli by sme si,poslem Ti fotku aku mam vysportovanu postavu 185cm a krasne cierne vlasy.......a pridem ledva 175cm plesaty a s pupkom. Povies si ze srat na vyzaž,ale ten charakter....?))))) Kto klame uz pri fotke,tak co cakat potom? Chcarkter je sice krasna vec,ale pri spomienke nanho sa neurobis😇

Strana
z2